indie elokuva: Mikä on indie-elokuva?

Indie elokuva on yleensä pienimuotoinen ja kustannustehokas elokuva, joka on tehty itsenäisesti ilman suurta studio tukea. Indie elokuvat ovat yleensä hyvin henkilökohtaisia ja herkkiä töitä, joissa on usein paljon kokeellista ja luovaa näkökulmaa. Ne ovat yleensä hyvin arvostettuja ja kiinnostavia elokuvia, joita katsojat rakastavat.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta indie elokuva

Mitä indie tarkoittaa?

Indie on lyhenne englannin kielen sanasta independent (suom. itsenäinen, riippumaton). Indie-sanalla tarkoitetaan erilaisten kulttuurituotteiden luomista kaupallisen valtavirran ja suurten tuotantoyhtiöiden ulkopuolella. Indie-tuotteet ovat yleensä pienimuotoisia ja niiden tuotanto on usein perustu käsityöhön. Indie-tuotteita voivat olla esimerkiksi taideteokset, elokuvat, musiikkialbumit tai vaatteet. Indie-tuotteet ovat yleensä laadukkaita ja niiden tarkoituksena on luoda jotain uutta ja erilaista.

Mikä on maailman tunnetuin elokuva?

Maailman tunnetuin elokuva on yleensä mikä tahansa elokuva, joka on saanut eniten tuottoa. Tämän lisäksi se on yleensä myös elokuva, joka on saanut eniten huomiota ja joka on saanut parhaat arvostelut.

Mikä on suosituin elokuva?

Suomen suosituin elokuva vuonna 2021 on 007 No Time to Die. Uusin Bond-elokuva keräsi uskomattoman suuren katsojamäärän, jossa pandemian vaikutukset eivät näy. Daniel Craigin tähdittämä elokuva julkaistiin syyskuun viimeisenä päivänä ja siihen myytiin yli 621 000 lippua.

Mikä on riippumaton elokuva?

Riippumaton elokuva tarkoittaa yleensä riippumatonta pienen budjetin elokuvaa, joka ei ole saanut rahoitusta erilaisilta rahoituskanavilta (esim. Suomen Elokuvasäätiö).

Mitä on indie pop?

Indie pop on musiikkilaji, joka sai alkunsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa 1980-luvun puolivälissä. Termiä ”indie pop” käytetään kuvaamaan popmusiikin tyyliä, jota tuottavat riippumattomat levy-yhtiöt. Indie popille on ominaista syntetisaattoreiden, rumpukoneiden ja kitaroiden käyttö. Tyylilaji liitetään usein Yhdistyneen kuningaskunnan underground-musiikkikenttään.

Mikä on maailman menestynein elokuva?

Tuulen viemää on maailman menestynein elokuva. Se on kerännyt eniten lipputuloja sekä voittanut useita palkintoja. Elokuvan pääosassa ovat Vivien Leigh, Clark Gable ja Hattie McDaniel. McDaniel voitti elokuvasta naissivuosan Oscar-palkinnon.

Mikä on maailman huonoin elokuva?

Ed Woodin ohjaama Manos: The Hands of Fate on yksi maailman huonoimmista elokuvista. Elokuva on kauhuelokuva, joka kertoo tarinan miehestä, joka on joutunut käsiksi kammottavaan olentoon. Elokuva on niin huonosti tehty, että se on saanut huonon maineen kaikkialta.

Mikä on maailman kallein elokuva?

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides on maailman kallein elokuva, jonka on tehnyt Walt Disney Pictures. Se maksoi 378 miljoonaa dollaria tehdä, ja sen on tarkoitus olla ensimmäinen osa kolmesta trilogiasta. Se on myös kallein elokuva, jonka on tehnyt yksityinen tuotanto yritys.

Mihin elokuvaan on käytetty eniten rahaa?

Avatar on elokuva, joka on tuottanut eniten rahaa, vaikka se julkaistiin kymmenen vuotta sitten. Avatarin suosio selittyy osittain sillä, että se oli ensimmäinen elokuva, jota voitiin katsoa elokuvateattereissa 3D:nä. Elokuvan on ohjannut legendaarinen ohjaaja James Cameron.

Mitä elokuvia tulee vuonna 2022?

Vuonna 2022 tulee julkaisutuksi useita mielenkiintoisia elokuvia. Yksi näistä elokuvista on Top Gun: Maverick, joka on jatko-osa legendaarisen Top Gun -elokuvan. Elokuvaa on odotettu jo pitkään, ja sen on määrä kerätä yli 400 miljoonaa dollaria tuotantokustannuksistaan. Toinen mielenkiintoinen elokuva on The Batman, joka perustuu DC Comicsin sarjakuvahahmoon. Elokuvaa on myös odotettu pitkään, ja se on saanut paljon positiivista palautetta.

Mikä oli edellisen vuoden katsotuin elokuva Suomessa?

Vuoden 2020 katsotuin elokuva Suomessa oli007 No Time to Die. Elokuva sai yhteensä621 4752 katsojaa.

Mikä on Suomen katsotuin elokuva?

Suomen katsotuin elokuva vuonna 2021 on ollut 007 – No Time to Die. Elokuva on kerännyt yli 600 000 katsojaa ja on selvästi suosituin elokuva tällä hetkellä. Dyyni on myös ollut suosittu elokuva ja se on kerännyt yli 170 000 katsojaa.

Mitä kannattaa katsoa viaplay?

Elisa Viihde Viaplay -palvelussa on laaja valikoima sarjoja, joista jokainen löytää varmasti mieleisensä. Listasimme 10 sarjaa, jotka kannattaa katsoa juuri nyt.

Blacklist on sarja päähenkilö Reddingtonista, joka on FBI:n etsityimpiä rikollisia. Sarjan tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin, ja se on viihdyttävä seurata.

Miehen puolikkaat on sarja miehestä, joka joutuu elämään kahden naisen kanssa. Sarja on humoristinen ja viihdyttävä.

The Office on sarja työelämästä Yhdysvalloissa. Sarjan päähenkilö on Michael Scott, joka johtaa Dunder Mifflin -yritystä. Sarja on hauska ja viihdyttävä.

Vikings on sarja viikingistä, jotka asuvat Skandinaviassa. Sarja on väkivaltainen ja viihdyttävä.

Missä elokuvassa on isoin budjetti?

Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan kolmas osa Maailman laidalla on isoin budjetti kaikkien aikojen elokuvista. Elokuvan hintalappu on peräti 341,8 miljoonaa dollaria eli noin 250 miljoonaa euroa inflaation vaikutus huomioon otettuna. Elokuva on saanut huomiota myös sen korkeasta budjetista, ja se on yksi kaikkien aikojen kalleimmista elokuvista.

Milloin esitettiin ensimmäinen Suomen elokuva?

Ensimmäinen suomalainen elokuva esitettiin vuonna 1896. Ensimmäinen suomalainen näytelmäelokuva Sylvi esitettiin vuonna 1913.

Mistä näkee Avatar elokuvan?

Avatarin voi ostaa SF Anytime, Apple iTunes, Google Play Movies, Microsoft Store, Rakuten TV, Viaplay, Blockbuster tai vuokrata Blockbusterista, Apple iTunesista, Microsoft Storesta, Rakuten TV:stä, Telia Playsta ja Viaplaysta.

Mitä tarkoitetaan äänitteen tuottajalla juridisesti?

Äänitteen tuottajalla tarkoitetaan yleensä tahoa, joka on vastuussa äänitteen tuotannosta ja julkaisemisesta. Tuottaja voi olla yksityishenkilö, yritys tai julkaisija, ja hänellä on yleensä oikeus päättää, mitkä esitykset tallennetaan ja julkaistaan.

Mikä on maailman kallein puhelin?

Maailman kallein puhelin on iPhone 4 Diamond Rose, joka maksaa yli 5,6 miljoonaa euroa. Puhelimen on suunnitellut brittisuunnittelija Stuart Hughes. Puhelimen kokonaishinta on yli 5,6 miljoonaa euroa.

Mikä on Suomen kallein elokuva?

Suomen kallein elokuva on Iron Sky The Coming Race (2019). Elokuva on kustantanut 20 miljoonaa dollaria tuotantobudjetillaan. Elokuva ei kuitenkaan ole saavuttanut samaa suosiota kuin ensimmäinen.

Mikä on maailman kallein talo?

Maailman kallein talo on Ranskan Rivieralla sijaitseva huvila, Les Cedres. 187 vuotta vanha huvila on myynnissä 350 miljoonaa euroa.

Paljonko elokuvan tekeminen maksaa?

Elokuvan tekeminen maksaa Suomessa noin puolitoista miljoonaa euroa, mutta tuottaa lipputuloina vain vajaa puoli miljoonaa euroa. Vaikka huomioitaisiin se, että rahavirtaa kertyy myös muista kanavista, on epäsuhta tulojen ja menojen välillä huomattava.

Mitä leffoja on tulossa?

Tulossa elokuvateattereihin on useita kiinnostavia elokuvia. Rouva Harris lähtee Pariisiin on romanttinen komedia, joka saa ensi-iltansa 28.10.2022. Tämä maa on draama, joka saa ensi-iltansa 4.11.2022. Kulkuset kulkuset on komedia, joka saa ensi-iltansa 4.11.2022. Prey For The Devil on jännityselokuva, joka saa ensi-iltansa 4.11.2022. Insite on dokumenttielokuva, joka saa ensi-iltansa 4.11.2022. Ystäväni krokotiili on fantasy-elokuva, joka saa ensi-iltansa 4.11.2022. Bros on komedia, joka saa ensi-iltansa 4.11.2022. Sydänpeto on jännityselokuva, joka saa ensi-iltansa 4.11.2022.

Mitä elokuvia on tulossa?

Tulevat elokuvat ovat: Punttikomedia, Kerttu (Iina Kuustonen) on määrätty selkävaivojen takia kuntosalille, jossa käy ilmi, että hän on geneettinen superlahjakkuus. Free Skate. Black Adam. Evoluutio. See How They Run. Dark Glasses – Mustat lasit. Sardar. Kulkuset kulkuset.

Milloin jujutsu Kaisen elokuva tulee Suomeen?

Jujutsu Kaisen elokuva tulee Suomeen ensi-iltansa 04.11.

Mikä oli viime vuoden katsotuin elokuva?

Bond, James Bond -elokuva on viime vuoden katsotuin elokuva Suomessa. Daniel Craigin viimeinen 007-seikkailu oli leikiten viime vuoden katsotuin elokuva Suomessa: katsojia kertyi reilut 620 000 kappaletta.

Mistä voi katsoa vanhoja kotimaisia elokuvia?

KAVIn uudistunut Elonet-tietokanta avautuu 3.12. alkaen ja siellä voi katsoa vanhoja kotimaisia elokuvia. Elokuviin voi tutustua myös KAVIn uudistuneessa Elonet-tietokannassa, joka on osa Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen Finna-verkkopalvelua.

Mikä on maailman lyhyin elokuva?

Maailman lyhyin elokuva on Poika ja hänen atominsa, joka on samalla myös virallisesti Guinnessin ennätystenkirjassa. Elokuva kertoo tarinan pienestä pojasta, joka rakentaa oman atominsa. Elokuva on hyvin lyhyt, vain noin 1 minuutti pitkä, ja se on tehty käyttämällä aitoja yksittäisiä atomeja ja niistä muodostettuja hahmoja.

Mikä on maailman ensimmäinen elokuva?

Georges Meliesin Matka kuuhun on maailman ensimmäinen elokuva, joka on varsinaisesti ollut elokuvan tunnistettavat piirteet. Edwin S. Porterin Suuri junaryöstö on myös ensimmäinen elokuva, joka on käyttänyt varsinaisia elokuvan piirteitä.

Mikä oli ensimmäinen suomalainen elokuva?

Kotimainen näytelmäelokuvatuotanto käynnistyi vuonna 1907 komedialla Salaviinanpolttajat ja ensimmäinen pitkä draamaelokuva Sylvi sai ensi-iltansa 1913.

Milloin elokuviin tuli värit?

Värit tulivat elokuviin ensimmäisen kerran vuonna 1895, kun Thomas Edisonin käsin väritetty kinetoskooppi-elokuva Annabellen tanssi sai ensi-iltansa. Ensimmäinen suomalainen värielokuva oli Toivo Särkän ohjaama Juha vuodelta 1956.

Jätä kommentti