Tupenrapinat: mitä tarkoittaa tupenrapina? ?

Nyt tulee tupenrapinat sanonta tarkoittaa suuttumusta, satikutia, selkäsaunan antoa. Sanonta juontuu pohjanmaalta, missä häjyt vaikuttivat aikoinaan. Ensimmäisillä häjyillä oli pitkät puukot ja pitkät tupet, jotka kävellessä raapivat maata. Niinpä nämä tupenrapinat tiesivät sitä, että häjyt olivat tulossa eikä se tietänyt mitään hyvää. Tupenrapina on syntynyt vyötä riisuttaessa, kun on tarkoituksena ollut ”antaa remmiä”. Eli pahanenteinen ääni.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta tupenrapinat

Mikä on Tupenrapinat?

Tupenrapinat on suomalainen ilmaisu, joka tarkoittaa kirjaimellisesti ”nenän kaivamista”. Sitä käytetään kuvaamaan tilannetta, joka on uhkaava tai lähellä väkivaltaa. Ilmaisua käytetään usein kuvaamaan henkilöä, joka on vihainen ja ryhtymässä toimeen.

Mistä tulee sanonta Tupenrapinat?

Tupenrapinat on alunperin syntynyt siitä kun on otettu tuppivyö eli vyö ja lyöty sillä tottelematonta lasta. Nykyisin se on kiellettyä joten siitä on jäänyt vain sanonta tupenrapinat.

Mistä tulee sanonta hattutemppu?

Sanonta hattutemppu tulee kriketistä. Siinä se tarkoittaa suoritusta, jossa syöttäjä polttaa kolme vastustajan pelaajaa kolmella peräkkäisellä syötöllä. Puhdas hattutemppu on kolme maalia peräkkäin yhden puoliajan kuluessa ilman, että kukaan muu pelaaja tekee maalia siinä välissä.

Mistä tulee sanonta Kommandona?

Ilmaisu ”going commando” on peräisin amerikkalaisesta pop-kulttuurista, ja sillä tarkoitetaan alastomana olemista ilman alusvaatteita. Nimi kuvastaa sitä, millainen ihminen on kesällä: vapaa ja ilman henkseleitä.

Mistä tulee sanonta karhunpalvelus?

Karhunpalvelus-sana on peräisin Ranskasta. Karhunpalveluksella tarkoitetaan palvelusta, josta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Sanonta juontuu 1600-luvulta ranskalaisen Jean de La Fontainen eläinsadusta Karhu ja puutarhuri.

Mitä sanonnat ovat?

Sanonnat ovat yleisesti tiedossa olevia, usein vertauskuvallisia keinoja ilmaista jokin asia. Sananlaskut ovat lyhyitä mietelmiä ja lausahduksia, joissa kiteytyy jokin viisaus tai opetus. Tyypillinen suomalainen sananlasku on esimerkiksi ”Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla”.

Mikä on Karvalakkimalli?

Karvalakkimallit ovat yksinkertaisia ja halpoja malleja jonkin laitteen tai esineen perusmallista. Karvalakkimallit ovat usein neutraaleja, leikkisiä ja hienostuneita ominaisuuksiltaan.

Mitä tarkoittaa olla Kommandona?

Kommandona tarkoittaa, että jotain tehdään ilman alushousuja. Se voi tarkoittaa sitä, että kävelet julkisilla paikoilla ilman alushousuja, tai että et käytä alushousuja ollenkaan. Kommandona oleminen voi olla myös seksuaalinen kokemus, joka antaa paljon nautintoa.

Jätä kommentti