eiffel torni korkeus: Kuinka korkea on Eiffel-torni?

Eiffel-torni on 324 metriä korkea. Se on yksi maailman kuuluisimmista rakennuksista, ja se onkin varsin korkea. Eiffel-torni on kuitenkin vain yksi monista korkeista rakennuksista, jotka ovat olemassa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta eiffel torni korkeus

Onko Eiffel tornissa hissi?

Kyllä, Eiffel-tornissa on kolme hissiä, jotka vievät kävijät ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen. Huipulle johtavat portaat ovat avoinna vain niille, jotka haluavat kävellä alas.

Miksi Eiffel tornia ei saa kuvata?

Syy laittomiin Eiffel-tornin yökuviin on tornin valoshow, joka lisättiin vuonna 1985. Eiffel-tornia hallinnoivan Société d’Exploitation de la Tour Eiffel -yhtiön mukaan valoshow on virallisesti tunnustettu taideteos, jota suojaa tekijänoikeuslaki.

Montako Rappusta on Eiffel tornissa?

Eiffel Towerin huipulle pääsee rappusista kiipeämällä. Ylimmälle tasolle pääsee 1 665 askelman päähän, ja rappuset ovat silloin metrin korkuiset.

Montako porrasaskelmaa on Eiffel tornissa?

Eiffel tornin huipulle pääsee 1 665 porrasaskelmalla. Eiffel torni on Pariisissa sijaitseva 324 metriä korkea rakennelma, jonka Louis Gustave Eiffel suunnitteli vuonna 1889.

Voiko Eiffel-torniin kiivetä?

Eiffel-torniin voi kiivetä kahdella tavalla: portaita pitkin ja hissillä. Voit yhdistellä molempia riippuen siitä, mille tornin tasolle haluat päästä. Portaat ovat halvin vaihtoehto (alkaen 33 € per lippu). Se sopii täydellisesti, jos haluat tutustua Eiffel-tornin sisätiloihin ja matkustat Pariisiin pienellä budjetilla.

Kuka myi Eiffel-tornin?

Tšekkoslovakiasta kotoisin olevan huijarin Victor Lustigin uskotaan usein myyneen Eiffel-tornin. Vuonna 1925 hän esiintyi Pariisin kaupungin virkailijana ja sai kuusi metalliromukauppiasta suostuteltua antamaan hänelle rahaa tornin ”romuarvosta”. Romuarvoa ei tietenkään ollut, ja Lustig pääsi karkuun muhkealla summalla.

Mitä Pariisissa kannattaa tehdä?

Pariisissa kannattaa käydä Eiffel-tornissa, Musée dOrsay -taidemuseossa, Notre-Damen katedraalissa, Louvren taidemuseossa ja Sainte-Chapellen kappelissa. Pompidou-keskuksessa on myös mielenkiintoista nähtävää. Moulin Rouge -näytöksessä vieraat pääsevät nauttimaan ikimuistoisesta illasta.

Jätä kommentti