Mitä tarkoittaa kaikki tiet vievät roomaan?

Kaikki tiet vievät Roomaan tarkoittaa sitä, että sinulla on monta vaihtoehtoa, kun haluat päästä johonkin tiettyyn paikkaan. Tämä lausahdus on yleinen tapa sanoa, että on olemassa useita eri tapoja päästä tavoitteeseesi. Vaikka usein ajatellaan, että tämä lausahdus tarkoittaa sitä, että kaikki tiet vievät Roomaan, se voi tarkoittaa myös sitä, että kaikki tiet vievät tavoitteeseesi. Tämä lausahdus on hyvä tapa kuvata sitä, että on olemassa useita tapoja päästä tavoitteeseesi, ja sinun on valittava paras vaihtoehto sinulle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta kaikki tiet vievät roomaan

Kuka oli rikas roomalainen?

Rikas roomalainen oli yksi antiikin Rooman aikaisen kansalainen. He olivat vapaita kansalaisia ja saivat osallistua päätöksentekoon. He olivat yleensä käsityöläisiä, sotilaita ja maanviljelijöitä ja heillä oli paljon oikeuksia.

Kuka rakensi Rooman?

Rooman perustivat tarun mukaan veljekset Romulus ja Remus 21. huhtikuuta 753 eaa. Tarun mukaan Romuluksesta tuli kaupungin ensimmäinen kuningas 753 eaa.

Mitä kaikkea roomalaiset rakensivat?

Roomalaiset rakensivat myös temppeleitä kuten Pantheonin, riemukaaria, suurten jokien yli johtavia siltoja, kallioihin louhittuja tunneleita, kaivoksia ja kilparatoja. He myös kehittivät maataloutta ja rakennustekniikoita, jotka ovat edelleen käytössä tänä päivänä.

Kuka tuhosi Roomaa?

Germaaniset heimot tuhosivat Rooman vuonna 476 jKr. Ne tunkeutuivat valtakuntaan ja tappoivat keisari Romulus Augustuksen. Tästä alkoi keskiaika, joka kesti 1000 vuotta.

Mikä on Insulo?

Insulo on Rooman valtakunnan kaupunkien keski- ja alemman luokan asukkaiden plebeijien asuinkerrostalo. Vuokratalojen saarta tarkoittava nimitys johtui katujen ympäröimien talojen ulkonäöstä lintujen perspektiivistä katsottuna. Insulo sijaitsi kaupungin keskustassa ja se oli usein täynnä ihmisiä. Insulo oli tärkeä osa kaupungin elämää, ja se oli yksi Rooman valtakunnan tärkeimmistä kaupungeista.

Mikä on Rooman keskusta?

Rooman keskusta on monipuolinen alue, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Keskustassa on runsaasti nähtävyyksiä, shoppailumahdollisuuksia, ravintoloita ja baareja. Alue on myös hyvin kulkuyhteyksien varrella, joten se on helppo lähteä tutkimaan päivittäin uusia paikkoja. Keskustasta löytyy myös useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Espanjalaiset portaat.

Miksi Rooma alkoi hajota?

Rooman tuho alkoi tapahtua vuosisatojen kuluessa sen perustamisesta. Yksi tuhon syistä oli se, että Rooman perusrakenteet olivat heikkoja. Toinen syy oli taloudelliset ongelmat, ja kolmas syy oli ilmastolliset ja sotilaalliset tekijät. Keisarien aikaansaamat ongelmat myös edesauttoivat Rooman tuhoa.

Miksi Rooma laajeni?

Rooman valtakunta laajeni tehokkaan armeijansa, teknisen osaamisensa, tehokkaan ja joustavan hallintonsa sekä taitonsa käyttää hyväksi naapurien poliittisia kiistoja ansiosta. Rooman sijainti oli myös edullinen maantieteellisesti, mikä teki valtakunnasta vielä vahvemman.

Mitä roomalaiset syövät?

Rooman keittiö perustuu cucina poveraan eli ”köyhään keittiöön”, jossa käytetään edullisia raaka-aineita, kuten vihanneksia, papuja ja halvimpia lihapaloja. Klassiset roomalaiset pastaruoat perustuvat usein guancialeen, joka on sian poskesta valmistettua pekonia, ja pecorino-juustoon.

Miksi Rooma ja Karthago?

Rooma ja Karthago ovat kaksi kaupunkivaltiota, jotka sijaitsevat Välimerellä. Rooma on Italiassa, ja Karthago on aivan sen lähellä, Tunisiassa. Rooma ja Karthago olivat vuosisatoja sitten merkittäviä valtioita, ja heidän väliset suhteet olivat usein väkivaltaisia. Ensimmäinen puunilaissota käytiin Rooman tasavallan ja Karthagon välillä vuosina 264–241 eaa. Sota oli ensimmäinen, jossa roomalaiset joukot taistelivat Italian niemimaan ulkopuolella.

Mitä tarkoittaa amfiteatteri?

Amfiteatterit ovat rakennuksia, joissa esitykset pidetään soikeassa tai pyöreässä näyttämössä. Katsomo on portaattomasti nouseva, ja se ympäröi esityspaikan. Amfiteatterit olivat yleisiä antiikin aikana, ja niitä käytettiin usein teattereiden tai muiden esitysten sijoittamiseen. Nykyään amfiteattereita käytetään edelleen esitysten tai tapahtumien sijoittamiseen, vaikka ne ovatkin harvinaisempia.

Mitä tarkoittaa sanonta leipää ja sirkushuveja?

Sanonta ”leipää ja sirkushuveja” tarkoittaa tilannetta, jossa kansa on luopunut kaikesta vaikutusvaltastaan ​​ja pyytää vain perustarpeitaan kuten leipää ja sirkushuveja.

Mistä antiikki alkoi?

Antiikin ajalla tarkoitetaan muinaisen Kreikan ja Rooman suuruuden aikaa vuosina 800 eaa. – 500 jaa. Erityisesti antiikin Kreikkaa pidetään eurooppalaisen sivistyksen kehtona siksi, että sen filosofit loivat pohjan modernille tieteelle. Antiikki alkoi muinaisen Kreikan kulttuurin kehittymisestä noin vuonna 800 eaa.

Mitä tarkoittaa Klientti?

Klientti tarkoittaa henkilöä, joka on toisen henkilön, patronuksen tai toisen suvun suojeluksessa. Vastaavasti klientti auttoi patronusta tarvittaessa, esimerkiksi äänestämällä häntä virkoihin.

Miksi antiikin Rooma tuhoutui?

Antiikin Rooma tuhoutui monista syistä. Talousvaikeudet, jatkuvat sisäiset konfliktit, orjien väheneminen ja talonpoikien aseman huononeminen romahduttivat Rooman hyvinvointivaltion. Lisäksi barbariainvaasioiden ja sisällissotien seurauksena Rooman imperiumi alkoi hajota ja maan infrastruktuuri tuhoutui. Nämä kaikki tekijät johtivat siihen, että Rooma tuhoutui ja kukoistava imperiumi muuttui tuhonnuttujen kaupunkien varjossa eläväksi maaksi.

Mitä Roomassa on?

Roomassa on paljon nähtävää. Yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on Colosseum, joka on Rooman ikoni ja kaupungin tunnus. Vatikaani on myös suosittu paikka vierailijoille, ja siellä on paljon nähtävää, kuten Pietarinkirkko. Luukirkko eli kapusiinimunkkien krypta on myös suosittu paikka vierailijoille.

Miksi Rooma on kuuluisa?

Rooma on kuuluisa monista historiallisista maamerkeistään ja rakennuksistaan, kuten Colosseumista ja maailman suurimmasta uskonnollisesta rakennuksesta, Pietarinkirkosta. Muita tunnettuja paikkoja ovat Espanjalaiset portaat, Pantheon ja Forum Romanum.

Miten roomalaiset pukeutuvat?

Roomalaiset pukeutuvat usein kauluspaitaan ja suoriin housuihin, eikä shortseja näy aikuisten päällä edes kesällä lämpötilan noustessa 40 asteeseen. Muutamia alakulttuureita lukuun ottamatta pukeutumisessa ei haluta säväyttää eikä ottaa riskejä. Pukeutumisessa on kuitenkin huomioitu eri tilanteisiin sopivat vaatteet. Esimerkiksi kun mennään töihin tai kun ollaan julkisilla paikoilla, pukeudutaan asiallisesti ja konservatiivisesti. Kesällä ja vapaa-ajalla vaatetusta on hieman rennompaa, mutta edelleen pukeudutaan kauluspaitaan ja suoriin housuihin. Naiset pukeutuvat usein myös mekkoihin ja hameisiin.

Mitä Itä Rooma säilytti?

Itä Rooma säilytti valtakunnan hallintokielenä 600-luvulle, jolloin sen syrjäytti enemmistön puhuma kreikan kieli. Bysantin valtakunta oli viimeinen Rooman valtakunta, joka kattoi alkuperäisen valtakunnan alueen ja sen väestön. Valtakunta kukoisti kulttuurin ja talouden alueella 600-luvulla ja sen jälkeen se alkoi hiipua. Viimeinen keisari Konstantinos XI Palaiologos kuoli taistellessaan invaasioita vastaan 1453, ja valtakunta joutui Osmanien valtakunnan alaisuuteen.

Mitä tarkoittaa Akveduktit?

Akvedukti tarkoittaa puusta, kivistä, tiilistä tai betonista rakennettua sillan kaltaista vesijohtoa, jossa vesi virtaa painovoimaisesti. Akveduktit ovat yksi vanhimmista vesijohtojen rakentamisen tapoista ja ne ovat yleisiä niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Akvedukteilla on tärkeä rooli veden jakelussa ja ne ovatkin olleet käytössä jo vuosisatojen ajan.

Mikä oli Bysantti?

Bysantti oli Rooman imperiumin perillinen idässä. Kun keisari Konstantinus 330-luvulla siirsi valtaistuimensa kreikkalaiseen Byzantionin kaupunkiin ja nimesi sen Nova Romaksi eli Uudeksi Roomaksi, Rooman valtakunnan mahdin painopiste siirtyi kertaheitolla itään. Bysantti oli kuitenkin enemmän kuin pelkkä Rooman valtakunnan jatke. Se oli myös kristillinen valtakunta, ja keisarit olivat uskonnollisia johtajia. Bysantin valtakunta kukoisti vuosisatojen ajan ja oli kulttuurin ja tieteen kehto idässä. Se oli myös suurvalta, joka puolusti itseään aktiivisesti naapureitaan vastaan. Lopulta Bysantti romahti 1500-luvulla, ja sen paikalle nousi Osmanien valtakunta.

Miten Itä Rooma tuhoutui?

Itä Rooma tuhoutui ottomaanien hyökkäykseen tuhat vuotta myöhemmin kuin Länsi-Rooma. Itä-Rooman keisari tuhottiin ja sen jälkeen ottomaanien valta alkoi levitä. Tämä johti siihen, että Itä-Rooma tuhoutui tuhat vuotta myöhemmin kuin Länsi-Rooma.

Kuka oli Rooman keisari 60-luvulla?

60-luvulla Rooman keisari oli Nero. Nero oli kuningas keisari Claudius poika ja keisarinna Agrippina vanhin poika. Nero oli kuudes ja viimeinen Juliusten sukuun kuuluva keisari. Nero oli 20-vuotias, kun hän tuli keisariksi vuonna 54. Nero oli Rooman keisari vuosina 54–68. Nero oli pahamaineinen ja kuninkaanmurhaaja. Nero oli myös keisari Britannian valloituksen jälkeen. Nero oli keisari, joka poltti Rooman. Nero oli myös ensimmäinen keisari, joka tapettiin oman hallituskauden aikana.

Mitä Domus tarkoittaa?

Domus tarkoittaa Rooman valtakunnan rikkaan yläluokan, patriisien suosima kaupunkitalo. Domukset oli suuria ja ylellisiä yksi- tai kaksikerroksisia rakennuksia, jotka rakennettiin yhden tai useamman sisäpihan ympärille. Tyyli on periytynyt etruskeilta.

Onko Roomassa kallista?

Onko Rooma kallis kaupunki? Rooma on hintatasoa maailmanlaajuisesti vertailtaessa keskihintainen kohde. Suomen keskiarvoon verrattuna Rooman yleinen hintataso on 4.14% matalampi ja vuokrahintataso 21.02% matalampi. Roomassa on siis mahdollista säästää rahaa, jos vertailee hintoja tarkasti.

Voiko Rooman vettä juoda?

Kyllä, Rooman vesi on turvallista juoda. Itse asiassa se on usein parempilaatuista kuin kaupoissa myytävä pullotettu vesi. Tämä johtuu kaupungin laajoista vedenpuhdistuslaitoksista, jotka poistavat epäpuhtaudet ja tuottavat jatkuvasti puhdasta vettä.

Onko Roomassa turvallista?

Rooma on kohtuullisen turvallinen matkakohde. Turvallisuusindeksi on kuitenkin heikompi kuin Suomen kaupunkien keskiarvo. Matkaajan tulee olla tietoinen paikallisista olosuhteista ja noudattaa turvallisuusohjeita.

Mihin antiikki loppui?

Antiikki päättyi Odovakarin kuninkaaksi tulemisen myötä vuonna 476 jaa. Odovakar oli itägootti sotapäällikkö, joka syrjäytti Romulus Augustuluken keisarin ja teki itsestään kuninkaan. Tämä tapahtuma oli merkittävä hetki antiikin ajan päättymiselle, sillä se oli ensimmäinen kerta, kun Länsi-Rooman keisarikunta oli jakautunut kahtia. Kuningas Odovakar oli voimakas ja vallankumouksellinen johtaja, joka muutti paljon Länsi-Rooman hallintoa. Hän oli myös ensimmäinen kuninkaana toiminut itägootti, joka osoitti, että itägootit olivat voimakas kansa, joka pystyi hallitsemaan Länsi-Roomaa.

Mitä Etruskit olivat?

Etruskit olivat kansa antiikin aikana Keski-Italian Etruriassa nykyisen Toscanan alueella. Etruskien omaperäinen korkeakulttuuri vallitsi noin vuodesta 900 ensimmäiselle vuosisadalle eaa. Etruskit eivät muodostaneet yhtenäistä valtiota, vaan heidän yhteiskuntansa perustui kaupunkivaltioille. Etruskien kieli oli samaa perhettä kuin latina ja etruskilaiset vaikuttivat myös tuntuvasti Rooman alkuvaiheisiin. Etruskit olivat myös taitavia sotureita ja heidät tunnettiin laajalti myös taitavina kaivertaajina.

Milloin antiikin Rooma?

Antiikin Rooma perustettiin vuonna 753 eKr. Rooma kasvoi vahvan armeijan turvin pikkukylistä oman aikansa mahtavimmaksi valtakunnaksi. Rooman aika kesti noin tuhat vuotta. Antiikin Rooma oli laajimmillaan vuonna 117.

Kuka sanoi hajota ja hallitse?

Roomalainen kuninkas Filippoksen sanoi: Hajoita ja hallitse!

Milloin Italia Teollistui?

Italia aloitti teollistumisprosessinsa 1950- ja 1960-luvuilla. Maan pohjoisosa kehittyi nopeammin kuin eteläosa, mutta köyhyys ja maatalousvaltaisuus olivat edelleen ongelmia. Prosessin myötä Italian talous kasvoi voimakkaasti, mutta maan sosiaalinen ja politiinen tilanne oli epävakaa.

Kuka oli Rooman ensimmäinen keisari?

Augustus, joka tunnettiin aiemmin nimellä Gaius Octavius Caesar, oli Julius Caesarin ottopoika ja Rooman ensimmäinen keisari. Augustus hallitsi pitkään ja onnistui hyvin vakiinnuttamaan vallan ja tuomaan rauhan Rooman valtakuntaan.

Missä shoppailla Roomassa?

Rooman ostosmahdollisuudet ovat runsaat ja monipuoliset. Piazza Venezialta Piazza del Popololle johtava Via del Corso on täynnä niin edullisia putiikkeja kuin merkkiliikkeitäkin, kuin myös niitä tuiki tuttuja ketjuja kuten Zara ja H&M. Via Nazionale ja Via Cola di Rienzo ovat myös suosittuja ostospaikkoja, joissa on laaja valikoima erilaisia liikkeitä kaikkialta maailmasta.

Millä toisella nimellä Itä Rooma tunnettiin?

Bysantti oli Rooman valtakunnan jakautumisen jälkeen syntynyt uusi valtakunta, joka tunnettiin myös nimellä Itä-Rooma. Bysantti kukoisti pitkään ja oli maailman valloituksen arvoisessa asemassa. Viimeisinä vuosikymmeninä se alkoi kuitenkin kärsiä sisäpoliittisista ongelmista ja ulkopoliittisista paineista, ja lopulta se hajosi vuonna 1453.

Mistä roomalaiset numerot?

Roomalaiset numerot perustuvat kirjaimiin I, V, X, L, C, D ja M, joista jokaista vastaa tietty arvo, ja niitä yhdistelemällä voidaan muodostaa kaikki eri luvut. Roomalaisia numeroita käytetään nykyään yleensä vain järjestyslukujen merkitsemiseen.

Milloin Länsi Rooma kukistuu lopullisesti?

Länsi Rooma kukistui lopullisesti vuonna 476, jolloin sen viimeinen keisari syrjäytettiin.

Mikä on Itä Rooman pääkaupunki?

Itä-Rooman pääkaupunki oli Konstantinopoli. Se sijaitsi nykyisen Istanbulin alueella. Kaupunki perustettiin vuonna 667 eaa. ja se oli Bysantin valtakunnan pääkaupunki vuosina 330-1453.

Kuka poltti Rooman?

Pääepäiltynä oli itse keisari Nero. Tacitus kirjoittaa, ettei Nero ollut palon syttymishetkellä pääkaupungissa, vaan syntymäkaupungissaan, Antiumissa (nyk. Anzio), josta on noin 50 kilometriä Roomaan. Nero oli kuitenkin pian palon jälkeen paikalla ja johti pelastustoimia. Nero sai syytteen polttamisesta ja pakeni Roomasta. Hän kuitenkin palasi ja johti uudelleen pelastustoimia. Nero syytti juutalaisia polttamisesta ja määräsi heidän massamurhansa. Juutalaiset uskovat yhä, että Nero poltti Rooman.

Mihin matkustaa Roomasta?

Rooma on yksi maailman kuuluisimmista ja historiallisesti merkittävimmistä kaupungeista, joten siinä on paljon nähtävää ja koettavaa. Käyntikohteita voivat olla esimerkiksi Vatikaani, Castel Sant Angelo, Piazza Navona, Piazza di Spagna, Espanjalaiset portaat, Fontana di Trevi, Pantheon, Vittorio Emanuellen muistomerkki tai Forum Romanum.

Kuka perusti Rooman?

Rooman perusti Marsin ja Rhea Silvian poika Romulus. Hänen kaksosveljensä Remus oli myös mukana perustamassa kaupunkia. He olivat roomalaisen mytologian mukaan Rooman kaupungin perustajat.

Kuka oli Rooman viimeinen keisari?

Rooman viimeinen keisari oli vuonna 476 vallasta syösty Romulus Augustulus. Hän oli keisari Flavius ​​Odovacerin käsivarsi, ja hänen valtakuntansa kukoisti. Hänen kuoltuaan keisari Theodosius II: n pikkulapsi, Valentinian III, tuli keisariksi.

Milloin antiikki loppui?

Antiikki loppui Rooman tasavallan tuhoutuessa vuonna 476 jaa. Alunperin Rooma oli kuningaskunta, joka muuttui republikaaniksi vuonna 509 jaa. Republikaanisen ajan päättyminen tasavallan tuhoutumiseen nähden on epäselvää, ja siitä onkin kiistelty paljon. Joitakin historioitsijoita Rooman tasavalta päättyi jo vuonna 68 jaa, kun keisari Nero suoritti itsemurhan, minkä jälkeen maassa vallitsi sisällissota. Toiset historioitsijat puolestaan pitävät tasavallan loppumista myöhempänä, vuonna 476 jaa, kun germanskeihin kuuluva herttua Odoakkeri voitti silloisen keisarin Romulus Augustuksen.

Mikä on Kansantribuuni?

Kansantribuuni on Rooman valtakunnan aikainen virkamies, joka edustaa plebeijejä. Tribuunit valitaan vaaleilla vuodeksi kerrallaan plebeijien kansankokouksessa (Concilium plebis tai Comitia tributa). Kansantribuunin tehtävä on edistää plebeijien etuja ja varmistaa, että he saavat oikeudenmukaisen kohtelun.

Kuka avasi Rooman portit?

Vestaali Tarpeia avasi Rooman portit sabiineille. Hän oli sopinut sabiinien kanssa että jos hän avaa portit he antaisivat hänelle sen mitä he käyttivät vasemmassa kädessään eli kultaiset rannerenkaat.

Kuka oli Rooman Yksinvaltias joka murhattiin?

Caesar oli Rooman Yksinvaltias, joka murhattiin. Hän oli valtakautensa aikana hallinnut Roomaa yksinvaltiaan elkein, mutta murha ei murtanut diktatuuria. Murhan taustalla saattoi olla myös henkilökohtaisia missioita.

Mikä oli Rooman imperiumin raha?

Rooman imperiumin raha oli denaari. Se oli alunperin hopeinen raha, ja sitä käytettiin vuonna 211 eKr. toteutetun rahauudistuksen myötä. Denaarista tuli todellinen Rooman rahamaailman valtias: se toimi lähes 500 vuoden ajan valtakunnan hopeisena päärahana auttaen Roomaa nousemaan suurvallaksi.

Mistä Puunilaissodat saivat nimensä?

Puunilaissodat saivat nimensä siitä, että roomalaiset kutsuivat Karthagon asukkaita puunilaisiksi. Sotien nimet tulevat siitä, että roomalaiset kutsuivat Karthagon asukkaita puunilaisiksi.

Mitä kieltä puhutaan Roomassa?

Rooman kaupunkivaltion alkuperäinen kieli oli latina. Rooman laajetessa latina vähitellen syrjäytti paikalliset kielet imperiumin länsiosissa. Kuitenkin jotkut niistäkin säilyivät käytössä, sillä ainakin vielä 200-luvulla esimerkiksi gallia voitiin käyttää virallisissa yhteyksissä.

Millä tavalla kaupankäyntiä valvottiin Roomassa?

Kaupankäyntiä valvottiin Roomassa koko ajan tiukasti. Jokaisen kaupankäyntitapahtuman yhteydessä oli oltava tarkastaja, joka tarkisti, että kaikki meni suunnitelmien mukaisesti. Kaikki kaupankäynnin säännöt olivat tiukat, ja ne olivat kaikille yhdenvertaiset. Myös kaikkien kauppiaiden oli oltava hyväksyttyjä ja heidän oli noudatettava kaikkia sääntöjä. Kauppiaiden oli myös pidettävä tarkkaa kirjaa kaikista kaupankäynnin tapahtumista.

Millä perusteella voidaan sanoa että Rooman historia alkoi Romuluksesta ja päättyi Romulukseen?

Rooman historian voidaan sanoa aloittaneen Romulus, koska hän oli Rooman perustaja ja sen ensimmäinen kuningas. Päättyminen Romulukseen viittaa siihen, että kuninkaan kuoltua Rooma oli vallassa oleva valtakunta. Romulus oli myös Rooman mytologian tärkeimpiä hahmoja, ja hänen elämänvaiheistaan ​​kerrotaan Rooman perustamistarinassa.

Mikä tuhosi Rooman valtakunnan?

Rooman valtakunnan tuhosi barbariainen hyökkäys vuonna 476. Germaanit syöksyivät vallasta keisari Romulus Augustuluksen, joka kuoli samana vuonna. Tästä alkoi keskiaika, joka kesti tuhat vuotta.

Miten Rooman talous toimi?

Rooman talous toimi maatalouden pohjalta. Tasavallan aikana arviolta 90 prosenttia ihmisistä työskenteli maataloudessa, joka oli Rooman talouden perusta. Maan tuottavuus oli alhainen, ja teknistä kehitystä ei juurikaan tapahtunut. Maatalous oli kuitenkin tärkeä osa Rooman taloutta, ja se antoi ihmisille työtä ja toimeentuloa.

Mikä oli Rooman voimakkain vihollinen?

Rooman voimakkain vihollinen oli Karthagon valtakunta. Karthagon valtakunta oli erittäin vahva ja sitä pidettiin yhtenä maailman vahvimmista valtioista. Karthagon valtakunta oli myös hyvin organisoitu ja se oli erittäin tehokas sotilasvaltio.

Kuka on keisari Theodosius?

Theodosius I Suuri oli Rooman keisari vuosina 379–395. Hän syntyi Caucassa Hispaniassa ja kuoli Milanossa. Theodosius oli Rooman viimeinen yhtenäinen keisari, ja hänen hallituskautensa aikana Rooma ja sen valtakunta kärsivät useista tuhoisista sotavoitoista. Theodosius oli kuitenkin myös keisari, joka toi mukanaan uuden ajan Rooman valtakunnalle, ja hän oli ensimmäinen keisari, joka käytti kristinuskoa virallisena uskontona Rooman valtakunnassa. Theodosius oli myös ensimmäinen keisari, joka asetti Rooman pääkaupungiksi Konstantinopolin.

Jätä kommentti