Maailman pisin sana?

Maailman pisin sana on akunakupaku. Se on yli kymmenen metrin pituinen sana, ja se on myös yksi vaikeimmista sanoista sanakirjassa. Sanan merkitys on ’hukkumaton laiva’, ja se on tullut suosituksi sanana monien matkailijoiden keskuudessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta maailman pisin sana

Mikä on maailman pisin yhdyssana?

Guinnessin ennätysten mukaan maailman pisin sana on ”lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas” (61 kirjainta). Tämä sana muodostettiin kilpailussa, jossa sallittiin vain sellaiset sanat, joita ei voitu muodostaa yhdistelemällä muita sanoja, ja se voitti kilpailun systemaattisuuden puutteensa vuoksi.

Mikä on Suomen pitkin sana?

Kielitoimiston sanakirjan pisimmät sanat ovat tällä hetkellä pyyhkäisyelektronimikroskooppi ja Elintarviketurvallisuusvirasto – molemmissa on 30 kirjainta. Suomen pitkimmäksi sanaksi voidaan siis tällä hetkellä sanoa pyyhkäisyelektronimikroskooppi tai Elintarviketurvallisuusvirasto. Molemmat ovat kuitenkin vain kahden kirjaimen pituisia sanoja pidempiä kuin toiseksi pitkimmät sanat, joten niitä voi pitää hyvin pitkinä sanoina.

Mikä on maailman vaikein sana?

Tähän kysymykseen ei ole lopullista vastausta, koska se riippuu yksilöllisestä tulkinnasta. Jotkut kuitenkin uskovat, että maailman vaikein sana saattaa olla ”sana” – anteeksiannon sana Sambian Chiluba-kielessä. Tämän sanan merkitys on ”se, joka on valmis antamaan loukkauksen anteeksi ensimmäisellä kerralla, kestämään sen toisella kerralla, mutta ei koskaan kolmannella kerralla”. Vaatii paljon voimaa ja nöyryyttä antaa jollekulle todella anteeksi, varsinkin kun hän on tehnyt sinulle vääryyttä useita kertoja, ja tämä sana kiteyttää tämän tunteen. Muita vaikeita sanoja voivat olla esimerkiksi lääketieteellinen tai tieteellinen jargon, joka on ominaista tietylle alalle, tai vieraan kielen sanat, joita on vaikea lausua tai joilla on useita merkityksiä. Loppujen lopuksi maailman vaikein sana on subjektiivinen ja tulkinnanvarainen.

Kuka on maailman pisin lapsi?

15-vuotias Oliver Rioux on Kanadasta kotoisin oleva koripalloa tosissaan harrastava nuorukainen, joka on virallisesti maailman pisin poika. Pituuttaan 228 senttimetriä hän ylittää useimmat aikuiset miehet, ja onkin erittäin vaikuttava näky joka ikisellä kentällä. Koripallon lisäksi hän harrastaa myös tennistä ja hän on ollut mukana useissa urheilutapahtumissa sekä -kilpailuissa.

Kuka on suomen pisin mies?

Sami Eerola on Suomen pisin mies. Hän on 218 senttimetriä pitkä ja kengät ovat kokoa 52. Sami venyi jo 13-vuotiaana kaksimetriseksi.

Mikä on suomen pisin nimi?

Äteritsiputeritsipuolilautatsijängän nimessä on 35 kirjainta, joten se on pisin suomenkielinen paikannimi. Nimen merkitystä ei tunneta, mutta se on aito paikannimi, jonka kartantekijöille vahvisti Värriöjoen varrella asunut Albert Ikäheimo.

Mikä on englannin kielen pisin sana?

Pneumonoultramikroskooppisilicovolcanoconiosis on Oxford English Dictionaryn mukaan englannin kielen pisin sana. Lääketieteellinen termi viittaa keuhkosairauteen nimeltä silikoosi.

Mikä on suomen kielen yleisin sana?

Suomen kielen yleisin sana on ”the”. Tämä johtuu siitä, että se on suomenkielinen vastine englannin artikkelille ”the”. Suomen kielen on osoitettu käyttävän sanaa ”the” useammin kuin mitään muuta kieltä (Saukkonen et al.: Suomen kielen frekvenssi, 1979).

Montako sanaa suomen kielessä on?

Suomen kielessä on noin 200 000 sanaa. Tämä määrä kasvaa kuitenkin jatkuvasti uusien sanajen luomisen ja murteiden yhdistymisen myötä. Tarkkaa määrää on vaikea sanoa, koska uusia sanoja syntyy jatkuvasti.

Mikä on ruotsin kielen pisin sana?

Ruotsin kielen pisin sana on ”nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten” ja se on peräisin Pohjois-Itämeren rannikkojoukko-osaston lentosimulaattorirakennelman materiaalikunnossapitoseurantasysteemistä. Tämä sana on yhteensä 130 kirjainta pitkä ja se on tärkeä osa ruotsin kielen sanastoa.

Mikä on maailman pisin kieli?

Maailman pisin kieli on sinivalaan kieli. Sinivalaan kieli on noin 5,5 metriä pitkä eli yhtä pitkä kuin pakettiauto. Kieli painaa yhtä paljon kuin täysikasvuinen norsu.

Kuka on kaikkien aikojen pisin ihminen?

Robert Pershing Wadlow oli kaikkien aikojen pisin ihminen, jonka pituus oli 272 senttimetriä. Hänen kasvunsa oli erittäin nopeaa, ja hän saavutti tämän pituuden vain 22-vuotiaana. Wadlow oli myös erittäin vahva ihminen, ja hänen kätensä olivat niin isoja, että ne olivat yhtä suuria kuin normaali ihminen. Wadlow oli myös hyvin taitava kiinnittämään huomiota yksityiskohtiin, ja hän oli erittäin taitava puheessaan. Hän oli myös erittäin hyvä lukemaan ja kirjoittamaan.

Kuka on Suomen pisin nainen?

Zeng Jinlian oli kaikkien aikojen pisin nainen 248,3 senttimetrin pituudellaan. Hän syntyi vuonna 1964 ja kuoli vuonna 1982.

Kuka on maailman pisin koripalloilija?

Ming Ming on koripalloilija, joka on 236 senttimetriä pitkä ja 160 kiloa painava. Hän on ollut maailman pisin koripalloilija vuodesta 2002 lähtien.

Minkä maalainen on maailman pisin ihminen?

Turkissa syntynyt kurdi Sultan Kösen on maailman pisin ihminen. Hänen pituutensa on mittauksen mukaan 2.51 metriä. Kösen on työskennellyt viljelijänä, ja ensimmäisen kerran Guinness World Records mittasi hänet vuonna 2009.

Mikä on Suomen pisin Kaupungin nimi?

Suomen pisin kaupungin nimi on Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä. Se on suoalue Savukoskella Lapissa. Se on pisin suomenkielinen paikannimi. Nimessä on 35 kirjainta.

Jätä kommentti