Mitä tarkoittaa amyylinitriitti?

Amyylinitriitti on kellertävä, helposti haihtuva ja tulenarka neste, joka tuoksuu hedelmäiseltä. Kutsutaan ”snappereiksi” tai ”poppereiksi”, koska sitä myydään lasikapseleissa, jotka rikotaan. Sitä käytetään sydänkohtauksen hoitoon, koska se laajentaa sepelvaltimoa, lisäten siten sydämeen pääsevän hapen määrää.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta amyylinitriitti

Mikä on Amyylinitriitti?

Amyylinitriitti on yksi poppersien ainesosista. Poppersit ovat huumeita, joita käytetään lähinnä päihteinä. Amyylinitriitin lääketieteellinen käyttö on vähentynyt, ja sitä käytetään nykyään lähinnä päihteinä.

Saako Poppersia tilata Suomeen?

Poppersia on mahdollista tilata Suomesta, mutta se on luvanvaraista. Poppersin saaminen Suomeen vaatii asianmukaisen luvan, jonka voi hakea Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). THL:ltä poppersin saaminen edellyttää, että hakija on täyttänyt 18 vuotta, ja että hänellä on voimassa oleva resepti.

Saako Poppersia tilata?

Poppers-tuotteet ovat joukko alkyylinitriittejä, joita käytetään lähinnä päihtymistarkoitukseen ja tehostamaan seksuaalista kokemusta. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan poppersien tilaaminen ulkomailta on kiellettyä ilman asianmukaista lupaa.

Jätä kommentti