Montako prosenttia onnettomuuksista johtuu kuljettajan tekemistä virheistä

On monia tekijöitä, jotka vaikuttavat onnettomuuksiin maanteillä. Kuljettajan virhe on yksi yleisimmistä. National Highway Traffic Safety Administrationin mukaan 94 prosenttia onnettomuuksista johtuu kuljettajan tekemistä virheistä.

On olemassa monenlaisia kuljettajan virheitä, jotka voivat johtaa onnettomuuksiin. Yleisimpiä ovat mm:

Ylinopeus: Ylinopeus on yksi yleisimmistä onnettomuuksien syistä. Se on myös yksi ehkäistävimmistä.

Häiriintynyt ajaminen: kaikkea, mikä vie kuljettajan huomion pois tieltä, voidaan pitää häiriintyneenä ajamisena. Tähän voi kuulua puhelimeen puhuminen, syöminen tai jopa radion aseman vaihtaminen.

Ajaminen alkoholin vaikutuksen alaisena: alkoholi ja huumeet voivat heikentää kuljettajan kykyä käyttää ajoneuvoa turvallisesti.

Holtiton ajaminen: tähän kuuluu aggressiivinen käyttäytyminen, kuten peräänajaminen, liikenteessä ajaminen tai punaisia valoja päin ajaminen.

Väsynyt ajaminen: väsymys voi vaikeuttaa keskittymistä tiehen. Tämä pätee erityisesti silloin, jos kuljettaja on ollut ratissa pitkään.

Nämä ovat vain muutamia yleisimpiä virheitä, joita kuljettajat tekevät ja jotka voivat johtaa onnettomuuksiin. Olemalla tietoisia näistä vaaroista ja ryhtymällä toimiin niiden välttämiseksi kuljettajat voivat auttaa tekemään teistä turvallisemman paikan kaikille.

Jätä kommentti