Maailman syvin järvi?

Baikaljärvi on maailman syvin järvi, joka sijaitsee Venäjällä. Järvi on 1 637 metriä syvä, ja se on myös maailman suurin suolajärvi. Baikaljärvi on myös maailman viidenneksi vanhin järvi, ja se on ollut olemassa noin 25 miljoonaa vuotta. Järvi on kuuluisa kauniista maisemistaan, ja se on myös koti monille erilaisille eläimille ja kasveille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta maailman syvin järvi

Mikä on Euroopan syvin järvi?

Hornindalsvatnet on Norjan ja koko Euroopan syvin järvi. Virallisesti mitattu syvyys on 514 metriä. Sen pinta on 53 metriä merenpinnan yläpuolella, mikä tarkoittaa, että sen pohja on 461 metriä merenpinnan alapuolella. Järvi sijaitsee Sognefjordin perukassa, ja se on myös pisin fjordi maailmassa.

Mikä on syvin järvi Suomessa?

Päijänne on virallisen tilaston mukaan Suomen syvin järvi. Päijänne sijaitsee Päijät-Hämeen maakunnassa ja sen syvyys on Ristinselällä 95,3 metriä. Päijänne on yksi Suomen suurimmista järvistä ja se on myös tärkeä energianlähde Suomelle. Päijänne on kuitenkin myös erittäin vaarallinen järvi, sillä se on hyvin syvä ja sen vesi on erittäin kylmää.

Missä sijaitsee maailman syvin järvi?

Baikaljärvi sijaitsee Itä-Siperian eteläosassa lähellä Mongolian rajaa. Järven syvin kohta on 1 637 metriä, mikä tekee siitä maailman syvimmän järven. Se on myös tilavuudeltaan suurin makean veden järvi.

Mikä on Venäjän syvin järvi?

Venäjän syvin järvi on Baikaljärvi, joka sijaitsee Itä-Siperian eteläosassa, lähellä Mongolian rajaa. Järven pinta on 456 metriä merenpinnan tason yläpuolella. Baikaljärvi on maailman syvin järvi, ja se hallinnollisesti sijoittuu Burjatian tasavaltaan ja Irkutskin alueelle.

Mikä on maailman suurin järvi?

Maailman suurin järvi on Kaspianmeri, jonka pinta-ala on 374 000 neliökilometriä. Kaspianmeren vesi on kuitenkin suolaista, joten se ei ole täysin järvi. Toiseksi suurin järvi on yksi Yhdysvaltojen suurista järvistä, Huron-Michigan, jonka pinta-ala on 117 000 neliökilometriä.

Mikä on meren syvin kohta?

Maapallon merien syvin kohta on Challengerin syvänne Mariaanien haudassa, joka on mitattu tarkasti. Syvänteen alin kohta on 10 994 metriä. Vertailun vuoksi korkein vuori, Everest Himalajalla, on vain 8 844 metriä.

Mikä on Suomen suurin järvi?

Suomen suurin järvi on Suur-Saimaa, jonka pinta-ala on 4 380 km². Se on myös yksi Euroopan suurimmista järvistä. Päijänne on toiseksi suurin järvi Suomessa, ja sen pinta-ala on 1 081 km². Oulujärvi on kolmanneksi suurin järvi Suomessa, ja sen pinta-ala on 893 km².

Mikä on maailman vanhin järvi?

Maailman vanhin järvi on Baikaljärvi Venäjällä. Se on yli 25 miljoonaa vuotta vanha ja maailman syvin järvi.

Mikä on maailman syvin Uima-allas?

Deepspot on maailman syvin uima-allas, joka sijaitsee Puolassa. Altaassa on 45,5 metrin syvyys, ja se on tällä hetkellä maailman syvin sukellusallas.

Paljonko Suomen Pinta-alasta on järviä?

Suomen järvien pinta-ala on noin 8 % (34 539 km²) Suomen kokonaispinta-alasta. Järvet ovat tärkeä osa suomalaista luontoa ja tarjoavat ihmisille miellyttävän ympäristön virkistäytymiseen ja luonnon ihmeiden ihmettelyyn.

Paljonko järviä on Ruotsissa?

Ruotsissa on viimeisimmän inventoinnin mukaan noin 95 700 yli hehtaarin kokoista järveä. Näiden järvien yhteenlaskettu pinta-ala on noin 42 000 neliökilometriä, mikä on noin 9 % Ruotsin kokonaispinta-alasta. Lisäksi on noin 80 000 alle 10 hehtaarin kokoista järveä, joten suurin osa Ruotsin järvistä on suhteellisen pieniä.

Onko Suomen järvet syviä?

Suomen järvet ovat yleensä hyvin syviä. Päijänteen Ristiselällä sijaitsee Suomen syvin kohta, joka on 95 metriä syvä. Toiseksi syvin on Inari, 92 metriä, ja kolmantena Suvasvesi, 90 metriä. Yli 80 metrin syvyisiä ovat myös Lammin Pääjärvi (85 metriä), Saimaa (Käenniemenselällä 82 metriä) ja Virtain Toisvesi (80 metriä).

Miten syvä on inarinjärvi?

Inarijärvi on Päijänteen jälkeen Suomen järvistä syvin. Syvin kohta 92 metriä sijaitsee Vasikkaselällä pohjoisessa painaumassa. Suurin osa Inarijärvestä on kuitenkin matalaa. Inarijärvi ympäristöineen on lähialueen Lappia hieman lämpimämpi ja vähäsateisempi.

Montako pyhäjärveä on Suomessa?

Suomessa on kaikkiaan 39 pyhäjärveä. Pyhäjärvi on myös kunnan nimi.

Miten monta järveä Suomessa on?

Suomessa on Suomen ympäristökeskuksen mukaan noin 57 000 järveä, jonka pinta-ala on yli hehtaarin. Vähintään 500 neliömetrin kokoisia järviä on noin 168 000.

Missä suuret järvet sijaitsee?

Suuret järvet sijaitsevat Kanadan Ontarion provinssissa ja Yhdysvaltojen Minnesotan, Wisconsinin, Michiganin, Illinoisin, Indianan, Ohion, Pennsylvanian ja New Yorkin osavaltioissa.

Mikä on Suomen yleisin järven nimi?

Yleisin järvinimi on Mustalampi. Pienten järvien lampi-loppuiset nimet hallitsevat muutenkin suosituimpien nimien listaa. Kymmenen joukossa niitä on peräti seitsemän. Yleisin järviloppuinen nimi on Saarijärvi.

Mistä Volga alkaa?

Volga alkaa Valdain ylängöstä, Keski-Venäjältä. Tämä metsäinen alue on harvaan asuttua seutua, joka on luontomatkailijoiden keskuudessa kuuluisa lukuisista järvistään. Valdai on myös tärkeä vesistö Venäjälle, sillä se on yksi maan pisimmistä joista. Volga on yli 3 000 kilometriä pitkä ja se virtaa Volgan deltassa, joka sijaitsee Mustanmeren rannikolla.

Miksi Tonava tulvii?

Tonava on Euroopan ainoa suuri joki, joka virtaa lännestä itään. Tonavan vesistöalueella asuu yli 82 miljoonaa ihmistä, ja sen pinta-ala on 801 463 neliökilometriä. Joen pituus on 2 860 kilometriä, ja se on Volgan jälkeen Euroopan toiseksi pisin joki. Tonava virtaa 10 maan läpi: Saksa, Itävalta, Slovakia, Unkari, Kroatia, Serbia, Romania, Bulgaria, Moldova ja Ukraina. Joki muodostaa rajan Romanian ja Bulgarian sekä Serbian ja Kroatian välillä.

Tonava tulvii joka kevät, kun lumi sulaa vuoristossa. Tulvat alkavat yleensä maalis- tai huhtikuussa ja voivat kestää touko- tai kesäkuuhun asti. Vedenpinta voi nousta paikoin jopa 10 metriä. Tämä voi aiheuttaa vahinkoa joen varrella sijaitseville kodeille ja yrityksille.

Montako järveä maailmassa on?

Suomessa on arviolta 188 000 järveä, mutta tässä luettelossa ovat mukana vain yli 10 hehtaarin kokoiset järvet. Suomessa on noin 56 000 yli 10 hehtaarin kokoista järveä. Tämä kartta maailman järvistä on kiehtova, ja Suomi näkyy selvästi järvipitoisena maana.

Mikä on Euroopan suurin saari?

Euroopan suurin saari on Grönlanti. Se on kooltaan yli 2 miljoonaa neliökilometriä ja suurimmaksi osaksi jään peitossa. Grönlannin saaristo on myös erittäin laaja ja monipuolinen, ja siellä on paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille vierailijoille.

Miten järviin tulee vettä?

Vesi järviin tulee sataessaan maahan. Osa vedestä sataa suoraan järviin ja meriin, osa valuu maanpintaa pitkin vesistöihin ja osa imeytyy maaperään. Pohjavesi virtaa maaperässä ja purkautuu suoraan järviin, jokiin ja lähteisiin.

Mikä joki virtaa Moskovan halki?

Moskvajoki virtaa Moskovan halki. Joki on pituudeltaan 473 kilometriä ja valuma-alueeltaan 17 600 neliökilometriä. Joki laskeutuu Okaan Kolomnan lähellä.

Missä on Volga?

Volga on yksi Venäjän merkittävimmistä kuljetusreiteistä ja se sijaitsee kokonaisuudessaan Venäjällä. Volgan pituus on 3685 kilometriä ja se valuma-alue ulottuu 1,35 miljoonaa neliökilometriä. Volga on yksi maailman suurimmista joista ja se on tärkeä sosiaalinen, taloudellinen ja kulttuurinen keskus Venäjälle.

Paljonko järvessä on vettä?

Suomen järvien yhteenlaskettu vesitilavuus on noin 235 kuutiokilometriä. Vettä on toisin sanoen noin 235 miljardia tonnia. Vesimäärä kuitenkin vaihtelee vuodenajan mukaan ja myös vuosien välillä. Kuivina kausina vettä voi olla 20 miljardia tonnia vähemmän, märkinä aikoina taas saman verran enemmän.

Mistä vesi tulee järveen?

Vesi järveen tulee tulouomista, sadevesistä ja lähteistä. Järvet saa vetensä tulouomista, sadevesistä ja lähteistä. Tulouomat ovat virtavesiä, jotka johtavat järveen. Sadevesistä tulee myös osa vettä järveen. Lähteet ovat puroja tai joita, jotka laskevat järveen.

Montako järveä on Norjassa?

Norjassa on kaikkiaan 44 järveä. Nämä kaikki 44 kpl ovat Suomen ja Norjan rajajärviä. Lisäksi Suomen ja Norjan yli 1 ha rajajärvistä puuttuu 55 kpl.

Mihin suuntaan Mississippi virtaa?

Mississippi virtaa alaspäin Meksikonlahteen.

Mitä erikoista on Vostokjärvessä?

Vostokjärvessä on ainutlaatuisen syvä harja, joka jakaa sen kahteen osaan. Järven poikki kulkee harjanne, joka on epätavallisen syvä. Harjanne on ainutlaatuinen ja se on luultavasti syynä siihen, miksi järvessä on elämää. Järvessä on myös erittäin korkea suolapitoisuus, joka on toinen syy siihen, miksi elämä on mahdollista järvessä.

Mikä on Ruotsin toiseksi suurin järvi?

Ruotsin toiseksi suurin järvi on Vättern-järvi, joka sijaitsee Etelä-Ruotsissa. Järvellä on useita kalalajeja, ja se on suosittu paikka retkeilyyn ja veneilyyn.

Jätä kommentti