Mikä on maailman isoin järvi?

Lohjanjärvi on maailman isoin järvi. Lohjanjärvi sijaitsee Lohjan kunnan alueella Uudenmaan maakunnassa. Se on noin kahdeksankymmentä kilometriä pitkä ja noin kymmenen kilometriä leveä. Lohjanjärvi on kuuluisa kirkkaasta vedestään, ja se on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista. Lohjanjärvi on myös yksi maailman kauneimmista järvistä, ja se onkin palkittu useasti kauneimmaksi järveksi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta maailman isoin järvi

Mikä on maailman pisin järvi?

Kaspianmeri on maailman pisin järvi, ja se sijaitsee Kazakstanin, Venäjän, Turkmenistanin, Iranin ja Azerbaidžanin välillä. Sen pituus on 1 199 kilometriä, ja se on myös maailman suurin makean veden järvi.

Mikä on Venäjän suurin järvi?

Venäjän suurin järvi on Baikaljärvi, joka sijaitsee Burjatian ja Irkutskin alueilla. Baikaljärvi on Aasian toiseksi suurin järvi ja maailman suurin makean veden järvi. Järvi sisältää yli viidenneksen maailman sulan makean veden yhteismäärästä.

Missä on Suomen kirkkain vesi?

Iso-Melkutin on Etelä-Suomen – ja kenties koko Suomen – kirkkain järvi. Järven ympäri kulkee noin 7 kilometriä pitkä maastoltaan helppokulkuinen patikkapolku.

Mitä lampi tarkoittaa?

Lampi tarkoittaa pienempää järveä tai allasta. Se on yleensä kapeampi ja syvempi kuin järvi ja sijaitsee yleensä kalliolla tai mäellä. Lampi on myös yleensä kirkas ja kuulas, kun taas järvet ovat tummempia ja sameampia.

Missä maassa on syvin järvi?

Venäjällä sijaitsee maailman syvin järvi, Baikaljärvi. Baikaljärvi on yli 5 700 kilometriä pitkä ja se on myös maailman suurin syvyyksiltään yhtenäinen järvi. Järven pohja on noin 1 642 metriä syvä.

Onko Amerikassa järviä?

Kyllä, Amerikassa on monia järviä. Esimerkiksi Suuret järvet ovat viiden suuren makean veden järven ryhmä, joka sijaitsee Koillis-Amerikassa.

Kuka omistaa järven?

Vesialueen omistajaksi voidaan määritellä se, joka omistaa sen maa-alueen, johon se sijoittuu. Yleisin vesialueen omistaja on osakaskunta, jonka osakkaita ovat niiden kiinteistöjen omistajat, joille kuuluu osuus asianomaiseen osakaskuntaan.

Miksi järvi ei ole suolainen?

Järvet ovat osa veden kiertokulkua. Maasta, merestä ja järvistä haihtuu vettä, joka jäähtyessään alkaa tiivistyä vesihöyryksi. Suola ei pysty samaan, joten meristäkään haihtuva vesi ei ole suolaista. Vesihöyry tiivistyy kohdatessaan kylmän ilmamassan ja sataa takaisin maahan.

Missä Suomen kunnassa on eniten järviä?

Inari on Suomen järvipitoisin kunta, jonka kokonaispinta-ala on 216 848 hehtaaria. Sen jälkeen tulevat Savonlinna 132 612 hehtaarilla ja Kuopio 93 169 hehtaarilla.

Montako lampea Suomessa on?

Suomessa on 187 888 vähintään viiden aarin kokoista järveä ja lampea. Näistä 131 876 on alle hehtaarin kokoisia lampia. Tämä tarkoittaa, että Suomessa on noin 131 000 lamppua.

Montako järveä on Suomessa?

Suomessa on ympäristökeskuksen mukaan noin 57 000 järveä, joiden pinta-ala on yli hehtaarin. Vähintään 500 neliömetrin kokoisia järviä on noin 168 000.

Missä se on järvi-Suomi?

Järvi-Suomi sijaitsee Sisä-Suomessa lähinnä maan itäisissä ja keskisissä osissa. Tälle alueelle on tunnusomaista runsasjärvisyys ja vaihteleva maisema. Järvi-Suomen pinta-alasta on yli 50% järviä. Tämä alue on veneilijän ja vesilläliikkujan paratiisi.

Onko Tampere järvi Suomea?

Tampere on kaupunki ja maakuntakeskus Pirkanmaan maakunnassa, ja se sijaitsee kahden suuren järven – Näsijärven ja Pyhäjärven – rannoilla. Näin ollen, vaikka Tampere ei olekin järvi, se on ympäröity kahdella järvellä ja on siten osa Suomen järvimaisemaa.

Jätä kommentti