Mitkä ovat norjan suurimmat kaupungit?

Norjan suurimmat kaupungit ovat Oslo, Bergen ja Trondheim. Oslo on Norjan pääkaupunki ja se sijaitsee Itämeren rannikolla. Bergen on myös rannikkokaupunki, ja se on tunnettu mm. sen historiallisesta hautakammiosta. Trondheim sijaitsee sisämaassa, ja se on kuuluisa mm. siitä, että siellä sijaitsee Norjan kuningasperheen kotipalatsi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta norjan suurimmat kaupungit

Mikä on Norjan toiseksi suurin kaupunki?

Norjan toiseksi suurin kaupunki on Bergen. Kaupunki sijaitsee seitsemän vuoren välissä vuonojen rannoilla, ja se oli aikoinaan Pohjoismaiden suurin kaupunki. Nykyään Bergen on Norjan kulttuurikeskus ja matkailukohde, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa niin turisteille kuin paikallisillekin. Bergen on myös tärkeä kauppakeskus, ja siitä on kehittynyt Norjan taloudellinen keskus.

Mikä on Norjan suurin kaupunki?

Norjan suurin kaupunki on Oslo, joka on myös maan pääkaupunki. Oslo on Norjan väkilukuun suhteutettuna maailman suurin kaupunki, ja se sijaitsee aivan meren rannalla. Oslo on tunnettu monista nähtävyyksistään, kuten esimerkiksi sen kauniista luonnosta, historiallisesta keskustasta sekä monista museoistaan.

Mikä on Norjan pienin kaupunki?

Norjan pienin kaupunki on Bergen. Se sijaitsee Hordalandin läänissä ja on kaupunkina toiminut vuodesta 1070 lähtien. Bergenin väkiluku on 227 752.

Missä kannattaa käydä Norjassa?

Norja on maa, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Olipa kiinnostuksesi minkä tahansa, löydät varmasti jotain, joka sopii sinulle Norjassa. Oslo on täynnä historiaa ja kulttuuria, ja siellä on myös runsaasti nähtävää ja tehtävää. Bergen on tunnettu Turku Norjassa, ja siellä on myös runsaasti nähtävää ja tehtävää. Ålesund on jugendkaupunki, joka on täynnä tyylikästä arkkitehtuuria, ja siellä on myös runsaasti nähtävää ja tehtävää.

Onko Ruotsissa kaupunkeja?

Ruotsissa ei enää virallisesti ole kaupunkeja, vaan pelkkiä kuntia (ruots. kommun) ja taajamia (ruots. tätort). Taajamat ovat kuitenkin kaupungeiksi luokiteltavia alueita, joilla on usein oma hallinto, palvelut ja infrastruktuuri. Ruotsin suurimmat taajamat ovat esimerkiksi Tukholma, Göteborg, Malmö ja Uppsala.

Onko Norja kuulunut Ruotsiin?

Norja on kuulunut Ruotsiin vuodesta 1814 lähtien, kun se luovutti Norjan Ruotsille Kielin rauhassa. Ruotsi oli menettänyt Suomen vuonna 1809 ja se piti Norjaa sopivana korvauksena. Norja on ollut itsenäinen valtio vuodesta 1905 lähtien.

Onko Norjassa vuoria?

Norjassa on runsaasti vuoria, ja ne kaikki sijaitsevat melko lähellä toisiaan. Jotunheimenin, Breheimenin, Reinheimenin, Dovrefjellin ja Rondanen vuoristoissa on yli 2 000-metrisiä vuoria.

Mikä on Norjan kansallisruoka?

Norjan kansallisruoka on lammaskaali. Lammaskaali on perinteinen norjalainen ruoka, joka on valmistettu lammaslihasta ja kaalista. Lammaskaali on yksi suosituimmista norjalaisista ruoista, ja sitä voidaan nauttia sekä aterioiden välillä että pääruokana. Lammaskaali on myös yksi helpoimmista ruoista valmistaa, ja se onkin yksi suosituimmista norjalaisista ruoista.

Miksi Norjassa ei kannata ottaa ylinopeussakkoja?

Norjassa on tiukat säännöt ylinopeuden ajamisesta ja se voi johtaa jopa vankilaan. Norja on yksi turvallisimmista maista Euroopassa, ja tämän takia se ei ole hyvä idea ajaa ylinopeutta. Sakot ovat myös hyvin suuret Norjassa, joten se ei ole kannattavaa ottaa ylinopeussakkoja.

Miksi Norjaan ei saa viedä perunoita?

Perunoiden ja munien tuonti Norjaan on kielletty, koska ne voidaan kylvää ja haudata Norjassa. Tämä on tehty estääkseen perunoiden ja munien levittämistä Norjassa.

Mitä kannattaa ostaa Norjasta?

Norjalaisia ruokatuotteita voi ostaa maatiloilta, herkkupuodeista ja ihan ruokakaupoistakin. Matkailijan kannattaa testata esimerkiksi juustoja, makkaroita ja leikkeleitä sekä tuoretta leipää.

Missä kannattaa käydä Lofooteilla?

Lofooteilla on paljon nähtävää ja koettavaa. Kaksi suosikkiani ovat Nusfjord ja Hennigsvaer. Nusfjord on yksi vanhimmista ja silti hyvin säilyneistä kylistä, joka on periaatteessa yksi iso ulkoilmamuseo. Hennigsvaer on myös viehättävä kylä, joka sijaitsee meren rannalla. Kylän päärakennus on vanha kirkko, joka on myös vierailun arvoinen paikka.

Mikä on Norjan virallinen kieli?

Norjan virallinen kieli on Norjan kuningaskunnan virallinen kieli. Norjassa on kaksi virallista kielimuotoa, kirjanorja eli bokmål ja uusnorja eli nynorsk. Bokmål on yleisempi kirjakieli, mutta Nynorsk on vähemmän käytetty.

Onko Norjassa järviä?

Norjassa on kaikkiaan 44 järveä, jotka ovat Suomen ja Norjan rajajärviä. Lisäksi Suomen ja Norjan yli 1 ha rajajärvistä puuttuu 55 kpl.

Miten matkustaa Bergeniin?

Helsingistä lähtee suoria lentoja Bergeniin Finnairilla. Lentoaika Helsingistä Bergeniin (BGO) on noin kaksi tuntia. Bergenin lentoasemalle pääsee kätevästi kevyenliikenteen pikaraitiovaunujärjestelmällä.

Onko Norjalla presidentti?

Ei, Norjalla ei ole presidenttiä. Maata hallitsee perustuslaillinen monarkia, jossa kuningas on valtionpäämies.

Onko Norja monarkia?

Norja on perustuslaillinen monarkia. Kuningas Harald V:llä ei kuitenkaan ole todellista poliittista valtaa, vaan korkeinta päätösvaltaa käyttää maan parlamentti suurkäräjät. Norja on siis monarkia, mutta kuningas ei ole poliittisesti vallassa.

Mihin maihin Norjasta muutetaan eniten?

Norjasta muutetaan eniten Ruotsiin, Suomeen ja Tanskaan. Norjasta muuttaneiden määrä Ruotsiin on kasvanut viime vuosina, vaikka Ruotsin taloudellinen tilanne on ollut heikko. Norjasta muuttaneiden määrä Suomeen on myös kasvanut, vaikka Suomen taloudellinen tilanne on ollut heikko. Tanskaan muuttaneiden määrä on pysynyt ennallaan.

Miksi Huippuvuorilla kuoleminen on laitonta?

Vuonna 1950 säädettiin laki, joka kielsi kuoleman. Perusteena oli se, että korkeiden vuorten ikirouta estää haudattujen ruumiiden hajoamisen, mikä voisi johtaa tautien leviämiseen kuoleman jälkeenkin.

Mitä Norja tarkoittaa?

Norja tarkoittaa kotimaata, jossa on runsaasti luontoa ja vähän ihmisiä. Norja on myös koti maailman suurimmalle jäämerenleveydelle ja pohjoisimmalle napapiirille. Norjassa on monta kaupunkia, joista pääkaupunki on Oslo. Norjassa on myös monta suurta järveä ja vuoristoja.

Mikä on Norjan tärkein elinkeino?

Norjan tärkein elinkeino on meriteollisuus, joka on maan keskeisin vientiala. Norjan merialueet kattavat kuusi kertaa maan pinta-alan ja meriteollisuus muodostaa lähes 40 % maan kokonaisarvonluonnista ja 70 % viennistä. Öljy, kaasu, merenelävät sekä energiaintensiivisen teollisuuden tuotteet kuuluvat Norjan keskeisiin vientituotteisiin.

Onko Norja Natossa?

Norja on Naton jäsen yhdessä Islannin ja Tanskan kanssa. Norja on ollut liittokunnan jäsen vuodesta 1949.

Mikä on Suomen korkein kohta?

Suomen korkein kohta on Ridnitšohkka, joka sijaitsee linnuntietä vähän yli 3,6 kilometrin päässä Haltilta. Ridnitšohkka on korkeimmillaan 1317 metriä merenpinnasta.

Missä asuu paljon suomenruotsalaisia?

Suurin osa suomenruotsalaisista asuu Uudellamaalla ja noin kolmannes Pohjanmaalla. Uudenmaan ruotsinkielisestä väestöstä puolet asuu pääkaupunkiseudulla ja puolet muualla Uudellamaalla. (Ks. Magma 2021, 17.)

Mikä on Ruotsin pienin kaupunki?

Bjurholm on väkiluvultaan Ruotsin pienin kaupunki. Se sijaitsee noin 60 kilometriä Uumajaan länteen.

Mikä Suomen paikkakunnista on Ruotsinkielisin?

Ruotsinkielisin Suomen paikkakunnista on Myrskylä, jossa asuu 181 ruotsinkielistä. Toiseksi ruotsinkielisin on Närpiö, jossa asuu 7 642 ruotsinkielistä. Parainen on kolmanneksi ruotsinkielisin, ja siellä asuu 8 463 ruotsinkielistä. Pedersören kunta on neljänneksi ruotsinkielisin, ja siellä asuu 9 895 ruotsinkielistä.

Missä käydä Oslossa?

Oslossa on monia nähtävyyksiä, joista kokemisen arvoisia ovat esimerkiksi Kuninkaanlinna, Akershusin linnoitus, Oopperatalo sekä Vigelandin veistospuisto. Kaupungintalo ja Edvard Munch -museo ovat myös mielenkiintoisia paikkoja, ja jos haluaa nähdä hieman vähemmän tunnettuja paikkoja, kannattaa käydä esimerkiksi Aker Brygge -alueella.

Millä kasvillisuus alueella Norja sijaitsee?

Norja sijaitsee Pohjois-Euroopassa, ja sen kasvillisuus on tyypillistä Pohjois-Eurooppaa. Puolivälissä maailmankaikkeutta on paljon paljakkaa ja metsää, ja Norjan kasvillisuus on hyvin samanlaista. Kasvillisuuden alueella on runsaasti koivua ja kuusia, ja se on tärkeä sahatavaralle ja paperiteollisuudelle.

Mikä on Norjan valuutta?

Norjan valuutta on kruunu. Norjan kruunu esiteltiin lailliseksi maksuvälineeksi vuonna 1875, ja se oli samalla alku Skandinavian rahaliitolle, joka kesti ensimmäisen maailmansodan alkuun saakka. Norjan kruunu oli kolmanneksitoista vaihdetuin valuutta arvoltaan vuonna 2010.

Millä Lämpövyöhykkeellä Norja sijaitsee?

Norja sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla, joten se on melko kylmä. Norjan länsirannikko on lämpimämpi, koska siellä on lauhkea meri-ilmasto, kun taas muussa Norjassa on kylmätalvinen lumi- ja metsäilmasto.

Milloin Norja itsenäistyi?

Norja itsenäistyi Ruotsista vuonna 1905. Norjan perustuslaki vuodelta 1814 on maailman toiseksi vanhin yhä käytössä oleva kirjallinen perustuslaki. Norja on ollut demokraattinen monarkia siitä lähtien.

Mikä Svalbard on suomeksi ja missä se sijaitsee?

Svalbard on Norjalle kuuluva saaristo Pohjoisella jäämerellä. Saaristo sijaitsee noin 800 kilometrin päässä Norjan pohjoiskärjestä ja 1100 kilometrin päässä Pohjoisnavan eteläpuoliskosta. Saaristossa on yli 60 saarta, joista suurimmat ovat Spitsbergen, Nordaustlandet ja Edgeøya. Saaristossa on myös useita pienempiä saaria, joista tunnetuimpia ovat Barentsinmeriin laskevan Isfjorden saaret.

Mikä on Norjan kuningas?

Norjan kuningas Harald V on rakas johtajahahmo kansalle. Hän on istunut Norjan valtiollisen johdon huipulla jo vuosikymmenen ajan ja on osoittanut arvokasta johtajuuttaan tänä aikana. Harald V on kuningas, joka on läheinen kansan keskuudessa ja joka on osoittanut arvokasta johtajuuttaan.

Missä voi nähdä Lunneja?

Lunni voidaan nähdä lintuvuorilla Grönlannissa, Islannissa ja Pohjois-Amerikan itärannikolla. Erillisiä pesimäalueita on Englannin lounaisrannikolla sekä Bretagnen rannikolla Ranskassa. Lunnit ovat yleisiä merilintuja, jotka pesivät yhdyskunnissa muiden merilintujen kanssa.

Miten matkustaa Pohjois Norjaan?

Pohjois Norjaan pääsee parhaiten Ruotsin ja Narvikin kautta tai kesällä suoraan Suomen Lapin kautta. Norjassa on paljon nähtävää ja koettavaa, ja Pohjois Norja on erityisen upea paikka vierailla. Pohjois Norja on myös erittäin turvallinen paikka matkustaa, ja siellä on hyvät mahdollisuudet löytää halpa majoitus ja ruoka.

Mikä on Norjan suurin järvi?

Norjan suurin järvi on Mjøsa. Se sijaitsee maan kaakkoisosassa Gudbrandsdalenissa Akershusin, Opplandin ja Hedmarkin alueilla. Järven pituus on 100 kilometriä ja pinta-ala 368 neliökilometriä. Järven pinta on 123 metriä merenpinnan yläpuolella.

Mikä on Norjan vuono?

Norjan vuono on maailman toiseksi pisin vuono. Se on myös syvin ja pisin vuono. Se sijaitsee Fjällrävenin kansallispuiston alueella. Vuono on kaunis ja veden äärellä sijaitsevat vuorijonot ja vesiputoukset tekevät siitä sanoinkuvaamattoman kauniin.

Onko Norjassa hyttysiä?

Norjassa hyttysiä on lähes kaikkialla, ja ne ovat yleensä erittäin aggressiivisia. Ne voivat olla erityisen vaikea torjua etelässä, mutta pohjoisessa Finnmarkissa ne ovat erityisen ärsyttäviä. Joissain paikoissa kiusana ovat myös mäkärät ja pienet polttiaiset.

Mikä on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki?

Göteborg sijaitsee Ruotsin länsirannikolla ja on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki. Asukasluku on noin 500 000. Göteborg on Pohjoismaiden suurin satama, ja kaupungissa sijaitsi aikoinaan Ruotsin suurin telakka.

Onko Kotka kaksikielinen kunta?

No, Kotka is not a bilingual municipality.

Kumpi on isompi Ruotsi vai Norja?

Norja on isompi kuin Ruotsi. Norjan pinta-ala on 385 000 neliökilometriä, kun taas Ruotsin pinta-ala on 450 000 neliökilometriä. Norjassa on myös enemmän väkeä kuin Ruotsissa. Norjassa asuu 5,3 miljoonaa ihmistä, kun taas Ruotsissa asuu 9,9 miljoonaa ihmistä.

Miksi Norjaan kannattaa matkustaa?

Norja on todellinen luonnon ihmeiden maa. Vaellusta, patikointia, melontaa, maastopyöräilyä, kesälaskettelua ja vaikka jäätikkökävelyä taatusti upeissa maisemissa. Jo autoteiltä pienenkin kävelymatkan päässä saattaa avautua todella upeita maisemia, minne kannattaa ilman muuta lähteä tutustumaan.

Onko Norjassa tuntureita vai vuoria?

Norjassa on sekä tuntureita että vuoria. Jotunheimen-vuoristo on Norjan korkein vuoristo, joka sijaitsee keskiosassa maassa. Vuoristossa on Norjan korkeimmat vuoret, Galdhøpiggen (2469 metriä) ja Glittertind (2454 metriä). Tuntureita Norjassa on myös runsaasti, esimerkiksi Dovrefjell ja Rondane.

Montako vuorta Norjassa on?

Norjassa on yli 2 000 vuorta.

Mikä on Ruotsin eteläisin kaupunki?

Ruotsin eteläisin kaupunki on Trelleborg. Trelleborg sijaitsee Skånen maakunnassa, ja se on saanut nimensä viikinkiaikaisesta linnoituksestaan. Trelleborg on myös Skånen vanhin kaupunki. Fotevikenin viikinkiperinnekylä sijaitsee myös Trelleborgin lähistöllä.

Onko ruotsi kuningaskunta?

Ruotsi on perustuslaillinen monarkia, joka tarkoittaa, että kuningas tai kuningatar on valtionpäämies, mutta heillä on myös paljon velvollisuuksia. Kuningaskunta on Ruotsin päävaltio, ja se sisältää useita muita valtioita, kuten Tanskaa, Norjaa ja Suomea. Ruotsi on myös kuningaskunta, joka tarkoittaa, että kuningas tai kuningatar on valtionpäämies, mutta heillä on myös paljon velvollisuuksia.

Mikä on Norjan presidentti?

Norjan presidentti on virallinen valtionpäämies, joka toimii maan johtajana ja edustajana. Presidentti vastaa maan hallinnon johtamisesta ja valtion asioiden hoitamisesta. Hän myös edustaa Norjaa ulkomailla ja tekee aloitteita maan kehityksestä. Norjan presidentti on valittava vähintään kahden vuoden välein ja hänellä on kaksi viisivuotiskautta.

Mikä on Norjan yleisin murre?

Norjan yleisin murre on bokmål. Bokmål on norjalaisen kirjakielen murre, joka on peräisin Tanskan kirjakielestä. Bokmål on kuitenkin hieman erilainen kuin tanska, ja se on myös hieman helpompi oppia. Bokmål on kuitenkin hyvin yleinen kieli Norjassa, ja sitä puhutaan noin 90 prosentilla norjalaisista.

Jätä kommentti