eiffeltornin korkeus: Eiffel tornin pituus?

Eiffeltornin korkeus on 324 metriä. Se on korkein rakennus Pariisissa ja yksi maailman korkeimmista rakennuksista. Eiffeltorni on myös maailman suosituin matkamuisto, joka myytiin vuonna 2015 yli seitsemän miljoonaa kappaletta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta eiffeltornin korkeus

Mikä kuljettaa Eiffeltornin huipulle?

Eiffeltornin huipulle kuljettaa hissi. Hissi on kuitenkin vain yksi tapa päästä huipulle, ja reippaimmat voivat kulkea ylös myös portaita pitkin. Porrasaskelmia huipulle on 1 665.

Kuka rakensi Eiffel-tornin?

Gustave Eiffel rakensi Eiffel-tornin Pariisin vuoden 1889 maailmannäyttelyn yhteyteen. Moderneista rakennusmateriaaleista ja rakenteista kiinnostunut Eiffel suunnitteli myös New Yorkin Vapaudenpatsaan tukirakenteet sekä useita siltoja ja muita rakennuksia.

Montako askelmaa Eiffel tornissa?

Eiffel tornin huipulle kiivetään yhteensä 1 665 askelmaa. Rappusia on siis kavuttava täysi metri matkalla ylös. Hissejä on kuitenkin myös useita, joten vaellus ei ole välttämätön.

Minkä värinen on Eiffel-torni?

Nykyinen ruskea väri – jonka sanotaan parhaiten korostavan Pariisin horisonttiin nähden – on ollut vuodesta 1968 lähtien. Eiffel-torni valmistui Pariisin maailmannäyttelyyn vuonna 1889, joka ajoittui Ranskan vallankumouksen 100-vuotispäivään. Se oli maailman korkein rakennus vuoteen 1929 asti.

Paljonko Eiffel-torni painaa?

Eiffel-torni painaa yhteensä 10 100 tonnia. Antennit mukaan luettuna se on 324 metriä korkea.

Jätä kommentti