Mikäköhän on Suomen korkein tunturi?

Suomen korkein tunturi on Halti-tunturi, joka sijaitsee Suomen ja Norjan rajalla. Halti-tunturin korkeus on 1361,6 metriä. Se on myös yksi Suomen kuudesta kansallispuiston tunturista. Halti-tunturin läheisyydessä on myös monia muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Muoniovaaran kirkko ja Rautavaaran kirkko.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta suomen korkein tunturi

Mikä on Suomen korkein?

Suomen korkein huippu on kokonaan eri tunturilla. Nimi on Ridnitšohkka (pohjoissaameksi Ritničohkka) ja korkeutta on 1317 metriä merenpinnasta (tai oikeastaan 1317,1 metriä). Se sijaitsee linnuntietä vähän yli 3,6 kilometrin päässä Haltilta.

Mikä on maailman korkein tunturi?

Maailman korkein tunturi on Mount Everest, joka sijaitsee Nepalissa ja Tiibetissä. Se on 8 848 metriä korkea.

Mikä on Suomen korkein piste?

Suomen korkein piste löytyy Haltin rajapyykin 303B kohdalta. Videolla pääset seuraamaan Haltin valloitusta. Haltin huippu ja sen sivuhuippu Haldičohkka ovat molemmat Norjan puolella. Suomen korkein kohta, 1323,6 metriä, sijaitsee hieman alempana rajapyykin 303B kohdalla.

Mikä on Britannian korkein vuori?

Ben Nevis on Britannian korkein vuori. Se sijaitsee Skotlannissa, noin 130 kilometrin päässä Edinburghista. Ben Nevis on 1 046 metriä korkea, ja se on myös yksi Skotlannin korkeimmista vuorista. Vuori on osa Ben Nevisin vuorijonoa, ja se on myös yksi korkeimmista vuorijonoista Britanniassa. Ben Nevis on osa Skotlannin kansallispuistoa, ja se on myös suosittu turistikohde.

Mikä on Tunturin ja väärän ero?

Tunturin ja väärän ero on se, että Tunturissa on korkeampi huippu, jolloin puut eivät enää pysty kasvamaan sen laella. Väärässä puut kuitenkin kasvavat sen laella.

Mikä on Tunturi suomeksi?

Tunturi on suomenkielinen sana, joka tarkoittaa vuoristoa.

Minkä niminen on Skandien korkein huippu Suomessa?

Skandinavian korkein huippu sijaitsee Ruotsissa, ja sen nimi on Kebnekaise (2117 m). Suomen korkein huippu on Haltitunturilla (1324 m).

Missä päin Suomea on korkeita alueita?

Suomessa on paljon korkealla sijaitsevia alueita. Maan korkein kohta sijaitsee Enontekiön kunnassa Lapin läänissä. Suomessa on myös monia muita korkeita alueita, kuten Rovaniemen, Kuusamon ja Sodankylän kunnat.

Mikä on Viron korkein kohta?

Viron korkein kohta on Suuri Munamäki, joka nousee 318 metrin korkeuteen merenpinnasta. Suuren Munamäen näkötornista avautuu hyvällä säällä upea näkymä Viron luontoon jopa 50 kilometrin säteelle. Nykyinen torni on lukumäärältään kuudes, ja se valmistui vuonna 1939.

Mille tunturille pääsee autolla?

Saariselkä on pohjoisen helpoin kohde, jos mielit päästä tunturiin. Kaunispään huipulle pääsee autolla, mutta muut tunturit ovat kiinni.

Mikä on maailman toiseksi korkein vuori?

K2 on maailman toiseksi korkein vuori Mount Everestin jälkeen. Se sijaitsee Karakorum-vuoristossa Himalajan länsiosassa, Kiinan ja Pakistanin rajalla. K2 on 8 611 metriä korkea.

Missä Suomen kallioperä on vanhinta?

Suomen kallioperä on vanhinta Itä- ja Pohjois-Suomessa. Vastaavia kilpialueita sijaitsee muilla mantereilla mm. Kanadassa, Länsi-Australiassa, Etelä-Amerikassa ja Intiassa. Kallioperä on kuitenkin vanhinta Suomessa, ja se sijaitsee pääasiassa Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Mikä vuori on Suomen kanssa samoilla leveysasteilla oleva?

Norjan korkein vuori, Galdhøpiggen, sijaitsee noin 80 kilometriä Suomen rajasta itään ja on yksi Pohjois-Euroopan korkeimmista vuorista. Se on 2 469 metriä korkea ja sen huippu on samoilla leveysasteilla kuin Tampere.

Mikä on vuori?

Vuori on korkea, jyrkkärinteinen pinnanmuoto, joka on selvästi ympäröivää aluetta korkeampi. Vuoren huippualue on tyypillisesti selvästi rajattavissa, ja paikalliset korkeuserot ovat huomattavia. Kukkula on pienempi pinnanmuoto, jolla ei ole yhtä selvästi erotettavaa huippualuetta ja joka ei yleensä ole yhtä korkea kuin vuori.

Mikä on maailman suurin saari?

Grönlanti on maailman suurin saari. 80 prosenttia pinta-alasta on jään peitossa. Asukkaita 57000, joista pääkaupunki Nuukissa 15000.

Minkä niminen on Suomen korkein vuori?

Suomen korkein vuori on Ridnitšohkka, joka sijaitsee linnuntietä vähän yli 3,6 kilometrin päässä Haltilta. Ridnitšohkka on korkeimmiltaan 1317 metriä merenpinnasta.

Onko Suomessa vuoristoa?

Kyllä, Suomessa on vuoristomaastoa, jota edustavat Suomen Lapissa Kilpisjärven alueella sijaitsevat suuret tunturit, kuten Saana, Termisvaara ja Halti, jotka ovat syntyneet Skandian orogenian aikana Suomen vanhemman kallioperän ja Skandinavian nuoremman kallioperän rajalla.

Jätä kommentti