Mistä tulee ilmaisu aisankannattaja?

Aisankannattaja on sanan alkuperäinen merkitys miehen kannattamisesta vaimonsa seksuaalisessa toiminnassa toisen miehen kanssa. Nykyisin pejoratiivisena ilmaisuna se tarkoittaa miestä, joka on saamaton aviomies. Mies, joka ei pysty estämään vaimonsa tai rakastajansa erottisia mielihaluja toisen miehen kanssa, vaan ayleensä aviomies on saamaton.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta aisankannattaja

Mitä tarkoittaa Aisankannattajat?

Aisankannattajaksi kutsutaan naimisissa olevaa miestä, jonka puoliso on uskoton. Ranskaksi ja englanniksi suomalainen aisankannattaja on cocuald tai cuckold, jotka sanat johdetaan käki-nimisestä linnusta, joka munii toisten lintujen pesiin, jolloin isäntälintu joutuu hautomaan ja ruokkimaan käen poikasen.

Mistä tulee sanonta aisankannattaja?

Aisankannattaja-sana tulee käytetystä käsitteestä cuckold, joka tarkoittaa miestä, joka antaa vaimonsa tai tyttöystävänsä seksuaalisesti ottaa toisen miehen. Sana on peräisin 1500-luvulta ja viittaa lehmän tai vuohen karttuun, joka pettää omistajansa isännöimällä toisen lehmän tai vuohen. Aisankannattaja-sana tuli käyttöön myös kuvaamaan miestä, joka sietää vaimonsa pettämistä.

Jätä kommentti