Suomen nimitilasto?

Nimitilasto on tietoa siitä, mitkä ovat suosituimmat etunimet Suomessa. Vuonna 2010 suosituimmat lasten etunimet olivat Aino, Venla, Emma, Ella, Sofia, Veeti, Eetu, Onni, Aleksi ja Leevi. Nimitilaston perusteella voidaan päätellä, että suomalaiset ovat yleisesti tyytyväisiä perinteisiin etunimiin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta nimitilasto

Mikä on yleisin etunimi Suomessa?

Suomen suosituin etunimi on Maria, jonka jälkeen tulevat Helena ja Anneli. Nämä nimet ovat olleet suosittuja koko 1900-luvun ajan, mutta suosikkinimien listat ovat vaihdelleet suuresti viime vuosina.

Mikä on kaikkein suosituin etunimi?

Olivia ja Leo ovat vuoden 2021 suosituimmat etunimet, Katso tästä viime vuoden yleisimmät nimet. Viime vuonna yhteensä 312 lasta sai etunimekseen Olivia ja 397 Leo.

Mistä näkee kuinka monta samannimistä?

Palvelusta näkee kuinka monta samannimistä on väestörekisterissä.

Mikä on Suomen kaunein nimi?

Suomen kaunein nimi on Aino. Nimeä kuvailtiin perusteluissa paitsi soinniltaan kauniiksi, myös ajattomaksi ja aidosti suomalaiseksi. Aino-nimi on Suomessa varsin yleinen. Sen on saanut yhteensä 77 154 naista ja alle 93 miestä.

Mikä on maailman yleisin naisen nimi?

Yhdysvaltain väestönlaskentatoimiston tietojen mukaan maailman yleisin naisten nimi on Maria. Maria on suosittu nimi monissa eri kulttuureissa ja kielissä, ja sitä käytetään usein etunimenä kaikenikäisille naisille. Yhdysvalloissa Maria on suosituin nimi latinalaisamerikkalaisille naisille, ja se on myös yksi suosituimmista nimistä kaikkien etnisten ryhmien naisilla.

Mikä lasketaan harvinaiseksi nimeksi?

Harvinaisen nimen voi määritellä useilla tavoilla. Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että harvinaisen nimen on käyttänyt Suomessa vähemmän kuin kymmenen henkilöä. Tällaisia nimiä voivat olla esimerkiksi etunimet Virtanen tai Korhonen. Myös sukunimet voivat olla harvinaisia, kuten esimerkiksi Virtanen tai Korhonen.

Saako lapselle antaa saman nimen?

Saako lapselle antaa saman nimen kuin vanhemmalle? Kyllä voi. Lapselle voi antaa myös isän tai äidin etunimestä muodostettu poika- tai tytärloppuinen nimi, jota käytetään muun etunimen jäljessä. Tällaista nimeä ei voida kuitenkaan vahvistaa lapsen ensimmäiseksi etunimeksi.

Mitä nimiä ei ole hyväksytty?

Näitä ovat Avi-cii (vuonna 2020 Avicii), Lordi (vuonna 2020 Lord) ja Lucifer. Tänä vuonna vain harva ehdotettu ja hylätty nimi on tavallinen suomalainen sana kuten kahvi ja maito.

Montako nimeä lapselle?

Lapselle voi antaa enintään neljä eri etunimeä. Ilmoitus nimien kirjoittamisesta väestötietojärjestelmään pitää tehdä kolmen kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Evankelis-luterilaisen tai ortodoksisen kirkon seurakunnassa tai Digi- ja väestötietovirastossa tehtynä ilmoituksena nimet tallentuvat väestötietojärjestelmään.

Mitä nimiä on eniten?

Suomessa on paljon erilaisia nimiä, mutta yleisimmät naisten nimet ovat Tuula, Anne, Päivi, Anna ja Ritva. Miehillä yleisimmät nimet ovat Juha, Timo, Matti, Kari ja Mikko.

Mitä Aino nimi tarkoittaa?

Nimi Aino juontaa juurensa suomalaiseen eepokseen, Kalevalaan. Sen loi Elias Lönnrot sanasta ”ainoa”, joka tarkoittaa ”ainoa”. Kalevalan alkuperäisessä versiossa vuodelta 1835 Aino oli nimetön neito, Joukahaisen ainoa sisar. Vuoden 1849 niin sanotussa Uudessa Kalevalassa Lönnrot kuitenkin kirjoitti hänen nimensä isolla alkukirjaimella, mikä osoittaa, että kyseessä oli varsinainen substantiivi: ”Aino tyttö”.

Nimi Aino on yhdistetty kauneuteen, viattomuuteen ja puhtauteen. Se on suosittu tyttöjen nimi Suomessa, ja sitä on käytetty etunimenä myös muissa maissa, kuten Virossa, Ruotsissa ja Norjassa.

Mitä Olivia nimi tarkoittaa?

Olivia tulee latinan sana ”olea” ja tarkoittaa oliivipuun lehvää. Nimi on myös sisarnimi Oliverille, joka tulee latinan sanasta ”olivarius”, joka tarkoittaa oliivipuuta. Vanhempi muoto nimestä on Oliva.

Milloin on Olivian nimi päivät?

Olivian nimipäivä on 29. toukokuuta.

Onko toinen nimi etunimi?

Ei, toinen nimi ei ole etunimi, vaan se on toinen nimi. Toinen nimi on yleensä toinen etunimi tai toinen sukunimi.

Kuka päättää tien nimet?

Tien nimet päättää kunta. Jotta sekaannuksilta vältytään ja hälytysajoneuvot pääsevät varmasti oikeaan osoitteeseen, täytyy jokaisella kunnan väylällä olla eri nimi.

Onko Milja harvinainen nimi?

Milja on suhteellisen yleinen nimi Suomessa. Väestörekisterikeskuksen mukaan vuoden 2019 loppuun mennessä 7 206 tyttöä oli nimeltään Milja.

Onko sukunimi suojattu?

Sukunimiä ei enää julisteta erikseen suojatuksi, vaan kaikki käytössä olevat eli väestörekisteriin kirjatut sukunimet ovat nimilain mukaan suojattuja. Sukututkimusta varten on kuitenkin mahdollista hakea viranomaisilta lupa käyttää sukunimiä, jotka eivät ole väestörekisterissä.

Onko myy nimi?

Muumikirjojen suomennoksissa käytetty nimiasu Myy on etunimenä paljon harvinaisempi tämännimisiä henkilöitä on Digi- ja väestötietoviraston nimitilastoissa alle 290. Myy-nimi ei ole päässyt almanakkaan.

Onko kunto nimi?

Ei ole tietoa, onko kunto nimi. Kunto tunnetaan myös sukunimenä se on ollut tässä ominaisuudessa käytössä Suomessa 78:lla henkilöllä. Tähän lukuun ei ole laskettu niitä henkilöitä, jotka ovat kuolleet aiemmin kuin vuosina 1964–1968.

Onko Weksi nimi?

Ei, ei ole. Weksi on Tiktok-tähti, joka on erittäin suosittu nuorten keskuudessa. Hänellä on paljon seuraajia ja hän tekee paljon videoita.

Kuka on maailman pienin ihminen?

Chandra Bahadur Dangi on maailman pienin ihminen. Hänellä on pituutta 54,6 senttiä. Dangi asuu Nepalissa. Hän on nepalilainen.

Miksi suomalaisilla on kaksi nimeä?

Käytäntö, jonka mukaan lapselle annetaan kaksi tai kolme nimeä, ei oikeastaan perustu mihinkään erityiseen syyhyn. Nykyään on melko yleistä, että lapsilla on vähintään kaksi etunimeä. Meistä tämä saattaa tuntua luonnolliselta, mutta historiallisesta näkökulmasta katsottuna se on melko epätavallista. Käytäntö antaa lapselle useita nimiä on melko uusi ja rajoittuu lähinnä länsimaisiin kulttuureihin.

Miksi suomalaiset sukunimet loppuu nen?

Yksi mahdollinen syy siihen, miksi suomalaiset sukunimet päättyvät tyypillisesti -nen-alkuiseen päätepäätteeseen, on se, että tätä päätepäätettä on historiallisesti käytetty osoittamaan henkilön yhteyttä sukuun tai klaaniin. Monissa tapauksissa -nen-kirjaimella varustettuja sukunimiä käyttivät henkilöt, jotka halusivat osoittaa kuuluvansa tiettyyn ryhmään tai yhteisöön. Nykyään -nen-liitettä pidetään usein suomalaisen identiteetin merkkinä, ja monet ihmiset haluavat pitää tämän päätteen osana sukunimeään, vaikka heillä ei enää olisikaan sukulaisuussuhteita Suomeen.

Mistä suomalaiset nimet tulevat?

Suomalaiset nimet tulevat pääasiassa kirkollisesta alkuperästä. Raamatussa on useita heprealaisia etunimiä, jotka ovat tulleet käyttöön kristinuskon mukana. Suomalaisen almanakan etunimistä noin 40 prosenttia on kirkollista alkuperää.

Montako ihmistä sukunimellä?

Suomessa on yli 20 000 erilaista sukunimeä. Tämä käy ilmi Väestörekisterikeskuksen tilastoista. Kuinka monella ihmisellä on sukunimi?

Montako emmaa on Suomessa?

Vuonna 2019 Suomessa oli yhteensä 22 590 Emmaa, mikä tekee siitä yhden maan suosituimmista tyttöjen nimistä.

Mikä on kaikkien aikojen suosituin miesten nimi?

Johannes on kaikkien aikojen suosituin miesten nimi. Se on ollut ykkönen vuodesta 2013 lähtien, ja sitä on käytetty yhteensä yli 80 000 miehen nimeä.

Montako Mikkoa on Suomessa?

Mikko on yksi Suomen suosituimmista miehen nimistä. Mikkoja on Suomessa runsaasti, noin 57 055 kappaletta. Mikon nimipäivä on sunnuntai 17. helmikuuta.

Montako virtasta on Suomessa?

Suomessa on paljon Virtaneita. Itse asiassa noin joka 260. suomalainen on nimeltään Virtanen. Virtanen on hyvin yleinen sukunimi Suomessa.

Montako veeraa on Suomessa?

Vuoden 2019 loppuun mennessä Suomessa on ollut 13 580 naista ja 18 miestä, joiden etunimi on Veera, Väestörekisterikeskuksen mukaan. Vastaava luku etunimelle Vera on 4 334 naista ja muutama mies.

Minkä sukunimen voi ottaa?

Sukunimen voi ottaa itseltään tai sen voi valita omasta sukulaisestaan. Alle 12-vuotiaalta pitää pyytää lupa sukunimen vaihtamiseen.

Miten voin muuttaa omaa etunimeä?

Etunimen voi muuttaa kirjallisella hakemuksella Digi- ja väestötietovirastoon. Hakemuksen voi tehdä joko viraston sähköisessä nimenmuutospalvelussa, asioimalla henkilökohtaisesti viraston toimipisteessä tai lähettämällä täytetty nimenmuutoslomake postissa tai sähköpostilla.

Montako Aada nimistä on Suomessa?

Vuodesta 2019 lähtien nimi Ada on annettu Suomessa 4930 naiselle ja alle 15 miehelle. Muodossa Aada nimi on annettu 10 109 naiselle. Suurin osa suomalaisista Adoista ja Aadoista on syntynyt vuosituhannen vaihteen jälkeen.

Pitääkö lapsilla olla sama sukunimi?

Lapsilla ei välttämättä ole samaa sukunimeä, vaikka vanhemmilla olisi yhteinen sukunimi. Lapsi voi kuitenkin saada vain yhden huoltajan, kun hänen nimeään ilmoitetaan.

Mikä on kolmanneksi yleisin sukunimi?

Kolmanneksi yleisin sukunimi Suomessa on Mäkinen. Tämän sukunimen kantajia on 21 190 henkilöä. Neljänneksi yleisin sukunimi on Nieminen, 2 164 henkilöä.

Voiko etunimi olla sukunimi?

Kyllä, etunimi voi olla myös sukunimi. Esimerkiksi laulaja Juha Tapion sukunimi Tapio on myös etunimi.

Kuka on Suomen pisin mies?

Sami Eerola, 48, on Suomen pisin mies. Hän on 218 senttimetriä pitkä ja mahtuu juuri ja juuri toimittajan pieneen Ford-autoon. Hän alkoi kasvaa keskimääräistä pidemmäksi 13-vuotiaana ja saavutti nykyisen pituutensa parikymppisenä. Samin syntymäkoko oli 5,5 kiloa ja 58 senttiä.

Mitä nen pääte tarkoittaa?

Suomalaisten sukunimien ”nen”-liite ilmaisee tyypillisesti kuulumista tiettyyn paikkaan. Vaikka ”nen”-liite on yleensä pienennys, sukunimissä se yleensä osoittaa, että perhe on kotoisin tietyltä alueelta. Esimerkiksi Virtanen tarkoittaa kirjaimellisesti ”pientä puroa”, mutta sukunimi viittaa yleensä siihen, että perhe asui lähellä puroa.

Miten sukunimet ovat tulleet Suomeen?

Sukunimet ovat tulleet Suomeen pääosin Ruotsin kautta. Kansallisaatteen vaikutuksesta näitä nimiä alettiin suomalaistaa 1800-luvun loppupuolelta alkaen. Myös muita vieraskielisiä nimiä on alettu käyttää suomalaisina, mutta niiden osuus on pieni.

Milloin sukunimet otettiin käyttöön?

Sukunimet otettiin käyttöön vuonna 1921, kun Suomessa tuli voimaan sukunimilaki. Tämän jälkeen kaikilla oli pakko olla sukunimi. Itä-Suomessa sukunimet olivat kuitenkin jo aiemmin käytössä, ja siellä oli myös muita -nen-päätteisiä sukunimiä.

Montako Samuelia on Suomessa?

Vuoden 2019 lopussa Suomessa oli Suomen väestörekisterin mukaan 24 112 Samuel-nimistä miestä ja 15 naista.

Mikä on yleisin suomalainen nimi?

Suomen yleisin nimi naisten ensimmäisten etunimien osalta on Tuula ja miesten osalta Juha. Yleisin suomalainen nimi tarkoittaa, että nämä nimet ovat kaikkein suosituimpia ja usein käytettyjä. Juha on yleisin miesten nimi, kun taas Tuula on yleisin naisten nimi. Nämä nimet ovat myös yleisimpiä kaikkien suomalaisten etunimien joukossa.

Onko sukunimi käytössä?

Tähän kysymykseen ei ole yhtä lopullista vastausta. Todennäköisin vastaus on kuitenkin se, että nimi ei ole tällä hetkellä käytössä.

Montako etunimeä Suomessa?

Uudessa nimilakissa Suomessa on mahdollista pitää neljä etunimeä. Aiemmin tämä oli mahdollista vain kahdelle etunimelle. Uudistus tuo myös kansainvälisiä kaikuja sukunimiin. Perusoletuksena on, että puolisot säilyttävät omat sukunimensä. Aiemmin naisen piti ilmoittaa erikseen, jos halusi pitää tyttönimensä.

Mikä on suosituin tytön nimi?

Olivia on suosituin tytön nimi. Olivia annettiin ensimmäiseksi nimekseen 312 tyttöä. Tyttöjen suosituimmat ensimmäiset etunimet viime vuonna olivat Olivia, Lilja, Eevi, Sofia ja Venla.

Mikä on yleisin tytön nimi?

Aino on yleisin tytön nimi. Aino on syntynyt 276 tytölle. Aino on ensimmäinen etunimi.

Mikä on maailman suosituin tytön nimi?

Maailman suosituin tytön nimi on Maria. Maria-nimisiä on maailmalla yli 61 miljoonaa ja se on maailman toiseksi suosituin tytön nimi. Maria on perinteinen italialainen nimi ja se on erityisen suosittu espanjan ja portugalin kielisissä maissa, erityisesti Brasiliassa.

Mikä on maailman kuuluisin nimi?

Tähän kysymykseen ei ole lopullista vastausta, koska nimiä ei ole olemassa maailmanlaajuista rekisteriä. Todennäköisin ehdokas maailman yleisimmäksi nimeksi on kuitenkin Muhammad, koska se on islamin perustajan nimi. Kun otetaan huomioon muslimien suuri määrä maailmassa, on todennäköistä, että Muhammad on maailman yleisin nimi.

Mikä on Suomen yleisin koiran nimi?

Bella on Suomen yleisin koiran nimi. Bella on nimetty 3374 koiraa. Samalle tuhannellekaan ei pääse toiseksi suosituin nimi Jeri, joita Suomessa on rekisteröity 2912. Kolmanneksi eniten, 2696, on rekisteröity Rita-koiria.

Mikä on maailman yleisin sukunimi?

Tutkimusten mukaan maailman yleisin sukunimi on Li. Tämän sukunimen uskotaan olevan peräisin Kiinasta, ja sitä kantaa nykyään noin 100 miljoonaa ihmistä Kiinassa, Koreassa ja Vietnamissa. Nimen Li merkityksen uskotaan olevan ”luumu” tai ”luumupuu”.

Mitä nimiä on eniten Suomessa?

Suomessa on useita erilaisia nimiä, ja jotkut ovat enemmän suosittuja kuin toiset. Viisi suosituinta tyttöjen nimistä ovat Maria, Sofia, Aurora, Olivia ja Emilia. Poikien suosituimmat nimet ovat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Oliver. Nämä nimet ovat erittäin suosittuja Suomessa, ja ne ovat usein käytettyjä.

Mikä on yleisin sukunimi eli mitä sukunimeä on eniten Suomessa?

Yleisin sukunimi Suomessa on Korhonen, ja sitä käyttää lähes 23 000 ihmistä. Nimi juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin sukunimet otettiin maassa käyttöön. Muita yleisiä suomalaisia sukunimiä ovat Virtanen ja Mäkinen.

Jätä kommentti