mikä on särmä: Mitä tarkoittaa luonteen piirre särmää?

Särmä tarkoittaa ominaisuutta, säntillistä, ryhdikästä, rehtiä ja täsmällistä. Armeijassa puhutaan usein että sotilaalla on särmää, joka tarkoittaa tällöin täsmällisesti asiat hoitavaa sotilasta. Johtunee särmä sanasta joka tarkoittaa (terävää) reunaa. Ehkä vielä paremmin ruotsin kielen sanasta kantti. Alussa on sanottu, että miehellä on kanttia (olla eri mieltä tms.)

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta mikä on särmä

Mitä särmä tarkoittaa?

Särmä on kasarmielämään liittyvä termi, joka tarkoittaa tarkkaan ottaen hyvin siistiä ja taitavaa sotilasta. Särmä-sotilaat ovat yleensä koulutettuja ja kokeneita, ja heidän on tarkoitus toimia malliesimerkkinä muille sotilaille. Särmä-sotilaat ovat yleensä myös hyvin varustettuja, ja heidän on tarkoitus toimia tehokkaina ja tuloksia tuottavina yksiköinä.

Onko pohja Tahko?

Pohja ei ole tahko, koska se on monitahokkaan kuuden neliön muotoinen osa. Pohja on kuitenkin kolmio, joka on yksi kuuden tahkon muodosta.

Mistä intti sana tulee?

Sana ”intti” tulee sotatarvikkeiden merkinnässä käytetystä lyhenteestä SA-Int., joka on johdettu suomenkielisestä sanasta ”armeijan intendentti” (varustehuolto).

Onko Tahko vuori?

Ei, Tahko ei ole vuori. Tahko on suosittu hiihtokeskus Suomessa, joka tunnetaan kahdesta täysimittaisesta golfkentästään ja näkymistä Syvärinjärvelle ja Itämerelle. Tahko on myös suosittu retkeilykohde, jonka polut johtavat mäen huipulle, josta avautuu panoraamanäkymä Syvärinjärven saaristoon.

Mikä on kappaleen särmä?

Kappaleen särmä on avaruuskappaleen tai monitahokkaan kärjen välinen jana. Särmä on myös jana, jonka molemmissa päissä on monitahokkaan kärjet.

Montako rinnettä Tahkolla on?

Tahkolla on 24 huippukuntoista rinnettä, jotka tarjoavat laskettavaa vaativille harrastajille. Laskettelukausi avataan normaalisti viimeistään talvikauden avajaisten yhteydessä itsenäisyyspäivän viikonloppuna ja lunta riittää pitkälle huhtikuun loppuun saakka.

Onko pyramidi kartio?

Pyramidi on kartio, jonka pohja on ympyrä.

Miten lasketaan pyramidin Sivutahkon korkeus?

Pyramidin sivutahkon korkeus voidaan laskea käyttämällä Pythagoraan lausetta. Tämä tarkoittaa, että korkeus on yhtä suuri kuin kolmion sivun pituus, joka on sama kuin pyramidin kanta.

Mitä tehdä Tahkolla syksyllä?

Retkeily, maastopyöräily ja kaikenlaisen ulkoilmaelämän yhdistäminen ovat syksyn suosituimpia aktiviteetteja Tahkolla. Tahkon portaat, näköalatorni, Mäkiaution rotko ja muut upeat luontokohteet vetävät väkeä rinnealueen huipulle, josta avautuva maisema lumoaa kaikkina vuodenaikoina.

Saako intissä pitää koruja?

Naiset voivat käyttää juhla- ja edustuspukujen kanssa hillittyjä korvakoruja, mutta sotilaspuvun kanssa käytettävät korut ja lävistykset ovat kiellettyjä. Parta ja viikset ovat myös kiellettyjä.

Miten armeijan lomat menee?

Armeijan lomat menevät perjantaisin ja takaisin palattaisiin sunnuntai-iltana. Varusmiehellä on oikeus asevelvollisuuslain perusteella henkilökohtaiseen- (HL), kuntoisuus- (KL) ja pakottavasta henkilökohtaisesta syystä johtuvaan lomaan (HSL). Lomaa haetaan oman yksikön ohjeiden mukaisesti.

Mikä on Mosa?

Mosa tai mortti tarkoittaa alokasta. Se on kehittynyt alokasta kuvaavasta sanasta monni. Mosa on myös lajimerkintä koiralle, joka on kasvanut kahdesta eri koiranrodusta.

Saako armeijaan mennä kännissä?

Armeijaan ei saa mennä kännissä, koska se voi aiheuttaa vaaraa muille sotilaille. Kännissä olevat sotilaat voivat esimerkiksi aiheuttaa onnettomuuksia tai vahingoittaa toisia. Armeijassa on myös tiukat säännöt, jotka estävät sotilaita ottamasta alkoholia tai muita päihteitä kasarmialueella. Näiden sääntöjen rikkomisesta voi seurata poistumiskielto, joka tarkoittaa, että seuraavat vapaahetket jäävät kokonaan käyttämättä.

Onko RUK hyötyä?

Onko RUK:n johtajakoulutuksesta hyötyä siviilissä? Kyllä. RUK:sta saa laadukasta johtajakoulutusta ja hyvää kokemusta, jota voi hyödyntää myös siviilielämässä. RUK:n johtajakoulutusta arvostetaan ympäri maata ja siellä käyty johtajakoulutus näyttää hyvältä esim. hakijoille työpaikoilla. RUK:ssa opitaan paljon johtamisesta, joten se on hyvä valinta niille, jotka haluavat uransa siviilielämässä johtotehtäviin.

Kauanko RUK kestää?

Reserviupseerikurssi (RUK) on tällä hetkellä 14 viikkoa pitkä, mutta tulevaisuudessa se on 16 viikkoa pitkä.

Kuka omistaa Tahkon?

Osuuskauppa PeeÄssä ja PNT Group Oy ovat ostaneet TAHKOcomin ja sen tytäryhtiön Tahko24H:n. Kauppa toteutui tiistaina ja astui voimaan välittömästi.

Onko Tahkon rinteet jyrkkiä?

Kyllä, Tahkon rinteet ovat jyrkkiä. Jyrkin rinne, joka tunnetaan nimellä Musta-Pekka, on nimetty uudelleen Jehun Jyrkäksi.

Miten päästä tahkolle?

Tahkolle pääsee usealla eri tavalla, lähimmäksi pääsee lentäen tai junalla. Lähin lentokenttä on 50 km:n päässä Kuopion Rissalassa, ja HEL:stä lähtee säännöllisiä lentoja KUO:hon, jotka kestävät alle tunnin. Lähin juna-asema on 40 km päässä Siilinjärvellä, ja sieltä lähtee suoria junia Helsingistä. Lähimpiin kaupunkeihin kulkee myös paikallisbussiliikenne ja hiihtobussi.

Mitä on Avaruusgeometria?

Avaruusgeometria on geometrian alue, jossa käsitellään kolmiulotteisia kappaleita. Kappaleilla on siis tasogeometrian kahden ulottuvuuden lisäksi myös kolmas ulottuvuus, eli syvyys. Mm. pallo, kartio, lieriö ja kuutio ovat avaruuskappaleita.

Miten lasketaan kuution kokonaispinta Älä?

Kuution kokonaispinta-ala lasketaan yhteen kaikkien kuution tahkojen pinta-alojen. Tahkojen pinta-aloista saadaan selvitys, kun pyöristetään kuution sivut ja kerrotaan ne keskenään.

Minkä ikäisenä voi mennä armeijaan?

Kutsunnat koskevat miespuolisia Suomen kansalaisia, jotka kyseisenä vuonna täyttävät 18 vuotta. Lisäksi kutsuntoihin osallistuvat ne, jotka on määrätty sen vuoden kutsunnoissa uudelleen tarkastettavaksi sekä alle 30-vuotiaat, jotka ovat jääneet edellisiin kutsuntoihin saapumatta ja joita ei ole erikseen tarkastettu.

Milloin RUK loppuu 2022?

RUK260 päättyy elokuussa 2022. Sen jälkeen tulee upseerikokelaita, ja he palaavat omaan yksikköönsä johtamaan ja kouluttamaan 2/22 alokkaita.

Voiko armeijaan mennä yli 30 vuotiaana?

Yli 30-vuotiaana voi osallistua Maanpuolustuskoulutuksen toimintaan, mutta ei voi suorittaa varusmiespalvelusta tai siviilipalvelusta.

Mihin asti Tahko on auki?

Tahko on auki talvikauden avajaisten yhteydessä itsenäisyyspäivän viikonloppuna ja lunta riittää pitkälle huhtikuun loppuun saakka.

Paljonko on armeijan päiväraha?

Päiväraha on porrastettu palvelusajan mukaan: 5,20 euroa (1–165 päivää), 8,70 euroa (166–255 päivää) ja. 12,10 euroa (256–347 päivää). Armeijassa palvelusajan mukaan määräytyvä päiväraha on 5,20 euroa (1–165 päivää), 8,70 euroa (166–255 päivää) ja 12,10 euroa (256–347 päivää).

Mikä kello armeijaan?

Armeijaan soveltuva kello on yleensä kestävä ja helppokäyttöinen, ja siinä on selkeälukuinen näyttö. Ajanotto, taustavalo ja herätys ovat myös tarpeellisia ominaisuuksia. Suosituimpia inttikelloja ovat Casio-rannekellot, joita löytyy useista eri hintaluokista.

Saako Lääkintämiestä ampua?

Lääkintämiehet ovat suojattuja Geneven sopimuksien nojalla, eikä Punaisen Ristin tunnusta käyttävää henkilöä tai ajoneuvoa saa vahingoittaa. Vastaavasti lääkintämies saa käyttää henkilökohtaista asettaan vain itsensä tai potilaan suojelemiseksi. Lääkintämiehiä ei siis saa ampua, vaikka he olisivatkin sotilaita.

Mitä tarkoittaa rukki?

Rukki tarkoittaa reserviupseerikurssia, jonka tarkoituksena on kouluttaa upseereita sotilaskunnista. Kurssi kestää kaksi vuotta ja sisältää teoria- ja harjoitusvaiheen.

Onko intti ja armeija sama asia?

No, intti ja armeija eivät ole sama asia. Intti on osa armeijaa, ja se on vastuussa varusmiehistä ja heidän koulutuksestaan. Armeija on kuitenkin paljon laajempi kokonaisuus, ja se vastaa maan puolustamisesta.

Mikä on Aamukampa?

Aamukampa on sotilasala jäljellä olevien palveluspäivien määrän osoittava kampa. Aamukampa on myös sotilaskielessä käytetty termi, jolla voidaan viitata sotilasalaan, joka on jäljellä olevien palveluspäivien määrän osoittava kampa.

Mihin aikaan intissä herätään?

Intissä herätään yleensä aamukuudesta. Sitten joko mennään suoraan syömään tai tehdään aamutoimet, eli käydään suihkussa, pestään hampaat.

Mitä tekee Viestimies?

Viestimiesten ensisijainen tehtävä on tukea muita joukkoja. Viestimiesten tehtävä ei ole vaikuttaa itse viholliseen, vaan luoda edellytykset omien joukkojen väliselle vuorovaikutukselle. Tykistöstä ei ole mitään hyötyä, jos kukaan tykkien äärellä ei tiedä, mihin putket tulisi suunnata.

Kauanko Aukki kestää?

Aukki kestää kaksi vuotta, joista ensimmäinen on koulutushaara- ja toinen johtajakoulutus. Koulutushaarajaksolla oppilaat saavat perustiedot aliupseerikoulutuksesta, ja johtajakoulutuksessa he saavat tietoa johtamisesta ja sotilastiedosta.

Mitä Sissiradisti tekee?

Sissiradisti on sissipartioiden ja tiedustelupartioiden viestintäväline, joka toimii HF-taajuuksilla. Radistin erikoistaito on sähkötys, joka on luotettava tapa kommunikoida etäisyyksiin.

Miten saada ylennys reservissä?

Reservissä ylennys voidaan saada tehtävistä riippuen vuosittain 4-7 vuoden välein. Asevelvollisen on täytettävä vähimmäisvaatimukset, jotta hänelle voidaan myöntää ylennys. Ylennys on aina harkinnanvarainen.

Mikä on Gonahtaa?

Gonahtaa on laiskuutta, velttoutta ja motivaation puutetta kuvaava termi, joka on alun perin käytetty Suomen armeijassa. Gonahtaa voidaan käyttää myös siviilissä, jolloin se voi tarkoittaa esimerkiksi haluttomuutta tehdä töitä tai vaikuttaa apaattiselta ja vetäytyvältä. Gonahtaa voi myös olla merkki masennuksesta tai ahdistuksesta.

Miten Punkka tehdään?

Punkka voidaan tehdä taitamalla peitto patjan alle ja varmistamalla, ettei peitosta jää ryppyjä. Päiväpeite levitetään sängylle ja tyyny tehdään taitoksesta suurempi. Tyyny asetetaan taitoksen päälle ja taitos nostetaan tyynyn ylitse. Varmistetaan, että päiväpeitteen ruudut ovat suorassa ja taitetaan päiväpeitteen sivut patjan alle.

Mistä näkee omat armeija tiedot?

Omat armeija-tiedot saa käymällä henkilökohtaisesti aluetoimistossa.

Miten päästä Sotilaspoliisiksi?

Sotilaspoliisiksi pyrkivän on mahdollista erikoistua myös sotakoiranohjaajaksi, johon koulutusta tarjotaan Niinisalossa. Palvelusajoiltaan sotilaspoliisien kanssa samaan kastiin kuuluvat lääkintämiehet.

Miten päästä erikoisjoukkoihin?

Erikoisjoukkoihin päästäkseen tulee ensin suorittaa varusmiespalvelus kokonaan. Sen jälkeen on hyvä suorittaa upseeri- tai aliupseerikoulutus. Näön tarkkuus molemmissa silmissä tulee olla vähintään 1,0 ilman laseja. Palveluskelpoisuusluokka tulee olla A. Lisäksi tulee olla hyvä terveys.

Jätä kommentti