Kuinka pitkä suomi on: kuinka pitkä on suomi?

Kuinka pitkä on suomi? Vastaus Noin 1060 km. Tämä on hyvin lyhyt verrattuna muihin maihin, kuten Australiaan, joka on noin 7,7 miljoonaa neliökilometriä. Pääkaupunki Helsinki sijaitsee noin puolet tästä matkasta etelärannikolla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta kuinka pitkä suomi on

Miten pitkä Suomi on?

Suomi on noin viisisataa kilometriä pitkä ja se on maailman yhdeksänneksi suurin maa. Halti-tunturin korkeus on tuhatkolmesataakaksikymmentäkahdeksan metriä ja se on maailman korkein paikka.

Minkä ikäinen Suomi on 2022?

Suomi täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Suomi on ollut itsenäinen valtio vuodesta 1917, jolloin se erosi Ruotsista. Suomi on kasvanut ja kehittynyt paljon viimeisen sadan vuoden aikana, ja on nyt yksi Euroopan johtavista talouksista. Suomi on myös hyvin kansainvälinen maa, joka on osa useita kansainvälisiä järjestöjä ja on tehnyt merkittäviä ponnistuksia maailman rauhan edistämiseksi.

Onko Suomi pitkä maa?

Suomi sijaitsee Pohjois-Euroopassa, ja sen pinta-ala on 390 905 km². Maan pisin ranta-ala on 1 250 km, ja se onkin yksi Euroopan pisimmistä maista.

Onko Suomi maailman täsä arvoisin maa?

Onko Suomi maailman tasaisin maa? Suomi on kolmanneksi tasa-arvoisin maa maailman talousfoorumilla (WEF), Global Gender Gap Index 2017 -tutkimuksessa. Sukupuolten välinen tasa-arvo työelämässä on toiseksi tasa-arvoisin EU:ssa.

Onko Suomi maailman paras maa?

Kansainvälisissä hyvien asioiden maavertailuissa Suomi on usein kärkijoukossa muiden Pohjoismaiden kanssa, vaikka Suomen väestö on vain 0,07 prosenttia maailman väestöstä ja pinta-ala saman verran maailman pinta-alasta.6.12.2020

Kuka perusti Suomen?

Suomen ensimmäinen kuningas oli myyttinen Eerik, joka perusti Suomen 1100-luvulla. Eerik ja hänen seuraajansa perustivat useita kaupunkeja ja aloittivat maan kehityksen. Vaikka Eerik on myyttinen hahmo, on hänen olemassaolonsa ja tekonsa kuitenkin ajoitettu arkeologisesti 1100-luvulle.

Onko Suomi Eurooppaa?

Kyllä, Suomi on Euroopan unionin (EU) jäsenvaltio. Se on myös Euroopan talouselimen (ET) jäsen. Suomi on kuitenkin myös osa Pohjoismaat- ja Baltianmaat-kuntayhtymää, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu Pohjoismaiden ja Baltian maiden välinen talous- ja poliittinen yhteistyöjärjestö.

Onko Suomi Skandinavian maa?

Suomi kuuluu Pohjoismaihin, muttei Skandinaviaan. Skandinaviaan kuuluvat vain Tanska, Norja ja Ruotsi. Pohjoismaiden maita ovat myös Suomi, Islanti, Ahvenanmaa sekä Färsaaret.

Paljonko Suomi on päästä päähän?

Suomi on päästä päähän 1 157 km pitkä ja 542 km leveä. Rannikon pituus on 1100 km, mutta rantaviivaa maallamme on jopa 4600 kilometrin verran. Saaria Suomen rannikolla on yli 81 000. Maamme lounaisrannikon saaristo on Euroopan suurin.

Onko Suomi kuulunut Venäjään?

Venäjä valloitti Suomen alueen Ruotsilta 1808–1809. Sen jälkeen Suomi oli Venäjän vallassa vuoteen 1917 saakka. Venäjän keisari Aleksanteri I antoi Suomelle suuriruhtinaskunnan aseman. Suurin osa Ruotsin vallan aikaisista laeista jäi voimaan. Suomi muuttui Venäjän vallan aikana erityiseksi alueeksi, jota kehitettiin keisarin käskystä.

Montako sotaa Suomi on käynyt?

Itse asiassa Suomi on käynyt useita erilaisia sotia sen historian aikana. Itsenäisyyden ajalla käytiin sisällissota ja sen jälkimainingeissa lähialueiden heimosodat, minkä lisäksi maa oli mukana kolmessa erillisessä sisällissodassa toisen maailmansodan yhteydessä. Näiden lisäksi Suomi on käynyt useita muita sotia, kuten talvisota, jatkosota ja laivastosota.

Mikä on Suomen pienin järvi?

Pienin järvi on Pukkilassa, Pirkanmaalla sijaitseva Ojalanjärvi, jonka pinta-ala on vain noin 0,005 km².

Mistä alkaa Niili?

Niilimeri alkaa Koillis-Afrikassa, jossa se muodostuu Sinisen Niilin ja Valkoisen Niilin yhtymäkohdasta. Sininen Niili, joka on näistä kahdesta suurempi, virtaa Etiopiassa ja virtaa Sudanin läpi. Valkoinen Niili, joka on näistä kahdesta pidempi, virtaa Ugandassa.

Missä suomalaiset ovat hyviä?

Suomalaiset ovat hyviä monessa asiassa, esimerkiksi turvallisuudessa, luotettavuudessa ja rehellisyydessä. Suomi on myös maailman vakain valtio ja riippumaton oikeuslaitos. Vähiten rikollisuutta Suomessa tapahtuu kaikista Pohjoismaista. Kaupungit ovat siistejä ja turvallisia, ja suomalaiset ovat ystävällisiä ja avuliaita.

Mikä on maailman onnellisin maa?

Maailman onnellisin maa on Suomi, käy ilmi YK:n onnellisuusraportista. Kakkossijalla on Tanska ja kolmantena Islanti. Tämän jälkeen listalla ovat neljäntenä Sveitsi ja viidentenä Hollanti. Ruotsi on raportin mukaan seitsemänneksi onnellisin.

Mikä on maailman paras maa asua?

Norja on maailman paras maa asua, sen on todennut Legatum Institutella tekemänsä tutkimuksen perusteella. Norja on pitänyt ykköspaikkaa yhdeksän vuoden aikana kahdeksan kertaa, vain vuonna 2016 Uusi-Seelanti ohitti sen. Maassa on hyvät tulot, hyvät sosiaaliset olot ja laaja tasa-arvo. Norja on myös turvallinen maa asua, ja siinä on hyvät mahdollisuudet terveelliseen elämään.

Onko Suomessa turvallista?

Kyllä, Suomessa on turvallista asua. Maa sijoittuu hyvin kansainvälisissä vertailuissa rikollisuuden, onnettomuuksien ja häiriöiden sekä luottamuksen viranomaisiin ja oikeusjärjestelmään suhteen. Suomi on keskeisissä tutkimuksissa viiden parhaan maan joukossa ja Pohjoismaiden parhaimmistoa.

Mikä on Euroopan turvallisin maa?

Sveitsi on Euroopan turvallisin maa, mikäli III-maailmansota syttyy. Sveitsi ei ollut sodassa pitkään, pitkään aikaan – viimeksi käyty sota oli itse asiassa Napoleonia vastaan. Tämän vuoksi Sveitsi on turvallinen maa asua, vaikka maailmanlaajuisesti tapahtuisi konflikti.

Miksi Suomessa on hyvä asua?

On monia syitä, miksi Suomi on hyvä paikka asua. Ensinnäkin Maailman talousfoorumi on luokitellut maan maailman turvallisimmaksi. Lisäksi 89 prosenttia suomalaisista sanoo tuntevansa olonsa turvalliseksi asuessaan kotimaassaan.

Suomi tunnetaan myös laadukkaasta koulutusjärjestelmästään. Itse asiassa maa sijoittuu jatkuvasti maailman parhaiden koulutusmaiden joukkoon. Halusitpa sitten asua suurkaupungissa tai maaseudulla, Suomella on tarjottavaa.

Lisäksi Suomi on upeiden luonnonmaisemiensa ja runsaiden ulkoilma-aktiviteettiensa ansiosta loistava paikka nauttia luonnosta. Kaikki nämä tekijät tekevät Suomesta ihanteellisen paikan asua.

Kauanko Suomi kuului Venäjään?

Suomi kuului Venäjään vuosina 1809–1917.

Milloin Suomi siirtyi Venäjälle?

Suomi siirtyi Venäjälle vuonna 1809, kun Venäjä voitti sodan ja Suomi liitettiin Venäjään. Venäjää hallitsi tsaari Aleksanteri I (1801–1825), joka tuli myös Suomen hallitsijaksi. Suomi sai kuitenkin autonomian eli itsehallinnon ja Suomi sai päättää monista itseään koskevista asioista. Vuonna 1812 Helsingistä tuli Suomen pääkaupunki.

Onko Suomi ollut osa Neuvostoliittoa?

Neuvostoliiton muodostettua Karjalais-suomalaisen sosialistisen neuvostotasavallan 31. maaliskuuta 1940, Suomi oli osa Neuvostoliittoa. Alueet, jotka Neuvostoliitto oli luovuttanut Suomelle Moskovan rauhassa, yhdistettiin Karjalan autonomisen sosialistisen neuvostotasavallan kanssa muodostaen Karjalais-suomalaisen sosialistisen neuvostotasavallan. Suomi oli täten osa Neuvostoliittoa vuodesta 1940 alkaen.

Mitä maita Suomi ei tunnusta?

Suomi ei tunnusta useita maita, kuten Etelä-Ossetiaa, Kosovoa ja Palestiinaa. Nämä maat eivät ole YK:n jäseniä, ja Suomi ei tunnusta niitä virallisesti.

Mistä Suomen valtio saa rahaa?

Suomen valtio saa rahaa pääasiassa veroista ja jonkin verran myös esimerkiksi keräämistään maksuista ja omistamiensa osakkeiden tuotoista. Jos tuloja on enemmän kuin menoja, valtiontalous on ylijäämäinen, ja jos tuloja on vähemmän kuin menoja, talous on alijäämäinen.

Miksi Suomi on tasavalta?

Suomi on tasavalta, koska se on demokraattinen valtio, jossa valtaa käyttää valittu eduskunta. Tasavalta tarkoittaa myös sitä, että presidentti on valtion päämies, joka vastaa maan ulkopolitiikasta. Tasavalta on myös turvallisempi ja vakaa valtio, koska se on itsenäinen ja sillä on oma hallitus.

Jätä kommentti