Mikä on suomen isoin kaupunki?

Vastaus EI OLE EUROOPAN SUURIN KAUPUNKI ON ROVANIEMI PINTA-ALALTAAN SUURIN KAUPUNKI. Mikä tämän kaupungin tekee niin erityisen? Rovaniemen sijainti! Rovaniemi sijaitsee aivan napapiirin tuntumassa, ja on siten Euroopan pisin kaupunki. Tämän lisäksi kaupunki on myös täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi Santa Claus Village, josta löydät kaiken mitä tarvitset joulun viettoon.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta suomen isoin kaupunki

Mikä on Suomen suurin kaupunki pinta alalta?

Pudasjärvi on Suomen suurin kaupunki pinta alalta. Pudasjärvi ohitti Kuusamon, jonka pinta-ala on 5003 neliökilometriä. Pudasjärvi koostuu 14 kylästä ja Kurenalan keskustaajamasta, jossa on noin 5000 asukasta.

Missä Suomen kaupungissa on eniten asukkaita?

Helsinki, Espoo, Tampere ja Vantaa ovat Suomen neljä asukasluvultaan suurinta kaupunkia. Helsinki on pääkaupunki ja suurin kaupunki, jossa asuu 660 821 ihmistä. Espoo on toiseksi suurin kaupunki, jossa on 300 748 asukasta. Tampere on kolmanneksi suurin kaupunki, jossa on 245 027 asukasta. Vantaa on neljänneksi suurin kaupunki, jossa on 241 061 asukasta.

Oliko Turku Suomen pääkaupunki?

Turku oli Suomen pääkaupunki vuosina 1809-1812. Tämä johtui siitä, että Turku oli ainoa kaupunki, jolla oli keskushallinto. Keskushallinto aloitti toimintansa Turkussa 1809. Turku sai pääkaupungin aseman 1812, kun Venäjän keisari Aleksanteri I määräsi Helsingin pääkaupungiksi.

Miten kauan Turku oli Suomen pääkaupunki?

Turku oli Suomen pääkaupunki vuosina 1809–1812 ja 1840-luvulle saakka. Se oli myös maan epävirallinen pääkaupunki vuosina 1809–1812. Turku oli Suomen suurin kaupunki 1840-luvulle saakka.

Onko Suomi isompi kuin Italia?

Vastaus on ei. Italia on maailman yhdeksänneksi suurin valtio ja Suomi on sijalla 13. Italia on kuitenkin 1,12 kertaa isompi kuin Suomi.

Onko kunta ja kaupunki sama asia?

Kunta ja kaupunki eivät ole sama asia, vaikka niillä onkin yhteisiä piirteitä. Kaupungit ovat yleensä suurempia ja tiheämmin rakennettuja kuin kunnat, ja ne ovat yleensä suunnitelmallisesti rakennettuja asutuskeskuksia. Kaupungit voivat kuitenkin olla myös paljon pienempiä kuin kunnat, ja ne voivat sijaita myös maaseudulla. Kuntalain mukaan kunta voi käyttää nimitystä kaupunki, jos se katsoo täyttävänsä kaupunkimaiselle yhdyskunnalle asetetut vaatimukset.

Onko Espoo isompi kuin Helsinki?

Espoo on pääkaupunkiseudun neljänneksi suurin kunta, ja se on myös pääkaupunkiseudun suurin kunta pinta-alan mukaan. Espoo sijaitsee pääkaupunkiseudun itäosassa, ja se on yksi Suomen suosituimmista asuinalueista. Espoo on kuitenkin hieman pienempi kuin Helsinki, ja se on myös pienempi kuin Vantaa.

Onko Tampere kunta?

Ei, Tampere ei ole kunta, vaan se on kaupunki Suomessa.

Missä Euroopan kaupungissa asuu eniten ihmisiä?

Eniten ihmisiä asuu Euroopan kaupungissa Istanbulissa, jossa asukkaita on 15 029 231. Moskovassa asuu toiseksi eniten ihmisiä, 12 641 000, ja Lontoossa kolmanneksi eniten, 8 787 892. Pietarissa asuu vähiten ihmisiä tällä listalla, 5 323 300.

Mikä on Helsingin asukasluku 2022?

Helsingin asukasluku on 658 864 henkilöä. Suomenkielisiä asukkaita on 83,7 prosenttia, ruotsinkielisiä 6,0 prosenttia ja muunkielisiä 10,2 prosenttia.

Missä maassa on suurin väestötiheys?

Kiina on maailman väkirikkain maa, jonka väestötiheys on 146 henkilöä/km². Intian väestötiheys on toiseksi suurin, 390 henkilöä/km². Kiinalaisista suurin osa asuu alueella, joka on maan pinta-alasta lähes kolmannes.

Mikä on maailman suurin kaupunki pinta alaltaan?

Tokio on maailman suurin kaupunki pinta-alaan mitattuna. Tokion pinta-ala on 8 231 neliökilometriä. Tokio on myös Japanin suurin kaupunki asukasluvultaan. Tokiossa on noin 9,3 miljoonaa asukasta.

Mikä on Euroopan suurin maa pinta alaltaan?

Ranska on Euroopan suurin maa pinta-alaltaan. Ranskan pinta-ala on 547 000 km² ja väkiluku 66,03 miljoonaa (2017). Ranska sijoittuu maailmassa suuruudeltaan kuudenneksi. Ranska on myös Euroopan suurin väkilukuisilta alueiltaan.

Jätä kommentti