suomen pinta ala: Mikä on suomen pinta-ala?

Suomen pinta-ala on 338 424 km². Pinta-ala on mittari, joka kertoo, kuinka suuri alue on. Se on myös yksi tapa mitata valtion laajuutta. Valtiot voivat olla suuria tai pieniä, ja pinta-alan mukaan Suomi on keskikokoinen maa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta suomen pinta ala

Mikä on Euroopan suurin maa pinta-alaltaan?

Ranska on Euroopan suurin maa pinta-alaltaan. Ranskan pinta-ala on 547 000 neliökilometriä. Ranska sijoittuu maailman laajuudessa kahdeksanneksi suurimmaksi maaksi. Ranska on myös Euroopan väkirikkain maa, jonka asukasluku on 66,03 miljoonaa (2017).

Kumpi on isompi Venäjä tai Kiina?

Venäjä on huomattavasti isompi Kiinaa. Venäjällä on 17,1 miljoonaa neliökilometriä pinta-alaa, kun taas Kiinalla on 9,6 miljoonaa neliökilometriä. Lisäksi Venäjällä on paljon enemmän väestöä kuin Kiinassa. Venäjällä on 146,6 miljoonaa asukasta, kun taas Kiinassa on 1,4 miljardia asukasta.

Mikä on Suomen suurin kunta pinta-alaltaan?

Inari on Suomen suurin kunta pinta-alaltaan. Pinta-alaltaan se on noin 17 334 km2. Kunta sijaitsee Lappi-maakunnassa ja on perustettu vuonna 1875. Kunnassa on noin 5 000 asukasta.

Kumpi on isompi maa Suomi vai Ruotsi?

Suomi on selvästi pienempi maa kuin Ruotsi. Ruotsilla on noin 1,32 kertaa enemmän pinta-alaa kuin Suomella.

Kumpi on suurempi Ukraina vai Suomi?

Ukraina on 1,78 kertaa Suomea suurempi. Suomi on 56,1 % Ukrainan koosta.

Mikä on Euroopan köyhin maa?

Albania on Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestön (FAO) mukaan Euroopan köyhin maa. Yli puolet väestöstä elää alle kahdella dollarilla päivässä. Maan työttömyysaste on korkea, ja suuri osa väestöstä elää köyhyydessä. Albanian talous perustuu suurelta osin maatalouteen ja matkailuun.

Onko Japani isompi kuin Suomi?

Kyllä, Japani on paljon Suomea suurempi sekä pinta-alaltaan että väkiluvultaan. Japanin maapinta-ala on yli 377 000 neliökilometriä, kun taas Suomen maapinta-ala on vain 338 000 neliökilometriä. Japanin väkiluku on myös yli 125 miljoonaa, kun taas Suomen väkiluku on vain 5,5 miljoonaa. Japani on siis väestömäärältään noin 23 kertaa Suomea suurempi.

Onko Saksa isompi kuin Suomi?

Saksa on 94,7 prosenttia Suomen maan kokoinen, joten se on isompi kuin Suomi. Saksa on myös 1,06 kertaa isompi kuin Suomi, joten se on erittäin isompi kuin Suomi.

Onko Norja suurempi kuin Suomi?

Norja on isompi kuin Suomi, koska se on 1,85 kertaa isompi kuin Suomi. Norja on myös väkirikkain maa, joten se on suurempi kuin Suomi myös väestöllisesti.

Kumpi on suurempi Saksa vai Suomi?

Saksa on suurempi valtio kuin Suomi, sillä se on noin kaksikymmentä kertaa niin suuri. Saksan pinta-ala on 337 879 neliökilometriä, kun taas Suomen pinta-ala on 338 145 neliökilometriä.

Mikä on maailman pienin valtio?

Vatikaanivaltio on maailman pienin valtio. Se sijaitsee keskellä Italian pääkaupunkia, Roomaa, ja sitä johtaa Paavi. Vatikaanivaltio on kirkkovaltio, ja sen kaikki asukkaat ovat katolilaisia. Vatikaanivaltion pinta-ala on vain 0,44 neliökilometriä. Vatikaanivaltio on myös maailman pienin kaupunki.

Onko Suomi Itä Eurooppaa?

Itäinen Eurooppa on eri asia kuin Itä-Eurooppa. Sen rajat eivät lankea yksiin kylmän sodan aikaisen itäblokin kanssa, mutteivät myöskään tuoreemman Väli-Euroopaksi kuvatun alueen kanssa. Väli-Eurooppaan kuuluu muuten myös Suomi.

Suomi voisi kuitenkin hyvin kuulua Itä-Eurooppaan, sillä se on osa Euroopan unionia ja sijaitsee itäisellä pallonpuoliskolla. Sen voisi siis sanoa kuuluvan Itä-Eurooppaan, vaikka se ei sijaitsekaan itäisten naapurimaiden kanssa samalla maantieteellisellä alueella.

Onko Venäjä Eu-maa?

Venäjä on Euroopan unionin (EU) naapurivaltio, mutta ei itse ole jäsen. Venäjällä on kuitenkin vahva liittolaisuus EU:n kanssa, ja se on mukana monissa EU:n toiminnoissa. Venäjä on esimerkiksi mukana EU:n kauppapolitiikassa ja -sopimuksissa.

Onko Turkki EU ssa?

Turki on kansainyhteisö, jonka jäsenvaltiot ovat sitoutuneet kehittämään yhteistyötään Euroopan unionin kanssa. Turkki on ollut mukana kehittämässä Euroopan unionia sen alkuajoista lähtien, ja on osa Euroopan talous- ja sosiaalikomiteaa sekä Euroopan parlamenttia. Turkki on myös osa Euroopan neuvostoa.

Missä maassa on eniten ihmisiä?

Eniten ihmisiä asui Kiinassa – 1,4 miljardia. Kiinan väkiluku ylitti jo vuonna 1982 suoritetussa väestönlaskennassa miljardin asukkaan rajan. Maailman toiseksi väkirikkain maa on Intia, jossa asui vuonna 2018 yli 1,3 miljardia ihmistä.

Onko Suomi iso maa?

Suomi on yllättävän suuri maa, jos sitä verrataan muihin maihin. Suomi ulottuu Ranskan etelärajalta Hollannin pohjoisrajalle. Sri Lankaa mahtuu Suomen sisälle neljä. Grönlannista kattaa Suomi pituussuunnassa yli puolet.

Mikä on Euroopan unionin suurin kaupunki?

Pariisi on Euroopan unionin suurin kaupunki. Pariisi on myös Ranskan pääkaupunki. Pariisissa on noin 12 miljoonaa asukasta.

Onko Venäjä maailman suurin maa?

Venäjä on pinta-alaltaan maailman suurin valtio. Tämä tarkoittaa, että se on myös yksi maailman suurimmista maista väkilukuun suhteutettuna. Venäjän väkiluku on noin 144 miljoonaa, joten se on selvästi suurempi kuin useimmat muut maat.

Minkä kokoinen Venäjä on?

Venäjä on maailman suurin valtio, ja se kattaa noin 17 miljoonaa neliökilometriä. Se on myös maailman väkirikkain valtio, ja se on koti noin 145 miljoonalle ihmiselle.

Miksi Kartta vääristää?

Yksi syy siihen, miksi perinteiset maailmankartat voivat olla harhaanjohtavia, on se, että niissä ei oteta huomioon sitä, että maapallo on pyöreä. Tämä tarkoittaa, että napojen lähellä sijaitsevat maat (kuten Suomi, Venäjä ja Grönlanti) näyttävät paljon suuremmilta kuin ne todellisuudessa ovat suhteessa muihin maihin.

Mikä on Euroopan puhutuin kieli?

Eniten puhuttu kieli Euroopassa on saksa (18 %), jonka jälkeen tulevat englanti (13 %), italia (13 %) ja ranska (12 %).

Missä maassa on pienin BKT?

Valtioilla on erilaiset taloudelliset tilat. Jotkut valtiot ovat tehneet taloudellisen kehityksen ja ovat saavuttaneet suuren bruttokansantuotteen (BKT), kun taas toisilla valtioilla on pienempi BKT.

Pienimmän BKT:n omaava maa on Tuvalu, jonka BKT on noin 50 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Seuraavaksi pienin BKT:n omaava maa on Nauru, jonka BKT on noin 60 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Molemmat ovat pieniä saaria Pohjois-Tyynellämerellä.

Onko Venäjä osa Eurooppaa?

Venäjä on maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa, mutta keskushallinto ja suurin osa asukkaista sijaitsee Euroopassa. Uralvuoriston länsipuolinen osa Venäjää kuuluu Eurooppaan. Venäjän osallistuminen Euroopan unionin toimintaan on kuitenkin vähentynyt viime vuosina, ja Venäjä onkin enemmän osa Aasiaa kuin Eurooppaa.

Onko Suomi Länsi Euroopassa?

Suomi on länsieurooppalainen maa. Se sijaitsee Pohjois-Euroopassa, ja se kuuluu myös Yhdistyneiden kansakuntien tilastoinnissa Länsi-Eurooppaan. Länsi-Euroopassa on myös muita maita, kuten Ranska, Saksa, Itävalta, Alankomaat, Belgia, Luxemburg, Sveitsi, Liechtenstein ja Monaco.

Missä Euroopan maissa on harva asutus?

Väestötiheyden keskiarvo on 114 ihmistä/km², joten se on maailman tiheimmin asuttuja alueita. Kartogrammi Euroopan unionin jäsenvaltioiden väkiluvuista (alueiden pinta-alat) ja väestötiheydestä (väritys)….Euroopan unionin väestöJäsenvaltioAlankomaatVäkiluku16 730 348Väkiluku % EU:sta3,33Pinta-ala km241 526Pinta-ala % EU:sta0,9

Euroopan maissa, joilla on harva asutus, on yleensä suurempi pinta-ala ja vähemmän väestöä kuin maissa, joilla on tiheä asutus. Tämä tarkoittaa, että näillä alueilla on enemmän tilaa ja vähemmän ihmisiä asuttamassa niitä.

Mikä on pinta alaltaan suurin kaupunki?

Chongqing on pinta-alaltaan suurin kaupunki. Se sijaitsee Kiinassa ja sen pinta-ala on 82 400 neliökilometriä. Corumbá on toiseksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee Brasiliassa. Sen pinta-ala on 65 000 neliökilometriä. Wood Buffalo on Kanadassa sijaitseva kaupunki, jonka pinta-ala on 63 343 neliökilometriä. Leh on Intiassa sijaitseva kaupunki, jonka pinta-ala on 45 110 neliökilometriä.

Onko kunta kaupunki?

Tämä on kiistanalainen kysymys, ja vastaus riippuu paljon siitä, mitä kunkin määritelmään sisältyy. Kaupunki-termin käyttöönotto on kuntakohtaista, ja jotkut kunnat käyttävät sitä, kun taas toiset eivät. Kaupungin erottaa maaseudusta usein hallinnollinen raja, ja kaupunkien asukkaiden elinkeinoja ovat lähinnä jalostus ja palvelut.

Onko Rovaniemi Euroopan isoin kaupunki?

Rovaniemi on todellakin yksi Euroopan suurimmista kaupungeista sekä asukasluvultaan että pinta-alaltaan. Se ei kuitenkaan ole Euroopan suurin kaupunki, sillä sen tittelin saa Istanbul, Turkki. Rovaniemi on kuitenkin Euroopan suurin kaupunki napapiirin pohjoispuolella.

Mikä on maailman köyhin maa?

Maailman köyhin maa on Etelä-Sudan, jonka bruttokansantuote (BKT) henkilöä kohti on 0,5 prosenttia Suomeen verrattuna. 28:nneksi köyhimmän maan, eli Sudanin BKT henkilöä kohti on noin 2,1 prosenttia Suomeen verrattuna.

Mistä elintasoerot EU n alueella johtuvat?

Elintasoerot EU:n alueella johtuvat esimerkiksi sosiaalisesta ja taloudellisesta eriarvoisuudesta. EU-15 maiden talouskasvu on hidastunut, mutta maiden elintaso on silti korkea. Uusien jäsenvaltioiden elintaso on vielä selvästi alhaisempi, mutta niiden siirtymätaloudet kasvavat voimakkaasti.

Miten Euroopan unioni on saanut alkunsa?

Euroopan unioni perustettiin vuonna 1992, kun Maastrichtin sopimus allekirjoitettiin. Sopimuksella perustettiin Euroopan yhteisö, jonka nimi muutettiin Euroopan unioniksi vuonna 1993. Sopimuksessa vahvistettiin myös EU:n pilarirakenne.

Miten Japanissa luetaan?

Japanissa teksti voidaan kirjoittaa joko pysty- tai vaakasuoraan. Pystysuuntaista tekstiä luetaan oikealta vasemmalle, mutta toisen maailmansodan jälkeen vaakasuuntaisesta tekstistä on tullut tavanomainen lukusuunta vasemmalta oikealle.

Mikä on Japanin kansallis kukka?

Japanin kansalliskukka on sakura eli kirsikankukka. Näitä ihania kukkia on kaikkialla maassa, ja niitä juhlitaan joka vuosi kirsikankukkakauden aikana. Sakura on jo pitkään yhdistetty elämän katoavaisuuteen, ja sitä käytetään usein kevään ja uudistumisen symbolina.

Mikä on Euroopan korkein vuori?

Mont Blanc on Euroopan korkein vuori, joka sijaitsee Ranskan ja Sveitsin välillä. Vuori on mitattu 4810,5 metrin korkeuteen merenpinnasta lukien, mutta toukokuussa 2004 ranskalais-sveitsiläinen mittaus päätyi lukuun 4807,5 metriä. Mont Blanc on siis runsaassa kahdessa ja puolessa vuodessa menettänyt kolme metriä jäisestä huipustaan.

Mihin Euroopan osaan Suomi kuuluu?

Suomi kuuluu Pohjois-Euroopassa sijaitsevaan Euroopan osaan. Suomi on osa Pohjoismaita ja Euroopan unionia. Suomi sijaitsee Itämeren rannikolla, ja se on kaunis maa, jossa on paljon nähtävää ja tekemistä.

Mitä kieltä puhutaan Saksassa?

Saksan kieli on indoeurooppalaisen kielikunnan germaanisen kieliryhmän länsigermaaniseen haaraan kuuluva kieli. Saksan kielen puhujia on maailmanlaajuisesti noin 100 miljoonaa. Saksan kieli on virallinen kieli Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä sekä Belgian saksankielisessä yhteisössä. Saksan kieli on myös yleisesti käytetty kieli Etelä-Tirolissa, Italiassa, Alsacessa ja Lorrainessa sekä Liechtensteinissa.

Mikä on Suomen toiseksi pienin kaupunki?

Pinta-alaltaan Kaskinen on Suomen toiseksi pienin kaupunki. Kaupunki sijaitsee Länsi-Suomen läänissä, Vaasan maakunnan keskiosassa, Perämeren rannikolla. Kaskis on perustettu vuonna 1640. Kaupungin asukasluku on noin 1 200.

Mikä on Suomen vanhin kunta?

Suomen vanhin kunta on Ahlainen, joka perustettiin vuonna 1483. Kunta on sijainnut Kirkkonummen kunnan alueella, ja se on erotettu Messukylästä vuonna 2008. Kunta on kuulunut Vaasan lääniin ja se on sijainnut Pohjanmaan maakunnassa.

Mikä on Suomen suurin kunta?

Suomen suurin kunta on Inari. Inarin pinta-ala on 17 334 km2, josta noin 10 000 km2 on vesistöjä. Kunta on kuitenkin asukaslukultaan Suomen pienin, vain noin 2 400 asukasta.

Mikä on suuri kaupunki?

Kaupunki on suuri ja pysyvä asutuskeskus. Kaupungeissa on yleensä monimutkaisia järjestelmiä asumista, liikennettä, sanitaatiota, yleishyödyllisiä palveluja, maankäyttöä ja viestintää varten. Niiden tiheys helpottaa ihmisten, valtion organisaatioiden ja yritysten välistä vuorovaikutusta, ja joskus eri osapuolet hyötyvät siitä.

Onko ii kaupunki?

Ii ei ole kaupunki, vaan kunta Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Kunnantalo sijaitsee Iin keskustassa.

Mitä voin tehdä Ukrainan hyväksi?

Ukrainaa voi auttaa monin tavoin, esimerkiksi tarjoamalla ruokaa, vettä, hygieniatarvikkeita, huopia, vaatteita, lääkintätarvikkeita ja ensiapukoulutusta. Myös psykososiaalinen tuki on tärkeää. On monia tapoja auttaa, joten etsi järjestö tai hyväntekeväisyysjärjestö, joka tekee työtä, johon uskot, ja tue sitä miten voit.

Mitä kautta apua Ukrainaan?

Ukrainassa on käynnissä konflikti, joka on johtanut siviiliuhreihin ja katastrofeihin. Auttaaksesi Ukrainaa voit lahjoittaa rahaa katastrofirahastoon tai jollekin vakiintuneista avustusjärjestöistä. Näin autat siviilejä, jotka ovat joutuneet konfliktin kohteeksi ja jotka tarvitsevat apua.

Jätä kommentti