Maailman harvinaisin kukka?

Orkidea on maailman harvinaisin kukka. Tämän päivän tutkimukset ovat osoittaneet, että orkidea on myös yksi maailman vanhimmista kasveista. Orkidea on peräisin Aasiasta, ja se on levinnyt kaikkialle maailmaan. Orkidea on kukkiva kasvi, ja se voidaan nähdä usein kukkakaupoissa ja puutarhoissa. Orkidea on myös hyvin suosittu kotieläimenä, ja se on saanut paljon huomiota viimeisenä vuosikymmenenä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta maailman harvinaisin kukka

Mikä on Suomen harvinaisin kukka?

Suomen harvinaisin kukka on baltiantoukokämmekkä, joka on tiettävästi lajinsa ainoa yksilö Suomessa. Kasvi on aikaisemmin tunnettu myös leveälehtikämmekkän nimellä. Baltiantoukokämmekkä on viety kasvupaikaltaan Dragsfjärdistä Morgonlandetin ulkosaarelle.

Mikä on maailman suurin kukka?

Parin metrin korkeuteen kohoava indonesialainen jättipökkövehka on maailman suurin kukka. Kookkaasta ulkomuodostaan huolimatta kukan tuoksu ei ole kovinkaan herttainen. Sen mätäneväälihaa muistuttava haju houkuttelee kuitenkin puoleensa pölyttäviä hyönteisiä.

Onko Rentukka rauhoitettu?

Rentukka on rauhoitettu Etelä-Suomessa ja rannikkoseuduilla, myös Keski-Suomessa. Rauhoitettu entisten Oulun- ja Lapin läänien alueilla.

Miten tunturien kasvit ovat sopeutuneet kesän pitkään valoisaan aikaan?

Tunturikasvit ovat sopeutuneet kesän pitkään valoisaan aikaan niin, että ne voivat kasvaa ja tuottaa siemeniä täyteen kasvuunsa aikaan. Ne kasvavat pääosin tuntureilla ja näkyvät kasvina harvinaisena valkoisena värinä. Kasvit ovat sopeutuneet myös siihen, että ne voivat kasvaa pitkälle talveen ja kuivuuteen.

Mikä on Suomen suurin kukka?

Isolumpeen kukka on epäilyksettä Suomen luonnon suurin kukka ja isolumme puolestaan pohjanlumpeen eteläinen alalaji. Isolumpeen kukka voi olla levitettynä jopa 20-senttinen, joskin kukka ei yleensä avaudu aivan levälleen, vaan terälehdet taipuvat kuppimaisesti ylös, jolloin halkaisijaksi tulee korkeintaan 15 cm.

Jätä kommentti