Mitä tarkoittaa rötvätä?

Rötvätä tarkoittaa pahoinpitelyä tai väkivaltaa. Rötvätä voi olla fyysistä tai psyykkistä, ja se voi olla sekä välitöntä että välillistä. Rötvätä voi olla esimerkiksi lyöntiä, potkimista, tönimistä tai muuta fyysistä väkivaltaa. Psyykkisen rötväyksen muotoja ovat esimerkiksi uhkailu, uhkaus, pelottelu, alistaminen, syrjintä, syyttely ja kiristys. Rötväyksen tavoitteena voi olla esimerkiksi vaikuttaminen toisen ihmisen ajatteluun, tuntemuksiin, käyttäytymiseen tai elämään yleensä. Rötväyksen seurauksena voi olla esimerkiksi fyysinen tai psyykkinen vamma, pelko, ahdistus, masennus, sosiaalinen eristäytyminen tai muu mielenterveyden häiriö.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta rötvätä

Mitä on Rötvätä?

Rötvätä on karjalankielinen sana, joka tarkoittaa ’liata’, ’sotkea’ tai ’tuhria’. Rötvätää esiintyy usein murteissa ja pääasiassa Karjalan seudulla ja Savossa. Rötvätä voidaan käyttää myös verbinä, jolloin se tarkoittaa ’liottaa’, ’sotkea’ tai ’tuhota’.

Mitä tarkoittaa Rötvääminen?

Rötvääminen on yleensä makoilua tai rentoutumista. Jouluna on kiva ku saa vaa rötvätä ja lukee kirjaa. Rötvääminen voi myös tarkoittaa mitä tahansa mukavaa tekemistä, joka saa sinut tuntemaan olosi mukavaksi ja rauhalliseksi. Se voi olla vaikka katselua televisiosta, lempimusiikin kuuntelemista tai vaikka vain oman ajatuksien seilaamista. Rauhallinen ja miellyttävä tunnelma on tärkeintä, ja sitä voi saavuttaa monin tavoin.

Mitä tarkoittaa Härvätä?

Härvätä tarkoittaa tehdä jotain ylimääräistä kun ei pitäisi. Jotain, joka ei asiaan kuulu. Se voi tarkoittaa myös vahingossa tehtyä jotain, joka sattuu jollekin toiselle.

Mikä on vempula?

Vempula on sotilas, joka on vapautettu marssi- ja taistelukoulutuksesta. Vempula on myös henkilö, jolla on parhaillaan (joku) vapautus tai on saanut palveluksensa aikana tavallista enemmän vapautuksia.

Mikä on Tetsaus?

Tetsaus on taktinen liikkumistekniikka, joka on kehitetty auttamaan taistelijoita liikkumaan tehokkaasti ja turvallisesti taistelutilanteissa. Tetsauksessa käytetään usein ryömimistä ja syöksymistä, ja se on erittäin hyödyllinen tekniikka taistelijoille, jotka haluavat saada etulyöntiaseman taistelussa.

Mitä tarkoittaa aamuja?

Aamujen laskeminen tarkoittaa sitä, että jokainen varusmies laskee kotiutumiseen kestävien aamujen määrän heti varusmiespalveluksen ensimmäisenä päivänä. Aamukasa tai aamuläjä tarkoittaa sitä, että varusmies, jolla on uskomaton määrä aamuja jäljellä, on aamukasa tai aamuläjä.

Mitä tarkoittaa monni?

Monni eli säkiä (Silurus glanis) on monnikaloihin kuuluva kookas makean veden petokala, joka Suomesta on hävinnyt sukupuuttoon. Monnien pituus voi olla yli kymmenen metriä, ja ne ovatkin yleensä Suomen suurimpia kaloja. Monnit ovat yleisiä Itä- ja Keski-Euroopassa, mutta niitä esiintyy harvakseltaan myös Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Ne ovat kuitenkin hävinneet Suomesta jo 1800-luvulla.

Paljonko aamuja?

Aamuja on jäljellä 68. Tämä tarkoittaa, että viikossa on jäljellä 4 aamua ja kuukaudessa 17 aamua.

Mistä tulee intti sana?

Intti-sanan alkuperä on Wikisanakirjan mukaan Suomen armeijan intendentuurissa (varustehuolto) käytetty lyhenne SA-Int. Intti-sana on siis peräisin armeijan käyttämästä terminologiasta. Intti-sana on yleisesti käytetty myös muissa yhteyksissä, kuten esimerkiksi sotilasuralla tai sotilaskoulutuksessa.

Mitä tarkoittaa Santsari?

Santsari on sotilasalaslg. aliupseeri- tai reserviupseerikouluun apukouluttajaksi jäänyt oppilas.

Mikä on Sirra?

Sirra on Stadin slangiin tullut sana, joka tarkoittaa tsirraa. Se on tarkoittanut lanssin lisäksi kirurgista sairaalaa, mutta on myös tullut tarkoittamaan muita asioita. Sirra on kaiketi peräisin Ruotsin ääntämisestä.

Miten jaksaa armeijassa?

Armeijassa on paljon tekemistä ja joskus on vaikea jaksaa kaikesta. Tärkeintä on kuitenkin muistaa nauttia siitä mitä tekee ja ottaa kaikki irti tupakavereista. Intti on myös huhujen luvattu maa, joten on tärkeää olla avoin uusille asioille ja ihmisille.

Mikä on Kkona ukko?

Kkona ukko on yleinen termi vanhalle kaljamaha työukolle, joka on yli 50-vuotias ja ajaa vanhalla autolla, jolla on manuaalivaihteet. Termi on lähtöisin Twitchistä, mutta yleistynyt Suomessa Upin myötä.

Mitä toho tarkoittaa?

Toho tarkoittaa vääriä ratkaisuja tekevää ihmistä. Toho voidaan käyttää myös muuten vaan hitaalla käyvistä ja tyhmistä ihmisistä.

Mistä tulee lyhenne tj?

TJ tulee sanoista ”tulevaisuuden joukot”. TJ on suomalainen sotilasarvo, joka osoittaa, että henkilö on suorittanut asevelvollisuutensa tulevaisuuden joukkojen palveluksessa.

Mitä Aukissa tehdään?

AUKissa koulutetaan reservin aliupseereja. Aliupseerit koulutetaan ryhmänjohtajiksi. Opintoihin sisältyy 30 opintoviikon johtajakoulutus ja käytännön harjoittelu.

Mitä alikersantti tarkoittaa?

Alikersantti on Suomen puolustusvoimien sotilasarvo, joka vastaa luutnanttia. Alikersantit toimivat tyypillisesti ryhmänjohtajina, joskus erikoistehtävissä, ja ryhmän varajohtajina. Lisäksi joillekin teknisissä tehtävissä palveleville varusmiehille, kuten elektroniikkateknikoille ja ilmailun tukimekaanikoille, annetaan aliupseerikoulutus, joka on aliupseerikurssi.

Saako armeijasta alusvaatteet?

Puolustusvoimat tarjoaa samat alusvaatteet kaikille, mutta omia kannattaa silti pakata. Armeijassa on kuitenkin hyvä varautua ottamaan omat alusvaatteet mukaan. Alusvaatteet voi ostaa myös sotilaskodista, mutta aina on hyvä varautua.

Saako armeijassa käyttää omia kenkiä?

Armeijassa on usein tiukat vaatimukset siitä, mitä vaatteita voi käyttää. Yleensä urheiluvaatteita saa käyttää vain sisällä puntti- tai liikuntasalissa. Omia lenkkareita ja sisäpelikenkiä saa kuitenkin yleensä käyttää.

Saako intissä olla puhelin?

Armeijassa puhelimen käyttö on kuitenkin kielletty ja armeijaan liittyy kosolti kuvauskieltoja. Puhelimen näpräämisen lisäksi vapaa-aikaa voi viettää myös läppärin tai tabletti-laitteen parissa, jos sellaisen ottaa mukaan. On myös suositeltavaa ottaa mukaan perinteisiä kirjoja tai muuta ajanvietettä.

Voiko armeijan lopettaa kesken?

Armeijan lopettaminen kesken on mahdollista, mutta se on hyvin vaikeaa. Armeijan lopettaminen kesken vaatii usein paljon vapaaehtoistyötä ja hyvin usein se on myös hyvin kallista.

Mitä tarkoittaa C paperit?

C paperit ovat mielenterveyshäiriöiden esteenä. Niitä on vaikea saada, ja ne ovat usein epäsosiaalisia tai tunne-elämältään epävakaita.

Mitä tarkoittaa TJ 0?

TJ 0 tarkoittaa ”tänään jäljellä nolla aamua”, eli armeija on ohi. Siviilipalvelusmiehet tietävät tämän lyhenneen, koska he ovat käyneet armeijassa. Armeijaslangissa tämä tarkoittaa, että siviili on vapaana tekemään mitä haluaa, koska hänellä ei ole enää velvollisuuksia armeijassa. TJ 0 on hyvin tärkeä päivä siviilipalvelusmiehille, koska se merkitsee heidän vapautumistaan armeijan velvollisuuksista.

Mikä on Häväri?

Hävityspanos, tai lyhyesti ”häväri”, on räjähdysainetyyppi, jota käytetään tyypillisesti räjäytystarkoituksiin. Se on valmistettu TNT:n ja muiden kemikaalien seoksesta, ja sitä käytetään siltojen, teiden ja muiden rakenteiden tuhoamiseen. Hävityspanosta käytetään myös keinona lisätä muiden räjähteiden tehoa, ja sitä voidaan käyttää monissa muissa sovelluksissa.

Saako armeijassa käyttää omia alushousuja?

Armeijassa saa käyttää omia alushousuja, kunhan ne eivät näy päällepäin. Vapaa-ajan liikunnassa voi käyttää omia urheiluvarusteita.

Onko armeija rankkaa?

Armeija on rankkaa, koska opeteltavaa on paljon. Päivät venyvät pitkiksi, ja varusmiehet vannoivat sotilasvalansa helmikuun puolivälissä.

Mikä on Töpinä?

Töpinä oli komppaniatason huoltoyksikkö, jonka tehtäviin kuului muun muassa rintaruoan jakaminen ja kuljettaminen rintamalle sekä monia muita tehtäviä. Heidän kasarminsa tunnettiin myös nimellä Töpinä.

Miten voi saada C paperit?

C-paperit ovat saatavilla kutsunnoissa kutsuntalautakunnalle tai kutsuntojen jälkeen armeijan aluetoimistolle ja sivariin hakeneiden kohdalla Lapinjärven siviilipalveluskeskukseen. C-papereilla voi saada vapautusta siviilipalveluksesta tai palveluksesta yleisessä armeijassa. Vapautus myönnetään, jos henkilö on esimerkiksi vakavassa terveydellisessä tilanteessa tai hänellä on vastaavia perhesuhteita tai muita olosuhteita, jotka estävät häntä palveluksesta.

Mikä on TJ 100?

TJ100 on TJ tulee sanoista ”tänään jäljellä” jonka perässä on luku joka merkitsee kuinka monta koulupäivää on vielä jäljellä. Perinteisesti abit juhlivat myös TJ100 päivää sekä juuri ennen valmistumista pidetään potkiais juhlat, joiden tarkoituksena on juhlistaa valmistumista.

Voiko armeijaan pakottaa?

Armeijaan pakottaminen on kansallisen tasa-arvon vastaista. Armeijaan pakottaminen kohdistaa erityisesti nuoria miehiä, joista monet eivät halua olla mukana sotilasjärjestelmässä. Armeijaan pakottaminen on myös kansanvallan vastaista. Armeijassa on korkea riski loukata ihmisoikeuksia, kun ihmiset pakotetaan olemaan mukana. Armeijaan pakottaminen on myös kansantaloudellisesti kestämätöntä, kun valtiot käyttävät suuria määriä rahaa sotilaallisiin tarkoituksiin.

Mikä on intti?

Intti on sotilastausta tai -palvelusta käytettynä lempinimenä. Alun perin intti tarkoitti armeijassa ja myöhemmin myös Suomen puolustusvoimissa ja varusmiespalveluksessa käytettyä termiä ”intti”, joka tulee sanasta ”intti”, joka tarkoittaa ”intti”. Intti on viimeistään 1940-luvulta lähtien käytetty arkisessa puhekielessä.

Saako armeijan vaatteita pestä kotona?

Puolustusvoimien varusteita ei saa pestä kotona, koska erikoismateriaalien vuoksi niiden huolto vaatii erityisosaamista ja -menetelmiä. Pesukielto ei ole sinänsä uusi, vaan on ollut käytössä jo vuosikymmeniä.

Saako armeijan vaatteita käyttää?

Armeijan vaatteita saa käyttää vain sotilastoiminnassa ja -tilaisuuksissa. Puoluepoliittisessa toiminnassa, vaalimainonnassa ja mielenosoituksissa niitä ei saa käyttää, ja vapaa-ajalla niitä ei pidetä suotavana julkisissa mielipiteenilmaisun kaltaisissa tilaisuuksissa.

Mitä tarkoittaa e paperit?

E paperit tarkoittaa, että palveluskelpoisuus arvioidaan uudestaan. Alokas vapautetaan palveluksesta korkeintaan kolmen vuoden määräajaksi, ja määräajan umpeuduttua palveluskelpoisuus arvioidaan uudestaan.

Minkä ikäisenä asevelvollisuus loppuu?

Miespuoliset suomalaiset ovat asevelvollisia sen vuoden alusta, jona he täyttävät 18 vuotta. Asevelvollisuus loppuu, kun miespuolinen suomalainen täyttää 60 vuotta.

Milloin 2 20 kotiutuu?

2 20 kotiutuu torstaina 17.12.2020.

Mikä on noheva?

Noheva on sanonta, joka tarkoittaa tarmokasta, pystyvää ja etevää. Se on tunnettu savolaismurteiden alueella, ja se on peräisin vanhasta kielestä. Noheva on osa armeijan slangia, ja se on käytössä myös muissa kielivarianteissa.

Onko armeija pakollinen?

Asevelvollisuus on Suomessa pakollista kaikille miehille, jotka täyttävät 18 vuotta. Armeija on kuitenkin vapaaehtoinen naisille, ja heille on tarjolla siviilipalvelus. Asevelvollisuus jatkuu sen vuoden loppuun, jona asevelvollinen täyttää kuusikymmentä vuotta.

Milloin 04 menee armeijaan?

04 menee armeijaan sinä vuonna, kun hän täyttää 18 vuotta. Asevelvollisuus on pakollinen kaikille suomalaisille miehille, ja se suoritetaan joka vuosi elokuusta joulukuuhun. Armeijapalvelus on loistava tilaisuus oppia lisää Suomen puolustusvoimista ja tutustua muihin nuoriin miehiin eri puolilta maata.

Miten pitkään armeija kestää?

Suomen armeijan palvelusaika on 165 päivää yleisiin tehtäviin koulutetuille ja 255 päivää niille, jotka on koulutettu erikoistehtäviin, jotka vaativat kehittyneitä taitoja, kuten ampumataitoa. Upseerit ja muut vaativimpiin asiantuntijatehtäviin tarkoitetut upseerit palvelevat 347 päivää.

Jätä kommentti