Kiinteistövälittäjä vai kiinteistönvälittäjä?

Kiinteistövälittäjä on yksi kiinteistöalan ammattilaisista, joka vastaa kiinteistöjen välityksestä. Kiinteistönvälittäjä on koulutukseltaan kiinteistöekonomi. Kiinteistövälityksessä on kyse kiinteistön myymisestä, vuokraamisesta tai muusta siirrosta toiselle henkilölle tai yritykselle. Kiinteistönvälittäjän tehtävänä on myös kiinteistönhuollon ja -välityksen palvelujen tarjoaminen asiakkaille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta kiinteistövälittäjä

Miten opiskella Kiinteistövälittäjäksi?

Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelman voi suorittaa Keskuskauppakamarin järjestämänä. Koulutuksen päätteeksi voi suorittaa Keskuskauppakamarin LKV- tai LVV-kokeen. Kiinteistönvälittäjän koulutusohjelman suorittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta alalta.

Mitä tarkoittaa kiinteistönvälittäjä?

Kiinteistönvälittäjä on kiinteistönvälittäjä, joka on suorittanut kauppakamarin järjestämän LKV-tutkinnon. Rekisteröity kiinteistönvälittäjä voi myös käyttää LKV-lyhennettä nimessään.

Onko kiinteistönvälittäjille töitä?

Varmaa on, että kiinteistönvälitysalalla on töitä tarjolla. Alalla on paljon yksityisyrittäjiä, mutta myös lukuisia yrityksiä, joissa kiinteistönvälittäjiä on kokonainen tiimi. Alalle on aika hyvin tulijoita, joten jos työ kiinnostaa, kerron muutamia perusjuttuja päivittäisestä välittäjän työstä. Meitä kiinteistönvälittäjiä on todella erilaisilla taustoilla liikenteessä.

Mikä on kiinteistönvälittäjä palkka?

Kiinteistönvälittäjä palkka on keskimäärin 3 898 euroa kuukaudessa. Palkka oli yksityisellä sektorilla 3 898 € (4076 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2020. Keskipalkka kasvoi 95 € (2,5 %) vuodesta 2019 vuoteen 2020.

Onko Kiinteistönvälittäjäksi vaikea päästä?

Päästäkseen laillistetuksi kiinteistönvälittäjäksi (LKV) tulee suorittaa LKV-koe ja vuokrahuoneiston välittäjän koe (LVV). Kokeeseen valmistautuminen vie aikaa ja vaatii huolellista paneutumista. Kokeesta on vaikea päästä läpi ilman alan kokemusta ja asianmukaista valmistautumista.

Voiko olla kiinteistönvälittäjä ilman koulutusta?

Ei, kiinteistönvälittäjän ammattiin tarvitaan LKV-pätevyys. Pätevyyden saa suorittamalla kiinteistönvälittäjäkokeen. Kokeen suorittamiseen tarvitaan kuitenkin vähintään vuoden mittainen työkokemus alalta, joten kiinteistönvälitysalan tuntemus on välttämätön.

Tarvitseeko kiinteistönvälittäjä koulutusta?

Kiinteistönvälittäjän koulutus on tärkeää, jotta välittäjä voi tarjota asiakkailleen laadukasta palvelua. Koulutuksen aikana välittäjä saa tietoa kiinteistöjen arvonmäärityksestä, kiinteistöjen markkinoinnista sekä kiinteistösopimusten tekemisestä. Koulutuksen läpikäynti helpottaa myös kiinteistöjen kaupankäynnin käynnistämistä.

Miten päästä asunnon välittäjäksi?

Päästäksesi asunnon välittäjäksi, sinun tulee suorittaa Keskuskauppakamarin koe. Koe järjestetään kaksi kertaa vuodessa Oulussa, Tampereella ja Helsingissä. Värri ei pidä koetta läpihuutojuttuna. – Se on usean tunnin koe ja verrattavissa yo-kirjoituksiin tai pääsykokeisiin.

Saako LKV käyttää LVV?

Kyllä, rekisteröity kiinteistönvälitysyritys voi käyttää lyhennettä LVV ja rekisteröity vuokra-asuntojen välitysyritys voi käyttää lyhennettä LKV toiminimessään ja toiminnassaan.

Paljonko lakimies saa palkkaa?

Lakimies saa keskimäärin 6 096 euroa kuukaudessa. Palkka on kuitenkin hieman erilainen eri sektoreilla. Kuntasektorilla lakimies saa keskimäärin 4 836 euroa kuukaudessa, valtiolla 4 679 euroa kuukaudessa ja yksityisellä sektorilla 6 329 euroa kuukaudessa.

Mitä välittäjän ei tarvitse kertoa?

Välittäjän ei tarvitse kertoa tarjousten rahamääristä eikä ehdoista. Tähän tarvitaan sekä myyjän että ostotarjouksen tekijän suostumus.

Mikä on sisustussuunnittelija palkka?

Sisustussuunnittelija palkka on keskimäärin 2 694 euroa kuukaudessa. Palkka on kasvanut vuodesta 2019 vuoteen 2020 2 € (0,1 %). Palkka on yksityisellä sektorilla 2 694 € (654 yksittäistä palkkaa).

Onko LKV tutkinto pakollinen?

LKV-tutkinto ei ole pakollinen kaikille kiinteistönvälitysalalla toimiville, vaan lain mukaan riittää, jos kiinteistönvälitysliikkeen vastaavalla hoitajalla sekä vähintään puolella välitystehtäviä hoitavista henkilöistä on LKV-pätevyys.

Miten saada LKV tutkinto?

LKV tutkinto on mahdollista saada lukemalla ja kokeilemalla. Kokeeseen valmistaudutaan usein monta vuotta alalla työskennellen ja varmasti työssään hyvä, mutta usein kokenutkaan konkari ei koetta läpäise lukematta.

Mikä on KiLAT?

KiLAT on kiinteistöjen sekä kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden osakkeiden arviointiin, myyntiin ja vuokraukseen liittyvä ammattitutkinto. KiLAT on tarkoitettu asiakaspalvelu- ja asiantuntijatehtävissä toimiville tai näihin tehtäviin siirtyville.

Miten valmistautua LKV kokeeseen?

Valmistaudu LKV-kokeeseen etukäteen hyvin. Varaa aikaa valmistautumiseen ja lue Kiinteistönvälittäjän käsikirja. Opiskele Kiinteistölainsäädäntöä ja alleviivaa Kiinteistölainsäädäntö -kirja. Käy lävitse vanhoja LKV-koekysymyksiä ja -vastauksia.

Mikä on LVV tutkinto?

LVV tutkinto on laillistettujen vuokrahuoneiston välittäjien tutkinto, joka on mahdollista suorittaa erikseen tai suorittamalla LKV-tutkinto. Tutkinto antaa paremmat valmiudet hallita asunnon vuokraukseen liittyviä asioita ja säädöksiä.

Mikä on LVV?

LVV on laillistettu vuokrahuoneiston välittäjä, joka on pätevä läpäisemään LKV-koe tai LVV-koe. LVV on myös asunnonvälittäjä.

Mikä on opettajan palkka?

Opettajan palkka on keskimäärin 4 226 euroa kuukaudessa tai noin 49 000 euroa vuodessa. Palkka on hieman korkeampi valtiolla (4 719 €/kk) kuin kuntasektorilla (4 212 €/kk). Palkka riippuu tietenkin myös opettajan koulutuksesta, työkokemuksesta, toimialasta ja sijainnista.

Mikä on Kiinteistönhoitajan palkka?

Vuoden 2020 tietojen mukaan isännöitsijän keskipalkka Suomessa on 2363 euroa kuukaudessa. Julkisella sektorilla työskentelevien isännöitsijöiden keskipalkka on 2 841 euroa kuukaudessa, kun taas yksityisellä sektorilla työskentelevien isännöitsijöiden keskipalkka on 2 486 euroa kuukaudessa.

Paljonko kiinteistönvälittäjän hinta-arvio maksaa?

Arviokirjan hinta on 150 € ja saat arvion kirjallisena kahden arkipäivän sisällä täyttämällä tilauslomake netissä klikkaamalla tästä. Palvelu on käytössä kaikkialla Suomessa.

Kannattaako ottaa kiinteistönvälittäjä?

Vastaus riippuu täysin myytävän kohteen ja sen hinnoittelun laadusta. Jos kohteen hinnoittelee järkevästi niin se menee nopeasti kaupaksi. Tällöin omistajalle jää luultavasti enemmän rahaa taskuun jos ei käytä välittäjää. Mutta vaivaa myynnistä silti on. Tällaisessa tapauksessa voi silti olla hyödyllistä pyytää osaavalta välittäjältä vinkkejä tai näkemystä myyntiprosessiin.

Mihin voi valittaa Kiinteistönvälittäjästä?

Kiinteistönvälittäjästä voi valittaa aluehallintovirastoon, jos epäilee, että kiinteistönvälitysliike on toiminut vastoin lakia tai hyvää välitystapaa.

Mitä työtä voi tehdä ilman koulutusta?

Paikkoja, joihin ei vaadita koulutusta, ovat esimerkiksi myyjämyyntineuvottelija, lähihoitaja, kokki, henkilökohtainen avustaja, sairaanhoitaja ja myyntiedustaja. Asenne on tärkein tekijä näissä työtehtävissä.

Mikä on Ensihoitajan palkka?

Keskimääräinen kuukausipalkka ammattinimikkeelle Emergency Medical Technician on 3 475 euroa kuukaudessa. Julkisella sektorilla palkka oli 3 652 euroa (1468 yksittäistä palkkaa) ja yksityisellä sektorilla 3 092 euroa (675 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2020.

Miten lasketaan asunnon välityspalkkio?

Välityspalkkio lasketaan aina asunnon velattomasta hinnasta, eli asunnon myyntihinnasta vähennettynä asunto-osakkeeseen kohdistuvasta velasta. Osa välitysliikkeistä tarjoaa vaihtoehdoksi myös kiinteää, euromääräistä palkkiota.

Miten menestyä kiinteistönvälittäjänä?

Kiinteistönvälittäjänä menestyminen edellyttää joitain tiettyjä ominaisuuksia ja taitoja. Välittäjän täytyy esimerkiksi olla hyvin organisoitu ja tietää, miten lainsäädäntöä sovelletaan kiinteistökauppoihin. Myös hyvä esiintyminen ja tavoitettavuus ovat tärkeitä. Välittäjän on pidettävä huolta myös oman henkisen ja fyysisen hyvinvoinnistaan.

Onko välittäjällä väliä?

Onko välittäjällä väliä asuntokaupassa? Välittäjällä on merkittävä rooli asuntokaupassa, sillä välittäjän tulee olla perillä asuntokaupan lainsäädännöstä ja hyvästä välitystavasta. Välittäjän käyttö tuo turvaa sekä asunnon myyjälle että ostajalle.

Mitä psykologi tienaa?

Psykologi tienaa keskimäärin 3 904 euroa kuukaudessa. Palkka on kuntasektorilla 3 872 € (2197 yksittäistä palkkaa), valtiolla 3 930 € (216 yksittäistä palkkaa) ja yksityisellä sektorilla 4 034 € (520 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2020.

Miksi kannattaa käyttää kiinteistönvälittäjää?

Asuntokaupan tekee turvallisemmaksi ja lainmukaisemmaksi kiinteistönvälittäjä, jonka tehtävä on varmistaa, että kodinvaihto sujuu molempien osapuolien kannalta. Ostajan tulisi aina pyrkiä löytämään asunto välittäjän kautta myytävistä kohteista.

Mikä on LKV tutkinto?

LKV tutkinto on laillistettujen kiinteistönvälittäjien tutkinto, joka antaa välittäjille pätevyyden virallisesti käyttää nimikettä kiinteistönvälittäjä. Keskuskauppakamari järjestää LKV-tutkinnon ja sen liittyvät kokeet. Vuodesta 2016 lähtien vähintään puolella kiinteistönvälitysliikkeen välittäjistä on oltava LKV-pätevyys.

Jätä kommentti