Mikä on 75 vuotissyntymäpäivä vai 75-vuotis syntymäpäivä?

75-vuotis syntymäpäivä tarkoittaa sitä, että henkilö on syntynyt vuonna 1945 tai sitä ennen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että henkilö on täyttänyt 75 vuotta. Mikäli henkilö on syntynyt vuonna 1945, hän täyttää tänä vuonna 2020 75 vuotta, ja hänen 75-vuotis syntymäpäivänsä on siis tänä vuonna.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta vuotissyntymäpäivä

Miten kirjoitetaan 5 vuotta?

Vuosiluvut kirjoitetaan numeroin, esimerkiksi: ”5 vuotta”. Vuodet kirjoitetaan ilman pistettä.

Miten kirjoitetaan 10 vuotta?

10 vuotta on kaksi eri sanaa, jotka luetaankin erikseen. Ei niitä tarvitse yhdistää. 10-vuotias on aivan selvästi yhdyssana, ja tämä tarvitsee yhdysmerkin, joka tekee sanasta yhdyssanan.

Miten kirjoitetaan 30 vuotta?

30 vuotta on kirjoitettava kahteen tai useampaan sanakirjaan. Jos kirjoitat numerot välilyönnillä, kirjoita välilyönnit niin, että ne ovat yhtä suuria kuin numerot. Esimerkiksi:

30-vuotias

30 vuotta vanha

30─50-vuotiaat

Miten kirjoitetaan 2 vuotta?

Kaksi vuotta on kirjoitettu numerolla, se täytyy erottaa yhdysmerkillä sanan muista osista. Jos yhdyssanassa osaa vuotis ei haluta kirjoittaa kokonaan, se tulisi lyhentää pienellä v:llä ja pisteellä ja liittää ilman välilyöntiä synttärit-osaan. Luontevinta olisi kirjoittaa 2-vuotissynttärit.

Mikä on yhdyssanan perusosa?

Yhdyssanan perusosa on sana, joka määrittää sanan tarkoituksen lajin. Perusosa ilmaisee, mitä yhdyssana tarkoittaa, ja se on usein ensimmäinen osa yhdyssanasta. Yhdyssanan perusosa voi olla myös toinen osa yhdyssanasta, joka määrittää ensimmäisen osan.

Tuleeko piste päivämäärän jälkeen?

Piste tulee päivämäärän jälkeen, koska se on järjestysluku. Päivään ja kuukauteen ei yleensä tule etunollia.

Miten hinta laatusuhde kirjoitetaan?

Hinta-laatusuhteessa on kaksi korjattavaa asiaa: vinoviivaa (tai solidusta) ei suositella käytettäväksi termien erottimena, vaan termien välissä käytetään välimerkkiä; ja lauseen loppuosa (suhde) kirjoitetaan yhdysmerkillä alkuosan (hinta-laatusuhde) jälkeen.

Miten kirjoitetaan 15 vuotta?

Kirjoitetaan 15 vuotta, koska se on yksi vuosi.

Miten kirjoitetaan 6 vuotta?

6 vuotta voidaan kirjoittaa 6 v, 6 vu, 6 vuotta tai 6 vuoden.

Miten merkitään tunnit ja minuutit?

Suomenkielisissä teksteissä kellonajan tunnit ja minuutit erotetaan toisistaan pisteellä. Tunteihin ei merkitä etunollia, eikä minuutteja merkitä kahdella nollalla paitsi silloin kun halutaan korostaa täsmällistä kellonaikaa. Sanan kello voi lyhentää muotoon klo: Seminaari alkaa klo 9.15.

Miten kirjoitetaan ajan tasalla?

Tärkeintä on, että pysyt ajan tasalla. Tämä tarkoittaa, että olet tietoinen uusista kehityksistä ja trendeistä. Se tarkoittaa myös, että olet valmis muuttamaan toimintasi, jos se on tarpeen. Pysymällä ajan tasalla voi olla vaikeaa, mutta se on tärkeää, jos haluat menestyä.

Miten kirjoitetaan päivämäärä suomeksi?

Suomenkielisissä teksteissä päiväykseen merkitään ensin päivä, sitten kuukausi ja vuosi. Päivää ja kuukautta ilmaisevien numeroiden jälkeen ei tule välilyöntiä: Sopimus päättyy 31.12.2023.

Miten kirjoitetaan yläaste?

Yläaste kirjoitetaan yhdysmerkkiä käyttäen, esimerkiksi: ala- ja yläaste, syntymäaika ja -paikka, ylä- ja alapuoli.

Miten kirjoitetaan niin kuin?

Sanapari ”niin kuin” kirjoitetaan erilleen kahdeksi sanaksi.

Miten yhtäkkiä kirjoitetaan?

Yhtäkkiä kirjoitetaan yleensä kirjoittamalla sana ”yhtäkkiä” tai ”yhtäkkisenä”. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun halutaan ilmaista, että jotain tapahtuu yllättäen tai äkkiä.

Jätä kommentti