miten saada makuaisti takaisin

Jos olet menettänyt makuaistisi, voit yrittää saada sen takaisin muutamalla tavalla. Ensinnäkin on tärkeää käydä lääkärin vastaanotolla, jotta voidaan sulkea pois mahdolliset taustalla olevat sairaudet, jotka voisivat aiheuttaa ongelman. Kun olet todennut, että makuaistin menettämiseen ei ole lääketieteellistä syytä, voit tehdä muutamia asioita, joilla voit yrittää stimuloida makuaistiasi.

Yksi tapa on kokeilla erilaisia voimakkaan makuisia ruokia. Tämä voi olla mitä tahansa hyvin mausteisista elintarvikkeista hyvin happamiin elintarvikkeisiin. Voit myös kokeilla erilaisia ruoan koostumuksia. Tämä tarkoittaa, että voit syödä hyvin rapeita tai hyvin pehmeitä ruokia. Lisäksi voit kokeilla erilaisia lämpötiloja, kuten erittäin kuumia tai erittäin kylmiä ruokia. Stimuloimalla makuhermojasi eri tavoin voit ehkä saada makuaistisi toimimaan.

On myös tärkeää pitää suusi terveenä, jos haluat parantaa makuaistiasi. Tämä tarkoittaa hampaiden harjaamista ja hammaslangan käyttöä säännöllisesti sekä kielikaapimen käyttöä kielelle kertyneiden kerrostumien poistamiseksi. Lisäksi voit kokeilla käyttää neti-pottia poskionteloiden huuhtelemiseksi. Viimeisenä vinkkinä on tupakoinnin välttäminen, sillä se voi vahingoittaa makuhermojasi ja vaikeuttaa minkään maistamista.

Jätä kommentti