Rakkauskirjallisuus on rakkaudesta kertovaa kirjallisuutta, joka yleensä kertoo kahden ihmisen välisestä parisuhteesta ja sen kehittymisestä. Rakkauskirjallisuus voi kertoa myös yksittäisen ihmisen rakkaudesta elämään tai maailmaan yleisesti. Rakkauskirjallisuuden tarkoituksena on yleensä herättää lukijassa romanttisia tuntemuksia ja ajatuksia.
Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta rakkauskirjallisuus
Mikä on Rakkauskirjallisuus?
Rakkauskirjallisuus on kirjallisuudenlaji, joka keskittyy rakkauden ja intohimon tunteisiin. Rakkausromaanien avulla lukija voi kokea rakkauden ja intohimon tunteita. Rakkausromaanien juoni rakentuu rakkaussuhteen kehittymisen ympärille.
Milloin Rakkauskirjallisuus on syntynyt?
Rakkauskirjallisuus on syntynyt 1700- ja 1800-luvuilla. Ensimmäisiä rakkauskirjallisuuden tyyppejä olivat balladit sekä ritarirunot. Englantilaiset kirjoittivat rakkausromaaneja, joissa päähenkilönä oli herraskartanon nuori neiti Emma. Hän oli ottanut tehtäväkseen saattaa hänelle rakkaita ihmisiä avioliittoon.
Mitä tarkoittaa romantiikan tyylisuunta kirjallisuudesta?
Romantiikan tyylisuunta kirjallisuudesta tarkoittaa sitä, että kirjailijoita kiinnostivat yliluonnolliset, ihmisen aistien ulkopuolella olevat asiat ja henkimaailma. He myös ilmaisivat tunteitaan vapaasti ja käyttivät mielikuvitusta vapauttaakseen itsensä. Luonto oli myös tärkeä osa romantiikan kirjallisuutta.
Mitä on Pararomantiikka?
Pararomantiikka on kirjallisuutta, jossa tosielämä ja yliluonnollisuus yhdistyvät. Rakkaustarinaan liitetään fantasian, scifin ja kauhun elementtejä. Rakkauden kohde voi olla esimerkiksi yliluonnollinen olento. Stephenie Meyerin teokset ja niihin perustuvat Twilight -elokuvat edustavat pararomantikkaa.
Mitä on Rikoskirjallisuus?
Rikoskirjallisuus on kirjallisuuden genre, joka käsittelee rikoksia, niiden tutkintaa ja tutkijoita sekä rikollisia ja heidän motiivejaan. Rikoskirjallisuuden kenttä on laaja vaihdellen ”kuka sen teki?” -tyyppisistä perinteisistä dekkareista yhteiskunnallisiin ja rikoksentekijän psykologiaa tutkiviin teoksiin. Rikoskirjallisuuden voi jakaa karkeasti kolmeen eri kategoriaan: perinteisen kriminalistisen rikoskirjallisuuden, sosiaalisen rikoskirjallisuuden ja psykologisten rikoskirjojen.