Mitä 13 vuotias suomalainen tarvitsee saadakseen passin: mitä 13-vuotias suomalainen tarvitsee saadakseen passin?

Voit hakea passia 13-vuotiaana, jos sinulla on suomalainen henkilötunnus. Tarvitset myös kuvallisen todistuksen henkilöllisyydestä, joka voi olla esimerkiksi passi, ajokortti tai henkilökortti. Kuvassa pitää olla kasvot selkeästi näkyvissä, ja sitä on hyvä olla vähintään viiden vuoden ikäinen. Passin hakemiseen tarvitset myös maksullisen hakulomakkeen, jonka voit ladata netistä tai saada postitse.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta mitä 13 vuotias suomalainen tarvitsee saadakseen passin

Milloin lapsi tarvitsee passin?

Lapsi tarvitsee passin, kun hän matkustaa ulkomailla. Passin tarve riippuu useista tekijöistä, kuten ikästä, matkustusmaasta ja matkustustavasta. Jotkin maat vaativat, että lapsella on oma passi, vaikka hän matkustaisi vanhempiensa kanssa. Toiset maat sallivat lapsen matkustaa vanhempiensa passilla, mutta suosittelevat, että lapsella on oma passi.

Mitä tarvitaan passin hakemiseen?

Passin hakemiseen tarvitset yhden passikuvan, joka on otettu enintään 6 kuukautta ennen hakemuksen jättämistä. Jos sinulle on myönnetty vähän aikaa sitten passi tai henkilökortti, jossa oleva kuva on otettu alle 6 kuukautta sitten, kuva on automaattisesti liitettävissä uuteen passi- tai henkilökorttihakemukseen.

Näkyykö sormenjälki passissa?

Passissa ei näy omistajan sormenjälkiä. Sormenjälkitiedot tallennetaan RFID-sirulle yhdessä muiden biometristen tietojen ja tavanomaisten henkilötietojen, kuten nimen, syntymäajan ja kansalaisuuden, kanssa. Passissa on myös passin numero ja salausavaimet, joiden avulla se voi kommunikoida lukijan kanssa.

Mitä 12-vuotias tarvitsee saadakseen passin?

12-vuotias tarvitsee saadakseen passin kaikkien huoltajien lupa. Myös pieni lapsi tarvitsee oman passin. Voit hakea passia verkossa tai poliisiasemalla. Voit täyttää lapsen hakemuksen verkossa samalla tavalla kuin aikuisen, mutta lapsen täytyy yleensä käydä poliisiasemalla tunnistuksessa.

Kauanko passin saaminen kestää 2022?

Passin saaminen kestää 8-12 vuorokautta. Jos sinun tarvitsee käydä tunnistautumassa poliisiasemalla, toimitusaika alkaa vasta käynnin jälkeen.

Mitä passin uusimiseen tarvitaan?

Passin uusimiseen tarvitaan oma passikuva ja passinumero. Kuva on otettava alle 6 kuukautta ennen passin viimeistä voimassaolopäivää. Alle 6 kuukautta vanha kuva tarkoittaa nykyään kuvatunnusta, jonka saat käytyäsi kuvaamossa. Tarvitset myös 49 € (passin hakeminen sähköisesti, muuten 53 €).

Kumpi on parempi passi vai henkilökortti?

Jos suunnitelmissa ei ole matkustaa ylempänä lueteltujen maiden ulkopuolelle, voi henkilökortti olla kätevämpi valinta. Sen voi sujauttaa lompakkoon, jossa se kulkee passia helpommin mukana. Passin ja henkilökortin hinta eivät eroa suuresti toisistaan, ja voimassaoloaikakin on molemmissa nykyään 5 vuotta.

Saako poliisi ottaa sormenjäljet?

Toistaiseksi Suomen lainsäädäntö ei salli viranomaisille passin tai sormenjäljen käyttämistä kovinkaan laajasti muuhun kuin henkilöllisyyden tunnistamiseen. Tämä tarkoittaa, että poliisi ei voi ottaa sormenjälkiä ilman henkilön suostumusta tai pakottaa henkilöä antamaan sormenjälkiä.

Montako vuotta passi on voimassa?

Passi on tavallisesti voimassa viisi vuotta. Passi on oikeus matkustaa ja asua useimmissa maissa. Passi on myös oikeus saada apua viranomaisilta.

Miten nopeasti passin voi saada?

Jos haet passia poliisiasemalla, käsittelyaika on keskimäärin 4-6 päivää. Lähtölaskenta alkaa, kun asiakas on hoitanut asiansa poliisiasemalla. Niille, jotka ovat hakeneet passia verkossa, luvataan passi 6-12 päivän kuluessa.

Voiko lapsi matkustaa ilman passia?

Lapsi voi matkustaa ilman passia, jos hän matkustaa vanhempiensa seurassa. Alle 16-vuotiailla, jotka matkustavat yksin tai jonkun muun kuin vanhempansa kanssa, on oltava mukana joko passi, kuvallinen henkilökortti tai kuvallinen Kela-kortti.

Tarvitseeko lapsi passin Viroon?

Lapset tarvitsevat passin Viroon. Sääntö koskee myös Tallinnan-risteilyjä, vaikka matkustaja ei nouse maihin. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi.

Voiko vauva matkustaa ilman passia?

Vauva ei voi matkustaa ilman passia. Passi on tarpeen, jotta viranomaiset voivat varmistaa, että vauva on kansalainen ja että hänellä on oikeus matkustaa.

Kauanko vauvan passi on voimassa?

Laki ei kerro, kelpaako vauvakuvalla varustettu passi vielä lapsen kasvettua esimerkiksi viisivuotiaaksi. Viranomaisten näkemykset vaihtelevat. Turun poliisilaitoksen ajokortti- ja passiryhmän vastaava Tuija Heinonen sanoo, että kuva kelpaa koko passin voimassaoloajan.

Jätä kommentti