Mikä on kompromissi?

Kompromissi on yhteisymmärrysratkaisu, jossa molemmat osapuolet hyväksyvät jonkin verran kompromissia. Kompromissi on yleensä paras ratkaisu kiistaan, sillä se välttää molempien osapuolten täysimittaisen häviön. Kompromissi ei kuitenkaan aina ole mahdollinen tai järkevä ratkaisu, jos molemmat osapuolet pitävät kiinni täysin erilaisista näkemyksistä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta kompromissi

Mikä on kompromissi?

Kompromissi on tapa ratkaista riita tai erimielisyys, jossa kaikki osapuolet ovat valmiita tekemään jonkinlaisen kompromissin. Kompromissin tarkoituksena on löytää ratkaisu, joka tyydyttää kaikkia osapuolia, ja joka voi olla joko sopimus tai kompromissi. Kompromissi voidaan tehdä missä tahansa asiassa, kuten taloudessa, politiikassa, sosiaalisessa toiminnassa tai henkilökohtaisessa elämässä.

Mitä kompromissi edellyttää?

Kompromissi edellyttää ennen kaikkea joustavuutta, joka mahdollistaa avoimen keskustelun, monien eri näkökulmien huomioon ottamisen ja näiden näkökulmien yhteensovittamisen tyydyttävän tuloksen saavuttamiseksi. Vahvuus piilee siinä, että asioita tarkastellaan eri näkökulmista, mutta viime kädessä olisi pyrittävä kaikin tavoin edistämään yhteistä päämäärää.

Jätä kommentti