Mikä on diskiitti?

Uskon, että levyke on tapa puhdistaa. Se voi olla myös levyke, meillä on sellainen. Kiitos.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta diskiitti

Mikä on Diskiitti?

Diskiitti on nikamavälilevyn sekä siihen rajoittuvien nikamien tulehdus. Pienillä lapsilla sen oireet ovat alkuvaiheessa epämääräisiä ja keskittyvät vatsan alueelle, minkä vuoksi taudin diagnoosi viivästyy helposti.

Mikä auttaa selän Lihaskipuun?

Selkäkipu on yleisin syy käyntiin lääkärille. Selkäkipuun voi vaikuttaa monet tekijät, kuten tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, tuki- ja liikuntaelimistön vammat, nivelrikko, herniated nucleus pulposus ja spondyloosi. Mikäli selkäkipuun liittyy muita oireita, kuten pahoinvointia, oksentelua, kuumeilua, turvotusta, heikkoutta tai hermoston häiriöitä, on syytä hakeutua lääkärin tutkimukseen.

Mikä on Diskusdegeneraatio?

Diskusdegeneraatio on välilevyn rappeumamuutos, joka on useimmiten normaaliin ikääntymiseen liittyvä ilmiö. rappeuman luonnollinen kulku on useimmiten hyvänlaatuinen eikä siihen välttämättä liity oireita.

Mikä auttaa alaselän kipuun?

Alaselän kipu voi olla hyvin vaikeaa ja tuskallista, ja siitä voi olla vaikea selvitä päivittäisistä toiminnoista. Kivun vähentämiseksi ja lievittämiseksi on tärkeää ottaa yhteys lääkäriin, jotta voidaan määrätä sopiva kipulääkitys. Lisäksi on hyvä ottaa kevytliikuntaa, kuten kävelyä, jotta selkä saisi liikettä ja kipu voisi helpottaa.

Miten selkäydinkanavan ahtauma oireilee?

Selkäydinkanavan ahtauma oireilee yleensä kipuna ja puutumisena kävellessä. Kipu säteilee usein pakaroihin ja reisiin, ja voi jopa aiheuttaa pistelyä ja puutumista varpaissa. Kipu voi pakottaa pysähtymään, ja se helpottaa useimmissa tapauksissa etukumarassa tai istuessa.

Voiko selkäkipu olla syöpä?

Selkäkipu voi johtua monista syistä, mukaan lukien selkärangan degeneratiiviset muutokset ja vammat. Syöpä voi myös aiheuttaa kipua selkärangassa. Syövän aiheuttama kipu voi olla leposärkyä tai luustossa olevaa etäpesäkettä. Selkäkipu on yksi yleisimmistä oireista, jotka saattavat olla merkki syövästä. Jos sinulla on pitkäaikainen tai vakava selkäkipu, ota yhteys lääkäriin mahdollisimman pian.

Kannattaako kipeää selkää venyttää?

Kipeää selkää kannattaa venyttää säännöllisesti, jotta kipu lievittyy ja ehkäistään. Alaselkäkipu on melko yleinen vaiva, joista suurin osa ihmisistä kärsii jossain vaiheessa elämäänsä. Kivun lievittäminen kotikonstein on helppoa, ja särky ei aina vaadi vierailua lääkärin vastaanotolla.

Milloin selkäkivun takia lääkäriin?

Selkäkivun takia lääkäriin kannattaa mennä silloin, kun kipu säteilee alaraajoihin, potilaalla on kuumetta tai hänen yleiskuntonsa on huonontunut. Myös silloin, kun selkäkipu pitkittyy useamman viikon mittaiseksi, kannattaa mennä lääkärin tutkittavaksi.

Kummalla puolella Iskias on?

Iskias voi tuntua joko oikealla tai vasemmalla puolella. Kivun puoli voi myös vaihdella. Jos kipu säteilee, se voi tuntua jompaan kumpaan jalkaan, muttei yleensä polven alapuolelle. Kipu voi myös säteillä nivuseen tai pakaraan.

Mikä on spondyloosi?

Spondyloosi on selkärangan ei-tulehduksellinen rappeumasairaus, jossa nikamien reunoille muodostuu luupiikkejä. Spondyloosi voi vaikuttaa kaikenikäisiin, mutta useimmiten se diagnosoidaan iäkkäillä ihmisillä. Spondyloosi voi olla oireeton, mutta se voi myös aiheuttaa kipua ja jäykkyyttä selkärangassa. Spondyloosia hoidetaan usein konservatiivisesti, eli fysioterapiaa, lääkitystä ja lepoa suositellaan ensisijaisesti. Joissain tapauksissa voidaan kuitenkin tarvita leikkaushoitoa.

Mikä auttaa Spinaalistenoosiin?

Tähän kysymykseen ei ole olemassa yhtä ainoaa vastausta, sillä paras hoitokeino vaihtelee tapauskohtaisesti. Joitakin yleisiä hoitomuotoja, joista voi olla apua spinaalstenoosin hoidossa, ovat kuitenkin kipulääkitys, selkätuen käyttäminen ja harjoitukset, joilla parannetaan joustavuutta ja vahvistetaan lihaksia vaurioituneen alueen ympärillä.

Voiko hieroa jos on välilevyn pullistuma?

Ei suositella, koska se voi pahentaa tilannetta.

Mikä on vaarallinen selkäkipu?

Vaarallinen selkäkipu on kipu, joka on sietämätön ja joka liittyy kuumetta tai yleisvointi huononee. Jos olet kärsimässä vaarallisesta selkäkivusta, tarkkaile näitä merkkejä ja ota yhteys lääkäriin, jos kokemasi kipu ei helpotu.

Miksi alaselkä tulee yöllä kipeäksi?

On monia syitä siihen, miksi alaselkäsi voi sattua yöllä. Se voi johtua lihaksen venähdyksestä, joka on aiheutunut liikakäytöstä päivän aikana. Tai sinulla voi olla välilevytyrä, joka painaa hermoa. Lisäksi niveltulehdus voi pahentua yöllä ja aiheuttaa kipua alaselässä. Jos sinulla on alaselkäkipuja yöllä, on tärkeää keskustella lääkärin kanssa syyn selvittämiseksi ja hoitosuunnitelman laatimiseksi.

Voiko selkäkipu johtua munuaisista?

Noin 10 prosentilla ihmisistä on krooninen munuaisten vajaatoiminta, ja he kärsivät usein vakiintuneesta alaselän ja nivusten alueen kivusta. Tämä kipu on yleensä tylsää ja ajoittaista, ja se antaa usein tuntemuksen, kuin olisi jatkuvasti väsynyt. Krooninen munuaisten vajaatoiminta ei kuitenkaan yleensä aiheuta selkäkipua.

Mitä tehdä kun alaselkä on jumissa?

Kun alaselkä on jumissa, kannattaa liikkua. Tällöin apuna voi saada selän lepoasennosta, jollaiseksi käy esimerkiksi selin makuulla oleminen ja jalat nostetaan muutaman tyynyn päälle. Kuitenkin liikkeelle on päästävä oireen mukaan mahdollisimman nopeasti.

Miksi selkä on kipeä aamulla?

Selkä on kipeä aamulla yleensä silloin, kun nukkumisasento on huono tai patja on kulunut tai liian pehmeä tai kova. Huonolla nukkumisasennolla tarkoitetaan sitä, että selkäranka ei ole suorassa linjassa ylä- ja alaosan välillä. Tällöin selkään kohdistuu turhaa rasitusta ja selkälihakset eivät pääse rentoutumaan kunnolla. Myös liian kova tai pehmeä patja voi aiheuttaa selkäkipuja, koska se ei tue kehoa riittävästi. Patjan tulisi olla juuri sopivan joustava, jotta se tukee kehoa oikealla tavalla.

Kauanko selkäkipu voi kestää?

Selkäkipu on erittäin tavallista: selkäkipua potee neljä viidestä aikuisesta elämänsä aikana. Jos ei ole viitettä vakavasta vammasta tai sairaudesta, tavallisesta selkäkivusta toipuminen vie hyvin hoidettuna yleensä päiviä tai enintään viikkoja. Iskiaksesta toipuminen kestää kauemmin.

Voiko selkäkipu johtua keuhkoista?

Keuhkosyövän oireita voivat olla muun muassa yskä, hengenahdistus, hengitysvaikeudet tai kipu rinnassa. Nämä oireet voivat myös johtua keuhkojen tulehdusesta tai muista sairauksista, joten on tärkeää, että selkäkipujen aiheuttaja selvitetään mahdollisimman pian. Selkäkipu voi myös johtua keuhkojen vajaatoiminnasta.

Miten nukkua kipeän selän kanssa?

Jos selkäsi on kipeä, sinun voi olla vaikea nukkua yöllä. Voit tehdä muutamia asioita, jotka helpottavat kunnon yöunien saamista. Mene ensin selällesi ja laita tyyny polviesi alle. Tämä auttaa vähentämään alaselän kaarevuutta ja selkärankaan kohdistuvaa painetta. Mitä kaarevampi selkäsi on, sitä korkeammalle tyynyä tarvitset polviesi tueksi. Jos haluat nukkua kyljelläsi, laita tyyny polvien väliin. Tämä auttaa pitämään selkärangan linjassa. Vatsallasi nukkumista ei suositella, jos selkäsi on kipeä.

Miten rentouttaa selkä?

Selän rentouttaminen on tärkeää, koska se auttaa ehkäisemään ja lievittämään selkäkipuja. Selän rentouttaminen on helppoa ja voit tehdä sen missä tahansa. Aseta vain selinmakuulle, polvet koukussa ja ota käsillä kiinni toisen polven etupuolelta tai polvitaipeesta. Vedä jalkaa itseesi päin pidäen alaselkä ja lavat kiinni lattiassa sekä hartiat alhaalla rentoina. Tee sama toisella jalalla.

Mikä on prolapsi?

Prolapsi on välilevyn pullistuma, joka aiheuttaa iskiasoireiston. Oireisiin voi kuulua kipua, pistelyä, tunnottomuutta ja lihasheikkoutta. Prolapsi vaikuttaa yleensä yhden välilevyn alueelle, mutta voi levitä koko selkärangan alueelle.

Miten välilevyn pullistuma oireilee?

Välilevyn pullistuman oireena on tyypillisimmillään alaselän kipu, joka säteilee toiseen jalkaan ja aiheuttaa raajassa puutumistuntemuksia. Akuuteissa tilanteissa välilevyn pullistuman aiheuttamat oireet johtuvat välilevyn happaman sisäosan painumisesta hermojuurta vasten.

Voiko iskias parantua?

Iskias paranee usein itsekseen muutamassa viikossa, mutta jos oireet kestävät yli 6 viikkoa, on syytä arvioida kuntoutustoimien tarve. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, mikäli esiintyy alla lueteltuja välitöntä hoitoa vaativia oireita.

Mikä paras lääke selkäkipuun?

Lievään selkäkipuun riittää yleensä ilman reseptiä apteekista saatava parasetamoli. Kohtalaiseen tai voimakkaaseen kipuun saa yleensä apua tulehduskipulääkkeistä, joista osa on reseptivapaita. Nämä lääkkeet saattavat ärsyttää ruoansulatuskanavaa ja jopa aiheuttaa maha- tai pohjukaissuolihaavan.

Näkyykö iskias magneettikuvissa?

Iskias ei yleensä näy magneettikuvissa. Joskus magneettikuva voi auttaa poissulkemaan muut selkäkipua aiheuttavat syyt. Leikkausta harkittaessa käytetään alaselän magneettikuvausta. Magneettikuva voi kuitenkin kertoa virheellisesti oireettomistakin välilevypullistumista.

Voiko selkäkipu heijastaa vatsaan?

Selkäkipu voi heijastua vatsaan, koska selkärangan ja vatsan välillä on yhteys. Selkärangan hermojuurten välityksellä kipu voi leviää vatsaan. Selkäkipuun liittyvä vatsakipu voi olla myös merkki vatsan alueen valtimonpullistumasta tai valtimon sisäseinämän repeämästä.

Mistä johtuu Spinaalistenoosi?

Spinaalistenoosi johtuu yleensä iän mukanaan tuomista rangan rappeumamuutoksista ja sitä tavataankin yleensä yli 50-vuotiailla. Rangan rappeumamuutoksista johtuen selkäydinkanava voi ahtautua ja tämä voi aiheuttaa selkäydinvammoja.

Mikä aiheuttaa välilevyn pullistuman?

Välilevyn pullistuma voi aiheuttaa selästä raajaan säteilevää kipua, pistelyä, puutumista, tunnottomuutta ja voimattomuutta. Näistä oireista puhutaan usein iskiasoireina. Jalkaterä voi myös läpsyä kävellessä. Välilevyn pullistuman aiheuttaa yleensä selkärangan liikakasvu tai välilevyyn kohdistuva jännitys tai paine.

Miten selkärankareuma todetaan?

Selkärankareuman diagnoosi perustuu röntgenkuvissa todettaviin risti-suoliluunivelten tulehdusmuutoksiin. Mikäli tulehdusmuutokset näkyvät vain magneettikuvissa, on kyseessä aksiaalinen spondylartriitti, joka voi edeltää selkärankareuman toteamista.

Miten mahasyöpä oireilee?

Mahasyöpä oireilee yleisimmin ylävatsakivulla, pahoinvoinnilla ja väsymyksellä. Jos mahasyöpä on levinnyt pidemmälle, se voi aiheuttaa myös laihtumista, anoreksiaa, nielemisvaivoja ja joskus verisiä oksennuksia.

Miten Vatsasyöpä oireilee?

Vatsasyöpä oireilee usein vatsakipuina, ummetuksena, ripulina, vaihtelevana suolen toimintana, verisillä ulosteilla ja ulostamisvaikeuksina. Oireet voivat ilmetä vähitellen, ja niitä on saattanut esiintyä jo vuosien ajan.

Mikä lääke auttaa Iskiaskipuun?

Lääkkeenä iskiaskipuun on ensisijaisesti parasetamoli tai tulehduskipulääke, johon voidaan tarvittaessa yhdistää neuropaattisen kivun lääke. Keskeistä iskiaskivun fysioterapiassa on potilaan kannustaminen ja ohjaaminen pois kipukierteestä.

Milloin Nikamasiirtymä leikataan?

Nikamasiirtymä voidaan leikata, jos se aiheuttaa alaraajaan säteilevää, pitkäaikaista kipua eikä kuntoutus auta. Leikkauksella voidaan parantaa potilaan oloa ja vähentää kipua. Leikkauksesta on kuitenkin myös haittoja, kuten kaikista leikkauksista, ja siksi se on tehtävä harkiten.

Voiko selkä tulehtua?

Selkä voi tulehtua ja se on usein nikaman bakteeritulehduksen aiheuttaja. Selkäinfektioksi kutsutaan myös välilevyn tulehdus eli diskiitti. Sen oireina ovat vähäinen lämmönnousu ja paikallinen kipu, joka mahdollisesti säteilee pakaroihin ja reisiin.

Mikä on Fasettilukko?

Fasettilukko tarkoittaa selkänikamien välisten pikkunivelten lukkiutumista. Facettilukko voi tulla äkillisesti hallitsemattoman liikkeen tai ulkopuolisen voiman seurauksena. Tyypillisesti fasettilukko aiheuttaa pistävää kipua. Yläselän fasettilukko voi tuntua pistävänä kipuna kyljessä tai rinnassa.

Mistä tietää että selkä on venähtänyt?

Selkä voi venähtää ja aiheuttaa kipua useista eri syistä ja liikkeistä. Venähdyksen voi tunnistaa äkillisestä ja voimakkaasta kivusta selässä, joka voi saada jalat tuntumaan menevän alta. Selkää voi olla myös vaikea pitää johonkin suuntaan kallistettuna kivun vuoksi.

Miksi selkä menee jumiin?

Selkä voi mennä jumiin monista syistä, muun muassa stressistä, liian vähäisestä liikunnasta tai vaikka huonosta nukkuma-asennosta. Vaikka selkään sattuisi, liikunta kannattaa. Terveyskirjaston mukaan alaselkäkivun hoidoksi ei yleensä suositella vuodelepoa, sillä se saattaa vain pahentaa tilannetta.

Mikä on Modic?

Modic muutokset ovat kroonisia ja degeneratiivisia muutoksia selkärangan luisten nikamien päätelevyissä. Muutoksia esiintyy yleisimmin välilevyjen rappeutumis- ja pullistumismuutosten yhteydessä. Modic muutokset ovat yleisiä iäkkäämmillä ihmisillä, ja ne voivat aiheuttaa selkäkipua. Modic muutokset voivat myös olla yhteydessä hermojuuritulehdukseen.

Näkyykö Röntgenissä välilevyn pullistuma?

Röntgenkuvaus on tehokas tapa tutkia selkäydinjuuripinteitä, välilevyjen pullistumia, kasvaimia ja tulehduksellisia muutoksia. Röntgenkuvaus näyttää selkäydinkanavan ahtaumat, välilevyjen pullistumat, hermojuuripinteet, kasvaimet ja tulehdukselliset muutokset.

Mitä lannerangan Röntgenissä näkyy?

Lannerangan röntgenkuvauksessa näkyvät selkärangan välilevyjen madaltuminen ja mahdolliset nikamamurtumat. Myös kuluman aiheuttamat muutokset ovat osittain arvioitavissa.

Voiko selkäkipu säteillä jalkoihin?

Selkäkipu voi säteillä jalkoihin, mutta tavallisimmin se on polven alapuolella. Yleisimmin säteilykipu johtuu välilevytyrästä, mutta myös tuntohäiriöitä jalkaterän alueelle ja nilkan lihasten heikkoutta voi esiintyä.

Voiko selkäkipu säteillä Alavatsaan?

Selkäkipu voi säteillä alavatsaan, jos sen syyt ovat selkärangassa tai välilevyissä. Välilevyn pullistuma, hermojuuren kanavan ahtautuminen tai nikamien välisten fasettinivelten hankausärsytys voivat kaikki heijastella kipua lantion alueelle. Myös muut selkärangan sairaudet, kuten selkäydinviäinen stenosi, voivat säteillä kipua alavatsaan.

Miten hieroa alaselkää?

Alaselkä voidaan hieroa useilla eri tavoilla. Se voidaan hieroa pyörittelemällä kyynärpäätä alaselän jumittamiseksi tai nojaamalla kehon kohti kyynärpäätä. Hieronnan tulee tuntua makealta, eikä kipeältä.

Mikä on Fasettiartroosi?

Fasettiartroosi tarkoittaa selän pikkunivelten eli fasettinivelten nivelrikkoa, joka liittyy tavallisesti selkärangan ikääntymismuutoksiin. Fasettinivelet ovat pintoja, joiden välityksellä alemmat nikaman sivulla sijaitsevat nikamahaarakkeet kiinnittyvät ylempiin nikamahaarakkeisiin muodostamalla nivelliitoksen. Artroosi eli nivelrikko on yleisimpiä syitä kroonisiin nivelkipuihin. Fasettiartroosin oireena voi olla nivelkipu, joka saattaa säteillä alaselän alueelle tai jopa jalkaan. Särky saattaa pahentua liikkeen ja istumisen aikana. Fasettiartroosista kärsivät ihmiset voivat myös kokea kipua ja pistelyä alaselän alueella.

Mikä on Lanneranka?

Lanneranka on osa selkärankaa, joka koostuu kaularangasta, rintarangasta (yläselkä) ja lannerangasta (alaselkä). Lannerangassa on viisi nikamaa, jotka ovat jatkuvassa liikkeessä ja tukevat selkärankaa. Risti- ja häntäluun nikamat ovat sulautuneet yhteen, mikä tekee lannerangasta erittäin joustavan ja liikkuvan.

Mikä on sentraalinen stenoosi?

Sentraalinen stenoosi tarkoittaa sitä, että lannerankakanava on ahtaampi kuin normaalisti. Tämä voi johtaa siihen, että hermojuuret eivät pääse kulkemaan kanavassa vapaasti, mikä voi aiheuttaa kipua ja muita oireita.

Mikä auttaa Si-nivel kipuun?

Yksi tapa vähentää SI-niveleen kohdistuvaa rasitusta on varmistaa, että lihakset eivät ole epätasapainossa tai jalkojen pituudessa ei ole eroja. Jalkojen pituusero on kuitenkin melko harvinaista.

Mikä on Si-nivel?

Ristiluunivel (SI-nivel) on lantion ristiluun ja suoliluun välinen nivel, ja se on tärkeä osa ihmisen luustoa. SI-nivelen ensisijainen tehtävä on vaimentaa iskuja ja jakaa paino ylä- ja alavartalon välillä. SI-nivel on myös vastuussa lantion vakauttamisesta ja selkärangan pitämisestä linjassa. Ristiluunivel on yleinen kivun ja toimintahäiriöiden lähde, ja se voi olla vaikeasti hoidettava tila.

Kauanko Selkäleikkauksesta toipuminen kestää?

Selkäleikkauksen jälkeinen toipuminen voi kestää useita kuukausia, ja joissain tapauksissa jopa vuosia. Selkäleikkauksen jälkeinen kipu ja puutuminen ovat yleisiä, ja ne voivat vaikuttaa selkärangan toimintaan ja alaraajojen hermoihin.

Mikä kipu säteilee selkään?

Kipu säteilee yleensä selkään, kun on kyse lihasvenähdyksestä, lihasepätasapainosta, risti- ja suoliluun nivelongelmasta tai selkärangan kulumamuutoksesta. Harvinaisempia syitä alaselän kivuille voivat olla nikamien tulehdukset ja kasvaimet, selkärankareuma ja munuaisperäiset vaivat.

Mikä on selkärangan rappeuma?

Selkärangan rappeuma on yhteisnimitys välilevyn ja sitä ympäröivien rakenteiden erilaisille kulumamuutoksille. Kyseessä on useimmiten normaaliin ikääntymiseen liittyvä ilmiö eikä sairaus. Rappeuman luonnollinen kulku on useimmiten hyvänlaatuinen eikä siihen välttämättä liity oireita. Selkärangan rappeuman oireet ovat yleensä lieviä ja hoidettavissa konservatiivisesti. Selkärangan rappeuma on yleinen vanhuuden vaiva, joka ei yleensä aiheuta vakavia oireita tai vaikuta elämänlaatuun.

Mikä on Ratsupaikka anestesia?

Ratsupaikka anestesia on tila, jossa hermot ovat tunnoton ja virtsaaminen on vaikeaa. Tämä voi johtua vaurioista tai tulehdusreaktiosta hermopäätteissä tai hermojuurissa. Ratsupaikka anestesiaa voivat aiheuttaa myös vakavat selkärangan vammat tai leikkaukset. Oireet voivat ilmetä välittömästi tai ne voivat kehittyä vähitellen. Jos sinulla on ratsupaikka anestesia, sinun tulee hakeutua välittömästi lääkärin hoitoon.

Miksi joka paikkaa särkee?

Aamuisin herättyään monet ihmiset tuntevat kipua ympäri kehoaan. Syytä aamuisiin kiputiloihin voi selvittää tuore tutkimus, jonka mukaan syy piilee kehossa piilevistä tulehduksista. Kipu voi johtua nukkumisasennosta tai huonosta tyynystä, mutta jatkuva kiputila voi kertoa jostain aivan muusta. Tutkimuksessa havaittiin, että aamuisin tulehdus aktivoituu ja tämä voi aiheuttaa kiputiloja. Aamuisin kipu voi johtua myös siitä, että aamulla tulehdus on voimakkaimillaan. Tulehdus voi aiheuttaa kipua myös silloin, kun keho on levossa, kuten aamuisin. Kipu voi olla merkki kehon tulehdustilasta, joka voi johtua esimerkiksi allergiasta tai autoimmuunisesta sairaudesta. Kipu voi olla myös oire jostain muusta sairaudesta, kuten niveltulehduksesta.

Miten maksasyöpä oireilee?

Maksasyövän tyypillisiä oireita ovat ylävatsassa oleva kipu, ruokahaluttomuus, täyttymisen tunne ja pahoinvointi. Pidemmälle edennyt maksasyöpä voi aiheuttaa laihtumista, kuumeilua ja keltaisuutta. Keltaisuus johtuu siitä, että maksa ei pysty poistamaan verestä bilirubiinia.

Näkyykö suolistosyöpä Magneettikuvassa?

Magneettikuvauksella voidaan diagnosoida ja seurata monia erilaisia sairauksia, kuten syöpää. Magneettikuvaus on tehokas työkalu syövän tai kasvaimen etsimisessä, sillä se erottaa hyvin pehmytosat, luut ja rakenteet. Kasvaimet näkyvät magneettikuvassa hyvin, ja suolistosyöpää voidaan diagnosoida ja seurata tehokkaasti magneettikuvauksella.

Miten Lihasjumin saa pois?

Lihasjumin saa pois kevyellä liikunnalla, lämmöllä ja venyttelyllä. Verisuonet laajenevat ja lihasten aineenvaihdunta tehostuu. Lihakset kannattaa suojata kylmyydeltä ja vedolta, sillä kylmä saa verisuonet supistumaan ja lihakset jumiutumaan. Rentoutuakseen lihaksen täytyy päästä eroon kuona-aineista ja saada hapekasta verta.

Miten treenata pitkiä selkälihaksia?

Pitkät selkälihakset ovat tärkeä osa vartalon ojentajia. Ne ovat vastuussa selän ojennuksesta ja auttavat pitämään selän pyöreänä. Tärkeää on treenata pitkiä selkälihaksia niin, että ne ovat vahvoja ja joustavia. Parhaiten tämä onnistuu tekemällä harjoituksia, jotka ojentavat ja venyttävät selkälihaksia.

Esimerkiksi konttausasennossa ja vartalon kierto kepillä ovat hyviä liikkeitä pitkien selkälihasten treenaamiseen. Myös selän ojennus matolla vuorotahtiin ja lantionnosto tekevät tehtävänsä. Sivutaivutus jumppapallolla venyttää selkälihaksia ja auttaa pitämään ne vahvana ja joustavana.

Mikä vahvistaa selkää?

Selkää vahvistaa erilaiset perusliikunnat, kuten kävely ja juoksu. Heikot keskivartalon lihakset voivat aiheuttaa alaselkäkipua, joten syvien vatsalihasten vahvistaminen on tärkeää. Vatsalihaksia voi vahvistaa nostamalla jalkoja selinmakuulla tai ylävartaloa.

Miten saada hyvät Selkälihakset?

Selkälihakset ovat tärkeä osa kehon ryhtiä ja niiden treenaaminen on tärkeää, jotta selkä pysyy vahvana ja terveenä. Selkälihasten treenaaminen voi olla haasteellista, mutta se on hyödyllistä ja sen avulla voi saada paremman ryhdin ja terveemmät selkälihakset. Hyvät selkälihakset auttavat myös alaselän kuormittumisen vähentämisessä ja voivat siten ehkäistä selkäkipuja. Selkälihasten treenaaminen on tärkeää niin miehille kuin naisille ja se on hyvä lisä liikuntaan.

Jätä kommentti