Kirjoitetaanko suomalainen isolla vai pienellä alkukirjaimella?

Vastaus: Kansallisuuksien nimet tai maihin kuuluvat sanat, kuten suomalainen, ruotsalainen, venäläinen, saksalainen, kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, mutta sukunimi Suomalainen isolla.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi suomalainen kirjoitetaan pienellä?

Suomalainen on kansallisuuden nimi, joka kirjoitetaan pienellä. Kansallisuuden nimet ovat appellatiiveja, jotka kirjoitetaan pienellä. Appellatiivit ovat pienellä kirjoitettavia nimiä, jotka viittaavat johonkin tiettyyn henkilöön, asiaan tai paikkaan.

Mikä on yleis- ja erisnimi?

Erisnimet ovat yksilöllisiä, yleisnimet taas lajeja tai luokkia kuvaavia. Yleisnimiä käytetään siis useammankin kohteen kuvaamiseen, erisnimiä sen sijaan vain yhden kohteen kuvaamiseen.

Milloin Suomi kirjoitetaan isolla?

Suomi kirjoitetaan isolla, kun kyseessä on maantieteellinen alue. Tämä pätee myös muihin maantieteellisiin alueisiin, kuten Etelä-Savoon tai Järvi-Suomeen.

Mikä on alkukirjain?

Alkukirjain on kirjain, jota käytetään virkkeen, sanan tai sanaparin alussa. Se on myös kirjain, jota käytetään erisnimien ja kunnioitus- tai kohteliaisuusosoitusten alussa. Alkukirjain voidaan myös käyttää tyylillisenä tehokeinona.

Onko toukokuu erisnimi?

Onko toukokuu erisnimi?

Ei, toukokuu ei ole erisnimi. Toukokuu on kuukausi, jonka nimi kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella.

Tuleeko suomalainen isolla?

Suomalainen tulee isolla, koska se on paikka. Tämä on opeteltu jo ala-asteella: kielet ja kansallisuudet pienellä, mutta maat ja muut paikannimet isolla. Jos maantieteelliseen alueeseen tulee paikkaa rajaava tarkennus, tarkennus kirjoitetaan myös isolla.

Tuleeko kadunnimet isolla?

No, kadunnimet eivät tule isolla. Paikannimet kirjoitetaan pääsääntöisesti isolla alkukirjaimella, mutta kadunnimet kirjoitetaan pääsääntöisesti pienellä alkukirjaimella. Tämä on yleisesti hyväksytty käytäntö, ja se helpottaa lukemista.

Onko maan nimi erisnimi?

Maan nimi on erisnimi, joka on tarkoitettu erottamaan se selvästi muista maista. Paikannimiä ovat selvät maanosien, maiden, maakuntien yms., kaupunkien ja paikkakuntien sekä kylien nimet, samoin eräiden näitä vähemmän tarkkarajaisten alueiden nimet.

Onko kristinusko erisnimi?

Kristinusko on kristinuskon harjoittamisen nimi. Kristinusko on myös erisnimi, jolloin se viittaa uskonnolliseen yhdyskuntaan, joka harjoittaa kristinuskon uskoa.

Jätä kommentti