tukholma asukasluku: Mikä on tukholman asukasluku?

Tukholman asukasluku on noin 895 000 (vuonna 2016), mikä tekee siitä Ruotsin pääkaupungin ja Euroopan viidenneksi suurimman kaupungin. Asukasluku on kasvanut vuosittain, ja arvioidaan, että se tulee ylittämään miljoona vuonna 2030. Kaupunki on erittäin tiiviisti rakennettu, ja sen alueella on paljon nähtävää ja tekemistä kaikenikäisille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta tukholma asukasluku

Mikä on Ruotsin väkiluku 2021?

Ruotsin väkiluku on 10 327 589 (31.12.2019). Väestönkasvu on +5,7 % (2005–2010) %. Syntyvyys on 114 523 elävänä syntynyttä (2019) / 1 000 henkilöä.

Onko Tukholma miljoonakaupunki?

Tukholman väestötiheys on 5 211 asukasta maaneliökilometriä kohti, joten se on hieman alle miljoonakaupungin rajan. Tukholma on kuitenkin Pohjoismaiden suurin kaupunki ja kunta, ja se on tärkeä taloudellinen, kulttuurinen ja politiikillinen keskus.

Montako ihmistä asuu Ruotsissa?

Vuonna 2019 väestönkasvu hidastui hieman edeltävistä vuosista ja oli 97 404. Vuonna 2019 asui Ruotsissa 10 327 589 ihmistä.

Mitä Tukholmassa voi tehdä?

Tukholmassa voi tutustua Vanhakaupunkiin ja sen moniin nähtävyyksiin, kuten Gamla Stanin kirkkoon ja sen ympäristöön. Kaupungista voi myös käydä Gröna Lundin viihdekeskuksessa tai Vasa-museossa. Abba-museo sijaitsee myös Tukholmassa.

Mikä on Ruotsin asukasluku 2022?

Ruotsin asukasluku on arvioitu olevan 10,2 miljoonaa vuonna 2022.

Montako suomalaista on Suomessa?

Tilastokeskuksen väestörakennetilaston mukaan Suomen virallinen väkiluku oli vuoden 2019 lopussa 5 525 292. Väkiluku kasvoi vuoden 2019 aikana 7 373 henkilöllä. Suomea, ruotsia tai saamea äidinkielenään puhuvien määrä väheni 13 525 henkilöllä ja vieraskielisten määrä kasvoi 20 898 henkilöllä.

Näin ollen suomalaisia oli vuoden 2019 lopussa 5 525 292.

Onko Tukholmassa turvallista?

Tukholma on luokiteltu kohtuullisen turvalliseksi kohteeksi. Tukholman yleinen turvallisuusindeksi on 58/100, joka on heikompi kuin Suomen kaupunkien keskiarvo on 74/100. Korkeampi luku tarkoittaa matkaajalle yleisesti turvallisempaa matkakohdetta.

Mitä Tukholmasta kannattaa ostaa?

Tukholmassa on paljon ostettavaa vaatteista ja kodin tavaroista kirjoihin ja makeisiin. Kaupungin käytetyn tavaran myymälöissä voi tehdä edullisia löytöjä, ja antiikkiliikkeissä kannattaa käydä sekä tavaroidensa että tunnelmansa vuoksi. Ruokakaupassa Tukholman toreilla on tarjolla laaja valikoima tuotteita, lihaa ja juustoja, ja erikoisruokakaupoissa voi ostaa lahjoja tai hankkia ruotsalaisia peruselintarvikkeita.

Mikä on maailman suurin kaupunki?

Tokio on maailman suurin kaupunki. Kaupungin pinta-ala on 8 231 neliökilometriä. Tokio on myös Japanin pääkaupunki. Tokion asukasluku on noin 9,3 miljoonaa ihmistä. Kaupunki on erittäin tiheästi asuttu, sillä asukasta kohden on vain noin 40 neliömetriä. Tokio on myös maailman suurin metropoli.

Missä asuu paljon ruotsinsuomalaisia?

Ruotsissa on paljon suomenkielisiä, erityisesti Tukholman alueella ja Norrbottenin läänissä.

Onko Ruotsi kuulunut Venäjään?

Kyllä, Suomen sodan 1808-1809 jälkeen Venäjän keisarikunta valloitti Ruotsilta Suomen, Ahvenanmaan ja osan Lappia. Venäjän keisarikunta muodosti Ruotsilta valloittamistaan alueista Suomen suuriruhtinaskunnan. Suomi pysyi osana Venäjän keisarikuntaa vuoden 1917 Venäjän vallankumoukseen asti.

Paljonko Ruotsissa on suomalaisia?

Tähän kysymykseen ei ole yhtä lopullista vastausta. Eri arvioiden mukaan Ruotsissa asuu kuitenkin 150 000-700 000 suomalaissyntyistä ihmistä. Lisäksi Ruotsissa asuu arviolta 700 000 suomalaista syntyperää olevaa ihmistä.

Miten Tukholmassa kannattaa liikkua?

Tukholmassa voi liikkua monin eri tavoin, ja kaupungissa on helppo liikkua. Julkinen liikennejärjestelmä on kattava ja tehokas, ja voit liikkua helposti metrolla, bussilla, raitiovaunulla tai jopa laivalla, jos olet saaristossa. Kävely on myös hyvä vaihtoehto kaupungin keskustassa.

Mitä tehdä Tukholmassa talvella?

Talvisessa Tukholmassa voi nähdä kiehtovan kuninkaanlinnan, shoppailla sateelta suojaan ja päästä hemmotteluhetkeen kylpylässä. Tukholmasta voi myös lähteä tropiikkiin pakoon talvea.

Miksi Vaasan Laiva upposi?

On mahdollista, että alus upposi, koska ruotsalaiset ja hollantilaiset kirvesmiehet käyttivät erilaisia mittoja. Tutkijoiden mukaan erilaisten mittayksiköiden käyttö saattoi olla syynä aluksen epäsymmetriaan ja sen seurauksena sen uppoamiseen.

Milloin Ruotsi valloitti Suomen?

Ruotsi valloitti Suomen alueen Ruotsilta 1808–1809.

Onko Suomessa enemmän naisia kuin miehiä?

Kyllä, Suomessa on enemmän naisia kuin miehiä. Tämä on huomattavinta toisen maailmansodan jälkeen, jolloin naisia oli 180 418 enemmän kuin miehiä. Vuonna 2018 Suomessa on 71 339 naista enemmän kuin miestä.

Milloin Suomi oli Ruotsin vallan alla?

Suomi oli Ruotsin vallan alla 1523-1617. Tanskalaiset antoivat Viipurin linnan Kustaa Vaasalle, joka oli Ruotsin kuningas. Tämän jälkeen Suomi oli kiinteä osa Ruotsia.

Mitä tehdä Tukholmassa maanantaina?

Päiväristeilyt Tukholmaan ovat edelleen suosittuja ja miksei olisi, sillä kaupunki on täynnä tekemistä ja näkemistä. Saarella on paljon nähtävää ja koettavaa, ja siellä on jotain tekemistä niin lapsille kuin aikuisille. Kulkuyhteydet ovat myös hyvät, ja monet nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa. Maanantaina voi käydä vaikkapa Junibackenin museossa, joka on lapsille suunnattu museo. Skansenin ulkoilmamuseossa pääsee tutustumaan Ruotsin vanhaan kulttuuriin ja sen eläimiin. Aquaria-akvaariossa voi ihailla merieläimiä.

Mikä on Ruotsin suurin kaupunki?

Ruotsin suurin kaupunki on Tukholma. Tukholma sijaitsee Ruotsin etelärannikolla ja on maan pääkaupunki. Tukholmassa on noin 910 000 asukasta, ja se on yksi Euroopan suurimmista kaupungeista. Tukholmasta on helppo matkustaa muihin Ruotsin kaupunkeihin ja maihin, ja se on myös suosittu turistikohde.

Mistä tulee Tukholman syndrooma?

Tukholman oireyhtymä on psykologinen tila, joka voi kehittyä ihmisille, jotka on kidnapattu tai joita pidetään vangittuina vastoin tahtoaan. Oireyhtymä on saanut nimensä Tukholmassa, Ruotsissa, tapahtuneen pankkiryöstön mukaan, jossa panttivankeja pidettiin kuusi päivää vankina ja heille kehittyi myönteisiä tunteita vangitsijoitaan kohtaan. Oireyhtymän uskotaan johtuvan panttivankien tarpeesta selviytyä ja heidän riippuvuudestaan vangitsijoista. Vangitsijat saattavat myös tarjota panttivangeille perustarpeita, kuten ruokaa ja suojaa, mikä voi edistää myönteisten tunteiden kehittymistä.

Onko armeija pakollinen Ruotsissa?

Armeija ei ole pakollinen Ruotsissa, mutta asevelvollisuus koskee sekä miehiä että naisia. Vuodesta 2018 alkaen puolustusvoimat tulee kouluttamaan vuosittain 4 000 asevelvollista. Koulutettavien sotilaiden määrä nousee 8000 henkeen vuodessa 2025 mennessä.

Mistä tulee nimi Ruotsi?

Ruotsin nimi tulee muinaisruotsin soutamista tarkoittavasta sanasta. Roslagen-niminen paikka on samaa juurta, ja se tarkoitti alun perin soutukuntaa. Nykyään Ruotsi on kuuluisa maailmanlaajuisesti hienosta luonnostaan, pitkistä rannoistaan ja kauniista järvistään. Ruotsi on myös kotimaa monille suosituille tuotteille, kuten IKEA, Volvo ja H&M.

Mikä on Suomen asukastiheys?

Suomen asukastiheys on noin 18,3 asukasta/ km². Muuhun Eurooppaan verrattuna Suomi on varsin harvaan asuttu maa, sillä koko EU:n keskimääräinen asukastiheys on noin 109 asukasta/ km². Suomessa asutus on voimakkaasti keskittynyt maan eteläisiin osiin ja suurimmille kaupunkiseuduille.

Miten Tukholman satamasta pääsee keskustaan?

Helpoin tapa päästä satamasta keskustaan on ostaa lippu johonkin Viking Linen busseista sataman infopisteestä. Bussi vie sinut keskustan pääbussiterminaaliin, josta voit kävellä kaupungin ostoskeskuksiin ja kahviloihin. Bussiterminaalista on myös yhteyksiä eri puolille kaupunkia.

Mitä Ruotsissa voi tehdä?

Ruotsissa voi tehdä paljon erilaisia asioita, esimerkiksi vanhakaupunki Tukholmassa on hyvä paikka tutustua Ruotsin historiaan ja nähtävyyksiin. Gotlannissa voi puolestaan nauttia saaristolaisesta tunnelmasta ja luonnosta. Uppsalan tuomiokirkko on myös hyvä nähtävyys, ja Göteborgissa voi viettää hauskaa päivää Liseberg-huvipuistossa. Malmössä voi puolestaan käydä tutustumassa Silta-nähtävyyteen. Kurt Wallanderin Ystadissa voi käydä tutustumassa Alen kivet -nähtävyyteen. Norrköpingissä voi vierailla Kolmården-eläintarhassa, ja Öölannissa voi nauttia rauhallisesta tunnelmasta.

Miten mennä djurgårdeniin?

Djurgårdenin saarelle pääset helpoimmin raitiovaunulla. Raitiovaunulinja on Tukholman ainoa, joka kulkee saarelle, joten sitä on erittäin helppo käyttää. Se kulkee Sergeli-aukiolta Djurgården Stransvägenille, joten saareen on erittäin helppo päästä kaupungin keskustasta.

Missä maassa on eniten asukkaita?

Eniten asukkaita on Kiinassa, jossa asuu yli 1,4 miljardia ihmistä. Kiinan väkiluku on maailman suurin, ja se on ylittänyt miljardin asukkaan rajan jo vuonna 1982. Intia on maailman toiseksi väkirikkain maa, ja sen väkiluku on yli 1,3 miljardia.

Mikä on Suomen väkiluku 2022?

Suomen väkiluku kasvoi tammikuun aikana 208 hengellä. Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 1 021 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 1 564 vähemmän kuin kuolleita.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli tammikuun lopussa 5 549 807. Maamme väkiluku kasvoi tammikuun aikana 208 hengellä. Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 1 021 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 1 564 vähemmän kuin kuolleita.

Ennusteen mukaan Suomen väkiluku tulee olemaan 5 644 804 vuonna 2022. Väkiluku kasvaa vuosittain noin 19 000 hengellä.

Paljonko Suomessa on yli 75 vuotiaita?

Suomessa on yli 600 000 yli 75-vuotiasta, ja määrän odotetaan kasvavan yli 700 000:een seuraavan neljän vuoden aikana. Tämä johtuu väestön ikääntymisestä, kun suuret ikäluokat saavuttavat eläkeiän.

Paljonko Suomessa on yli 100 vuotiaita?

Tilastokeskuksen mukaan 31. joulukuuta 2021 Suomessa oli 1038 yli 100-vuotiasta henkilöä. Heistä 152 oli miehiä ja 886 naisia, ilmenee Tilastokeskuksen väestörakennetilastosta. Tarkemmat tiedot Suomen väestön ikärakenteesta ikäryhmittäin löytyvät Findikaattori-palvelusta.

Mikä on Suomen pienin kylä?

Suomen pienin kylä on Kaskinen. Kylä sijaitsee Pohjanmaan maakunnassa Suupohjan rannikkoseudulla. Kaskisissa on noin 1 000 asukasta.

Minkä ikäisiä Suomessa on eniten?

Suurin ikäryhmä Suomessa oli viime vuoden lopussa 64-vuotiaat. Toiseksi suurin ryhmä olivat 65-vuotiaat ja kolmanneksi suurin ryhmä 60-vuotiaat. Myös 60-vuotiaita oli Suomessa viime vuoden lopussa hieman yli 77 500.

Mikä on Suomen väkiluku 2021?

Suomen väkiluku 2021 on 5 549 599 henkeä. Väestönlisäys 15 806 henkeä on muuttovoitto ulkomailta. Maahanmuuttoja oli 22 305 enemmän kuin maastamuuttoja.

Paljonko Suomessa on lapsia?

Suomessa on yhteensä 49 594 lasta, joista 24 307 on tyttöjä ja 25 287 poikia. Lapsia syntyi 3 131 enemmän kuin edellisenä vuonna. Eniten lapsia syntyi elokuussa (4 425 lasta). Naisten keski-ikä ensimmäisen lapsen syntyessä oli 30,0 vuotta, kun kaikkien äitien keski-ikä oli 31,6 vuotta.

Missä shoppailla Tukholmassa?

Tukholman parhaat ostosalueet ovat kaupungin keskustassa (Hamngatan, Biblioteksgatan ja Kungsgatan), Södermalmissä (Götgatan) sekä Ruotsin suurimmassa ostoskeskuksessa Westfield Mall of Scandinavia. Valikoima näillä alueilla on laaja ja kansainvälinen.

Mitä tehdä Ruotsissa lasten kanssa?

Ruotsissa on paljon tekemistä lasten kanssa. Suosittu vaihtoehto on Junibacken, satuteemainen puisto, jossa pääset tunnettujen ruotsalaisten tarinoiden maailmaan. Vaihtoehtoisesti Skansen on ulkoilmamuseo ja eläintarha yhdessä, ja se sopii täydellisesti tutkimusretkelle. Jos haluat jotain käytännönläheisempää, Tom Tits Experiment on tiedekeskus, jossa lapset voivat kokeilla ja oppia. Mikään matka Ruotsiin ei tietenkään olisi täydellinen ilman vierailua jossakin Ruotsin monista kauniista puistoista ja leikkipuistoista.

Mitä kieltä puhutaan Ruotsissa?

Ruotsi on maan puhutuin kieli, ja sitä osaa yli 90 % maan väestöstä. Ruotsi on maan virallinen kieli, ja viidellä kielellä (suomi, meänkieli, romani, saame ja jiddiš) on virallinen vähemmistökielen asema.

Mistä Ruotsi tunnetaan maailmalla?

Ruotsi tunnetaan maailmalla koottavista huonekaluista, innovatiivisuudesta sekä raudan ja teräksen tuotannosta. Ruotsi käyttää 3 % bruttokansantuotteestaan tutkimukseen ja kehitykseen. Ruotsilla on maarajaa Norjan kanssa lännessä ja Suomen kanssa koillisessa.

Mitä teollisuutta Ruotsissa on?

Ruotsin teollisuus on hyvin kehittynyt ja monipuolinen. Se kattaa auto- ja koneteollisuuden, rautateollisuuden, paperiteollisuuden sekä elektroniikkateollisuuden. Ruotsista viedään hyvin laatuisia tuotteita muihin Pohjoismaihin, Keski-Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Teollisuus on tärkeä osa Ruotsin bruttokansantuotteesta, ja se tuottaa merkittävän osan maan taloudellisesta voimasta.

Mikä on Tukholman keskilämpötila heinäkuussa?

Tukholman keskilämpötila heinäkuussa on 17,9 astetta. Lämpimin kuukausi on heinäkuu, jolloin keskimääräinen päivälämpötila on 17,9 celsiusastetta, ja kylmin kuukausi on helmikuu, jolloin keskimääräinen päivälämpötila on -2,6 celsiusastetta.

Mikä on Tukholman vanhin nähtävyys?

Tukholman vanhin nähtävyys on Vasa-museo. Se on kaupungin vanhin alue ja ehdottomasti kohde, jonka arkkitehtuuri ja urbaani kauneus jokaisen turistin on nähtävä. Vasa-laivan museossa on yksi täydellisimmistä ja parhaiten säilyneistä hylyistä maailmassa.

Paljonko Suomessa on alle 12 vuotiaita lapsia?

Suomessa on yli 674 000 alle 12-vuotiasta lasta, mikä on yli 12 prosenttia väestöstä.

Montako lasta on syntynyt tänään?

Kysymykseen ei ole varmaa vastausta, sillä syntyvyys vaihtelee maittain, ja yksittäisiä päiviä koskevia tietoja on vaikea saada. Maailman terveysjärjestön mukaan maailmassa syntyy kuitenkin keskimäärin 360 000 vauvaa joka päivä.

Missä maassa on pienin väestönkasvu?

Väestönkasvu on pienin Nigeriassa, jossa se on noin 2,5%. Seuraavaksi pienin väestönkasvu on Timor-Lesteessä, jossa se on 2,6%.

Mikä on Suomen viidenneksi suurin kaupunki?

Suomen viidenneksi suurin kaupunki on Lahti. Lahti on kaupunki Päijät-Hämeen maakunnassa, noin 100 kilometriä pääkaupunki Helsingistä itään. Kaupungissa asuu noin 106 000 ihmistä, ja sen pinta-ala on noin 245 neliökilometriä. Lahden seutukunta muodostaa yhdessä Heinolan seudun kanssa noin 300 000 asukkaan metropolialueen. Lahti on osa Greater Helsinki -aluetta.

Paljonko Suomessa on yli 90 vuotiaita?

Yli 90-vuotiaiden määrä Suomessa kasvaa nopeasti. Kun Suomessa oli 1970-luvulla vain kolme tuhatta 90-vuotiasta, nyt heitä on yli 50 000. Ennusteiden mukaan vuonna 2065 Suomessa on 190 000 yli 90-vuotiasta.

Missä Suomen kaupungissa on eniten ihmisiä?

Helsinki on Suomen väkirikkain kaupunki. Sen jälkeen tulevat Espoo, Tampere ja Vantaa.

Montako asukasta Ruotsissa on?

Ruotsissa asuu 10 327 589 ihmistä vuonna 2020. Tämä on hieman vähemmän kuin edellisinä vuosina, mikä johtuu maahanmuuttajien määrän 13 prosentin vähenemisestä.

Kummassa maassa asuu vähemmän ihmisiä Ruotsissa vai Norjassa?

Norjassa asuu vähemmän ihmisiä kuin Ruotsissa. Norjassa asui 31.12.2019 5,3 miljoonaa ihmistä, kun taas Ruotsissa asui 10,3 miljoonaa ihmistä. Norjan väestö on kasvanut hitaammin kuin Ruotsin väestö, ja Norjassa on myös vähemmän maahanmuuttajia kuin Ruotsissa.

Onko naisia enemmän kuin miehiä?

Vuonna 1948 naisia oli 180 418 enemmän kuin miehiä, mutta tällä hetkellä naisia on 71 339 miehiä enemmän. Tuorein tilastotieto Suomen väestöstä on vuoden 2018 lopulta.

Missä päin maailmaa syntyy eniten ihmisiä?

Afrikka on maailman suurin ja väkirikkaisin kontinentti. Täällä väestö kasvaa nopeimmin. Syntyvyys on korkea, ja se on lisääntynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tämän seurauksena väestönkasvu on nopeimmillaan Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa. Täällä väestö tuplaantuu vuoteen 2050 mennessä.

Jätä kommentti