Missä on presidentin kesäasunto?

Presidentin kesäasunto sijaitsee Naantalisessa Kultarannan huvilassa. Huvila on 54 hehtaarin laajuinen ja siellä on 19 huonetta. Keskeinen paikka huvilassa on 1914 rakennettu Graniittilinna, joka on kunnostettu vuonna 2017.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta presidentin kesäasunto

Missä presidentin kesäasunto sijaitsee?

Presidentin kesäasunto sijaitsee Naantalissa, Kultaranta-nimisellä huvilatilalla. Huvilatilan pinta-ala on 56 hehtaaria ja siihen kuuluu lukuisia rakennuksia, kasvihuoneita sekä valtavat hoidetut puistoalueet. Kultarannan keskeinen rakennus on puistojen ympäröimä graniittilinna.

Minkä niminen on presidentin Virka-asunto?

Mäntyniemi on ensimmäinen Suomen tasavallan presidentille rakennettu virka-asunto. Presidentin virka-asunto sijaitsee Helsingin Mäntyniemen kartanossa. Mäntyniemen kartano on toiminut presidentin virka-asuntona vuodesta 1929 lähtien.

Kuka rakennutti Kultarannan?

Kultarannan rakennutti liikemies Alfred Kordelin, jonka menehdyttyä Kultaranta siirtyi valtion omistukseen. Alueen korkeimmalla kukkulalla seisoo Lars Sonckin suunnittelema kansallisromanttista tyyliä edustava graniitista rakennettu päärakennus, joka valmistui vuonna 1916.

Kuka oli Suomen kuudes presidentti?

Carl Gustaf Emil Mannerheim oli Suomen kuudes presidentti. Mannerheim oli sitoutumaton ja hänen ensimmäinen valintahetkellään oli Edistyspuoluelainen. Mannerheim oli myös Suomen johtaja sotilaskunnan komentajana Mannerheim-linjan rakentamisen aikana. Hän oli myös yksi Suomen sodan johtajista. Mannerheim palveli myös Venäjän keisarikunnassa ja oli Venäjän keisarikunnan Suomen suuriruhtinas.

Kuka oli Mannerheimin jälkeen presidentti?

Mannerheimin hävittyä presidentinvaalit K. J. Ståhlbergille heinäkuussa 1919, Ståhlbergistä tuli Suomen uusi presidentti.

Kuka suunnitteli Presidentinlinnan?

Presidentinlinnan on suunnitellut Pehr Granstedt.

Milloin Valkoinen talo on rakennettu?

Valkoinen talo rakennettiin vuonna 1792 ja valmistui vuonna 1800. Se oli presidentti John Adamsin ensimmäinen koti.

Miten tulla presidentiksi?

Presidentin valinta Suomessa tapahtuu vaaleilla. Presidenttiä voi äänestää vain Suomessa asuva kansalainen, joka on täyttänyt 18 vuotta. Presidentinvaaleja varten on tarpeen kerätä noin 50 000 allekirjoitusta kannattajista. Presidentin valinta perustuu suhteelliseen äänimäärään. Tämä tarkoittaa, että presidenttiä valitaan siten, että hän saa eniten ääniä suhteessa muihin ehdokkaisiin. Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisessä vaalissa eli kierroksella yli puolta hyväksytyistä äänistä, järjestetään toinen vaali kahden viikon päästä. Toisessa vaalissa ehdokkaina on ensimmäisessä vaalissa kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta. Eniten ääniä saaneesta tulee seuraava tasavallan presidentti.

Kuka on Suomen viides presidentti?

Risto Ryti oli Suomen viides presidentti vuosina 1940-1944. Kiistelty hahmo, joka tuomittiin sotarikoksista toisen maailmansodan jälkeen ja kuoli vankilassa vuonna 1956. Tästä huolimatta hän on edelleen suosittu hahmo Suomessa, ja hänen hautajaisensa olivat kansallinen tapahtuma.

Kuka on Suomen presidenteistä on saanut Nobelin rauhanpalkinnon?

Presidentti Martti Ahtisaari sai Nobelin rauhanpalkinnon 2008.

Kuka voi hajottaa eduskunnan?

Suomessa eduskunnan hajottaminen on perinteisesti ollut tasavallan presidentin (aiemmin Venäjän keisarin ja suuriruhtinaan) yksinoikeus, mutta vuonna 2000 voimaanastuneen uuden perustuslain mukaan presidentti voi hajottaa eduskunnan vain pääministerin perustellusta aloitteesta ja eduskuntaryhmiä kuultuaan sekä tasavallan hallituksen kanssa käydyn neuvottelun jälkeen.

Kuka voi olla Suomen presidentti?

Suomen presidenttiksi voi asettaa joko rekisteröity puolue, jonka listalta on valittu edellisissä eduskuntavaaleissa vähintään yksi kansanedustaja tai valitsijayhdistys, jonka on perustanut vähintään 20 000 äänioikeutettua. Ehdokkaan tulee olla syntyperäinen Suomen kansalainen.

Jätä kommentti