kreikan vuori: Kreikan korkein vuori?

Kreikan korkein vuori on Ólympos, joka sijaitsee Ateenan eteläpuolella. Vuori on 2 918 metriä korkea ja se on myös Euroopan korkein vuori. Vuori on osa Pindos-vuorijonoa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta kreikan vuori

Onko Kreikassa vuoria?

Kreikassa on vuoria, ja se on yksi maan suurimmista korkeuksista. Olymposvuori on 2 917 metriä korkea, ja se on yksi maan korkeimmista vuorista. Vuoristossa on myös paljon muita korkeuksia, ja se on yksi maan suurimmista vuorista.

Missä on Olympos vuori?

Olympus vuori sijaitsee Keski-Makedonian ja Thessalian rajalla Kreikassa. Sen korkeimman huipun Mýtikaksen korkeus on 2 918 metriä ja prominenssi 2 355 metriä. Ólympos on Kreikan korkein ja Balkanin niemimaan toiseksi korkein vuori.

Mitä nähdä Kreikassa?

Kreikassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Akropolis-kukkula on kaupungin suosituin nähtävyys, ja se onkin ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Myös kiehtova kreikkalainen kulttuuri on vaikuttavaa ja sen tutkiminen on mielenkiintoista. Muita suosittuja kreikkalaisia matkakohteita ovat lomasaaret, joista Kreeta, Rodos ja Santorini ovat suosituimpia. Nämä saaret tarjoavat runsaasti nähtävää ja koettavaa, ja ne ovat loistava valinta niin perheille kuin yksittäisille matkailijoille.

Mille Kreikan saarelle?

Mille sopii Kreikan saarelle? Kreeta on mainio perhekohde. Santorini sopii romanttiselle lomalle. Rodos: jokaiselle jotakin. Korfu hurmaa kauneudellaan. Mykonos on suvaitsevainen bilesaari. Skopelos nousi suosioon hittileffan myötä. Vauhdikas Kos on nuorison suosikki.

Kuka asui Olympus vuorella?

Zeus, jumalaiden kuningas, asui Olympus vuorella hänen vaimonsa Heran ja hänen veljensä Poseidonin kanssa. Hades asui vuorella myös hänen sisarensa Demeterin ja Hestian kanssa. Apollo, Artemis, Ares, Aphrodite, Athena, Hermes ja Hephaestus olivat myös Zeusin lapsia, jotka asuivat Olympus vuorella.

Kuka asui Olympos vuorella?

Olympus vuorella asui kolme pääjumalaa, Zeus, Poseidon ja Haades. Heidän lisäkseen vuorella olivat myös muita jumalia, kuten Hera, Athene, Hefaistos, Ares, Afrodite, Apollon, Artemis ja Hermes. Vuoren pysyviä jumalia olivat myös Hestia (tai Hebe), Demeter ja Dionysos.

Miksi Antiikin Kreikan olympialaiset lopetettiin?

Muinaiset olympialaiset järjestettiin Kreikan Olympiassa joka neljäs vuosi vuodesta 776 eKr. vuoteen 393 jKr. asti. Sen jälkeen ne keskeytettiin yli 1500 vuodeksi, kunnes ne elvytettiin Ateenassa vuonna 1896. Ei ole varmaa syytä siihen, miksi olympialaiset lopetettiin, mutta erään teorian mukaan kristitty keisari Theodosius I lakkautti ne vuonna 393 jKr. niiden pakanallisen alkuperän vuoksi.

Onko Kreetalla lunta?

On Kreetalla lunta, mutta se ei ole yhtä runsasta kuin esimerkiksi Suomessa. Lumi ilmestyy loka- tai marraskuussa korkeimmille huipuille ja pysyy siellä aina kesäkuulle saakka syvimmissä pohjoisen puolen painanteissa. Tammi-helmikuun aikana lähes kaikki vuoret peittyvät valkoiseen vaippaan.

Missä sijaitsee Akropolis?

Akropolis sijaitsee Ateenassa Kreikassa. Se on tunnetuin antiikin Kreikan linnavuorista, ja usein pelkällä Akropolis-nimellä viitataan juuri Ateenassa sijaitsevaan linnoitukseen, vaikka akropoliita sijaitsee useissa muissakin Kreikan kaupungeissa. Akropolis on kohokohta Ateenan maamerkkejä, ja se on välttämätön kohde kaikille, jotka haluavat tutustua tähän maailmanfamous historialliseen kaupunkiin.

Onko Kreikassa halpaa?

Kreikan hintataso vaihtelee paljon, ja se voi yllättää ensikertalaisen sekä positiivisesti että negatiivisesti. Monet asiat ovat suomalaiselle ilahduttavan edullisia: ravintolassa syöminen, majoitus, alkoholijuomat sekä tuoreet hedelmät ja vihannekset ovat halvempia kuin kotimaassa. Toisaalta monissa paikoissa hintataso vastaa Suomea. Esimerkiksi ostokset voivat olla yllättävän kalliita, ja vaatteet ja elektroniikka ovat usein huomattavasti kalliimpia kuin Suomessa.

Mikä Kreikan saari on paras?

Santorini on kaunis ja romanttinen saari, joka on erittäin suosittu häämatkakohteena. Hintataso on kuitenkin melko korkea, joten se ei ole kaikille sopiva. Mikäli haluat nähdä upeita maisemia ja viettää romanttisen loman, Santorini on paras vaihtoehto.

Mikä on paras paikka Kreetalla?

Paras paikka Kreetan saarella on ehdottomasti Hanianin satama. Siellä voit viettää lomasi esimerkiksi istumalla illalla tavernassa ja katsomalla, kuinka aurinko uppoaa hitaasti mereen. Voit myös ihailla sataman valoja laiturin päässä olevasta majakasta. Kreeta on klassinen lomasaari, joka sopii monenlaisille matkailijoille.

Mikä on Kreikan kaunein saari?

Santorini on kutsuttu jopa Kreikan kauneimmaksi saareksi. Se hurmaa maisemien lisäksi myös perinteisillä rakennuksillaan: valkoisia taloja, ja sinisiä kupolikattoja. Saari sopii myös luksusta kaipaavalle, sillä se on suosittu häämatkakohde, joka tarjoaa paljon tasokkaita hotelleja.

Mitä Kreikasta kannattaa ostaa?

Kreikassa on paljon ostettavaa, varsinkin jos olet kiinnostunut Kreikan kansallispuusta, oliivipuusta. Voit ostaa oliiviöljyä, oliiveja, vauvoille sopivaa saippuaa ja monia kosmetiikkatuotteita. Raki eli tsikoudia on ”tulinen” likööri, joka sopii erinomaisesti väkijuomien ystäville.

Onko Kreetalla halpaa?

Kreeta on länsimaiseksi lomakohteeksi kohtuuhintainen, keskimäärin noin 30 prosenttia Suomea halvempi. Halpaa on muun muassa ravintoloissa syöminen ja alkoholijuomat. Kannataa kuitenkin välttää pahimpia turistipaikkoja, jotka voivat olla selvästi ylihintaisia.

Mikä on Thor?

Thor on skandinaavisessa mytologiassa ukkosen jumala. Koska hän suojelee maanviljelijöitä tarujen jättiläisiltä, hän oli kansan keskuudessa hyvin suosittu jumala. Thor oli erittäin vahva, ja hänellä oli magneettinen vaikutus ukkosen sähkövirtaan. Hän oli myös taitava taistelija, ja hänellä oli erityinen miekka, joka oli aina terävä.

Kuka oli Hermes?

Hermes oli kreikkalainen jumala, joka alun perin palveli luonnon ja paimenten jumalana. Myöhemmin hän toimitti jumalten viestejä ja oli myös matkustajien, kirjailijoiden ja urheilijoiden suojelija. Hermes oli myös taitava kauppias ja oli tarkoitettu varkaiden jumalana.

Kuka oli hera?

Hera oli Zeuksen sisar ja vaimo. Antiikin kreikkalaisissa myyteissä Hera oli avioliiton ja avioliittorakkauden, hedelmällisyyden ja synnytyksen jumalatar. Hera oli myös kuningatar olympialaisten jumalien valtakunnassa. Hera oli Zeuksen uskollinen vaimo, vaikka hän oli myös Zeuksen rakastajatar.

Mitä kieltä puhutaan Kreikassa?

Kreikan kieli on Kreikan ja Kyproksen tasavallan virallinen kieli ja myös yksi Euroopan unionin virallisista kielistä. Kreikan puhujia on maailmassa noin 13 170 000, mikä tekee siitä maailman 87. puhutuimman kielen.

Montako saarta on Kreikassa?

Noin 1 400–6 000 saarta, riippuen saaren koolle asetetusta kriteeristä.

Mihin Kreetalla kannattaa mennä?

Kreetan pohjoisrannikko on täynnä mielenkiintoisia paikkoja ja nähtävyyksiä. Vanhat satamakaupungit Hania, Rethymnon, Heraklion ja Agios Nikoloas ovat erityisen suosittuja matkailukohteita, ja niissä on runsaasti ostospaikkoja, yöelämää, museoita ja kulttuurinähtävyyksiä. Kreetan parhaat rannat ja uimapaikat löytyvät myös pohjoisrannikolta.

Mihin Kreikassa lasten kanssa?

Kreikka on täynnä mahtavia lomakohteita lasten kanssa viettämiseen! Kos on yksi suosituimmista saarista, ja siellä on paljon tekemistä kaikenikäisille lapsille. Antiparos on pieni, viehättävä saari, joka sijaitsee Paroksen kyljessä, ja se on täydellinen paikka rentoutumiseen ja rauhalliseen lomaan. Naxos on Kykladien suurin saari, ja siellä on runsaasti nähtävää ja tehtävää lapsille. Zakynthos on myös suosittu lomakohde lasten kanssa, koska siellä on mahdollisuus nähdä merikilpikonnia. Georgioupolis on Kreetan paras ranta lapsille, ja siellä on myös useita muita aktiviteetteja, jotka tekevät siitä täydellisen lomakohteen kaikenikäisille lapsille.

Mitä maksaa tupakka Kreikassa?

Tupakka maksaa Kreikassa melko paljon. 20 savukkeen Marlboro- tai Prince-merkkisen askin hinta on noin 3 euroa. Laiton tupakka-aski maksaa katukioskissa 1,5 euroa, mikä on alle puolet vähemmän. Tupakan verot ovat kuitenkin varsin korkeat. Alkoholin, polttoaineiden ja uhkapelien verot ovat myös korkeat.

Milloin kannattaa matkustaa Kreikkaan?

Syys-lokakuussa on hyvä aika matkustaa Kreikkaan, sillä sää on edelleen mukavan lämmin. Illat ja yöt ovat lämpimiä ja meressä voi uida pitkälle syksyyn. Syys-lokakuun ajankohta sopii sinulle erityisesti, jos haluat välttyä turistipaljoudelta ja napata edullisen matkan.

Kuka on Hades?

Hades on kreikkalaisen ja roomalaisen jumaltaruston esiintyvä vainajala, joka hallitsee tuonpuoleista. Hades on myös paikkaa hallitsevan jumalan nimi, ja roomalaisessa mytologiassa hänen vastineensa on Pluto.

Mikä jumala on Ares?

Ares oli kreikkalaisessa mytologiassa sodan ja taistelun jumala. Ares oli mahdollisesti alun perin traakialainen jumala. Hän oli kuitenkin hyvin suosittu myös muissa Kreikan kulttuureissa, ja hänestä tuli tärkeä osa kreikkalaista mytologiaa. Ares oli voimakas ja väkivaltainen jumala, joka nautti taistelusta ja tuhoamisesta. Hän oli myös erittäin kapriisinen ja väkivaltainen, ja hän oli usein syyllistynyt väkivaltaisiin tekoihin.

Mikä on Poseidon?

Poseidon oli kreikkalainen meren, myrskyjen ja maanjäristysten jumala. Hänet tunnettiin myös hevosjumalana, sillä hänen sanottiin luoneen hevoset.

Montako kaupunkia Kreikassa on?

Kreikassa on monia eri kaupunkeja, mutta kaksi suurinta ovat Ateena ja Thessaloniki. Ateenassa on yli 664 000 asukasta, kun taas Thessalonikissa on yli 315 000 asukasta. Kun mukaan lasketaan kuitenkin ympäröivät metropolialueet, Ateenan väkiluku on yli 3 miljoonaa, kun taas Thessalonikin väkiluku on noin 790 000.

Mikä on Kreikan pääkaupunki?

Kreikan pääkaupunki on Ateena. Ateena on myös Attikan alueen pääkaupunki. Varsinainen Ateenan kaupunki muodostaa samannimisen kunnan ja on Keski-Ateenan alueyksikön hallinnollinen keskus. Kunnan pinta-ala on 38,964 neliökilometriä ja väkiluku 664 046.

Onko Kreetalla Siesta?

On Kreetalla siesta? Tämä on yleensä kysytty kysymys. Vanhoissa kaupunginosissa ja Plataniaksessa kaupat ovat usein auki koko päivän, jokaisena viikonpäivänä. Osa sulkeutuu siestan ajaksi. Siesta on Kreetan kulttuurissa ja elämäntavassa tärkeä osa. Se on aika, jolloin ihmiset nukkuvat päiväunet ja rentoutuvat. Siesta on myös aika, jolloin kaupat ja toimistot ovat kiinni.

Mitä kannattaa tehdä Rodoksella?

1. Kaupungissa kävelyä ja shoppailua

Rodoksen kaupunki on loistava paikka kävellä ja shoppailla. Kaupungissa on paljon kivoja kauppoja sekä ravintoloita, jotka tarjoavat herkullista ruokaa. Kaupungista löytyy myös paljon nähtävyyksiä, kuten Rodoksen satama-alue ja vanha kaupunki.

2. Vuokraa auto tai hyppää bussiin

Vuokraa auto tai hyppää bussiin päästäksesi tutkimaan Rodoksen ympäristöä. Bussilla pääset helposti liikkumaan paikasta toiseen, ja autolla voit ajaa vaikka läheiselle Lindokselle tai vuorille.

3. Pulahda veteen

Rodoksella on useita loistavia rantoja, joista voit pulahtaa veteen. Pienet pikkurannat ovat suosittuja paikkoja, joista voi nauttia auringosta ja uimisesta.

4. Kiipeile vuorille

Vuoristossa on paljon houkuttelevia vaellusreittejä, joita voi kiivetä. Näköalapaikat ovat upeita, ja vuorilla voi myös nähdä linnoituksia ja muita historiankohteita.

5. Seikkaile tunnelissa

Rodoksen alueella on paljon historiaa, ja sen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat vanhat linnoitukset. Monet linnoituksista ovat hakattuja vuoristoon, ja niissä on usein myös tunnelit, joita voi seikkailla.

Mistä maa on tunnettu Kreikka?

Kreikka on tunnettu lukemattomista saaristaan. Saaret ovat kauniita, lämpimiä ja täynnä mielenkiintoista nähtävää. Kreikka on myös tunnettu hiekkarannoistaan, joista upeat näkymät aukeavat Egeanmerelle. Ruoka on myös tärkeä osa kreikkalaista kulttuuria. Kreikkalaiset nauttivat maukkaista ja terveellisistä ruoista, joista moni onkin maailmanlaajuisesti tunnettu.

Onko Kreikka Eurooppaa?

Kreikka on eteläinen Eurooppa, ja se sijaitsee Balkanin niemimaalla. Se on kuitenkin myös Euroopan, Aasian ja Afrikan maantieteellisen risteämäkohdan välissä, joten sen voi sanoa kuuluvan kaikkiin näihin maailmanosiin. Kreikkaa ympäröivät pohjoisessa Albania, Pohjois-Makedonia ja Bulgaria, idässä Egeanmeri ja Turkki, lännessä Joonianmeri ja etelässä muu Välimeri.

Milloin Kreikka itsenäistyi?

Kreikka itsenäistyi Turkista vapaussodan jälkeen vuonna 1829.

Onko Kreetalla tulivuori?

Kreetalla on tulivuori, joka on nimeltään Santorini. Se on myös maailman vanhin tulivuori, ja se sijaitsee vain noin 10 kilometrin päässä Kreetan pääkaupungista.

Onko Kreikassa Siesta?

Siesta on käytössä myös Kreikassa. Espanjaan yleensä yhdistetty siesta tunnetaan myös Kreikassa, ja monet liikkeet ja ravintolat voivat sulkea ovensa muutamaksi tunniksi lounasajan jälkeen. Isoissa kaupungeissa ja vilkkaimmissa lomakohteissa läpi päivän auki olevia palveluja on kuitenkin aina saatavilla.

Tarvitseeko Kreikassa adapteria?

Kreikassa tarvitaan adapteri, jotta voit käyttää laitteitasi. Verkkovirran jännite on 230 V.

Saako Kreikassa laittaa Wc-paperia pönttöön?

Kreikassa ei saa laittaa WC-paperia pönttöön, koska se voi tukkia viemärit. Kreikkalaiset viemärijärjestelmät ovat 30- ja 40-luvuilta, ja putkistot rakennettiin niin ohuiksi etteivät ne selviä paperijätteestä. Tämän vuoksi kaikkialla törmäät ”Dont throw papers in the toilet” -muistutuksiin.

Jätä kommentti