Mitä tarkoittaa sana itsepäinen?

Itsepäinen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että joku ei anna periksi. He eivät välitä mielipiteistä tai vaatimuksista, ja ovat usein hankalia yhteistyössä. Itsepäisyys voi olla hyvä asia, sillä se voi auttaa ihmisiä pääsemään eroon asioista, joista he eivät välitä, tai jotka ovat heille vaikeita. Itsepäisyys voi myös olla hankalaa, sillä se voi estää ihmisiä tekemästä kompromisseja ja saavuttamasta tärkeitä tavoitteita.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta itsepäinen

Mikä on itsepäinen?

Itsepäinen tarkoittaa tiukasti kiinni pitävää, oman päänsä pitävää, taipumatonta ja järkähtämätöntä. Itsepäinen on myös oma-, härkä-, jäärä- tai jukuripäinen. Uppiniskainen tarkoittaa myös itsepäisyyttä. Itsepäinen ilme on ilme, joka osoittaa itsepäisyyttä.

Mitä tarkoittaa omapäinen?

Omapäinen tarkoittaa itsepäisyyttä, itsepintaisuutta, taipumattomuutta, härkäpäisyyttä, uppiniskaisuutta ja omavaltaisuutta. Omapäinen lapsi on yksi, joka ei halua noudattaa sääntöjä eikä ole helposti ohjattavissa. Hänellä on oma tahto ja mielipide ja hän tekee mitä haluaa. Omapäinen ihminen on vaikea sopeuttaa muiden toiveisiin tai odotuksiin. Hän on itsepäinen ja itsepintainen.

Mikä on jääräpäinen?

Jääräpäinen on itsenäinen ja taipumaton ihminen, joka on valmis puolustamaan omaa näkemystään ja kantansa vaikka kaikki muu olisi vastaan. Jääräpäinen on usein myös härkäpäinen ja tulee toimeen vaikeissakin tilanteissa. Jääräpäinen on kuitenkin myös hyvin periksiantamaton ja uskoo vahvasti omiin kykyihinsä. Jääräpäinen on usein myös hyvin rohkea ja uskaltaa tehdä asioita, joita muut eivät uskalla.

Jätä kommentti