k lyhenne: Mikä on k. Lyhenne?

Mikä on k. Lyhenne?

k. Lyhenne tarkoittaa kirjallisuuden lyhenteenä kirjoittajan etunimeä ja sukunimeä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta k lyhenne

Minkä lyhenne on k?

K-kirjain on kaliumin symboli alkuaineiden jaksollisessa järjestelmässä. Kalium on ihmisen terveydelle välttämätön kivennäisaine, joka osallistuu erilaisiin biokemiallisiin prosesseihin elimistössä.

Onko K tuhat?

Ei ole, K on 1024.

Miten lyhennetään tuhat euroa?

Tuhat euroa voidaan lyhentää tuhannella eurolla tai eurolla. Tuhannen euron lyhentäminen on helpoin tapa säästää rahaa. Eurolla lyhentäminen on kuitenkin parempi tapa säästää rahaa, koska se mahdollistaa paremman tuoton sijoituksille.

Montako tuhatta on miljoona?

Miljoona on luonnollinen luku, joka on yhtä suuri kuin 1 000 000. Sen lyhenne on milj. Tämä tarkoittaa, että miljoona vastaa tuhatta tuhatta.

Miten lyhennetään sentti?

Sentti voidaan lyhentää merkinnällä c. Tämä lyhenne on käytössä oppikirjoissa, verolomakkeissa, ja sen näkee myös peliautomaateissa. Sentin voi käyttää myös lyhennettä c.

Onko 10 numero vai luku?

10 on numero. Se on yksi yleisimmistä numeroista, ja sitä käytetään usein laskuissa ja mittauksissa.

Miten lyhennetään Oy?

Oy voidaan lyhentää useilla tavoilla. Yleisimmin käytettyjä ovat oy:hyn ja oy:öön. Myös tmi on yleinen lyhenne Oy:lle. Akavassa on laajempi lista erilaisia lyhenteitä Oy:lle.

Mitä tarkoittaa SI?

SI-järjestelmän tarkoitus on yhdenmukaistaa mittayksiköt ja helpottaa niiden käyttöä eri maissa. SI-järjestelmässä on seitsemän perusmittayksikköä: pituus, massa, aika, sähkövirta, lämpötila, valo ja määrä. Näistä perusmittayksiköistä kaikki muut mittayksiköt ovat johdettuja. SI-järjestelmää käytetään yleisesti kaikilla aloilla, kuten tekniikassa, kemiassa, fysiikassa ja lääketieteessä.

Miten lyhennetään piste?

Ellei sana ole niin pitkä, että sitä on pakko lyhentää, niin pistettä ei tarvitse merkitä. Myös väliviivat voi käyttää, jolloin sana voidaan katkaista kahteen osaan.

Miten lyhennetään sana Katso?

Sana ”katso” lyhennetään suomeksi useimmiten ”kts.”. Tämä johtuu todennäköisesti arkistolähteiden vaikutuksesta. Lyhennettä on suositeltu käytettäväksi kirjoituksissa 1960-luvulta lähtien. Lyhenteiden tarkoituksena on lyhentää sanoja: siksi lyhyt lyhenne on parempi kuin pitkä.

Mikä on os?

Käyttöjärjestelmä (OS) on ohjelmistokokoelma, joka hallinnoi tietokoneen laitteistoresursseja ja tarjoaa tietokoneohjelmille yhteisiä palveluja.

Mikä on LTE tuki?

LTE tuki tarkoittaa, että laitteessa on LTE-modeemi ja -antenni, jotka mahdollistavat nopean yhteyden 4G-verkkoon. LTE tukea tarvitsevat laitteet voivat olla esimerkiksi älypuhelimia, tietokoneita tai tabletteja. LTE on nykyään yksi nopeimmista langattomista tiedonsiirtotekniikoista, ja se mahdollistaa esimerkiksi HD-videon toistamisen ja vaativien sovellusten käytön ilman yhteysongelmia.

Mitä tarkoittaa lyhenne s?

Lyhenne s tarkoittaa suomen kielessä sivu(t), sivu(i)lla tai syntynyt. Arvosanana se tarkoittaa suoritettua. Kokoluokituksessa se tarkoittaa pientä.

Mitä tarkoittaa Ensies?

Ensies on suomalaisessa liikejuridiikassa käytetty termi, jolla viitataan sopimuksen tekemistä tavoittelevien osapuolten välisten neuvottelujen ensimmäiseen vaiheeseen. Tälle vaiheelle on tyypillistä alustavien tarjousten ja vastatarjousten vaihto, jonka tavoitteena on päästä molempia osapuolia tyydyttävään sopimukseen.

Mitä Q tarkoittaa fysiikassa?

Fysiikassa Q on säteilyenergian, lämpöenergian ja sähkövarauksen mitta. Se on perustavanlaatuinen suure monissa fysikaalisissa ja matemaattisissa yhtälöissä.

Miten lyhennetään viikko?

Viikko lyhennetään yleiskielessä vk.

Mikä on ovh hinta?

Ohjevähittäishinta (ovh) on hinta, jolla valmistaja tai muu toimitusketjun osapuoli suosittelee vähittäiskaupan myyvän tuotteen. Se ei ole yrityksen oma aikaisempi myyntihinta tai normaalihinta. Yritykset voivat käyttää ovh-hintaa määritettäessä tulevia tuotemyyntejä tai tuote- ja palveluhintoja. Ovh-hinta on myös yleisesti käytetty vertailuhinta, joka on tarkoitettu auttamaan asiakkaita tekemään ostoksia.

Mikä on EDGE verkko?

EDGE on matkapuhelimiin suunniteltu pakettikytkentäinen tiedonsiirtotekniikka. EDGE perustuu GPRS-tekniikkaan, joka on GSM-verkkojen tiedonsiirtostandardi. EDGE-standardin on kehittänyt 3GPP-organisaatio.

Miten lyhennetään keskiarvo?

Aritmeettinen keskiarvo lyhennetään yleensä kaavalla: x¯=1n∑xi . Tämä tarkoittaa, että lukujen summa jaetaan niiden lukumäärällä.

Miten lyhennetään asunto?

Asunto voidaan lyhentää osittainen lyhenne asunto-oy tai lyhenteet sanan molemmista osista: as. Asunto-osakeyhtiö voidaan lyhentää myös AOY tai AsOy.

Miten luvut kirjoitetaan?

Luvut voidaan tekstissä ilmaista joko numeroin tai kirjaimin. Yleensä kirjaimilla kirjoitetaan luvut yhdestä kymmeneen. Kymmentä (tai kahtakymmentä) suuremmat luvut kirjoitetaan numeroin. Suunnilleen kolme vuotta sitten sattui tehtaalla tapaturma.

Miten lyhennetään puheenjohtaja?

Puheenjohtaja lyhennetään yleensä pj. tai puh. joht. Lyhenteen tarkoitus on helpottaa puheenjohtajan nimen kirjoittamista ja lausumista.

Mitä on osoite?

Osoite on kokoelma tietoja, jotka yksilöivät sijainnin. Se koostuu yleensä kadunnimestä, talon tai rakennuksen numerosta ja joskus kerros- tai huoneistonumerosta. Joissakin maissa myös postinumero voi olla mukana.

Mitä kahta asiaa kemiallinen merkki tarkoittaa?

Kemiallinen symboli on lyhyt tapa kirjoittaa kemiallisen alkuaineen nimi. Esimerkiksi hiilen symboli on C. Kemiallinen kaava on tapa osoittaa alkuaineiden suhde yhdisteessä. Esimerkiksi veden kaava on H2O, mikä tarkoittaa, että jokaista happiatomia kohti on kaksi vetyatomia.

Mistä on lyhenne ss?

SS oli alun perin natsi-Saksan kansallissosialistisen puolueen puolisotilaallinen yksikkö, myöhemmin puolueen alainen sotilaallinen organisaatio. SS perustettiin Adolf Hitlerin henkivartiokaartiksi, mutta se laajeni myöhemmin huomattavasti.

Mikä on sanan vuorokausi lyhenne?

Suomen sana ”päivä” on ”päivä”, ja suomenkielinen sana ”kuukausi” on ”kuukausi”. Suomen sana ”vuosi” on ”vuosi”. Suomen sana ”tunti” on ”tunti”. ”Vuorokausi” on suomen kielen sana ”päivä” tai ”päivänvalo”, ja se on johdettu sanasta ”vuori”, joka tarkoittaa ”vuori”. Suomen sana ”yö” on ”yö”. ”Vuorokausi on myös suomen kielen sana ”24 tuntia”, ja sitä käytetään sellaisenaan suomen kielen sanassa ”vuorokausikello”, ”kelkkavuorokausi”.

Miten lyhennetään kolmas?

Kolmas lyhennetään kolmanneksi, kolmantena, kolmantena tai kolmantena.

Miten USA taipuu?

Kaksoispisteelliset nimet, olivatpa ne lyhenteitä tai muita, suositetaan taivuttamaan kaksoispisteellisinä. Tämän oikeinkirjoituksen perussäännön mukaisesti kirjoitetaan siis USA:n (luetaan ”uu-äs-aan”), DNA:n (luetaan ”dee-än-aan”), OP:n (luetaan ”oo-peen”) ja VR:n (luetaan ”vee-ärrän”).

Mitä tietoa Poliisirekisteriin tulee?

Poliisirekisteriin tulee merkintä kaikista tuomituista rikoksista. Tiedot poliisirekistereistä poistetaan yleensä 1-20 vuoden välillä riippuen siitä, että minkälaisesta tiedosta on kyse.

Miten numerot taivutetaan?

Numerot taivutetaan sijapäätteillä, jotka merkitään numeroon kaksoispisteen välityksellä. Sijapääte määräytyy luvun viimeisen taipuvan osan mukaan.

Mitä vk tarkoittaa?

Viikko tarkoittaa seitsemän vuorokauden mittaista ajanjaksoa. Viime kuuta tarkoittaa viime kuun viimeistä vuorokautta. Valtiokonttori on valtiovarainministeriön virasto, joka vastaa budjetin laatimisesta ja valtiontalouden hallinnasta. Virsikirja on hengellinen laulukirja, joka sisältää virsiä ja psalmeja.

Minkä maan lyhenne pur?

Pur-joki sijaitsee Jamalo-Nenetsian autonomisessa piirikunnassa Venäjällä. Pur on 389 km pitkä ja sen purkautumisnopeus on 1 122,75 m³/s.

Onko Suomi tasavalta?

Kyllä, Suomi on tasavalta. Suomen tasavalta on Pohjois-Euroopassa sijaitseva pohjoismainen valtio, joka on Euroopan unionin jäsen.

Jätä kommentti