Mikä on äkäs?

Äkäs on yksi suurimmista peuranpyyntiaitoista. Se on noin 9 metriä pitkä ja noin 2,5 metriä korkea. Äkäs on tehty metallista ja puuvillasta ja se on tarkoitettu peuranpyyntiin. Peuranpyynti on yksi suurimmista urheilulajeista Suomessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta äkäs

Mikä on Äkäs?

Äkäs on pieni kunta Suomen Lapissa. Sen nimi tulee suomen kielen poroa tarkoittavasta sanasta Äkäs ja sanasta lompolo, joka tarkoittaa joen levennystä. Kunta sijaitsee Lapin läänin eteläosassa, ja siellä asuu noin 1 500 ihmistä. Äkäs on suosittu matkailukohde maisemallisen kauneutensa ja suomalaisen Levin hiihtokeskuksen läheisyyden vuoksi.

Onko Äkäslompolo kaupunki?

Äkäslompolo on kunnan keskustaajama, joka sijaitsee Norjan ja Ruotsin rajalla. Äkäslompolo on kuuluisa laskettelurinteistään, joka tarjoaa harrastajilleen runsaasti aktiviteetteja ja maisemia. Kaupunki on kuitenkin myös kotimaansa matkailun helmi, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille vierailijoille.

Mistä Kolari on saanut nimensä?

Kolari on saanut nimensä ruotsinkielisestä sanasta kolare, joka tarkoittaa miilunpolttajaa, sysimiestä. Miilunpoltto alkoi alueella jo 1600-luvulla ruukin hiilentarpeen tyydyttämiseksi.

Kumpi parempi Äkäslompolo vai Ylläsjärvi?

Ylläksellä matkailijoita kiinnostaa yleensä se, kummalla puolen Yllästunturia kannattaa majoittua. Yleensä Ylläsjärven puoli sopii paremmin laskettelijoille, sillä sen puolella osa hotelleista sijaitsee aivan rinteiden kupeessa. Hotellien lisäksi Ylläsjärven puolella on myös useita muita aktiviteetteja, kuten vaellusreittejä ja hiihtolatuja.

Mikä on Kolari?

Kolari on ajo-onnettomuus, joka tapahtuu yleensä autolla tai junalla. Nuohooja on kolari, joka tapahtuu yleensä autolla tai junalla. Vanhassa kielessä miilunpolttajaa merkitsevä sana kolari on kolari, joka tapahtuu yleensä autolla tai junalla.

Onko Ylläksellä Tuolihissejä?

Kyllä, Ylläksellä on tuolihissejä. Tuolihissien lisäksi Ylläsjärven puolelle rakennetaan 162 metriä pitkä katettu mattohissi. Mattohissi on led-valaistu ja katettu mahdollistaa miellyttävän kyydin säästä riippumatta. Sekä tuolihissi että mattohissi palvelevat asiakkaita ympäri vuoden.

Miten pääsee Ylläksen huipulle?

Ylläksen huipulle pääsee helpoiten kiipeämään Ylläs Ski Resort Äkäslompolon vierestä lähtevää huoltotietä pitkin. Huoltotie kiertää Keskisenlaen laitaa kohti Ylläksen huippua.

Mitä tehdä pallaksella?

Pallas-Ylläksen kansallispuisto on Suomen kolmanneksi laajin kansallispuisto, jonka alueella on paljon nähtävää ja koettavaa. Pallas-Ylläksen kansallispuiston suosituin pitkä reitti on 55 km:n pituinen Hetta-Pallas -vaellusreitti, joka kulkee Taivaskeron kautta. Päiväretkikohteita pallaksella ovat myös Pallas-Yllästunturin kansallispuiston lähimmät naapurikunnat, joista Hettaan pääsee bussilla.

Mihin kuntaan Äkäslompolo kuuluu?

Äkäslompolo kuuluu Kolarin kuntaan, joka sijaitsee Kittilässä ja Muoniossa. Kolarin kunta on Pohjois-Suomen maakuntien rajalla.

Onko Ylläksellä helppoja rinteitä?

Kyllä, kelkkareitit ovat helppoja ja soveltuvat hyvin perheille tai aloittelijoille. Helppoja rinteitä on runsaasti ja ne ovat hyvin merkittyjä.

Missä voi nähdä poroja Ylläksellä?

Ylläksellä poroja voi käydä tapaamassa esimerkiksi Aurinkotupa-latukahvilan pihassa ja Äkäslompolossa poroja näkee Jounin kaupan vieressä olevassa aitauksessa. Perinteiselle poroajelulle ja porotilavierailuille pääset Ylläksen ohjelmapalveluyritysten kautta.

Jätä kommentti