Mitä tarkoittaa varttitunti?

Varttitunti tarkoittaa 45 minuuttia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta varttitunti

Mitä on varttitunti?

Varttitunti on yksi akademisen tunnin pituus. Se on noin 60 minuuttia, ja sitä käytetään usein opetuksessa. Varttitunnin tauko on yleensä noin 10–15 minuuttia.

Mistä tulee Vartti?

Vartti on ruotsin kautta tullut suomeen, mutta sen lähtökohta on latinassa. Latinan quartus -sanasta tulee mieleen neljäs, ja neljännestä sana tarkoittaa ilmauksessa pars quarta feminiinisukuista osaa. Numeraali on vastaavasti feminiinimuodossa.

Miksi akateeminen vartti?

Akateemisen neljännesvuosijärjestelmän olemassaoloon on useita syitä. Yksi syy on se, että aiemmin kaikilla ei ollut omaa henkilökohtaista kelloa. Kun oli olemassa kaupunkien kelloja, jotka löivät kellonajat, ihmiset saattoivat käyttää sitä kokoontuakseen luennoille noin varttia myöhemmin. Tämä mahdollisti enemmän joustavuutta ihmisten aikatauluihin. Toinen syy on se, että akateemisen vuosineljännesjärjestelmän ansiosta kursseja voidaan tarjota enemmän. Tämä johtuu siitä, että kukin tunti kestää vain 45 minuuttia tunnin sijaan. Tämä tarkoittaa, että päivään mahtuu enemmän tunteja, mikä on hyödyllistä sekä opiskelijoille että opettajille.

Mitä tarkoittaa Akateeminen vartti?

Akateeminen vartti tarkoittaa käytäntöä, jonka mukaan luennot ja muut opetussessiot alkavat varttia yli. Tapa on vuosisatoja vanha. Viimeistään yliopistossa opiskelevat saavat justeerata aikataulunsa ja liikkumisensa akateemisen vartin mukaan. Akateeminen vartti on hyödyllinen tapa sopeuttaa aikatauluja ja liikkumista, ja se on myös perinteinen ja arvostettu tapa suorittaa opintoja.

Jätä kommentti