pori ruotsiksi: Miten pori kirjoitetaan ruotsiksi?

Björneborg pori kirjoitetaan ruotsiksi. Miten pori kirjoitetaan ruotsiksi on yksi monista kysymyksistä, jotka ihmiset kysyvät kun he haluavat oppia ruotsia. Ruotsi on kieli, joka on täynnä sääntöjä ja Björneborg pori on yksi niistä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta pori ruotsiksi

Mikä on Pori ruotsiksi?

Pori on Suomen kaupunki ja Satakunnan maakuntakeskus, joka sijaitsee Kokemäenjoen suulla Selkämeren rannikolla Satakunnan maakunnassa. Pori tunnetaan mm. jazzmusiikistaan, ja sen vanha kaupunki on kuin suoraan postikortista. Pori on myös tärkeä satamakaupunki, ja sen satama onkin yksi Suomen vilkkaimmista.

Mikä on Porvoo ruotsiksi?

Porvoo on kaupunki Etelä-Suomessa. Porvoonjoki virtaa kaupungin läpi, ja kaupungissa on useita siltaja. Porvoo on perinteikäs kaupunki, ja se on tunnettu mm. vanhasta kirkostaan ja kaupungin puusta.

Mikä on Savonlinna ruotsiksi?

Savonlinna on kunta Savonlinnan maakunnassa Etelä-Savon maakunnassa. Se sijaitsee Saimaan itärannalla noin 178 kilometriä etelään Helsingistä ja 327 kilometriä pohjoiseen Turusta. Kunnassa asuu 24 871 ihmistä, ja sen pinta-ala on 1 170,15 km2, josta 755,66 km2 on vesistöjä. Väestötiheys on 21,1 asukasta/km2.

Mikä on Tampere ruotsiksi?

Tampere är en stad i Finland som ligger i landskapet Birkaland. Staden är belägen vid floden Tammerfors. Tampere är Finlands näst största stad med cirka 200 000 invånare.

Mikä on Hämeenlinna ruotsiksi?

Hämeenlinna on Vanajaveden rannalla sijaitseva kaupunki Kanta-Hämeen maakunnassa. Hämeenlinnan nimi on peräisin Ruotsin kuningas Kaarle IX:n mukaan nimettystä Tavastehus-nimisestä kylästä, joka sijaitsi nykyisen kaupungin alueella. Nykyisin kaupunki tunnetaan myös nimellä Tavastehus.

Montako kertaa Pori on palanut?

Pori on palanut yhdeksän kertaa eli lähes yhtä monta kertaa kuin Oulu, joka pitää nimissään tulipalojen Suomen ennätystä. Pelkästään 1600-luvulla Pori paloi neljä kertaa. Vuonna 1852 tuli tuhosi kaupungin maan tasalle yhdessä päivässä.

Mikä on Helsinki ruotsiksi?

Helsinki on Suomen pääkaupunki ja sijaitsee Pohjanlahden rannalla. Helsingissä on noin 600 000 asukasta. Helsingin keskustassa on paljon nähtävää, kuten sen kuuluisa katedraali. Helsingissä on myös monia museoita ja muita kulttuurikeskuksia.

Mikä on Hanko ruotsiksi?

Hanko är en stad i Finland som ligger i sydvästra delen av landet. Staden är belägen vid en udde i Finlands skärgård och är en populär semesterort. Hanko har också en hamn och en flygplats.

Mikä on Oulu ruotsiksi?

Oulu on kaupunki Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, Suomessa. Se sijaitsee Liminganlahden rannalla, Oulujoen suulla, noin 270 kilometrin päässä Suomenlahdelta ja noin 600 kilometrin päässä Suomen pohjoisimmasta kunnasta, Utsjoesta.

Mikä on Jyväskylä ruotsiksi?

Jyväskylä är en stad i centrala Finland. Staden är belägen vid sjön Päijänne och är huvudort i Jyväskylä kommun. Jyväskylä är Finlands näst största stad i landets inland med 128 052 invånare (2017) och en yta av 565,42 km².

Mikä on Inari ruotsiksi?

Inari on ruotsiksi ”järvi”.

Mikä on Kuopio ruotsiksi?

Kuopio on kaupunki Itä-Suomessa. Se sijaitsee Pohjois-Savon maakunnassa ja on maakunnan pääkaupunki. Kuopio on kasvanut voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja se on nykyään yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Kuopio on myös tärkeä kulttuurikeskus, ja siellä on useita museoita ja teattereita.

Mikä on Vantaa ruotsiksi?

Vantaa on kaupunki Uudellamaalla. Vantaalla on paljon nähtävää ja tehtävää, ja se on erittäin suosittu matkailukohde. Vantaa on myös erittäin hyvä paikka asua, ja se on erittäin turvallinen ja viihtyisä paikka. Vantaa on myös erittäin hyvä paikka opiskella, ja siellä on paljon hyviä koulutuksia ja oppilaitoksia.

Mikä on Turku ruotsiksi?

Turku on Suomen kaupunki, joka sijaitsee Aurajoen suulla. Turku on Suomen vanhin kaupunki ja sen perustaminen on ajoittunut vuoteen 1229. Turku oli Suomen pääkaupunki vuoteen 1812, jolloin se siirtyi Helsinkiin. Turku on nykyisin Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja se on myös tärkeä satamakaupunki. Turku on myös Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011.

Mikä on Vaasa ruotsiksi?

Vaasa on historiallinen kaupunki Pohjanmaalla, Suomessa. Vaasa oli aikoinaan tärkeä satamakaupunki, ja se sijaitsee nykyään lähellä Suomenlahtea. Vaasa on ruotsalaisen kulttuurin vaikuttama kaupunki, ja se on myös yksi Suomen tärkeimmistä kauppapaikoista.

Kuka perusti Porin?

Juhana, Kustaa Vaasan poika, perusti Porin kaupungin vuonna 1558 Kokemäen-joelle. Hän oli Suomen herttua. Kaupungin perustamisen tarkoituksena oli luoda satama, joka helpottaisi Ruotsin ja Pohjolan välistä kaupankäyntiä. Porinlahti oli sopiva paikka kaupungille, sillä se sijaitsi Kokemäen-joella, joka oli tärkeä kulkuväylä Pohjolan ja Ruotsin välillä.

Onko Pori Pohjanmaata?

Pori on Satakunnan suurin kaupunki. Se sijaitsee Suomen länsirannikolla, Pohjanlahden rannalla. Pori ei kuulu Pohjanmaahan, mutta se on osa Pirkanmaan maakuntaa.

Mikä on Porin veroprosentti?

Porin veroprosentti on 21,00 prosenttia. Kiinteistöveroprosenttien osalta kaupunginhallitus päätti yksimielisesti ehdottaa kaupunginvaltuustolle seuraavasti: Yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93 %.

Kuka perusti Porvoon?

Porvoon perusti Ruotsin kuningas Birger Jarl vuonna 1293. Porvoon oli alunperin tarkoitus toimia satamakaupungina, mutta sen kehitys pysähtyi pian Birger Jarlin kuoleman jälkeen. Porvoon jäätyä Ruotsin valtakunnan ulkopuolelle se alkoi kuitenkin taas kehittyä, ja se on nykyään yksi Suomen suurimmista kaupungeista.

Miten Vanha Porvoo on?

Vanha Porvoo on kaupunki, joka sijaitsee Uudellamaalla, Suomessa. Se on Porvoon kunnan keskustaajama ja Suomen kaupunki sekä Sammattiin että Lohjaan kuuluva kunta. Kaupungin asukasluku on noin 21 500, ja se on Suomen seitsemänneksi suurin kunta. Porvoonjoki virtaa kaupungin läpi, ja sen kautta kaupunki on yhteydessä Vantaanjokeen ja Helsinginjokeen. Kaupunki on perustettu vuonna 1346, ja se on tunnettu historiallisesta Vanhasta Porvoosta, joka on Suomen ainoa kokonaan säilynyt vanhakaupunki.

Mikä on Olavinlinnan ruotsinkielinen nimi?

Olavinlinnan ruotsinkielinen nimi on Olofsborg. Se on 1400-luvulla rakennettu linna, joka sijaitsee veden ympäröimällä saarella Kyrönsalmessa, Haukiveden ja Pihlajaveden välillä. Linna on tunnettu myös nimillä Savonlinna ja Uusilinna.

Minkä järven rannalla on Savonlinna?

Savonlinna sijaitsee Suomen kirkkaimman järven, Puruvesi-järven, rannalla, ja se on maan kauneimman matkailualueen keskipiste.

Mistä tulee nimitys Manse?

Sana ”manse” tulee Manchesterin teollisuuskaupungin nimestä, joka oli aikoinaan Tampereen esikuvana. Manse on siis Suomen Manchester.

Mikä on Ahvenanmaa ruotsiksi?

Ahvenanmaa (ruotsiksi: Åland) on suomenkielinen saaristo Länsi-Suomessa. Ahvenanmaan asukkaat ovat pääosin suomenruotsalaisia. Ahvenanmaa on autio, muttei kuitenkaan täysin tyhjä. Ahvenanmaalla on runsaasti luontoarvoja ja maisemia, joista monet ovat suojeltuja. Ahvenanmaa on myös kotimaisemansa ja kulttuurinsa puolesta ainutlaatuinen. Ahvenanmaalla on monia mahdollisuuksia aktiiviseen ja virkistävään lomaan sekä rentouttavaan ja rauhaisaan oloon.

Mikä on Maarianhamina ruotsiksi?

Maarianhamina (ruots. Mariehamn) on Ahvenanmaan itsehallinnollisen maakunnan hallintokeskus ja ainoa kaupunki. Ahvenanmaa on osa Suomea, mutta se on myös oma maakuntansa, joka on hallinnollisesti itsenäinen. Maarianhamina on Ahvenanmaan pääkaupunki, ja se on myös Suomen ainut kaupunki, joka on kaksikielinen (suomi ja ruotsi).

Mikä on Tornio ruotsiksi?

Tornio on kaupunki Suomessa, joka sijaitsee Pohjanlahden rannalla Torniojoen suulla. Se sijaitsee Ruotsin rajalla.

Miksi Hämeen linnaa alettiin rakentaa 1200-luvulla?

Hämeen linnan rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla, koska se oli tarkoitus käyttää vankilana. Suomessa keskiajalla harvoin käytetyillä tiilillä korotettiin sitä myöhemmin 1300- ja 1400-luvuilla. Hämeen linnassa oli myös mahdollista viettää aikaa mukavasti ja viihtyisästi, ja siitä tuli yksi Suomen suosituimmista linnoista.

Mitä Hämeenlinnassa on?

Hämeenlinnassa on muutamia mielenkiintoisia vierailukohteita, kuten Hämeenlinna, Iittalan kylä ja Aulanko. Hämeenlinna on yksi Suomen kolmesta suurimmasta keskiaikaisesta linnasta, ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Iittalan kylässä voit tutustua suomalaiseen designiin, ja Aulanko on kaunis puisto, joka sopii erinomaisesti rauhalliseen kävelyyn. Hämeenlinnassa on myös useita keskiaikaisia kirkkoja sekä Jean Sibeliuksen syntymäkoti, jotka ovat mielenkiintoisia vierailukohteita.

Mitä tehdä Porissa talvella?

Pori on hieno paikka vierailla talvella. Tekemistä riittää sekä sisällä että ulkona. Voit luistella Porin jäähallissa, hiihtää läheisissä metsissä tai kävellä jäätynyttä jokea pitkin. Jos kaipaat jotain enemmän sisätiloissa, voit vierailla Porin taidemuseossa tai Porin teatterissa. Tarjolla on myös runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joissa voit viihtyä. Mitä ikinä valitsetkin, Porissa on talvella varmasti hauskaa.

Mihin kannattaa mennä Porissa?

Pori on hieno kaupunki, jossa kannattaa vierailla sen monien nähtävyyksien ja nähtävyyksien vuoksi. Top 5 nähtävyyttä kohteessa Pori ovat kaupungintalo, Promenadi, Kirjurinluoto, Juseliuksen mausoleumi ja Yyterin ranta. Jokainen näistä paikoista tarjoaa jotain ainutlaatuista ja mielenkiintoista nähtävää, mikä tekee Porista pakollisen vierailukohteen kaikille Suomen historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille.

Milloin Noormarkku liittyi Poriin?

Noormarkku joined Pori in 2010.

Mitä tehdä Porissa syksyllä?

Porin kaupunki järjestää maksuttomia luontoretkiä ja Pimeä metsä -tapahtumia yhteistyössä Porin Latu ry:n ja Porin Seudun Sieniseura ry:n kanssa. Retkikuljetuksiin voi hypätä kyytiin myös Noormarkusta ja Ulvilasta.

Luontoretket tarjoavat mahdollisuuden tutustua lähialueen luontoon ja sen monipuoliseen elämään. Pimeä metsä -tapahtumissa pääsee tutustumaan yöeläimiin ja -käyttäytymiseen sekä vapaaehtoisena toimintaan luontopäiväkodeissa ja -leireillä.

Syksyn aikana Porissa on siis paljon tekemistä niin perheen pienimmille kuin isommillekin luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille!

Mikä on Pietarsaari ruotsiksi?

Pietarsaari ruotsiksi on Jakobstad. Pietarsaari sijaitsee Pohjanmaan maakunnassa Perämeren rannikolla.

Milloin Porvoo on perustettu?

Porvoon perustamisajankohdasta kiistellään jonkin verran, mutta yleisimmin hyväksytty päivämäärä on 1346. Jotkut tutkijat kuitenkin uskovat, että kaupunki on perustettu noin vuonna 1380. Tarkasta päivämäärästä riippumatta Porvoolla on pitkä ja rikas historia, johon kannattaa tutustua.

Onko Savonlinna Savoa?

Ei, Savonlinna ei ole Savossa. Savo on maakunta Suomessa, ja Savonlinna on kaupunki Etelä-Savon maakunnassa.

Kuka perusti Savonlinnan?

Pietari Brahe perusti Savonlinnan kaupungin vuonna 1639. Hän antoi kaupungille kaupunkioikeudet ja perusti kaupungin Vääräsaarelle. Savonlinnan kaupungin perustamisasiakirjoja ei ole koskaan löytynyt, joten kaupungin syntymäpäivää vietetään Pyhän Olavin päivänä 29.7.

Miten Savonlinna lyhennetään?

Savonlinna lyhennetään usein SAV. Se on kaupunki ja kunnan keskus, joka sijaitsee Etelä-Savon maakunnassa. Se perustettiin vuonna 1639 ja on nykyään Suomen 24. suurin kunta. Väestötiheys on 14,5 asukasta/km². Kaupungin hallinnollinen keskus on Savonlinnan keskustaajama.

Onko Tampere Keski suomea?

Tampereen ei katsota kuuluvan Keski-Suomeen, vaan Pirkanmaan maakuntaan.

Kuka perusti Tampereen?

Kuningas Kustaa III perusti Tampereen vuonna 1779. Tampereen maa-alue käsitti Tammerkoskesta Pispalan rajalle ulottuvan alueen (3,2 neliökilometriä), jolla asui alle 200 henkeä.

Mistä Pirkanmaa on saanut nimensä?

Pirkanmaa on saanut nimensäPirkkalasta, joka keskiajalla käsitti suurimman osan nykyisestä Pirkanmaasta. Pirkkala sijaitsee Tampereen kupeessa.

Milloin Hämeenlinnasta tuli kaupunki?

Hämeenlinnasta tuli kaupunki, kun Hämeen linnan läheisyyteen kasvanut vaatimaton asutuskeskus sai kaupunkioikeudet Pietari Brahelta vuonna 1639. Hämeenlinnan kaupunki päätettiin siirtää vuonna 1777 linnan kupeelta nykyiselle paikalle.

Milloin Hämeenlinna valmistui?

Hämeenlinna valmistui vuonna 1639.

Mihin lääniin Hämeenlinna kuuluu?

Hämeenlinna kuuluu Etelä-Suomen lääniin. Hämeenlinna on Suomen vanhinpana sisämään kaupunkina. Hämeenlinna on myös Etelä-Suomen läänin pääkaupunki. Hämeenlinna sijaitsee keskellä Suomea, Päijänteen etelärannalla.

Mitä Porissa voi tehdä?

Porissa on paljon tekemistä kaikenikäisille ja mieltymyksille. Voit nähdä ihania maisemia ja luontoa, käydä museoissa ja gallerioissa tai kokea kulttuuritarjontaa. Porista löytyy myös laaja valikoima ravintoloita ja kauppoja.

Missä on Sääminki?

Sääminki is a municipality located in Mikkeli county, Finland. The municipality was merged with Savonlinna in 1973, and the remaining part was merged with Punkaharju. The neighbouring municipalities of Sääminki are Enonkoski, Kangaslampi, Kerimäki, Parikkala, Punkaharju, Rantasalmi, Ruokolahti, Savonlinna and Sulkava.

Mihin maakuntaan Savonlinna?

Savonlinna is located in the South Savo region of Finland. Its neighbouring municipalities are Enonkoski, Heinävesi, Kitee, Liperi, Rantasalmi, Rääkkylä, Sulkava, Parikkala, Ruokolahti and Varkaus. The municipality of Savonranta was merged with Savonlinna on January 1, 2009.

Mitä Tampere tarkoittaa?

Tampere on kaupunki, joka sijaitsee Suomessa Pirkanmaan maakunnassa. Se perustettiin vuonna 1779, ja se on saanut nimensä Tammerkoskesta ja kosken ympärillä olleesta samannimisestä kylästä. Merkittävä kauppapaikka kosken kupeessa oli ollut jo ainakin 1600-luvulta lähtien. Kosken arvioidaan syntyneen 5 500–6 000 vuotta sitten.

Montako järveä on Tampereella?

Tampereella on 160 järveä.

Onko Tampereella meri?

Tampere on sisämaassa, eikä sillä siksi ole merta.

Miksi Tampere?

Tampere on hieno kaupunki monesta syystä. Se on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki, ja sillä on paljon tarjottavaa kulttuurin, historian ja luonnon suhteen. Tamperelaiset ovat myös erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Kaupungissa on paljon hyviä ravintoloita ja kahviloita, ja maisemat ovat yksinkertaisesti kauniit. Tampere on myös loistava paikka asua, jos etsit kaupunkia, jolla on valoisa tulevaisuus. Arkkitehtuuri on myös hyvin mielenkiintoista, ja kaupungissa on monia museoita ja muita nähtävyyksiä, joista voi nauttia.

Mikä Tampereen kaupunginosa on nimetty venäläisen alueen mukaan?

Tampereen kaupunginosa on nimetty venäläisen alueen mukaan. Alueella on laaja valikoima maapalstoja, joista työläiset saivat käyttöönsä 1860-70-luvuilla. Kaukaisesta sijainnistaan huolimatta kaupunginosa on ollut suosittu asuinpaikka, ja se on ollut osa Tampereen kaupunkia vuodesta 1879 lähtien.

Onko Tampere kaupunki?

Tampere on Pirkanmaalla sijaitseva kaupunki. Se on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki 244 223 asukkaallaan (2021). Kaupungin pinta-ala on 689,6 neliökilometriä, josta 164,6 neliökilometriä on vettä.

Kuka asui Hämeenlinna?

Hämeenlinna on ollut asuttu yli 700 vuotta, ja sen ensimmäiset asukkaat olivat tavastialaiset, suomalainen heimo. Ruotsin kuningatar Kristiina perusti kaupungin vuonna 1639, ja se on ollut Hämeen läänin pääkaupunki vuodesta 1812 lähtien. Nykyään Hämeenlinna on elinvoimainen kaupunki, jossa asuu yli 100 000 ihmistä.

Mihin lääniin Pori kuuluu?

Pori kuuluu nykyisin Varsinais-Suomen lääniin. Lääni on pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin lääni – suurin mikäli merialueet lasketaan mukaan – kattaen noin 27 prosenttia koko maan pinta-alasta. Lääniuudistuksessa vuonna 1997 Länsi-Suomen lääni luotiin yhdistämällä Turun ja Porin lääni, Vaasan lääni ja Keski-Suomen lääni sekä Hämeen läänin pohjoisosat.

Mihin maakuntaan Pori kuuluu?

Pori kuuluu Satakunnan maakuntaan, joka on yksi Suomen maakunnista. Pori on maakunnan maakuntakeskus ja väkiluvultaan maakunnan suurin kaupunki. Rauma ja Harjavalta ovat myös tärkeitä kaupunkeja Satakunnassa.

Mitä tarkoittaa sana Pori?

Pori on kaupunki ja kunta Satakunnan maakunnassa Suomessa. Kaupunki sijaitsee Pohjanlahden rannikolla, Kokemäenjoen suulla. Kaupungin väkiluku on viime vuosina kasvanut kuntaliitosten myötä, ja 30. kesäkuuta 2022 kaupungissa oli 83 297 asukasta.

Jätä kommentti