ruotsin suurin järvi: Mitkä ovat Ruotsin suurimmat järvet ja joet?

Vuonna 2009 Ruotsin suurin järvi, Kemijärvi, oli 4,37 km². Se sijaitsee Pohjois-Ruotsissa ja on osa Kemijoen vesistöä. Toiseksi suurin järvi on Stora Le, joka sijaitsee Lounais-Ruotsissa ja on osa Vänern-järven vesistöä. Kolmanneksi suurin järvi on Vättern, joka sijaitsee Keski-Ruotsissa ja on osa Vänern-järven vesistöä. Neljänneksi suurin järvi on Siljan, joka sijaitsee Keski-Ruotsissa ja on osa Siljan vesistöä. Viidenneksi suurin järvi on Vänern, joka sijaitsee Keski-Ruotsissa ja on osa Vänern-järven vesistöä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta ruotsin suurin järvi

Missä Pohjoismaassa on eniten järviä?

Pohjoismaissa on eniten järviä Kanadassa, Suomessa ja Norjassa. Kanadassa on liki kaksi kolmasosaa mukaan lasketuista järvistä, Suomessa noin puolet ja Norjassa noin kolmannes.

Missä Euroopan maassa on eniten järviä?

Euroopassa on yli kaksi miljoonaa järveä, ja Venäjällä on eniten järviä kaikista Euroopan maista. Järvet ovat tärkeä osa Venäjän luontoa ja ovat olleet tärkeitä myös Venäjän historiassa ja kulttuurissa. monet järvet ovat kuitenkin myös hyvin pieniä ja epätäydellisiä.

Onko Venäjä Pohjoismaa?

Venäjä on Pohjoismaiden suurin maa, ja se sijaitsee Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Venäjä on kuitenkin osa Baltian maata, eikä se ole mikään Pohjoismaat.

Onko Ruotsi suurin pohjoismaa?

Ei ole, Ruotsi on Pohjoismaiden toiseksi suurin maa pinta-alaltaan. Ruotsin pinta-ala on 449 964 neliökilometriä, kun taas Norjan pinta-ala on 385 207 neliökilometriä.

Millä valtiolla on eniten järviä?

Kanada on valtio, jossa on eniten järviä. Kanadassa on peräti 900 000 yli 10 hehtaarin järveä eli 62 prosenttia kaikista isoista järvistä. Järvet ovat Kanadan suurin luonnonvara ja ne ovat merkittävä osa maan kauneutta ja virkistysarvoa. Kanadan järvet tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia vesiliikuntaan, kalastukseen ja metsästykseen.

Saako Ruotsissa kalastaa?

Kyllä, Ruotsissa voi kalastaa kalastusluvalla. Kalastuslupa vaaditaan kaikkialla Ruotsissa lukuun ottamatta viittä suurinta järveä: Vänern, Vättern, Hjälmaren, Mälaren ja Storsjön. Kalastus on sallittua myös koko rannikolla.

Mikä on Ruotsin suurimman järven nimi?

Ruotsin suurin järvi on Vänern, joka sijaitsee Lounais-Ruotsissa. Vänern on 5 648 neliökilometrin pinta-ala ja johtava Ruotsin suurimmista järvistä. Järvellä on 153 kuutiokilometriä vettä, mikä tekee siitä Ruotsin suurimman järven.

Montako prosenttia Suomen Pinta-alasta on vettä?

Vesistöjen osuus Suomen pinta-alasta on suuri. Sisävesien pinta-ala on noin 10 prosenttia (34 539 km²) Suomen kokonaispinta-alasta. Merialueen pinta-ala on 52 471 km². Tämä tarkoittaa, että vesistöjen pinta-ala on yhteensä noin 62 prosenttia Suomen kokonaispinta-alasta.

Miksi Tanska on pohjoismaa?

Tanska on yksi Pohjoismaiden valtioista ja sijaitsee Skandinaviassa. Tanska on Pohjoismaiden suurin maa ja se rajoittuu Norjan ja Ruotsin kanssa. Tanskalla on myös yhteys Välimeren eteläpuolelle. Tanska on suosittu matkailumaa ja siellä on paljon nähtävää ja tehtävää.

Onko Ruotsissa tuntureita?

Ruotsilla on tähän asti laskettu olevan yksitoista yli kaksi kilometriä korkeaa vuorta tai tunturia. Tänä kesänä tuohon joukkoon saatiin yksi lisää, kun laserkeilaus paljasti Sielmatjåkkan korkeudeksi 2 004 metriä. Pohjois-Ruotsista Kebnekaisen tunturialueelta on löytynyt uusi yli kahden kilometrin korkuinen tunturi.

Mihin Suomen alueeseen Pohjois Ruotsia voisi verrata tuotantonsa puolesta miksi?

Suomen ja Ruotsin alueiden välillä ei ole yksiselitteistä vastaavuutta, mutta Pohjois-Ruotsia voidaan verrata Pohjois-Suomeen tuotannon osalta. Molemmat alueet ovat harvaan asuttuja ja niillä on laajoja erämaa-alueita. Pohjois-Ruotsissa on myös osa maan tärkeimmistä kaivos- ja metsäteollisuuksista.

Mitä luonnonvaroja on Ruotsissa?

Ruotsin merkittävimmät luonnonvarat ovat puu, rautamalmi, kupari, lyijy, hopea, uraani ja puu. Merkittävimmät vientituotteet ovat vuorostaan koneet, moottoriajoneuvot, metsätaloustuotteet, rauta, teräs ja kemikaalit.

Onko Ruotsilla sukellusvene?

Kyllä, Ruotsilla on neljä sukellusvenettä. Rakenteilla olevat A26-sukellusveneet on tarkoitettu korvaamaan vanhemmat mallit, mutta merivoimat toivoo, että niiden määrä kasvaa viiteen. Norjalla on kuusi sukellusvenettä, Suomella ja Tanskalla ei ole yhtään.

Mikä on Ruotsin pisin joki?

Ruotsin pisin joki on Klarjoki–Götajoki, joka kulkee 720 kilometrin matkan. Joki virtaa Vänern-järvestä Klarjoen kautta Götanmaahan.

Miksi Kiirunan keskusta puretaan ja siirretään?

Kiirunan keskusta puretaan ja siirretään, koska kaivostoiminnan aiheuttamat kallioperän murtumat lähestyvät keskustaa. Siksi on tarpeen siirtää ydinosa toiseen paikkaan.

Mihin Kiiruna siirretään?

Kiirunaa siirretään kolmen kilometrin verran itään, koordinaatteihin 67°51′1″N, 20°18′2″E, koska on vaara, että keskusta vajoaa rautamalmin louhimisen takia.

Missä maakunnassa on eniten järviä?

There are the most lakes in Enontekiö, Kuusamo, Utsjoki and Suomussalmi in Finland.

Missä Pohjoismaassa on suurin Väentiheys?

Pohjoismaissa on suurin Väentiheys Tanskassa. Tanskassa asuu noin 563 henkilöä kilometrin kuutiosenttimetrillä, kun taas Ruotsissa asuu vain noin 45 henkilöä kilometrin kuutiosenttimetrillä.

Mikä on Pohjoismaiden suurin maa?

Pohjoismaiden suurin maa on Norja. Norjan pinta-ala on 385 000 neliökilometriä, ja se sijoittuu Pohjois-Euroopassa. Norja on kuitenkin myös yksi maailman kaikkein tiheimmin asutuista maista, ja siksi sen pinta-ala ei ole yhtä suuri kuin esimerkiksi Ruotsin tai Suomen.

Jätä kommentti