Mitä 13 vuotias tarvitsee saadakseen passin?

13-vuotias tarvitsee kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, joka voi olla passi, ajokortti tai virallinen henkilökortti. Lisäksi tarvitaan kaksi viimeaikaista passikuvaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta mitä 13 vuotias tarvitsee saadakseen passin

Mitä mukaan passia hakiessa?

Kun haet passia, tarvitset yhden passikuvan, joka on otettu enintään 6 kuukautta ennen hakemuksen jättämistä. Jos sinulle on myönnetty passi tai henkilökortti, jonka valokuva on otettu alle 6 kuukautta sitten, kuva liitetään automaattisesti uuteen passi- tai henkilökorttihakemukseesi.

Saako alaikäinen noutaa passin?

Alaikäinen ei voi noutaa passia, vaan sen voi noutaa huoltaja. Huoltajana et tarvitse valtakirjaa alaikäisen lapsesi passia noutaessasi.

Kauanko uuden passin saaminen kestää?

Uuden passin saaminen kestää 8-12 vuorokautta. Jos sinun tarvitsee käydä tunnistautumassa poliisiasemalla, toimitusaika alkaa vasta käynnin jälkeen.

Milloin passi vaatii käynnin?

Jos haluat uusia passisi, sinun on mentävä poliisiasemalle ottamaan sormenjälkesi. Näin varmistetaan, että henkilöllisyytesi on rekisteröity oikein järjestelmään. Sinun ei tarvitse mennä poliisiasemalle, jos sinulta on otettu sormenjäljet viimeisten 6 vuoden aikana.

Pitääkö passi maksaa heti?

Ei, passia ei tarvitse maksaa heti. Maksu voidaan maksaa hakemuksen yhteydessä tai myöhemmin. Jos passia ei kuitenkaan makseta tietyn ajan kuluessa, se voidaan peruuttaa.

Mitä asiakirjoja tarvitaan Viroon?

Schengen-maiden kansalaisille ei tarvitse viisumia Viroon matkustettaessa, mutta kuvallinen henkilöllisyyskortti tai passi on aina mukana. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi, mutta se on oltava hallussasi, jos aiot matkasi aikana ajaa autolla.

Mitä tapahtuu jos matkustaa ilman passia?

Jos matkustat ilman voimassa olevaa passia tai henkilökorttia, syyllistyt rajarikkomukseen. Siitä voi seurata sakko, vankeusrangaistus tai molemmat. Jos jäät kiinni yrittäessäsi ylittää rajan ilman passia tai henkilötodistusta, sinut käännytetään pois, ja sinua voidaan kieltää pääsemästä maahan tulevaisuudessa. Joissakin tapauksissa sinut voidaan myös merkitä tarkkailulistalle.

Tarvitseeko Viroon passia 2022?

Viron kansalaiset voivat matkustaa Suomeen ilman passia tai virallista henkilökorttia, mutta henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan jollain muulla tavoin, esimerkiksi ajokortilla. Suomen kansalainen voi matkustaa Pohjoismaihin ilman passia tai virallista henkilökorttia, mutta henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan jollain muulla tavoin, esimerkiksi ajokortilla. Matkustusasiakirjat tarkistetaan kaikilta matkustajilta 28.3.2022 alkaen Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä.

Milloin sormenjäljet tuli passiin?

Sormenjäljet tuli passiin vuonna 2009.

Minkä ikäiseltä otetaan sormenjälki?

Sormenjäljet otetaan 2.8.2021 alkaen kaikilta 12-vuotta täyttäneiltä tavallista Suomen kansalaiselle myönnettävää henkilökorttia hakevilta.

Milloin passia tarvitaan?

Euroopan unionin ulkopuolisiin maihin matkustettaessa tarvitaan passi. Joihinkin maihin saatetaan tarvita myös viisumi.

Pitääkö lapsella olla henkilökortti?

Lapsella tulee olla oma henkilökortti, jos hän haluaa matkustaa lentoyhtiön tai laivan yksityiskuljetuksella. Henkilökortti on myös tarpeen, jos lapsella on aikeissa tehdä rahansiirtoja tai jos hän haluaa ottaa luottokortilla maksettavia lainoja.

Voiko 14-vuotias matkustaa yksin?

14-vuotiaat lapset voivat matkustaa yksin, mutta heidän on noudatettava samoja sääntöjä kuin aikuiset. Heidän on esimerkiksi ilmoitettava lentoyhtiölle etukäteen ja heidän on oltava täysin itsenäisiä matkustaessaan.

Tarvitseeko lennolle passin?

Lennolle tarvitaan passi, kuvallinen henkilökortti, kuvallinen Kela-kortti tai ajokortti. Vanhempiensa seurassa matkustavalla alle 16-vuotiaalla lapsella ei tarvitse omaa henkilöllisyystodistusta.

Jätä kommentti