Mikä on tsekin pääkaupunki?

Vastaus praha. Praha on Tsekin pääkaupunki ja suurin kaupunki. Se sijaitsee Itä-Euroopassa ja on maan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurinen keskus. Praha on myös suosittu turistikohde, joka tarjoaa paljon nähtävää ja tekemistä kaikenikäisille vierailijoille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta tsekin pääkaupunki

Onko Tsekki kallis maa?

Prahan yleinen hintataso on matalampi kuin Suomen keskiarvo, joten Tsekki ei ole kallis maa. Päiväbudjettiarvio halvalla matkustaessa on päivässä 34.55 €, joka sisältää halvimman tasoisen hostellin, ruokailut halvoissa ravintoloissa sekä julkisen liikenteen käyttämisen.

Mitä kieltä puhutaan Tsekissä?

Tšekin kieli on länsislaavilainen kieli, jota puhuu noin 10 miljoonaa ihmistä pääasiassa Tšekissä. Kieltä puhuvat pääasiassa tšekit. Läheisintä sukua kieli on slovakille, hieman kaukaisempaa puolalle, ylä- ja alasorbille, kašubille sekä jo kuolleelle slovintsille.

Missä Tsekki on?

Tšekin tasavalta sijaitsee Keski-Euroopassa. Sen naapurivaltioita ovat Saksa, Itävalta, Slovakia ja Puola.

Tarvitseeko Tsekkiin viisumia?

Ei, Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Tšekin tasavaltaan.

Onko Tšekki turvallinen maa?

Tähän kysymykseen ei ole lopullista vastausta, sillä se riippuu pitkälti yksilöstä ja hänen henkilökohtaisesta määritelmästään ”turvallisesta”. Yleisesti ottaen Tšekin tasavaltaa pidetään kuitenkin suhteellisen turvallisena matkustusmaana. Rikollisuus on suhteellisen vähäistä ja yleinen turvallisuustilanne on vakaa. Kuten missä tahansa maassa, myös Tšekissä on tietysti aina joitakin riskejä, ja on aina tärkeää noudattaa varovaisuutta ja tervettä järkeä matkustaessaan.

Mikä on Tsekki englanniksi?

Tšekki on maa, joka sijaitsee Keski-Euroopassa. Maa rajoittuu lännessä Saksaan, etelässä Itävaltaan, idässä Slovakiaan ja koillisessa Puolaan. Pääkaupunki ja suurin kaupunki on Praha. Tšekin tasavallassa asuu yli 10 miljoonaa ihmistä.

Mikä on Tsekin rahayksikkö?

Tšekin tasavallan valuutta on Tšekin koruna (CZK). Se on jaettu 100 haléřiin. Tšekin korunan kansainvälinen valuuttakoodi on CZK.

Kuka on Tsekin valmentaja?

Tšekin valmentaja on Kari Jalonen. Hän toimi vuosina 2014–2016 Suomen maajoukkueen päävalmentajana ja vuodesta 2022 lähtien kahden vuoden sopimuksella Tšekin maajoukkueen päävalmentajana. Jalosella on takanaan myös menestyksekäs ura pelaajana.

Voiko Tsekeissä maksaa euroilla?

Kyllä, voit maksaa euroilla Tšekin tasavallassa monissa paikoissa, kuten useimmissa supermarketeissa, elektroniikkaliikkeissä, huoltoasemilla ja ravintoloissa. Rahanvaihtopisteitä on suurissa kaupungeissa kirjaimellisesti joka nurkalla.

Tarvitseeko Tsekkiin passia?

Schengen-kansalainen ei tarvitse passia matkustaakseen Tšekkiin. Schengen-kansalainen tarvitsee kuitenkin voimassa olevan henkilökortin.

Onko Praha Eurooppaa?

Kyllä, Prahaa pidetään osana Eurooppaa. Kaupungilla on pitkä ja rikas historia, ja se on yksi maanosan suosituimmista matkailukohteista. Kaupungin tunnetuimpia maamerkkejä ovat muun muassa Vanhankaupungin aukio, Kaarlensilta ja Prahan linna.

Miksi Tšekkoslovakia hajosi?

Tšekkoslovakia hajosi, koska kommunistivalta kaatui vuonna 1989 ja vuodenvaihteessa 1992–1993 Tšekkoslovakia jakautui rauhanomaisesti Tšekin ja Slovakian valtioiksi.

Onko Praha Eu-maa?

Praha ei ole EU-maa, vaan se on Tšekin pääkaupunki. Tšekki on kuitenkin EU-jäsenvaltio.

Mitä Prahassa kannattaa tehdä?

Prahassa kannattaa vierailla Vanhankaupungin aukiolta, joka on yksi maailman suurimmista aukioista. Aukiolla voi myös nähdä maailman suurimman kellon, joka on peräisin 1400-luvulta. Kaupungissa on myös useita mielenkiintoisia juutalaisia kortteleita, kuten Josefov ja Petřín. Žižkovin televisiotorni on myös näkemisen arvoinen paikka.

Mitä syödä Tsekeissä?

Tsekissä syödään paljon keittoja, ja niitä on monenlaisia. Liha-, kana-, herne-, linssi- ja perunakeitto ovat kaikki tyypillisiä tsekkiläisiä keittoja. Aterioiden lisukkeena syödään usein knöödeleitä, jotka voivat olla vehnäjauhoista tai perunoista valmistettuja.

Missä maassa on kallein ruoka?

Norja on ylivoimaisesti kallein Euroopan maista ruoasta ja alkoholittomista juomista. Ruoka ja alkoholittomat juomat maksavat lähes kaksi kertaa ja alkoholi ja tupakka lähes kolme kertaa enemmän kuin EU:ssa keskimäärin.

Mikä on Saksassa halpaa?

Saksassa on paljon halpoja tuotteita ja palveluita. Esimerkiksi julkisen liikenteen hinnat ovat melko edulliset, ja ravintolat tarjoavat usein hyviä etuja. Halvimmat hostellit ovat myös yleensä hyvin varusteltuja, ja ne sijaitsevat usein keskeisellä paikalla.

Mitä kieltä puhutaan Prahassa?

Prahassa puhutaan tšekin kieltä, joka on virallinen kieli myös Tšekin tasavallassa. Noin 96 prosentilla maan asukkaista on tšekki äidinkielenään. Prahassa on myös paljon vieraita kieliä puhuttu, koska se on tärkeä kansainvälinen kaupunki.

Mitä kieltä puhutaan Slovakiassa?

Slovakian ainoa virallinen kieli on perustuslain mukaan slovakki, joka on länsislaavilainen kieli. Monet Slovakian asukkaat puhuvat kuitenkin myös unkaria, romania ja ukrainaa. Myös englantia puhutaan laajalti, erityisesti nuorempien ihmisten keskuudessa.

Milloin Tšekki liittyi EU?

Tšekin tuli EU-jäseneksi 1. toukokuuta 2004, yhdessä Viinin, Kyproksen, Latvian, Liettuan, Unkarin, Maltan, Puolan, Slovenian ja Slovakian kanssa. Tämä oli historiallinen askel, jolla päätettiin Euroopan kahtiajako.

Käykö Prahassa eurot?

Prahassa ei ole virallisesti oikeuttanut euroa, joten se ei ole varsinaisesti maksuväline. Kuitenkin monet liikkeet ja paikalliset hyväksyvät maksuvälineenä euroa. Jos aiot maksaa euroilla, on parasta tarkistaa etukäteen, hyväksyykö liike tai paikka maksuvälineenä.

Milloin Tšekki liittyi EU hun?

Tshekki liittyi Euroopan unioniin 1. toukokuuta 2004. Kansanäänestyksessä 77,3 % kansalaisista äänesti EU-jäsenyyden puolesta.

Milloin Tsekki itsenäistyi?

Tsekki itsenäistyi 28. lokakuuta 1918. Tsekin tasavalta perustettiin vuonna 1918, kun Tsekkoslovakian kansa äänesti maansa itsenäisyydestä. Tsekkoslovakia oli yksi ensimmäisistä Euroopan valtioista, jotka tunnistivat Neuvostoliiton vallankumouksen ja solmivat sopimuksen Neuvostoliiton kanssa. Tsekki ja Slovakki yhdistyivät vuonna 1918 ja muodostivat Tsekkoslovakian tasavallan.

Pitääkö passi olla voimassa 3 kk matkan jälkeen?

No, passin pitää olla voimassa 3 kk matkan jälkeen Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla, ja 6 kk matkan jälkeen Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla.

Kauanko passin tulee olla voimassa Kreikka?

Kreikan matkustusasiakirjan tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta matkan päättymispäivästä laskettuna.

Paljonko maksaa viisumi Suomeen?

Viisumin hinta Viisumimaksu (myös kielteisestä päätöksestä) 80 € Viisumimaksu 6–11-vuotiailta (myös kielteisestä päätöksestä) 40 € EU:n ja kolmannen maan välisen viisumihelpotussopimuksen mukainen viisumimaksu sopimusmaan kansalaisilta (myös kielteisestä päätöksestä) 35 €

Tarvitseeko Portugaliin passia?

Portugalissa ei tällä hetkellä ole erityisiä matkustusrajoituksia koronaviruksen vuoksi, joten passi ei ole välttämätön matkustettaessa. Se on kuitenkin aina hyvä pitää mukana odottamattomien muutosten varalta.

Pitääkö Kreikassa käyttää maskia?

Kyllä, Kreikan julkisissa liikennevälineissä sekä risteilyalusten ja lauttojen sisätiloissa edellytetään edelleen naamareita. Naamarin käyttämistä suositellaan myös sisätiloissa.

Mihin ei kannata matkustaa?

On muutamia maita, joihin Suomen ulkoministeriö ei suosittele matkustamista. Näitä ovat Afganistan, Burundi, Irak ja Somalia näiden maiden epävakaan turvallisuustilanteen vuoksi. Lisäksi Jemenissä, Libyassa, Etelä-Sudanissa ja Syyriassa tällä hetkellä oleskelevia kehotetaan lähtemään välittömästi.

Mitä kannattaa ostaa Prahasta?

Prahassa olevat kristallit, käsitöitä, alkoholituotteita, tupakkatuotteita, elintarvikkeita, dvd-elokuvia ja joitakin elektroniikkatuotteita ovat erittäin suosittuja ostoksia turisteille. Tupakkatuotteet maksavat noin puolet kotimaan hinnoista, ja monia muitakin huomattavasti kotimaata edullisempia tuotteita tulee vastaan.

Missä vaihtaa rahaa Prahassa?

Prahassa rahaa voi vaihtaa lentoaseman terminaalin valuutanvaihtoautomaateissa kellon ympäri. Kaksi automaattia sijaitsee terminaalin transit-alueella, kolmas puolestaan tuloaulan yleisölle avoimella alueella.

Onko Slovakia kallis maa?

Ei, Slovakia ei ole kallis maa. Euroopan keskimääräiseen hintatasoon verrattuna elinkustannukset Slovakiassa ovat suhteellisen alhaiset. Kulut, kuten majoitus, ruoka ja kuljetus, ovat Slovakiassa suhteellisen edullisia.

Mihin maahan tarvitaan passi?

Kun matkustat tiettyihin maihin, maahantuloon ja maastapoistumiseen tarvitaan passi. Passia vaaditaan maahantuloa varten muun muassa seuraavissa maissa: Alankomaat, Australia, Belgia, Brasilia, Espanja, Hongkong, Italia, Japani, Kanada, Kiina, Meksiko, Ranska, Saksa, Sveitsi, Meksiko, Uusi-Seelanti, Etelä-Korea, Espanja, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat.

Tarvitseeko Suomen kansalainen viisumin Turkkiin?

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 3 kk oleskeluun. Huomaa, että Turkissa vierailevien matkailijoiden oleskelun kokonaisaika ei saa ylittää 90 päivää 180 päivän jaksolla. Yli edellä mainitun 90 päivää maassa oleskelevien ulkomaalaisten matkailijoiden tulee hakea oleskelulupaa.

Käykö passikuva viisumiin?

Ei, passikuva ei riitä viisumia varten. Viisumin valokuvavaatimukset vaihtelevat maittain, joten tarkista vaatimukset ennen viisumin hakemista.

Voiko Espanjaan matkustaa ilman passia?

Voit matkustaa Espanjaan ilman passia, mutta tarvitset voimassa olevan henkilötodistuksen. Passi ei ole pakollinen, mutta sitä suositellaan.

Mitä asiakirjoja tarvitaan Venäjälle?

Matkustaaksesi Venäjälle tarvitset passin ja viisumin, joka kiinnitetään passin sisäpuolelle. Ennen rajan ylittämistä sinun on täytettävä tulli-ilmoituslomake, josta rajaviranomaiset säilyttävät yhden kopion. Pidä oma kopiosi lomakkeesta passisi mukana matkasi aikana.

Mitä tehdä ennen matkaa?

Ennen matkalle lähtöä huolehdi matkustusasiakirjoista, kuten passista ja viisumeista. Tarkista, liittyykö matkatavaroihisi tai tuliaisiisi vienti- tai tuontirajoituksia. Tee matkustusilmoitus ulkoministeriöön. Hanki matkavakuutus. Selvitä, tarvitseeko sinun ottaa rokotuksia.

Onko Itävalta kallis maa?

Itävalta on kallis maa, mutta suomalaisista näkökulmasta se on halpa. Esimerkiksi ruoka, asuminen ja liikkuminen ovat maassa huomattavasti Suomen hintoja edullisempia. Halpa hintataso ulottuu myös pääkaupunki Wieniin.

Missä syödä Prahassa?

Prahassa on paljon ravintoloita, joista jokaiselle löytyy jotain. Aasialaisesta bisnestä Sanshoon ja klassiseen tsekkiruokaan La Degustation -ravintolassa on kaikkea mitä tarvitset. Hergetova Cihelna tarjoaa hienot maisemat ja Kavarna Slavia on kahvila, joka on täynnä väriä ja elämää. U Fleku on yksi kaupungin vanhimmista oluthalleista ja Buddha Bar on yökerho, joka tarjoaa upeita näkymiä.

Onko Wien kallis?

Ei, Wien ei ole kallis kaupunki. Verrattuna keskimääräiseen hintatasoon ympäri maailmaa Wien on 2,54 % halvempi ja vuokrakustannukset ovat 3,21 % alhaisemmat. Jos siis etsit kohtuuhintaista kohdetta, Wien on loistava valinta.

Mitä asiakirjoja tarvitaan Ruotsiin?

Pohjoismaiden kansalaiset tarvitsevat passi tai henkilökortti ruotsalaisen viranomaisen todistukseksi henkilöllisyydestä. Passi tai henkilökortti on myös tarpeen, jos haluat vaihtaa ruotsalaisen viranomaisen kanssa tietoja, kuten henkilötunnuksen, osoitteen, puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen.

Miten tehdä matkustusilmoitus?

Tekstiviestinä matkustusilmoitus tehdään kirjoittamalla viesti (enintään 160 merkkiä) seuraavasti: MATKALLA lähtöpäivä-paluupäivä matkakohde lisätiedot. Päivämäärien tulee olla muodossa pp.kk.vvvv. Viesti lähetetään numeroon 16358 (DNA, Elisa ja Telia). Saat paluuviestissä tiedon, että ilmoituksesi on vastaanotettu.

Onko Turkissa turvallista?

Turkissa on vakaa turvallisuustilanne, mutta isoissa kaupungeissa voi puhjeta paikallisia mielenosoituksia. Terrori-iskujen mahdollisuutta Turkissa ei voida sulkea pois. Syyrian vastaisella rajalla muun muassa Daesh/ISIL/ISIS on syyllistynyt kidnappauksiin tai kidnappausyrityksiin.

Tarvitseeko Saksaan passia?

Saksaan matkustaessasi sinulla on oltava voimassa oleva passi tai henkilökortti. Ajokortti ei ole matkustusasiakirja.

Onko marmaris turvallinen?

Marmaris on turvallinen paikka vierailla. Alueella on monia apteekkeja ja yksityisiä sairaaloita. Aurinkomatkojen yhteistyökumppanit hyväksyvät lähes aina suomalaiset matkavakuutukset suoraan laskutettavaksi. Marmariksen alueen vesijohtovesi on juomakelpoista.

Onko Praha halpa?

Kyllä, Praha on suhteellisen halpa matkakohde muuhun maailmaan verrattuna. Suomen keskimääräiseen hintatasoon verrattuna Prahan yleinen hintataso on 43,29 % alhaisempi ja vuokrahintataso 44,15 % alhaisempi.

Onko Belgia kallis maa?

Belgia on kallis maa päiväbudjettiarvioiden mukaan. Brysselin hintataso on korkeampi kuin Suomen keskiarvo, ja vuokrahinnat ovat 9,90% korkeammat. Halvalla matkustaessa päivittäinen budjetti on 58,53 euroa, ja se sisältää hostellin halvimman tasoisen huoneen, halvat ravintolat sekä julkisen liikenteen käyttämisen.

Onko Puola kallis maa?

Ei, Puola ei ole kallis maa. Euroopan keskimääräisiin elinkustannuksiin verrattuna Puolan elinkustannukset ovat melko alhaiset. Esimerkiksi aterian keskihinta ravintolassa Puolassa on vain noin 5 dollaria. Ja hotellihuoneen keskihinta on vain noin 60 dollaria yöltä. Jos siis etsit maata, jossa saat paljon vastinetta rahoillesi, Puola on loistava vaihtoehto.

Mihin kieliryhmään Tsekki kuuluu?

Tsekki kuuluu länsislaavilaisiin kieliin ja sitä puhutaan Tsekissä. Kieli on hyvin samankaltainen muihin länsislaavilaisiin kieliin, kuten puolaan ja Slovakiaan. Tsekki on myös yksi indoeurooppalaisen kielikunnan kielistä.

Onko Turkin matkoja peruttu?

Ei, Turkkiin suuntautuvia matkoja ei ole peruttu. Vaikka presidentti Recep Tayyip Erdogan vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä, suomalaiset matkailijat eivät ole hylänneet Turkkia. Sosiaalisen median käyttäjät saattavat uhkailla Turkin matkailun loppumisella, mutta se ei ole näkynyt todellisina matkojen peruutuksina.

Kannattaako matkustaa Turkkiin?

Turkki on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon maan yleinen turvallisuustilanne ennen matkaa suunnittelemista. Ulkoministeriön matkustussuosituksessa suositellaan erityistä varovaisuutta Turkkiin matkustettaessa. Tutustu siis aina ulkoministeriön julkaisemiin matkustustiedotteisiin ennen matkaa.

Mitä tarvitsee kun matkustaa Egyptiin?

Kun matkustat Egyptiin, ota aina mukaasi matkustusasiakirja (passi), josta käy ilmi henkilöllisyytesi ja maassa oleskelusi tarkoitus. Egyptin hallitus on julistanut Muslimiveljeskunnan terroristijärjestöksi.

Kuka on Tšekin valmentaja?

Kari Jalonen on Tšekin valmentaja. Hän toimi vuosina 2014–2016 Suomen maajoukkueen päävalmentajana ja vuodesta 2022 lähtien kahden vuoden sopimuksella Tšekin maajoukkueen päävalmentajana. Jalosella on takanaan myös menestyksekäs ura pelaajana.

Miksi Tsekkoslovakia jakautui?

Kommunistisen puolueen kukistuttua vuonna 1989 Tšekkoslovakia jakautui rauhanomaisesti Tšekiksi ja Slovakiaksi vuonna 1992. Tšekin tasavallassa on 10,5 miljoonaa asukasta, ja sen pinta-ala on 78 866 neliökilometriä. Slovakiassa on 5,4 miljoonaa asukasta ja sen pinta-ala on 49 035 neliökilometriä.

Mikä on Tšekin rahayksikkö?

Tšekin rahayksikkö on Tšekin koruna. Se jakaantuu 100 haléřiin. Rahan kansainvälinen valuuttatunnus on CZK.

Minkä maan alaisuudesta Tsekkoslovakia itsenäistyi?

Tšekkoslovakia itsenäistyi Itävalta-Unkarista vuonna 1918. Itävalta-Unkarin kaksoismonarkia hajosi ensimmäisen maailmansodan myötä, ja Tšekkoslovakia tuli itsenäiseksi valtioksi. Tšekkoslovakia oli kuitenkin yhdistettynä valtioksi vain vähän aikaa, sillä se hajosi vuonna 1992 Tšekin tasavallaksi ja Slovakian tasavallaksi.

Jätä kommentti