poistuuko pöly keuhkoista: Poistuuko orgaaninen pöly keuhkoista?

Pöly voi olla orgaanista tai epäorgaanista alkuperää. Orgaaninen pöly on yleensä hiukkasia, jotka ovat syntyneet elävien tai kuolleiden organismien aineenvaihdunnasta. Epäorgaaninen pöly on yleensä mineraaleista tai muista inorgoanisista aineista koostuvia hiukkasia. Pöly voi myös olla sekalaista alkuperää.

Pölynpoisto keuhkoista tapahtuu pääasiassa liman ja imunesteiden välityksellä. Pölyhiukkaset kiinnittyvät limaan ja imunesteisiin ja nämä välittävät ne pois keuhkoista. Pölynpoisto on tehokkainta, kun keuhkot ovat terveet ja toimivat normaalisti. Tupakointi vaikeuttaa pölynpoistoa, koska se vaurioittaa imunesteitä ja limakalvoja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta poistuuko pöly keuhkoista

Mitä pöly aiheuttaa keuhkoissa?

Tietyt pölyt voivat aiheuttaa kroonista keuhkoputken tulehdusta, keuhkojen laajentumaa tai voivat aiheuttaa muita keuhkosairauksia jopa hengenvaaralliseen keuhkopöhön.

Miten saa pölyt pois?

Pölyn poistamiseksi käytä ilmanvaihtoa sen poistamiseksi ilmasta. Imuroi ensin ja pyyhi pöly kostealla mikrokuituliinalla tai öljytyllä puhdistusliinalla. Pöly tarttuu siihen eikä leviä ympäriinsä.

Onko pöly vaarallista?

Pöly on usein vaarallista ihmisille, sillä se voi aiheuttaa hengitysteiden tukoksia ja muita terveysongelmia. Pölyä voi olla esimerkiksi huonekaluissa, tietokoneissa, matotuissa ja muissa paikoissa. Pölyn haitalliset vaikutukset ihmiseen riippuvat pölyn laadusta ja määrästä. Pölyä voi olla myös erilaisia, kuten hiukkaspölyä, hiekkaa tai savua.

Mitä oireita pöly aiheuttaa?

Pölyallergisilla on usein muitakin oireita, kuten silmä-, nenä- tai iho-oireita. Pölyinen koti ja vuode saattavat aiheuttaa oireita niillekin, jotka eivät ole allergisia. Jos tukkoisuus tuntuu aina heräämisen jälkeen, voi syy olla sängyssä.

Voiko keuhkoja puhdistaa?

Kyllä, on mahdollista puhdistaa keuhkot tupakoinnin lopettamisen jälkeen. Siihen menee jonkin aikaa, yleensä noin seitsemän vuotta, mutta uusien tutkimusten mukaan tietyt elintarvikkeet voivat nopeuttaa prosessia. Esimerkiksi useampien hedelmien ja vihannesten syömisen on todettu auttavan puhdistamaan keuhkot haitallisista myrkyistä.

Mikä auttaa Katupölyyn?

Katupölyn aiheuttamien oireiden hoitoon voi auttaa nenäkannulla huuhtelu. Tämä poistaa tehokkaasti siitepölyn ja katupölyn, ja voi siten lievittää oireita. Nenäkannulla huuhtelu on turvallinen ja tehokas tapa hoitaa katupölyn aiheuttamia oireita.

Miksi tulee paljon pölyä?

Pölyä tulee kaikkialta ihmisten ja eläinten hilseestä, tekstiileistä ja ilmasta. Pölyä ei voi välttyä, mutta sen määrää voi pyrkiä hillitsemään. Eniten pölyä kotona on yleensä makuuhuoneessa johtuen liinavaatteista. Pölyn määrää voi vähentää esimerkiksi säännöllisellä siivoamisella ja tuuletuksella.

Miten usein imuroida?

Kotisi on puhdas ja siisti, kun imuroit joka päivä. Jos et jaksa imuroida joka päivä, niin vähintään 2-3 kertaa viikossa kannattaa imuroida. Imuroimalla säännöllisesti pidät kodin siistinä ja poistat pölyt ja roskat.

Miten puhdistan Pölyhuiskan?

Pölyhuiskan voi pestä käsin vedellä tai miedolla astianpesuaineliuoksella. Sitä ei kannata pestä pesukoneessa, koska vesi voi vaurioittaa huiskaa. Huiskan on hyvä antaa kuivua mahdollisimman ilmavasti.

Mistä pöly tulee?

Pölyhiukkaset ovat pääasiassa ihmisen ja eläinten ihosoluja, hiekkaa, siitepölyä, vaatteiden ja mattojen tekstiilejä sekä joidenkin kodin materiaalien, kuten patjojen ja nojatuolien, irtoavia ainesosia. Paistinrasva ja tupakansavu ovat myös tavallisia pölyn lähteitä. Pöly voi myös sisältää muita epäpuhtauksia, kuten bakteereja ja sieniä.

Onko puupölyn hengittäminen vaarallista?

Puupölyn hengittäminen voi olla vaarallista, koska se voi aiheuttaa tulehduksellisia hengityselinsairauksia ja astmaa. Puupölyn oireita ovat muun muassa pitkittynyt nuha ja yskä sekä hengenahdistus. Pitkälliseen, vuosikymmeniä kestäneeseen puupölyaltistumiseen liittyy myös suurentunut nenän ja nenän sivuonteloiden syövän riski.

Voiko olla allerginen pölylle?

Allergisen nuhan oireita voi esiintyä, kun henkilö on altistunut pölylle. Allergisen nuhan oireita ovat aivastelu, kutina ja nenän vuotaminen. Allergisen nuhan oireita voi esiintyä myös, kun henkilö on altistunut eläinhilseelle, jauhoille tai muulle valkuaispitoiselle pölylle. Allergisen nuhan oireita voi esiintyä harvoin myös, kun henkilö on altistunut jollekin kemikaalille. Allergista nuhaa esiintyy ainakin neljänneksellä väestöstä, ja suurimmalla osalla aiheuttaja on siitepöly.

Voiko tupakan savulle olla allerginen?

Allergiaa ja astmaa sairastavilla on erittäin herkkä tupakansavulle ja valtaosa heistä saa oireita passiivisesta tupakoinnista. Jo naapurin parvekkeelta leijaileva tupakansavu voi aiheuttaa astmakohtauksen. Jos ympäristön savu vähenee, astmaoireetkin lievittyvät.

Minkä väristä on allergia räkä?

Allergia räkä on kellertävää tai vihertävää.

Mikä auttaa Pölyallergiaan?

Lääkäri voi suositella apteekista lääkkeitä tai kirjoittaa reseptin, jonka avulla pölyallergian oireita voi hallita ja vähentää. Lyhytaikaisesti myös nenäsuihkeet saattavat olla suuri apu nenän ja kurkun tukkoisuuteen. Muista myös varata paljon pehmeitä nenäliinoja käden ulottuville.

Onko Kivipöly vaarallista?

Kvartsipölyt ovat pieniä hiukkasia, jotka voivat levitä ilmassa ja aiheuttaa vaaraa ihmisille. Kvartsipölyt voivat aiheuttaa silikoosia eli kvartsin aiheuttamaa keuhkofibroosia sekä keuhkosyöpää. Liiallinen altistuminen kvartsipölylle voi quicly johtaa vakaviin terveysvaikutuksiin, joten on tärkeää välttää altistumista kvartsipölylle.

Mikä aiheuttaa Keuhkofibroosin?

Keuhkofibroosin syy voi olla tiedossa, kuten asbestin aiheuttama asbestoosi, biologisen pölyn (esim. homepöly) aiheuttama allerginen alveoliitti ja nivelreumaan liittyvä keuhkofibroosi. Keuhkofibroosia, etenkin IPF:ää tutkitaan paljon.

Onko Kipsipöly vaarallista?

Kipsipöly on vaarallista hengitettäessä, koska se voi romahduttaa keuhkot ja aiheuttaa kuoleman. Pölypitoisuuden on oltava korkea, jotta se olisi vaarallista, mutta hetkellinen korkea pölypitoisuus voi olla haitallista.

Miksi pöly on harmaata?

Pölyn harmaasta väristä johtuu siitä, että pölyhiukkaset ovat varsin läpinäkyviä, mutta koska pölyn alta tulevasta valosta osa kuitenkin jää pölyhiukkasiin, pöly näyttää tummemmalta kuin taustansa.

Miksi koti Pölyyntyy nopeasti?

Elektroniikalla on taipumus houkutella pölyä, joten kotitoimistot ovat usein pölyisiä paikkoja. Työpöytään sidottua elektroniikkaa ja kaapeleita on vaikea siirtää ja puhdistaa.

Miksi kylpyhuone Pölyyntyy?

Bakteerit ja pöly ovat väistämättä läsnä kylpyhuoneessa. Kostea ja lämmin ilmasto tarjoaa ihanteellisen ympäristön bakteereille ja pölylle kerääntymiseen. Pinnat, joilla on paljon kosteutta, ovat myös erityisen hyviä keräämään pölyä. Jotta kylpyhuone ei näyttäisi aina kammottavalta juuri ennen siivouspäivää, on hyvä tarkistaa muutama asia kylppärissä.

Mikä on Pölyallergia?

Pölyallergia on yleisnimike jollekin epämääräiselle. Me emme ole allergisia pölylle, vaan allergeeneille, joita voi olla hengitysilmassa, allergologi Péter Csonka Terveystalosta tiivistää. Lähimmäksi pölyallergiaa pääsevät pölypunkit, jotka ovat mikroskooppisen pieniä hämähäkkieläimiä.

Mikä on Silikoosi?

Silikoosi on kiteisen piidioksiidin (kvartsi) aiheuttama fibroottinen (sidekudoslisä) keuhkosairaus. Silikoosiin sairastuu vuosittain noin 2 000 suomalaista. Suurin osa sairastuneista on miehiä, joilla on ollut pitkään altistus kvartsipölylle työssään. Kvartsi on yleisin maan pinnalla esiintyvä mineraali, ja sitä esiintyy mm. hiekassa, kiinteässä kivistä ja maaperässä. Pölyä voi syntyä esimerkiksi kaivoksissa, teollisuudessa ja rakentamisessa.

Onko lasikuitu vaarallista?

Lasikuitupöly voi ärsyttää ihoa, silmiä, nenää ja kurkkua. Se voi aiheuttaa kutinaa, yskää ja kurkkukipua. Jotkut ihmiset ovat lasikuidulle herkempiä kuin toiset. Lasikuitu on myös luokiteltu mahdollisesti syöpää aiheuttavaksi, etenkin pitkäaikaisesti altistettuna.

Vaikka lasikuitu saattaa vaikuttaa vaarattomalta, se voi olla haitallista terveydelle. Herkästi ärsyyntyvä iho, kuten kasvojen iho, voi tulehtua ja aiheuttaa kivuliaita ja kutisevia rakkuloita. Silmät voivat tuntua kirveleviltä ja kuivilta, ja nenän limakalvo voi tulehtua. Lasikuitu voi myös aiheuttaa kurkkukipua ja -tulehduksia.

Pitkäaikaisessa altistumisessa lasikuitu saattaa aiheuttaa syöpää. Lasikuitu on luokiteltu syöpää aiheuttavaksi aineeksi, ja tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka ovat altistuneet lasikuidulle pitkään, ovat suuremmassa riskissä sairastua syöpään. Lasikuitupölyä voi levitä ilmassa olevien hiukkasten mukana, ja siksi on tärkeää välttää altistumista lasikuitulle.

Voiko allergia tulla yhtäkkiä?

Allergia voi puhjeta yhtäkkiä missä iässä tahansa. Allergia on kehon reaktio yhdelle tai useammalle aineelle, jota kutsutaan allergeeniksi. Allergeenit voivat olla esimerkiksi pölyä, eläimenkarvaa, siitepölyä tai ruoka-aineita. Reaktio voi olla lievä, kuten kutina ja nenän vuotaminen, tai se voi olla vakava, kuten hengitysvaikeudet tai anafylaktinen sokki.

Onko astma perinnöllinen sairaus?

Astma on perinnöllinen sairaus, joka johtuu allergisesta reaktiosta. Allerginen nuha kaksin–nelinkertaistaa astmaan sairastumisen riskin. Äidin tupakointi raskauden aikana ja lapsen passiivinen tupakointi suurentavat lasten astmaan sairastumisen riskin noin puolitoistakertaiseksi.

Miksi allergialääke ei auta?

Allergialääkkeet eivät aina auta allergiaoireisiin vaikka niitä käytettäisiin. Tämä johtuu siitä, että allergiat ovat yksilöllisiä ja jokaisella ihmisellä voi olla erilaisia allergioita. Allergialääkkeet voivat auttaa joillain ihmisillä, mutta joillain eivät. Allergialääkkeiden teho riippuu myös siitä, minkä tyyppinen allergia on kyseessä.

Miten saada lima pois keuhkoista?

Lima on keuhkojen normaali erittyminen, joka suojaa niitä bakteereilta ja viruksilta. Normaalisti limaa kertyy keuhkoihin päivittäin noin puoli desilitraa, ja se irtoaa keuhkoista yskäämällä tai hönkäisemällä. Jos limaa kertyy liikaa tai se on tiheää, se voi tukkia keuhkoputkia ja aiheuttaa hengitystieinfektioita. Liman irrottaminen keuhkoista on tärkeää näiden infektioiden ehkäisemiseksi. Yksi tapa irrottaa limaa keuhkoista on puhaltaa ilmaa pulloon niin, että vesi kuplii kevyesti. Keuhkoja ei tarvitse puhaltaa ihan tyhjiksi. Puhalla 10–15 kertaa peräkkäin. Tee kunkin puhallussarjan jälkeen muutamia yskäisyjä tai voimakkaita hönkäisyjä, niin että limaa irtoaa.

Milloin Terva poistuu keuhkoista?

Terva poistuu keuhkoista kahden kolmen kuukauden kuluttua tupakoinnin lopettamisesta. Keuhkojen toiminta paranee merkittävästi viimeistään kahden kolmen kuukauden kuluttua tupakoinnin lopettamisesta. Tupakoinnin vaikutukset elimistöön ovat yksilöllisiä ja elimistön toiminta jokaisella omansa, joten keuhkojen puhdistuminen tervajäämistä voi vaihdella keskimäärin arvioidusta ajasta puoleen tai toiseen. Siihen vaikuttanee myös liikunnan määrä.

Mikä ruoka on hyväksi keuhkoille?

Hedelmät ja tomaatit ovat hyviä keuhkoille. Omenoiden syönnillä on erityisen positiivinen vaikutus keuhkoihin.

Miten suojautua Katupölyltä?

Paras tapa välttää katupölylle altistumista on välttää ulkona oleskelua aikana, jolloin pölypitoisuudet ovat korkeimmillaan. Asenna hiukkassuodattimet kotisi tuloilmaventtiileihin sekä työpaikkasi ja autojesi ilmanvaihtojärjestelmiin. Vältä ikkunoiden avaamista ilmanvaihtoa varten ja asenna pölysuodatin ikkunoiden ilmanvaihtokoneeseen.

Voiko katupöly aiheuttaa kurkkukipua?

Katupöly voi aiheuttaa kurkkukipua, jos se pääsee nieluun tai hengitysteihin. Pöly voi myös ärsyttää ja kuivattaa nielua, mikä voi aiheuttaa kurkkukipua. Siitepölyallergiasta kärsivät voivat myös kokea kurkkukipua siitepölyä hengittäessään. Kurkkukipu voi olla myös merkki vakavammasta hengitysteiden tulehduksesta, joten on tärkeää hakea lääkärin apua, jos kurkkukipu ei parane tai jos se pahenee.

Mikä siitepöly on nyt?

Siitepöly on pieniä palasia, jotka lentävät ilmassa ja tarttuvat helposti ihmisen ja eläinten nuhan ja aiheuttavat allergisen reaktion.

Mitä on Kvartsipöly?

Kvartsipöly on pieniä hiukkasia, jotka ovat leijuvat ilmassa. Kvartsipöly on tuttuja vastaajille, 93% on nähnyt rakennustyömaalla leijailevaa pölyä. Pöly ei ole silminnähtävää, ja se voi kulkeutua hengittäessä syvälle keuhkoihin. Kvartsipölyn on tiedetty olevan vaarallista terveydelle, ja sitä on vältettävä mahdollisuuksien mukaan. Vastuullinen rakentaminen on turvallista ja laadukasta.

Missä on Kvartsipölyä?

Kvartsipölyä esiintyy kaikissa töissä, joissa työstetään kiviperäisiä aineita. Kvartsipölylle voi altistua rakennusalan lisäksi muun muassa sementin valmistuksessa, hiekkapuhallustöissä, kaivoksissa ja valimoissa. ASA-rekisteriin on ilmoitettava myös ne työntekijät, jotka altistuvat näille aineille.

Miten pöly pois vaatteista?

Pöly voi olla vaikea saada pois vaatteista, ja siitä voi tulla myös tukkoinen olo. Pölyn voi vähentää kuivamalla vaatteet kuivausrummussa narun sijaan. Kuivausrumpu ottaa irtopölyä vaatteista pois, Jukkara sanoo.

Miten puhdistaa patterien välit?

Patterien välien puhdistaminen on helppoa, kun käytät pyyhettä. Kostuta pyyhe ja pujota se patterin väliin. Tee muutama tanssiliike ja sheikkaa pyyhettä edestakaisin. Toista joka välissä.

Mistä Huonepöly koostuu?

Huonepöly koostuu erilaisista ilmassa leijuvista hiukkasista, jotka yhteen takertuessaan laskeutuvat kodin pinnoille. Näitä hiukkasia tulee meistä ihmisistä ja kotieläimistä hilseen, ihokudoksen ja karvojen muodossa, mutta myös ulkoa kantautunut siite- ja katupöly kerryttävät työmaata.

Minkä kokoiset hiukkaset kiinnittyvät nenään?

Mekaaniset hiukkaset, jotka ovat aerodynaamiselta halkaisijaltaan yli 2.5 mikrometrin (μm) kokoisia, vaikuttavat ihmisen terveyteen vain fysikaalisesti eivätkä kemiallisesti. Suurimmat hiukkaset kuten katupöly (4.7–10.0 µm) jäävät jo nenään ja nieluun, eivätkä ne pääse vahingoittamaan keuhkoja.

Onko allergia krooninen sairaus?

Allergiat ovat yleinen krooninen sairaus lapsilla ja aikuisilla. Allergiat voivat aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten aivastelua, nuhaa, tukkoisuutta, kutiavia ja vetisiä silmiä sekä ihottumaa. Allergiat voivat myös laukaista astmakohtauksia. Allergiat eivät ole tarttuvia, mutta ne voivat olla perinnöllisiä.

Mistä tietää onko allergia vai flunssa?

Allergisen nuhan ja flunssan erottaa helposti oireista ja niiden kestosta tarkkailemalla. Allergisessa nuhassa nenä vuotaa jatkuvasti kirkasta eritettä, kun taas flunssassa erite on sitkeämpää ja usein sameaa. Voimakas kurkkukipu, lihaskipu ja kuume liittyvät ainoastaan flunssaan.

Voiko allergia aiheuttaa yskää?

Kyllä, allergiat voivat aiheuttaa yskää. Yskä on yleinen allergian oire, ja sen voivat aiheuttaa monet eri asiat, kuten pöly, siitepöly ja lemmikkieläinten hilse. Allergiat voivat aiheuttaa myös muita hengitystieoireita, kuten hengityksen vinkumista ja hengenahdistusta.

Mikä rauhoittaa keuhkoja?

Hengittäminen rauhoittaa keuhkoja ja helpottaa hengitystä. Keuhkojen täyttäminen ja tyhjentäminen koko tilavuudella rentouttaa ja rauhoittaa lihaksia, hermostoa ja mielen. Hengittäminen myös vähentää stressiä ja väsymystä.

Voiko keuhkot palautua tupakoinnista?

Keuhkot voivat palautua tupakoinnista, tutkijat ovat löytäneet hyvän syyn lopettaa. Tupakoinnin aiheuttamilta vaurioilta säästyneet solut näyttävät nimittäin korjaavan koko keuhkoja.

Onko lima keuhkoissa vaarallista?

Lima keuhkoissa ei yleensä ole vaarallista, mutta se voi olla merkki jostain vakavasta sairaudesta. Jos sinulla on paljon limaa keuhkoissasi, ota yhteys lääkäriisi.

Mikä on allerginen alveoliitti?

Allerginen alveoliitti on interstitiaalinen keuhkosairaus, joka aiheuttaa viivästynyt immunologisen reaktio hiukkaskooltaan alle 5 µm:n suuruisille antigeeneille kuten orgaanisille pölyille ja consumoleille. Työperäisiä altisteita on kuvattu paljon, ja niiden määrä kasvaa jatkuvasti. Allerginen alveoliitti voi aiheuttaa vakavia oireita, kuten hengitysvaikeuksia, väsymystä, yskää, rintakipua ja rintakipua. Sairaus voi myös aiheuttaa keuhkojen vajaatoimintaa ja keuhkosyöpää.

Mitä on Huonepöly?

Huonepöly on melko yleinen ilmiö, joka tapahtuu kaikissa taloissa. Se on sekoitus epäorgaanisista ja orgaanisista hiukkasista, jotka ovat leijuvia ja laskeutuvia. Hieno pöly on yleensä kevyttä ja helposti liikuteltavaa, kun taas karkea pöly on painavampaa ja vaikeampi siivota. Leijuvaa pölyä poistetaan yleensä ilmanvaihdon avulla ja laskeutunutta pölyä erilaisilla siivousmenetelmillä.

Miten saada pöly pois?

Yksi tapa poistaa pölyä on ilmanvaihto. Imuroi ensin ja pyyhi pöly sen jälkeen. Kosteat mikrokuituliinat ja öljytyt puhdistusliinat ovat hyviä. Pöly tarttuu niihin eikä leviä ympäriinsä.

Mitä pöly tekee keuhkoille?

Pöly voi aiheuttaa kroonista keuhkoputken tulehdusta, keuhkojen laajentumaa tai muita keuhkosairauksia jopa hengenvaaralliseen keuhkopöhön. Pöly voi myös ärsyttää ylempiä hengitysteitä ja aiheuttaa hengitysvaikeuksia.

Mitä jos hengittää pölyä?

Pölyn hengittäminen voi olla vaarallista, jos se kertyy keuhkoihin liikaa. Pöly voi aiheuttaa keuhkosairauksia, kuten hyvänlaatuista pölykeuhkoa, joka näkyy röntgenkuvissa. Pölykeuhko ei kuitenkaan vammauta keuhkokudosta, vaan se voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Metalleista, kuten raudasta ja tinasta, peräisin oleva pöly voi myös aiheuttaa keuhkosairauksia. Siksi on tärkeää, että pölyä ei hengitetä liikaa.

Mikä on Vesinuha?

Vesinuha on allergisen reaktion aiheuttama tila, jossa nenän limakalvo reagoi tavallista voimakkaammin ulkoisiin ärsykkeisiin, kuten veden hajuihin, lämpötilanvaihteluihin tai pölyihin. Tämä aiheuttaa nenän vuotamista, mutta joskus myös tukkoisuutta ja aivastelua.

Mikä vahvistaa keuhkoja?

Hengittäminen ja erityisesti hengästyminen ovat tehokkainta keuhkojen treenaamista. Kun hengästymisen yhdistää metsässä ulkoilemiseen, tulokset ovat vieläkin parempia, koska metsä ympäristönä vähentää stressiä ja vahvistaa immuunipuolustusta.

Mitä pulloon puhallus auttaa?

Puhaltaminen auttaa avaamaan keuhkoputkien limaisia haaroja ja siten helpottaa yskää. Paine avaa myös kasaan painuneita pieniä keuhkoputkien haaroja, jolloin ilma pääsee kiertoteitä keuhkoputkissa olevien limapaakkujen taakse. Tämän seurauksena lima liikkuu helpommin ja sitä on helpompi yskiä pois.

Mistä pölypunkit tulee?

Pölypunkit tulevat pääasiassa ulkoilmasta. Niitä voi kuitenkin olla myös sisällä, esimerkiksi vuoteissa. Pölypunkit viihtyvät kuivassa ja lämpimässä sisäilmassa. Niiden elämänkaari on noin kolme viikkoa. Pölypunkit lisääntyvät nopeasti, ja joskus niitä voi olla paljonkin sisällä. Pölypunkit imevät verta, ja niiden puremat voivat aiheuttaa allergisia reaktioita ihmisillä.

Miksi keuhkoja puristaa?

Yleisin syy siihen, miksi joku voi tuntea keuhkojensa puristuvan, on vaikeasti hoidettava keuhkokuume, astma tai paheneva sydämen vajaatoiminta.

Mistä tietää että on keuhkokuume?

Keuhkokuume on yleensä seurausta bakteerin tai viruksen aiheuttamasta infektiosta. Oireita ovat nopeasti nouseva kuume, kylki- tai vatsakipu, uutena alkanut tai pahentunut yskä ja hengenahdistus. Hyvin iäkkäillä sekavuus sekä poikkeuksellinen väsymys ja sairauden tunne voivat olla ainoat oireet. Suomessa sairaalan ulkopuolella sairastuu vuosittain noin 50 000 henkilöä keuhkokuumeeseen.

Jätä kommentti