Maarianhamina on Suomen läntisin kaupunki. Se sijaitsee Ahvenanmaan maakunnassa, ja se on myös Ahvenanmaan pääkaupunki. Maarianhamina on Suomen ainoa kunta, joka sijaitsee kokonaan saaristossa. Kaupungilla on noin 11 000 asukasta, ja se on yksi Suomen pienimmistä kaupungeista. Maarianhamina on kuitenkin tärkeä satamakaupunki, ja se on yhteydessä useisiin maihin ja kaupunkeihin. Kaupunki on myös suosittu turistikohde, ja se tarjoaa paljon nähtävää ja tekemistä kaikenikäisille vierailijoille.
Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta suomen läntisin kaupunki
Millä leveysasteella Suomi on?
Suomi sijaitsee Pohjois-Euroopassa 60. ja 70. pohjoisen leveyspiirin sekä 20. ja 30. itäisen pituuspiirin välissä. Suomi on maailman pienin valtio, joka kattaa vain 0,4 prosenttia maapallon pinta-alasta ja sijoittuu maailman kaikkien maiden joukossa sijalle 167. Suomi on myös maailman viidenneksi tasavalta ja Pohjoismaiden suurin valtio.
Mihin Suomi kuuluu maantieteellisesti?
Suomi kuuluu Pohjoismaihin, muttei Skandinaviaan. Pohjoismaat ovat Norja, Ruotsi, Tanska, Suomi ja Islanti. Skandinavian maita ovat Norja, Ruotsi ja Tanska.
Miten pitkä on Suomi?
Suomi on pohjois-eteläsuunnassa 1 157 kilometrin ja lännestä itään 542 kilometrin pitkä. Suomen rannikon pituus on 1100 kilometriä, mutta rantaviivaa maallamme on jopa 4600 kilometrin verran. Saaria Suomen rannikolla on yli 81 000. Maamme lounaisrannikon saaristo on Euroopan suurin.
Mikä on Suomen suurin leveys?
Suomen suurin leveys on viisisataa kilometriä.
Mikä on Suomen Pinta-ala?
Suomen Pinta-ala on 338 440 km². Se on Pohjoismaiden suurin maa ja sijaitsee Euroopan unionin itäisimmässä reunassa. Suomen rajanaapureita ovat Ruotsi, Norja ja Venäjä. Suomi on maailman yksi harvaan asuttuja maita, sillä sen asukastiheys on vain 16 ihmistä/km².
Miksi Suomi ei ole Skandinaviaa?
On muutamia syitä, miksi Suomea ei pidetä osana Skandinaviaa. Yksi syy on se, että Suomi ei sijaitse Skandinavian niemimaalla, jossa Norja ja Ruotsi sijaitsevat. Toinen syy on se, että Suomi ei ole Pohjoismaa, kun taas Norja, Ruotsi ja Tanska ovat kaikki Pohjoismaita. Suomi ei myöskään kuulu Skandinavian unioniin, joka on Norjan, Ruotsin ja Tanskan välinen taloudellinen ja poliittinen unioni.
Onko Suomi osa Scandinaviaa?
Suomi on osa Pohjoismaita, muttei Skandinaviaa. Pohjoismaiden maita ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Ahvenanmaa ja Island. Skandinavian maita ovat Ruotsi, Norja ja Tanska.
Minkä ikäinen Suomi on nyt?
Suomi on nyt 3000-1400 miljoonaa vuotta vanha. Se on Euroopan vakain ja vanhin. Se on myös koko Euroopan Unionin paksuin.
Mikä maa on Suomen itänaapuri?
Suomen itänaapuri on Venäjä. Venäjä on suuri maa, joka ulottuu itäisestä Euroopasta aina Aasian pohjoisosiin. Venäjä on myös maailman toiseksi suurin valtio pinta-alan mittauksella. Venäjän ja Suomen välillä on yli 1800 kilometriä pitkä raja.
Missä on Suomi?
Suomi on Pohjois-Euroopassa Itämeren alueella. Suomen naapurimaat ovat Venäjä (idässä), Norja (pohjoisessa), Ruotsi (lännessä) ja Viro (etelässä). Suomen pinta-ala on 338 432 km², johon kuuluvat Suomen maa- ja sisävesialueet.
Montako kilometriä on Hangosta Utsjoelle?
Hangosta Utsjoelle on 1138 kilometriä. Ajomatka autolla Hangosta Utsjoelle on 1387 kilometriä ja matkaan kuluu arviolta aikaa 17 tuntia 28 minuuttia.
Milloin Suomi kuului Neuvostoliittoon?
Neuvostoliitto tunnusti Suomen itsenäisyyden 31. joulukuuta 1917. Pian sen jälkeen Neuvostoliitto alkoi solmia sopimuksia Suomen kanssa ja Suomi liittyi Neuvostoliittoon vuonna 1918.
Mitä Länsi tarkoittaa?
Länsi tarkoittaa suuntaa, johon aurinko päivän jälkeen läntätään (litistetään, mätetään). Läntistynyt tarkoittaa samaa kuin litistynyt. Muitakin mahdollisia etymologioita on esitetty, muun muassa sukulaisuus sanaan lenseä ’leuto, lempeä’ tai sanaan lansi ’alava maa’.
Minkä leveyspiirien välissä Suomi sijaitsee?
Suomi sijaitsee leveyspiirien 60-70 o N välissä.
Mikä ilmasto Suomessa vallitsee?
Suomessa vallitsee väli-ilmasto, jossa on meri- tai mannerilmaston piirteitä riippuen ilmavirtausten suunnasta ja matalapaineiden liikkeistä. Ilmaston vaihtelut voivat olla voimakkaita, esimerkiksi etelässä voi olla kuuman kesän jälkeen hyvin viileää syksyä tai talvea. Ilmasto voi myös olla hyvin vaihtelevaa samaan aikaan, esimerkiksi voi olla sekä kuuma että viileää eri puolilla Suomea.
Mitä on leveyspiiri?
Leveyspiiri tai leveyspiiri on ympyrä, jonka leveyspiiri on vakio ja joka mitataan asteina, minuutteina ja sekunteina. Pisteen sijaintia maan pinnalla voidaan kuvata sen leveysasteella, joka on päiväntasaajan tason ja pisteen kautta kulkevan pituuspiirin tason välinen kulma.
Mikä on pohjoisin leveyspiiri?
Pohjoisin leveyspiiri on yleensä kirjaimella N, eteläistä kirjaimella S. Joskus eteläinen leveys annetaan negatiivisena, pohjoinen positiivisena. Esimerkiksi Suomen mantereen pohjoisin kohta Utsjoen Nuorgamissa sijaitsee leveyspiirillä 70° 05′ N ja eteläisin Hangon Tulliniemessä vastaavasti kohdalla 59° 48′ N.