Siirapin valmistaminen tärkkelyksestä on pitkä ja monimutkainen prosessi, mutta lopputulos on makea ja herkullinen siirappi, jota voidaan käyttää monin tavoin.
Ensimmäisessä vaiheessa tärkkelys sekoitetaan veteen lietteeksi. Seuraavaksi lietettä keitetään, kunnes se sakenee ja muuttuu kirkkaaksi. Kun siirappi on jäähtynyt, se voidaan säilyttää ilmatiiviissä astiassa myöhempää käyttöä varten.
Jos haluat tehdä siirapista maukasta herkkua, lisää vain suosikkimakusi ja tarjoile pannukakkujen, vohveleiden tai jäätelön päälle.
Muutaman yksinkertaisen ainesosan avulla voit nauttia kotitekoisesta siirapista, joka on paljon tuoreempaa ja maukkaampaa kuin mikään kaupasta ostettu.
Kun seuraavan kerran kaipaat jotain makeaa, kokeile tehdä makeaa siirappia tärkkelyksestä itse.