Mikä on maailman pisin joki?

Vastaus Maailman pisin joki on useimpien arvioiden mukaan Niili. On myös kiistelty siitä, että Amazonin joki olisi pidempi kuin Niilin joki, riippuen mittaustavoista. Niilin joen pituus on noin 6,650 kilometriä. Maailman pisimmät joet TOP 5: 1. Niili 2. Amazon 3. Yangtze 4. Mississippi – Missouri – Jefferson 5. Yenisei – Angara – Selenge

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta maailman pisin joki

Mikä on pisin joki Suomessa?

Pisin joki Suomessa on Kemijoki, joka on 550 km pitkä. Joessa vesi virtaa ja laskee mereen. Joessa voi olla myös koskia tai suvantoja. Monet Suomen joet laskevat Pohjanlahteen.

Mikä on Euroopan suurin joki?

Volgan pituus on 3 685 kilometriä ja se on yksi Venäjän merkittävimmistä kuljetusreiteistä. Euroopan suurin joki on Volga, joka kulkee Venäjän läpi. Volgan valuma-alue on 1,35 miljoonaa neliökilometriä.

Mikä on Euroopan toiseksi pisin joki?

Tonava on Euroopan toiseksi pisin joki. Se virtaa kymmenen maan halki, mukaan lukien Saksa, Itävalta, Unkari ja Romania. Joen pituus on 2 860 kilometriä (1 780 mailia).

Mikä on Kiinan pisin joki?

Jangtse on Kiinan pisin joki, ja se on myös maan laajin jokialue. Jangtse kulkee koko Kiinan läpi, ja se on yksi maailman suurimmista joista. Jangtse on myös tärkeä kuljetusreitti, ja se on kauttaaltaan täynnä elämää.

Mikä on maailman lyhin joki?

Maailman lyhin joki on Skotlannissa sijaitseva D-joki, joka on vain 0,004 km pitkä.

Mikä on maailman suurin joki?

Amazon on 6800 kilometriä pitkä – eli maailman pisin joki. Aiemmin Amazonia on pidetty vesimäärältään maapallon mahtavimpana jokena, mutta lyhyempänä kuin 6695 kilometrin pituinen Niili. Amazonin virallinen sijainti on Perussa, mutta se ulottuu myös Bolivian, Brasilian, Kolumbian ja Ecuadorin alueille. Amazon onkin maailman suurin sekä pituudeltaan että vesimäärältään.

Missä maassa on eniten jokia?

Nature on julkaissut myös listan maista, joissa on eniten jokia. MaaYli 10 hehtaarin järviä, 1000 kplKanada879Venäjä201Yhdysvallat102Kiina24

Mikä on Suomen levein joki?

Vantaanjoki on Suomen levein joki, jonka pituus on 101 km. Lieksanjoki on toiseksi levein joki, jonka pituus on 80 km. Laskee Pieliseen, alkaa Venäjän puolelta. Tenniöjoki on kolmanneksi levein joki, jonka pituus on 62 km. Kemijoen sivujoki, alkaa Venäjän puolelta. Vuoksi on neljänneksi levein joki, jonka pituus on 15 km. Saimaan laskujoki Laatokkaan, suurin osa Venäjän puolella.

Miksi joet kuivuvat?

Yksi syy kuivuuteen on ilmastonmuutos, mutta myös muilla ihmisen toimilla on vaikutusta. Monet suuret joet ympäri maailmaa kärsivät kuivuudesta. Merkittävänä syynä tähän pidetään ilmastonmuutosta.

Mikä on Euroopan pienin maa?

Malta on Euroopan pienin maa. Sitä ympäröi kaunis meri, ja siellä on paljon nähtävää ja tehtävää. Malta on myös hyvin turvallinen maa asua.

Mikä on Euroopan suurin järvi?

Euroopan suurin järvi on Laatokka. Laatokka sijaitsee Suomenlahden ja Karjalankannaksen välissä. Järven pinta-ala on 18 400 km2 ja se on pohjoisosastaan 380 metrin syvyinen. Laatokan rannat ovat pääosin metsäisiä, mutta järven etelärannalla on paljon kasvillisuutta. Laatokka on hyvin kuuluisa järvi, ja se on myös yksi Euroopan suosituimmista matkailukohteista.

Miksi Keltainen joki tulvii?

Vuoden 1938 Keltaisen joen tulvan aiheutti Kiinan kansallispuolue toisen kiinalais-japanilaisen sodan aikana. Puolueen tavoitteena oli tuhota Japanin armeijan huoltolinjat ja vahingoittaa Japanin taloutta tulvimalla Keltainen joki.

Missä on Keltainen joki?

Keltainenjoki eli Huanghe sijaitsee Kiinassa. Joen pituus on 5 464 kilometriä ja se on toiseksi pisin joki Kiinassa. Joki on saanut nimensä vedestään, joka kuljettaa mukanaan runsaasti sedimenttejä, jotka värjäävät joen veden kellanruskeaksi.

Missä on Jangtse?

Jangtse on Kiinan kolmanneksi suurin joki, joka sijaitsee Shanghaissa ja Jiangsussa Itä-Kiinan meren rannalla. Joki on 6300 kilometriä pitkä ja sen virtaama on 31 900 m³/s.

Paljonko Suomessa on jokia?

Suomessa on 187 888 järveä (33 350 km2), 32 400 lähdettä ja 647 jokea. Sisävesien yhteenlaskettu pinta-ala on noin 3,4 milj. Jokia on siis 647 kappaletta.

Mikä on Suomen pituus?

Suomen pituus pohjoisesta etelään on 1 157 km, lännestä itään 542 km. Rannikon pituus on 1100 km, mutta rantaviivaa maallamme on jopa 4600 kilometrin verran. Saaria Suomen rannikolla on yli 81 000.

Minkä maan läpi Tonava virtaa?

Tonava virtaa kuuden valtion halki: Saksa, Itävalta, Slovakia, Unkari, Serbia ja Romania. Lisäksi sitä pitkin kulkevat Serbian ja Kroatian, Bulgarian ja Romanian sekä Ukrainan ja Romanian väliset rajat.

Mitä Volga tarkoittaa?

Volga tarkoittaa venäläisen Gazin autotehtaan vuodesta 1956 käyttämää automerkkiä. Se korvasi vuodesta 1946 lähtien tuotannossa olleen Pobedan.

Mistä Volga saa alkunsa?

Volga saa alkunsa Keski-Venäjän tasangolta, Valdai-ylängöltä. Valdai sijaitsee Pietarin ja Moskovan puolivälissä, ja se on metsäinen seutu, joka on harvaan asuttua. Valdain alueella on lukuisia järviä, joista Volga saa alkunsa.

Mikä on Euroopan pisin silta?

Vasco da Gaman silta on Euroopan pisin silta. Se sijaitsee Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa ja on 17 km:n ja 200 m:n pituinen.

Mistä Jangtse alkaa?

Jangtse alkaa Kiinan maakunnasta Qinghai. Qinghai on vuoristoinen maakunta, joka sijaitsee Kiinan lounaisosassa. Se on maan suurin maakunta ja sen pinta-ala on yli 200 000 neliökilometriä. Maakunnan pääkaupunki on Xining.

Mitä tarkoittaa Amazon?

Amazon on joki Etelä-Amerikassa, joka kulkee Peruun ja Brasiliaan. Joki on noin 6400 kilometriä pitkä, ja se on maailman pisin joki, joka kulkee yhden maan läpi. Joki on myös Amazonin sademetsän koti. Sademetsä on maailman suurin metsä, ja se sijaitsee pääosin Amazonin joen varrella. Amazon.com on verkkokauppa, joka on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista. Kauppa myy laaja valikoima tuotteita, ja se on erityisen tunnettu elektroniikkatuotteistaan.

Missä maassa on Amazon?

Amazon on toimipisteissään Yhdysvalloissa, Britanniassa, Kanadassa, Kiinassa, Japanissa, Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa. Yhden maan palveluun kerran rekisteröitynyt voi tehdä samalla tunnuksella ostoksia minkä tahansa maan Amazonissa. Näin myös Amazon-kauppojen kilpailuttaminen onnistuu.

Mikä joki virtaa Rovaniemen läpi?

Rovaniemen läpi virtaa Ounasjoki, joka yhdistyy Kemijokeen keskustan kohdalla. Jokisuiston alue on luonnoltaan ja maisemaltaan ainutlaatuinen, ja se on täynnä elämyksellisiä nähtävyyksiä ja aktiviteetteja kaikenikäisille vierailijoille.

Onko Kemijoki kaupunki?

Ei, Kemijoki on virtaava vesi, joka on 550 kilometriä pitkä.

Mistä alkaa Kemijoki?

Kemijoki alkaa Kemihaarassa, Naltiohaara-, Keskihaara- ja Kemihaara-jokeen yhtyvänä. Kemihaaran rajavartioasema toimi vuoteen 1992 asti, ja sen jälkeen aseman rakennukset ovat olleet matkailuyritysten käytössä.

Montako Euroopan maata on?

Euroopassa on 51 valtiota.

Missä on Volga-joki?

Volga-joki sijaitsee Euroopassa, Moskovan luoteispuolella. Volgan valuma-alue ulottuu Uralvuorille saakka.

Mikä vuoristo sijaitsee Euroopan ja Aasian rajalla?

Uralvuoristo sijaitsee Euroopan ja Aasian rajalla. Vuoristo on 2 800 kilometriä pitkä ja se ulottuu Venäjältä Kazakstaniin. Uralvuoristo on peräisin paleozoikumista, jolloin se oli osa Pangeaa. Nykyisin vuoristo on kaksi erillistä massiivista: itäinen ja läntinen Ural. Itäinen Ural on korkeampi ja vuoristoisempi.

Mikä joki yhtyy Tonavaan?

Prut-joki yhtyy Tonavaan Romaniassa.

Mikä on Euroopan suurin kaupunki asukasluvultaan?

Asukasluvultaan Euroopan suurin kaupunki on Istanbul. Istanbulissa on arviolta 15 miljoonaa asukasta, ja se on myös maailman kolmanneksi suurin kaupunki. Istanbul on monikulttuurinen kaupunki, jossa on sekä eurooppalaisia että aasialaisia vaikutteita. Kaupunki sijaitsee Bosporin salmen rannalla, ja se on tunnettu myös maailman suurimmasta moskeijasta, Hagia Sofian moskeijasta.

Montako patoa on kemijoessa?

Kemijoen vesistössä on yhteensä seitsemän patoa. Niistä kuusi sijaitsee Kemijoen pääjuoksulla ja yksi Keminjoen sivujuoksulla. Patojen kokonaispinta-ala on noin 70 km².

Minkä valtion kanssa Suomella on eniten yhteistä rajaa?

Suomella on eniten yhteistä rajaa Ruotsin kanssa. Suomen ja Ruotsin välinen raja on 1 627 kilometriä pitkä.

Mihin suuntaan Niili virtaa?

Niili virtaa Egyptin ja Sudanin välisen Niilin suiston kautta itään Välimerille. Sen valuma-alue on 3 349 000 neliökilometriä, ja se on noin 6 650 kilometriä pitkä.

Missä on eniten jokia Suomessa?

Suomessa on eniten jokia Pohjois-Suomessa. Pohjois-Suomessa on myös eniten vesistöjä Suomessa. Pohjois-Suomessa on myös eniten vesistöjä koko Euroopassa.

Jätä kommentti