Suomen pohjoisin kaupunki?

Kemijärvi on kaupunki Suomen Lapissa, ja se on Suomen pohjoisin kaupunki. Se sijaitsee noin 200 kilometriä napapiiristä pohjoiseen, ja sitä ympäröivät koskemattomat metsät ja erämaat. Kaupungissa asuu hieman yli 5 000 asukasta, ja se on suosittu matkailukohde upeiden luonnonmaisemiensa ja ainutlaatuisen arktisen tunnelmansa vuoksi. Kemijärvi on täydellinen paikka kokea suomalaisen erämaan todellinen kauneus, ja se on ehdoton vierailukohde kaikille arktisen alueen tutkimisesta kiinnostuneille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta suomen pohjoisin kaupunki

Mikä on pohjoisin kaupunki?

Kemijärvi on Suomen pohjoisin kaupunki, joka sijaitsee 90 kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen. Sen asukasluku on noin 9100.

Onko Kemijärvi kaupunki?

Kemijärvi on kaupunki, joka sijaitsee Lapin maakunnan kaakkoisosassa. Kaupungissa on 7 059 asukasta, ja sen pinta-ala on 3 931,15 km2. Väestötiheys on 2,01 asukasta/km2. Kemijärvi on kaupunki, joka sijaitsee Lapin maakunnan kaakkoisosassa. Kaupungissa on 7 059 asukasta, ja sen pinta-ala on 3 931,15 km2. Väestötiheys on 2,01 asukasta/km2.

Mikä on maailman pohjoisin kaupunki?

Longyearbyen, Svalbard, Norja on maailman pohjoisin kaupunki. Sen väkiluku on 2040 ja se sijaitsee latituudissa 78°13′00″N. Longyearbyen on Norjan hallinnassa oleva saaristo, joka sijaitsee Arktisella merialueella.

Mitä voi tehdä Kemijärvellä?

Kemijärvi on talvikalastuksen paratiisi. Hiihtokeskukset tarjoavat palveluitaan vajaan tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Molemmat laskettelukeskukset toimivat hiihtokoulu, joka opastaa niin aloittelijaa kuin kokeneempaakin laskijaa. Talviset jäät suorastaan houkuttelevat pilkkijöitä kala-apajille.

Missä on Lapin raja?

Lapin maakunnan raja rajoittuu pohjoisessa Norjan Tromssan ja Finnmarkin lääneihin, idässä Venäjän Murmanskin alueseen ja Karjalan tasavaltaan, etelässä Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan ja lännessä Ruotsin Norrbottenin lääniin.

Mikä on Norjan pohjoisin kaupunki?

Norjan pohjoisin kaupunki on Honningsvåg, joka sijaitsee 34 kilometriä Nordkapista. Kaupunki on täynnä upeita maisemia ja luontoelämyksiä niin lintuharrastajille kuin muillekin luonnonystäville.

Missä on Suomen pohjoisin piste?

Suomen pohjoisin kohta sijaitsee Nuorgamissa, 500 kilometriä napapiirin pohjoispuolella, aivan Norjan rajalla. Piste on merkitty muistokivellä, josta turistit ottavat usein kuvia itsestään. Muistokivi sijaitsee Pulmankylän rajanylityspaikan lähellä maantiellä 970.

Mikä on maailman pohjoisin metroasema?

Maailman pohjoisin metroasema on Mellunmäen metroasema Helsingissä. Asema avattiin vuonna 1989 ja se sijaitsee noin 10 kilometriä kaupungin keskustasta pohjoiseen. Mellunmäen aseman kautta kulkee Helsingin ja Espoon kaupungin yhdistävä metrolinja.

Mitä Nuorgam tarkoittaa?

Nuorgam on pohjoissaameksi Njuorggán. Se tarkoittaa ”pohjoisen kylän”. Nuorgam sijaitsee Utsjoen kunnassa Tenojoen rannalla. Se on Suomen ja Euroopan unionin pohjoisin kylä (70° 5′ pohjoista leveyttä).

Mistä Kemijärvi on tunnettu?

Kemijärvi on tunnettu vesistöistään, järvistään ja jokeistaan. Vesistöt ovat olleet tärkeässä roolissa kaupungin historiassa ja ovat yhä tärkeä osa kaupunkikuvaa. Järvet ja jokeen ovat myös tärkeitä virkistysalueita ja matkailukohteita.

Miten pääsee Kemijärvelle?

Kemijärvelle pääsee helpoiten lentämällä. Rovaniemen tai Kuusamon lentokentältä on reilu tunnin ajomatka Kemijärvelle. Kaukobussilla kannattaa suunnata Ouluun tai Rovaniemelle, jotka ovat vaivattomia bussinvaihtopisteitä.

Mitä tehdä Suomulla?

Suomessa on paljon tekemistä kaikenlaisille harrastajille. Suomutunturin 75 kilometrin latuverkostosta eritasoiset harrastajat löytävät varmasti suosikkinsa, 17 km laduista on valaistu. Suomutunturin huipulle kulkee vaellusreitti ja se lähtee Hotelli Suomutunturilta tai Itä-Suomulta. Moottorikelkkareittejä on Suomulla paljon.

Mihin Eurooppaan Suomi kuuluu?

Suomi on Pohjoismaiden ja Euroopan Unionin jäsen, ja se sijaitsee Pohjois-Euroopassa. Suomi on osa Baltian maita, ja se on myös osa Skandinaviaa. Suomi on kuitenkin myös osa Eurooppaa, ja se on yksi Euroopan maista.

Onko Suomi Keski-Eurooppa?

on väittämä, jonka vastaus riippuu siitä, mitkä maat katsotaan Keski-Euroopan alueella. Keski-Eurooppa voidaan määritellä useilla eri tavoilla, ja Suomi voi sisältyä tai jäädä pois alueelta riippuen siitä, mikä määritelmä käytetään. Keski-Eurooppa voi viitata alueeseen keskellä Eurooppaa tai sen pohjoisosaan, ja usein siihen sisällytetään Itävalta, Liechtenstein, Puola, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tšekki ja Unkari sekä Venäjän Kaliningradin alue. Näin ollen Suomi voi sisältyä tai jäädä pois Keski-Euroopan alueelta riippuen siitä, mikä määritelmä käytetään.

Jätä kommentti