Ciao bella suomeksi: mitä tarkoittaa ciao bella?

Ciao bella tarkoittaa ”Hyvästi, rakas!” Laulu on surullinen.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tarkoittaa Bella Ciao?

Bella Ciao on vanha partisaanilaulu, joka on tullut muotiin muun muassa Donald Trumpin vastustajien protesteissa ja Rahapaja-sarjan myötä. Bella Ciao tarkoittaa suomeksi ”hei kaunokainen”. Alun perin Bella Ciao oli riisipellolla puurtavien naisten protestilaulu heikkoja työskentelyolosuhteita vastaan.

Mistä Bella Ciao kertoo?

Bella ciao kertoo italialaisista vastarintataistelijoista, jotka taistelivat fasistihallitusta vastaan. Laulu on osa italialaisen vastarintaliikkeen historiaa, ja se on edelleen suosittu laulu maailmanlaajuisesti. Bella ciao on myös osa Monty Python -komediasarjan legendaarista ”Lumberjack Song” -sketchiä.

Mitä tarkoittaa Ciao?

Ciao on tervehdys tai hyvästely, jota voidaan käyttää tervehdyksen tai hyvästelyn sijasta. Se on hyvin yleinen tervehdys Italiassa, ja sitä käytetään myös muissa maissa, kuten Espanjassa ja Portugalissa. Ciao tulee italian kielen sanasta ”hei”, joka on ”ciao”.

Mikä on Bella?

Bella on naisen etunimi. Väestörekisterin mukaan vajaat 280 suomalaista naista on vuoden 2012 loppuun mennessä nimetty Bellaksi. Italiaksi Bella tarkoittaa kaunista.

Mitä tarkoittaa Hola?

Hola on sana, jota käytetään tervehdyksenä espanjaksi. Sitä voidaan käyttää myös ilmaisemaan yllätystä tai innostusta.

Jätä kommentti