Mikä on maailman pohjoisin kaupunki?

Vastaus: Longyearbyen, Svalbard, Norja on maailman pohjoisin kaupunki. Sen väkiluku on 2040 ja se sijaitsee latituudissa 78°13′00″N.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta maailman pohjoisin kaupunki

Mikä on Euroopan pohjoisin kaupunki?

Tähän kysymykseen on vaikea vastata lopullisesti, sillä useat kaupungit voivat vaatia tätä titteliä, riippuen siitä, miten ”pohjoisin” määritellään. Jos puhutaan Euroopan pohjoisimmasta kaupungista leveyspiirin mukaan, selvä voittaja on Venäjän Murmansk, joka sijaitsee 68°58′ pohjoista leveyttä. Jos kuitenkin otetaan huomioon myös pituuspiiri, Euroopan pohjoisin kaupunki on itse asiassa Norjan Tromssa, joka sijaitsee 69°40′ pohjoista leveyttä ja 18°55′ itäistä pituutta. On muitakin Tromssaa pohjoisemmalla sijaitsevia kaupunkeja, mutta ne kaikki sijaitsevat Grönlannissa, joka teknisesti ottaen on osa Pohjois-Amerikkaa. Riippuu siis siitä, miten haluat määritellä Euroopan rajat, mutta Murmansk ja Tromssa ovat molemmat hyviä ehdokkaita Euroopan pohjoisimman kaupungin tittelistä.

Mikä on Suomen pohjoisin kaupunki?

Kemijärven kaupunki on Suomen pohjoisin kaupunki. Se sijaitsee Lapin maakunnan itäosassa, pääosin Napapiirin pohjoispuolella. Kemijärvi on yksi Suomen harvoista kuntakeskuksista, joka sijaitsee täysin napapiirillä. Napapiirin läpi kulkee myös kaupungin itä-länsi-suuntainen pääväylä, joka yhdistää kaupungin Suomen pääväyliin.

Mikä on Euroopan eteläisin valtio?

Mikä on Euroopan eteläisin valtio?

Eteläisin valtio on Vatikaanin kaupunkivaltio, joka sijaitsee Italiassa. Vatikaanin pinta-ala on noin 44 hehtaaria.

Milloin kemijärvestä tuli kaupunki?

Kemijärvestä tuli kaupunki vuonna 1973.

Mikä on Suomen pohjoisin kylä?

Suomen pohjoisin kylä sijaitsee 500 kilometriä napapiirin pohjoispuolella, Nuorgamissa. Nuorgamista on hyvät mahdollisuudet tehdä päiväretkiä Norjaan ja Jäämeren rannoille. Kylä on osa Suomen Lapin luonnon ja historiallisen alueen, ja se on myös osa EU:n pohjoisimpia alueita.

Mikä on Norja pääkaupunki?

Norja pääkaupunki on Oslo, suurin kaupunki Norjassa. Oslo on Norjan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus, vaikka valtaa on yritetty hajauttaa myös muualle maahan. Oslossa on noin 702 000 asukasta, joista 28,5 prosenttia on ulkomaalaisia. Oslo muodostaa yksinään samannimisen läänin eli fylken.

Mitä tehdä Altassa?

Alta on kaupunki Pohjois-Norjassa ja se on täynnä nähtävyyksiä. Parhaimpina näistä ovat Altan esihistorialliset kalliokaiverrukset, Alta museo, Sami Siida saamelaiskylä, Norjan lappalaiskeittiö ruokakokemus, ja Alta-jokiristeily. Nämä nähtävyydet ovat kaikki erittäin mielenkiintoisia ja niistä voi oppia paljon Altan historiasta ja kulttuurista.

Mikä on Norjan Kasvillisuusvyöhyke?

Norjan kasvillisuusvyöhyke on pääosin paljakkaa tai metsää. Varput, sammalet ja jäkälät ovat yleisiä kasveja, ja koivu ja kuusi ovat tyypillisiä puulajeja. Puuta käytetään sahatavarana ja paperiteollisuuden raaka-aineena.

Jätä kommentti