helsinki jyväskylä etäisyys: Helsinki-jyväskylä välimatka?

Helsinki-Jyväskylä välimatka on 269 kilometriä. Tämän matkan voi taittaa monella eri tavalla, esimerkiksi bussilla, junalla tai omalla autolla. Bussi- ja junamatkat ovat suhteellisen halpoja, ja ne kestävät noin 4-5 tuntia. Omalla autolla ajaminen on hieman nopeampi tapa matkustaa, mutta se voi olla myös hieman kalliimpi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta helsinki jyväskylä etäisyys

Kauanko kestää Jyväskylästä Helsinkiin?

Matka Jyväskylästä Helsinkiin kestää vain vähän reilut kolme tuntia. Kahvitauotkaan eivät hidasta matkantekoa, sillä voit nauttia pullakahvit tai vaikka lasin kuohuvaa ravintolavaunussa.

Miten pitkä matka on Turusta Helsinkiin?

Turun ja Helsingin välinen etäisyys on 150 kilometriä. Ajomatka Turusta Helsinkiin on 165 kilometriä, ja se kestää arviolta 1 tunti ja 49 minuuttia.

Miten pitkä matka on Tampereelta Helsinkiin?

Matka Tampereelta Helsinkiin on noin 180 kilometriä. Junalla matka kestää vain 1,5 tuntia. Helsingistä Tampereelle lähtee arkisin kymmeniä junia.

Paljonko on etäisyys?

Etäisyys on matka, joka on määritelty tietyllä tavalla. Se voidaan määrittää esimerkiksi kilometreinä, mailinä tai vaikkapa kaarina. Etäisyys voidaan myös määrittää toisen paikan suhteen, esimerkiksi kun määritellään, kuinka kaukana jokin on jostain toisesta paikasta.

Mitä maksaa junalippu Turusta Helsinkiin?

Junalipun hinta riippuu ajankohdasta, jolloin se ostetaan, sekä ruuhka-ajasta. Keskimäärin junalipun hinta Turusta Helsinkiin on 22 €, mutta edullisimmillaan se voi maksaa vain 19 €. Lipun hinta on halvempi, jos se ostetaan etukäteen, ja ruuhka-aikojen välttäminen voi säästää myös rahaa.

Kauanko kestää junamatka Helsinki Turku?

Junamatka Helsingistä Turkuun kestää alle kaksi tuntia. Matka-ajan voi käyttää tehokkaasti, ilman turhia pysähdyksiä. Syöminen, vessakäynnit ja jaloittelu onnistuvat kaikki junassa matkan aikana.

Miten päästä Helsingistä Turkuun?

Väli Helsinki – Turku taittuu bussilla tai junalla parissa tunnissa, ja hyvien liikenneyhteyksien ansiosta kaupunkien välillä kulkee päivittäin reilut 80 bussia ja junaa. Vaihtoehtoja on runsaasti, sillä suositulla matkavälillä liikennöivät mm. Onnibus, VR, Matkahuolto ja Perille.

Kauanko Hämeenlinnasta kestää Tampereelle?

Hämeenlinnasta Tampereelle kestää nopeimmillaan alle tunnin. Vuoroja liikennöidään arkisin aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

Mikä on turvallinen etäisyys edellä ajavaan ajoneuvoon 100 km h nopeudessa?

Turvallinen etäisyys edellä ajavaan ajoneuvoon 100 km nopeudessa on noin 30 metriä. Käytännössä näin lyhyt turvaväli ei riitä, koska kaikki ihmiset eivät reagoi ärsykkeisiin yhtä nopeasti. Liian lyhyt välimatka voi johtaa peräänajoon ja pahimmillaan ketjukolariin, siksi etäisyydestä on tärkeä pitää huolta.

Miten mitata matkaa puhelimella?

Pisteiden välisen etäisyyden mittaaminen onnistuu helposti Google Maps -sovelluksella. Ensimmäiseksi avaa sovellus ja siirry karttanäkymään. Tämän jälkeen kartalla voi pitkään painamalla valita mittauspisteen, jonka jälkeen musta ympyrä siirtyy valittuun kohtaan. Seuraavaksi mittauspisteen voi valita siirtämällä karttaa siten, että musta ympyrä on halutun pisteen kohdalla. Mittauksen lopettamiseksi ja tulosten näyttämiseksi napauta oikeasta alakulmasta Lisää.

Miten Mittaa matka Google Maps?

Pisteiden välisen etäisyyden mittaaminen on helppoa Google Mapsilla. Sinun tarvitsee vain klikata lähtöpaikkaa hiiren kakkospainikkeella ja valita sitten Mittaa etäisyys. Jos haluat itse luoda mitattavan reitin, klikkaa mitä tahansa kohtaa kartalla. Kun olet valmis, valitse alareunassa olevasta kortista Sulje.

Onko Turun rautatieasema käytössä?

Turun päärautatieasema suljetaan elokuusta alkaen kahdeksi vuodeksi osana Liikenneviraston radanrakennushanketta. Tämä tarkoittaa junaliikenteen loppumista Turun Kupittaan ja Turun päärautatieaseman välillä, mikä aiheuttaa häiriöitä kaupungin työmatkalaisille ja matkailijoille.

Mitä nähdä Turussa?

Luostarinmäen puutaloalue on yksi Turun kulttuurikohteista, joka on ihastuttanut vierailijoita vuosien ajan. Alueelta löytyy myös piknik-veneitä, jotka ovat mukava lisä lomalle. Turun linnassa on myös paljon nähtävää, ja se on yksi kohteista, jonne kannattaa suunnata. Turun ravintoloista löytyy herkkuja kaikille makuille, ja jos haluaa tutustua paikallisiin oluisiin, kannattaa käydä Forum Marinumissa.

Mihin aikaan lähtee ensi tiistaina Aamun ensimmäinen juna Turusta Tampereelle?

Aamun ensimmäinen juna lähtee tiistaina Turusta Tampereelle noin klo 7 aamulla.

Milloin Vr-liput tulevat myyntiin?

Vr-liput tulevat myyntiin 25.3. klo 10. Yöjunalippuja voi ostaa matkoille aina 11.12.2021 saakka.

Paljonko maksaa Interrail lippu?

Yhden kuukauden Interrail-passi maksaa 515 euroa, kahden kuukauden 562 euroa ja kolmen kuukauden 693 euroa. Hinnat ovat nähtävissä Interrailin verkkosivuilla. Kolmen kuukauden passilla päivähinta on nuorille 8 euroa ja aikuisille 10 euroa.

Onko junasta ostettu lippu kalliimpi?

Junasta ostettu lippu ei ole kalliimpi. Jos rautatieaseman lipunmyyntipiste ei junan lähtöaikaan ole avoinna, ei lisämaksua kuitenkaan peritä.

Miten maksaa junalippu?

Junalipun voi maksaa yleisimmillä maksukorteilla (Visa, Mastercard) ja niiden debit- ja credit-toiminnoilla. Myös Visa Electron- ja Maestro-kortit hyväksytään. Mahdolliset lippujen muutokset voi tehdä VR:n puhelinpalvelun kautta tai aseman lipunmyyntipisteessä.

Milloin junaliput kallistuu?

Junaliput kallistuvat sitä mukaa, mitä lähemmäksi lähtöpäivä tulee. Matkalippujen hinnat kallistuvat reippaasti sitä mukaa, mitä lähemmäksi lähtöpäivä tulee. Kaukoliikenteen hinnat vaihtelevat hankinnan ajoituksesta riippuen. Nopeat syövät hitaat tässäkin asiassa. Mitä suunnitelmallisempi matkustaja on, sitä halvemmalla hän pääsee.

Jätä kommentti