jos haluat rauhaa valmistaudu sotaan: Miten sanonta ”Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan” meneekään latinaksi.?

Tämä kuuluisa sanonta liitetään yleensä roomalaiseen filosofiin ja valtiomieheen Ciceroon, joka kirjoitti: ”Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan”. Monet sotilasjärjestöt ja maat ovat vuosien mittaan omaksuneet sanonnan keinona motivoida kansalaisiaan valmistautumaan konflikteihin. Latinaksi sanonta kuuluu ”Si vis pacem, para bellum”.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta jos haluat rauhaa valmistaudu sotaan

Kuka sanoi Jos haluat rauhaa valmistaudu sotaan?

Si vis pacem, para bellum – jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan – on lainaus Publius Flavius Vegetius Renatuksen teoksesta Epitoma Rei militaris, jonka uskotaan kirjoitetun noin vuonna 390. Saksalainen asevalmistaja Deutsche Waffen und Munitionsfabriken on käyttänyt lainausta tunnuslauseenaan.

Mitä tarkoittaa para Bellum?

Para Bellum tarkoittaa ”Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan”. Tämä on lause, jonka opin aikoinaan kadettikoulussa. Tämä voisi olla hyvä vinkki tai mantra myyntijohtajille.

Tämä lause tulee alunperin latinasta ja tarkoittaa sitä, että jos haluat rauhaa, sinun on valmistauduttava sotaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on oltava valmis kamppailemaan ja tekemään töitä sen eteen.

Para Bellum -lauseen tarkoitus on muistuttaa ihmisiä siitä, että rauha ei tule itsestään vaan ihmisten on tehtävä töitä sen eteen. Se on hyvä muistutus myyntijohtajille, jotka usein kamppailevat saavuttaakseen tavoitteensa.

Jätä kommentti